Feministiskt Initiativ gjorde ett katastrofval

23 september 2010, av Pelle Billing

Rösträkningen efter valet är nu klar, och den visar att F! har minskat sitt väljarstöd från 0,68 procent till 0,40 procent. Detta måste ses som ett stort bakslag med tanke på all mediauppmärksamhet Schyman får, och med tanke på att målet var att få 2,5 procent av rösterna (vilket ger rätt till partistöd). Man nådde inte ens upp till 1 procent av rösterna, vilket skulle medfört att man fick trycka röstsedlar gratis i kommande val.

Väljarna har sagt sitt och uppenbarligen känner man inte att det finns behov av F! i riksdagen.

 

32 kommentarer på “Feministiskt Initiativ gjorde ett katastrofval”

 1. AV skriver:

  Ja det räcker med ett nytt parti i riksdagen som bygger hela sin politik på att skuldbelägga en stor divers grupp utifrån ett fåtal. Det finns ändå ett litet hopp för mänskligheten.

  Fast jag skulle föredragit inga.

 2. katten skriver:

  Kommentar raderad.

  /Pelle

 3. Jocke skriver:

  @ katten:

  Ärligt talat, vi vet alla att du är en ganska fånig människa som lider av mindervärdighetskomplex och okontrollerbar avundsjuka. Men skulle du inte kunna chockera oss alla genom att debattera istället för att bara lämna din mentala avföring bland kommentarerna.Det är så outsinligt förutsägbart och…tja…trist.

  Och om du inte klarar av det så kan du väl prata med din psykolog igen och fråga om det inte är dags att höja dosen…

 4. dolg skriver:

  dom gjorde nog inget bra val i riksdags valet men dom blev 3:e parti i simrishamn(stackars simrishamn nu ske hon utmana ”gubbväldet” där)
  med 8.9% av rösterna artikel om det här: http://www.dn.se/nyheter/valet2010/fi-tredje-storsta-parti-i-simrishamn-1.1173626

 5. Kenneth skriver:

  FI torde vara det parti som fått störst mediauppmärksamhet i förhållande till väljarstöd – någonsin. Och detta kommer att fortsätta, var så säkra. Gudrun Schyman kommer att tillåtas att sitta i tv-sfofforna och häva ur sig samma struntprat och feministiska myter som hon gjort de senaste 25 åren.

 6. Sofia skriver:

  Vad skönt!
  Det räcker så gott med ett vänsterextremt parti i rikstagen.

 7. Jocke skriver:

  Kenneth: Precis. Det är faktiskt grovt stötande att se hur mycket medialt utrymme och hausande feministerna och F! har fått av medierna med tanke på vilken extremt liten grupp som faktiskt delar deras åsikter. Men också med tanke på deras ojämställda och rabiata ideologi som främst bärs fram av renodlad misandri. Vilket annat ”rasistsikt” parti hade exempelvis behandlats som F!?

  Tänker bland annat på hur Newsmill specialsatsade på feminismen innan valet och lät Schyman agera megafon på samma nivå som representanter för de stora etablerade partierna. Vilket såklart berodde på en av Newsmills redaktörer som är en rabiat feminist som brukar skriva manshatande texter i sin blogg.

  Samtidigt är detta ganska talande eftersom det med otrolig tydlighet visar diskrepansen mellan vad den journalistiska tyckareliten har för åsikter och vad svensken i gemen anser. Men jag är övertygad om att vi just nu börjar se slutet på denna era. Feministerna håller på att falla och de kommer att landa hårt.

 8. Lasse skriver:

  FI och Gudrun som basunerat ut sitt budskap och fått hur mycket mediautrymme som helst.

  Vad händer nu när man tappat 60% !!! av sina väljare, inte ens en notis någonstans.

  Svenskt Propaganda Media i ett nötskal.

 9. katten skriver:

  Pelle

  Du är uppenbarligen ingen varm anhängare av det fria ordet. Det har du nu visat
  i praktiken. Duktigt? Eller fegt?

 10. Lasse skriver:

  Rättelse FI tappade 36,4 % av sina väljare.

