Varför denna försiktighet?

03 september 2010, av Pelle Billing

Johan Hakelius kommenterar om förslaget att alla män i Sverige ska DNA-testas eftersom alla är potentiella våldtäktsmän:

Förresten… är inte förslaget om att alla män ska dna-registreras, eftersom de är potentiella våldtäktsmän, väldigt försiktigt? Ett dna-register är ju inte till någon nytta förrän efter en våldtäkt.
Gör det ordentligt i stället: kemisk kastrering av alla män, utom under en parningstid två veckor om året, då samlag tillåts under övervakning av åklagare och en panel nämndemän.

Hakelius är en nagel i ögat på både statsfeminismen och på dumheten, som ju för övrigt inte sällan förenas under samma flagg.

I samma anda som Hakelius kommentar, så kan man ju diskutera om prostitutionslagen i Sverige är tillräcklig. Nu har vi ju ett redskap för att döma de som uttalat köper sexuella tjänster, men helt ärligt så är väl detta redskap ganska trubbigt? Tänk på alla presenter som personer (män) ger till personer (kvinnor) som de har sex med? Eller personer (män) som har gott om pengar och som gifter sig med personer (kvinnor) som har betydligt mindre pengar? Här har vi ju uppenbara prostitutionsliknande transaktioner som borde inkluderas i lagen. Av någon anledning har Borgström, Schyman och andra anhängare av statsfeminismen legat på latsidan här och lämnat flera oacceptabla kryphål. Om du frågar mig så är det dags att täppa till dessa hål, och endast tillåta presenter och giftemål om man först kunnat bevisa inför en statlig kommission att det rör sig om romantisk kärlek mellan två personer.

Dessutom har jag funderat mycket på förslaget om kvotering till bolagsstyrelser och kommit fram till att även detta är djupt otillräckligt. Tänk på alla manliga domäner som inte inkluderas i detta förslag, och som därmed får fortsätta sin verksamhet utan 50 procent kvinnor. Skrämmande, om du frågar mig. I jämställdhetens namn ser jag därmed som ofrånkomligt att vi även börjar kvotera till gruvor, oljeplattformar, vägbyggen, husbyggen, militären, flottan, flygvapnet, sophämtningen, rörmokeriet, lastbilstransporten, taxikörningen och hantverkeriet. Sverige måste bli ett föregångsland för äkta, kvantitativ jämställdhet – och då måsta samtliga manliga domäner omvandlas till könsbalanserade arbetsplatser.

 

11 kommentarer på “Varför denna försiktighet?”

 1. AV skriver:

  För att inte tala om vård, skola och omsorg. Dessa kvinnliga bastioner, dessa enkönade maktssfärer, har allt för länge stått orörda. Här handlar det om att bryta ner könsmönster på riktigt. Skall detta ske effektivt kan vi inte ha ett fritt gymnasieval. Varannan kille får helt enkelt endast välja kvinnodominerade yrkesinriktningar och varannan tjej endast mansdominerade val. Det kan bli mycket intressanta diskussioner hos SYV (samma som SYO för er äldre):

  -Jag skulle kunna tänka mig att arbeta med att ta hand om sjuka människor.
  -Nja, nu är ju du i röd kvoteringsgrupp, så du får nog välja mellan elektriker eller svetsare.

  -Vad gillar du att göra?
  -Brukar hjälpa farsan med grävmaskinen. Tror jag skall bli maskinförare.
  -Nej men usch vilka patriarkala låsningar du har. Socialsekreterare eller undersköterska är bättre val.

  Det är anmärkningsvärt hur de inte vågar löpa linan ut. Genom att bara fokusera på de manliga valen och dem med ekonomisk makt, bygger de i själva verket det patriarkat de vill bryta ner.

 2. Musse Pig skriver:

  Deras avsikt är inte rättvisa.

 3. Lövet skriver:

  Neeeej: Ge dem inte fler förslag det räcker som det är…

  …är det inte alldeles uppenbart att sådant som ironi, skämt, humor och distans är begrepp som står helt i motsats till feminismens kärna.

  Ni leker med elden!

 4. Urban skriver:

  Framförallt borde ju alla män som blir fäder (eller påstås vara pappor) dna-testas, varför framförs inte denna idé?

 5. Onkel Kostja skriver:

  Det finns väl inga fäder i Sverige. Endast kvinnor kan vara föräldrar i det här landet.

 6. [...] This post was mentioned on Twitter by Rixstep News, Rixstep News. Rixstep News said: Swedish law proposition to DNA-test all men because 'all men are potential rapists' http://bit.ly/aR9L4e #Assange #WikiLeaks [...]

 7. godtyckligt skriver:

  Landsting säger nej till omskärelse. TROTS TYDLIGA RIKTLINJER om att svensk sjukvård SKA erbjuda sådana ingrepp…
  Man blir mörkrädd….

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/landsting-sager-nej-till-omskarelse_5254155.svd

  3000 stympningar varje år i Sverige…

  ”Att landsting vägrar att utföra ingreppet är upprörande, menar sjukvårdslandstingsrådet i Stockholms län, Birgitta Rydberg (FP)”

  Hur sadistisk är den här kvinnan? Hur kan en kvinna sitta och säga att det är upprörande att INTE Omskära små pojkar som är helt friska??

  Här är iaf hennes Blogg : http://birgittarydberg.wordpress.com/

  Hon har tele 08 737 41 98 och mobil: 0707 37 41 98

 8. JD skriver:

  Här är också en lösning på mansproblemet!

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article7731044.ab

 9. (M)askulism skriver:

  @ Varför denna försiktighet?

  Helt j… rätt. Varför kan ingen tala om det? Varför denna försiktighet?
  Med just extra betoning på VARFÖR? Är så j… trött på att det inte händer något? Hoppas våldtäkts anklagelserna mot Julian Assange sätter Sveriges probelmatik på kartan, får bägaren att rinna över, drar ur proppen ur …, nu är måttet rågat.. Är riktigt förb… pa att det är så j…. pk i sverige. Hur MÄN, FAKTA, FORSKNING OCH STATISTIK inte får slå hål på alla uppdiktade myter som återgetts i gammel media i sedan 70-talet!

  Blir så arg över den orättvisan i ett sk modernt demokratiskt land! Sverige framstår som ett j… öststatsland vad gäller yttrandefrihet!

 10. Bhruic skriver:

  Äsch, om något så borde vi kvotera hemlöshet och fängelser.

Google