 11. Pelle Billing skriver:

  @katten

  Anhängare av det fria ordet? Det är jag. Men vad får dig att tro att detta är ett fritt forum? Detta är min blogg och här gäller mina regler. Alla förväntas behandla varandra med respekt. Argumenten får gärna vara skarpa, men det finns inget skarpt i att attackera själva människan.

 12. Anders Hammarlind skriver:

  ”Katten” klagar nu över att inte få tillgång till fria ordet här på Billings blogg. Efter ha läst det ruskigt ruttna inlägget – innan PB strök det – kan jag konstatera att ”Katten” inte kan uppföra sig överhuvudtaget. Man kan inte pissa på middagsgästerna i tron på jag gör precis vad jag vill i min frihet. Inlägget från ”Katten” var av sådan art att varje seriös tar förstås tar bort det, liksom man ber den berusade gaphalsen gå hem och sova ruset av sig. Billing gjorde helt rätt, det handlar inte alls om yttrandefrihet utan om minsta nivån på hyfs. Om ”Katten” tror yttrandefrihet innebär att man kan kräkas fritt och överallt och på alla är det ett misstag att tro att alla andra ska acceptera detta. Gör man bort sig till 100% bör man stå för det. ”Katten ”har gjort bort sig alldeles själv.

 13. Magnus skriver:

  Enligt Feministiskt Initiativ själva så beror inte det stora väljartappet på deras politik, utan på andra orsaker som de inte kunnat påverka.
  http://www.feministisktinitiativ.se/artiklar.php?show=1016

  Är nog detta som gör att väljarna sviker FI. De är så pass osakliga i sitt framförande att det stundtals påminner om självaste Bagdad-Bob. Efter att ha tappat närmare halva väljarstödet, borde FI vara lite mer ödmjuka och försöka rannsaka sig själva.

 14. Jocke skriver:

  @ Magnus: Det är ju ofattbart symptomatiskt när man tänker på det. Dessa kvinnor anser sig alltid vara offer för yttre faktorer och omständigheter. Hela deras ideologi bygger ju på en offerroll.

  Att de själva har gjort bort sig kommer de förmodligen aldrig att kunna ta in.

 15. Gonzo skriver:

  Feminstern behöver er hjälp.
  Kan någon vara snäll och bortförklara, och försvara detta på ett genusanalyserande sätt?

  Vi måste rädda detta offer för patriakatet och könsrollerna.

  Är det någon som ställer upp på att demonstrera, under parollen ”NEJ till kvinnors ansvar” eller ”Sluta skuldbelägga kvinnan” utanför domstolen?

  http://gt.expressen.se/nyheter/1.2150009/kvinna-slog-ihjal-sin-sambo-med-hammare

  :) :)

 16. katten skriver:

  Det visar si nog så småningom vem som gjort bort sig
  Ska ni inte gå ut på torget och demonstrera: VI VILL HA BARNBIDRAG!
  Den fråga som Pelle gjort till en stor mansfråga. De flesta män skulle blygas och
  försvinna in i gränderna och skratta på sig..

 17. Pelle Billing skriver:

  @katten
  Tack för skolboksexemplet på härskartekniken förlöjligande.

 18. Jocke skriver:

  @ katten

  Du klarar helt enkelt inte av det, eller hur? Det vill säga att debattera sakligt. Du bara måste använda personangrepp och förlöjligande. Du är ju faktiskt inget annat än en liten fånig mobberska.

 19. Felix skriver:

  Apropå härskarteknik, vad kallar du den här:

  ”Ärligt talat, vi vet alla att du är en ganska fånig människa som lider av mindervärdighetskomplex och okontrollerbar avundsjuka. Men skulle du inte kunna chockera oss alla genom att debattera istället för att bara lämna din mentala avföring bland kommentarerna.Det är så outsinligt förutsägbart och…tja…trist.

  Och om du inte klarar av det så kan du väl prata med din psykolog igen och fråga om det inte är dags att höja dosen…”

  Eller vill du hellre kalla den ett ”skarpt argument”?

 20. katten skriver:

  Felix -

  Ditt namn pryder dig. Det kan man kalla hjältemod. Tack! Du påminner om en viss Lisbeth Marklund i Piteå. En whistle blower.

 21. Fredric skriver:

  Gudrun Schyman är förbrukad inom politiken..
  Feministerna inom media är besvikna och upprörda över valresultatet och åsiktspluralismen.

 22. Jack skriver:

  Kan det vara? Den lede F! är besegrad?
  Bara resten av partierna kvar men de kan ju börja ta upp mansfrågor istället, i teorin iaf.

 23. Erik skriver:

  katten:

  ”Det visar si nog så småningom vem som gjort bort sig”

  Faktum är att valet redan är slut, Det har redan visat sig vem som gjort bort sig. 0 Mandat för F! i ett val där V t o m blev slagna av SD

  ”Ska ni inte gå ut på torget och demonstrera: VI VILL HA BARNBIDRAG!”

  Varför skulle vi behöva demonstrera för det? Det är sånt vi har jämställdhetslagar för som säger folk inte skall diskrimineras på basis av kön. Vissa måste bara fatta att även män ingår i folk.

  ”Den fråga som Pelle gjort till en stor mansfråga. De flesta män skulle blygas och försvinna in i gränderna och skratta på sig..”

  De flesta män skulle isåfall ha fel, och Pelle rätt. Sakfrågor avgörs heller inte av popularitet. Vad de flesta tycker är helt irrelevant i sådana frågor.

 24. Musse Pig skriver:

  Feminister klarar absolut inte av en öppen debatt, då deras argument bygger på lögner och deras vision innebär ett förtryck av alla. De genuint manshatande i rörelsen har bidragit med demonisernade, avhumaniserande föreställningar och ursäkter som rättfärdigar ett ohämmat hat ( i stort sett hämtat ur SCUM-manifestet, jmf m Mein Kampf) och de kommunistiska med en kollektivistisk syn som osynliggör individen och ger den mindre begåvade möjligheten att rättfärdiga deras agenda med att ett gott ändamål motiverar brutala medel, kvinnlig totaldominans är önskvärd/nödvändig för grundläggande förändring( jmf m proletariatets diktatur). Feministerna beslutade sig för länge sedan att stöta ut män ur sin idébildning för att skapa ett ”genuint kvinnligt perspektiv”. I sina feministföreningar har de hejat på varandra och njutit av att hylla sig själva och att ha en syndabock att ge skulden för allt. Man har funnit gemenskap i att övertyga varandra om att man har en gemensam fiende, funnit frihet från skuldkänslor för sina misslyckanden i det privata livet och frihet från ansvar att själv gör något åt sitt liv genom en formaliserad tankemodell där syndabocken utmålas som orsaken till allt ont. Detta har tagit dem dit där de är idag, dvs extremt chauvinistiska, ointresserade av rättvisa, öppet manshatande, ohämmat maktlystna och odemokratiska. De som röstade på Fi är nog ungefär de som sugits in i denna sexistiska, kvinnochauvinistiska samhällssyn och som finner sin livsluft i detta klassiska syndabocksförfarande. Man kan jämföra helt och hållet med de hårda kärnorna i Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna osv som på samma sätt hittar en lösning på sina personliga problem och kan projicera ut dem på exvis invandrare.
  Skillnaden mellan exvis de kvinnochauvinstiska feministerna och de nationalchauvinistiska Sverigedemokraterna är att kvinnochauvinisterna har en fruktansvärt oproportionerligt stor makt inom media och myndigheter. Man diskuterar och kampanjar idag i pressen mot vverigedemokrater och deras framgångar och kopplar inte alls ihop den mänskliga svagheten som gör en människa till en invandrarhatare till samma mänskliga svaghet som gör att manshatet (med fullständigt stöd av massmedia) lyckats etablera sig i samhället.

 25. Kenneth skriver:

  Inför valet så hörde jag en manlig väljare intervjuas i Studio Ett i P1. Mannen sa att skulle rösta på Feministiskt Initiativ för att de skulle kunna ”kasta ut alla gubbar”.

  Min uppfattning är att människor, i synnerhet män, som stödjer FI är allmänt förvirrade och denne man passade väl in på den beskrivningen.

  Ett parti som får 0,4% av rösterna är en sekt och bör av media behandlas därefter.

 26. Jocke skriver:

  @ Felix:

  Precis. Det var ett svar på kattens inlägg som Pelle sedan tog bort. Jag använde exakt samma slags retorik som katten gjort till sin för att helt enkelt visa hur jävla otrevligt det kan bli.

  Men hon lärde sig inte läxan. Och du fattade just inget.

 27. vmm skriver:

  ” med tanke på att målet var att få 2,5 procent ”

  Schyman, talesperson för FI, sa ju några dagar före valet att hon siktade på 10% och att det var målet. 0,4% istället för 10% måste nog betraktas som ett valfiasko.

 28. Pseudonymen LRB skriver:

  Den dan som någon säger
  NU SKA VI UT OCH DEMONSTRERA
  Barnbidraget ska vara till barnen och ska delas efter hur barnen bor och inte vara en privat inkomst som staten bjuder på bara för att man har en självspricka mellan benen där på vissa typ katten det mesta förståndet runnit ut, den dan ska jag med glädje gå i det demonstrationståget

 29. Tommy Funebo skriver:

  Otur för Fi att de tog mandat i Simrishamn; nu kan de inte förvandla sig till en folkrörelse för kvinnor och lura till sig statsbidrag riktade till ”kvinnors organisering” som de gjorde efter förra valkatastrofen.

 30. Per Hagman skriver:

  Härligt att FI,s stöd trupper blir allt mindre till antalet.
  Dock.
  Feministernas Initiativ finns fortfarande kvar i samhället i form av feministiskt hjärntvättade offentligt anställda.
  Här behöver männ med råg i ryggen hjälpas åt med att röka ut dessa kvinnliga politiska zombies ur det exempelvis 200 år gamla förvaltningssystemet , kommunerna, där de flesta feminister livnär sig , verkar och sprider sin demagogi.
  Mansnätverket skulle sannolikt känna sig bättre till mods ( i alla fall jag ) om vi kunde fiska upp och presentera någon riktig kvastfening till feminist.
  Eller något företag , med en gapig feminist kärring , vilkas varor männ med fördel skulle kunna bojkotta.
  Jag menar , till nästa riksdags val borde vi arbeta för att A Ytterligare minska antalet feministiska stöd trupper B. Identifiera / öka på detaljeringsgraden på den feministiska processen i samhället.

 31. AV skriver:

  @Tommy F: Det intressanta med att F! vatlts in i Simrishamn är att de måste gå från retorik till handling. Kommunpolitik handlar i mångt och mycket om praktiska ställningstagande istället för ideologi. Nu kan deras egentliga agerande, istället för snack, analyseras.

  Samma med SD. När de verkligen kommit till makten ut i kommunerna är de politiska blåbär, rundningsmärken i debatten (typ invandringsfågor när nytt reningsverk diskuteras) och kan knappt fylla sina platser. Tror vi får se en liknande utveckling för F!. Blir kul när sandning/saltningsbudgetten skall diskuteras och GS börjar prata om könsmaktsordning.

 32. Musse Pig skriver:

  Läs denna avslöjande artikel i dagens DN:
  http://www.dn.se/debatt/nya-riksdagen-ett-bakslag-for-kvinnors-inflytande-1.1178062
  Artikelns kommentarer lyfter fram artikelns absurda syn på jämställd fördelning. Notera slutklämmen:
  ”Jämställdheten måste fortfarande erövras varje dag och nu är dags att kräva åtminstone halva makten! ”
  De flyttar fram positionerna mer och mer och vi kommer inte se en enda journalist ifrågasätta varför det skulle vara mer än 50% kvinnor. De har helt accepterat att ju fler kvinnor desto bättre. Sedan många år räknas högst andel kvinnor som mest jämställt. 100% kvinnor vid makten är målet. Det är verkligen idéer om matriarkatets diktatur (där kvinnor då givetvis i beslutande positioner ska representeras av radikalfeminister) som är den centrala strategin. Och en nästan totalt korrumperad journalistkår spelar med.

Google