Börjar Sverige få nog av radikalfeminismen?

30 september 2010, av Pelle Billing

Här på bloggen skriver jag ofta om radikalfeminismen, för att vara tydlig med vilken typ av feminism jag talar om. Radikalfeminismen är som bekant den gren av feminismen som i sin mest renodlade och extrema form ser alla former av heterosexuella samlag som förtryckande. I sina något mer milda former nöjer man sig i stället med att prata om en könsmaktsordning som finns samhället igenom, och att benämna kvinnor som offer oberoende av vilket scenario man talar om. Det finns även kritik som kan riktas mot andra grenar av feminismen, men eftersom radikalfeminismen just är en av de mest radikala grenarna – och även den gren av feminismen som ligger till grund för  den svenska statsfeminismen – så representerar den det värderingssystem som är i störst behov av mothugg.

De senaste 20 åren har radikalfeminismen fått frodas bland politiker och journalister utan att stöta på något större motstånd. Journalisterna har inordnat sig i ledet, liksom våra riksdagspolitiker. Sverige är ett konsensusland och om vi har bestämt oss för att något är gott och rätt så hoppar alla som är intresserade av en karriär på det tåget.  Att ”sitta still i båten” är något som kommer med den svenska modersmjölken. Men frågan är nu om vi inte är på väg mot en brytpunkt i debatten, där fler och fler vågar säga att de inte håller med radikalfeminismen. Exakt vad detta beror på är svårt att säga, men kulturen i alla länder utvecklas kontinuerligt, och så även i Sverige.

Jag har idag fyra olika exempel att presentera för er, som tyder på att radikalfeminister inte längre i lugn och ro kan få sprida sin standardiserade retorik utan att stöta på mothugg.

Exempel nr 1: Katarina Wennstam, som skriver hela böcker utifrån den radikalfeministiska ideologin, gick igår ut till attack på Aftonbladet Debatt. Anledningen var att en 32-årig man som med fullt samtycke haft S/M-sex med en 16-årig flicka frikändes från grov misshandel i tingsrätten. Det var flickan som sökte uppe mannen, och som var pådrivande till att de skulle ha sex kombinerat med fysisk smärta, och innan de väl hade sexet så skrev flickan på ett skriftligt kontrakt där hon godkände S/M-sexet. Hur framställer då Wennstam detta?

Mannen lyckades på en internetsajt få tag på en ung, trasig tjej med självskadebeteende och övertala henne att ställa upp på att vara hans sexslav. Hon fick skriva under ett kontrakt där hon gick med på att låta sig förnedras och att hon var en äcklig smutsig hora.

Flickan framställs här som helt passiv, och för att få fram den bilden så ljuger Wennstam oss rakt upp i ansiktet. Wennstam vet mycket väl att det var flickan som sökte upp någon som kunde ge henne den typ av sex hon ville, men detta låtsas hon inte om eftersom det stör den radikalfeministiska retoriken där kvinnan aldrig får vara förövaren och mannen aldrig får vara offret (och det är även otänktbart att ingen är förövaren när något går snett).

Så långt är allt förutsägbart, och som det brukar vara. Men det oväntade i historien är att Wennstam får starkt mothugg för sin artikel, något hon troligen inte var förberedd på. Lisa Magnusson, krönikör i Aftonbladet skriver:

Katarina Wennstam skarvar, och ljuger, och jämställer detta frivilliga – i efterhand – ångrade sex med den utdragna, tortyrliknande gruppvåldtäkten i det så kallade Stureplansmålet. Hur understår hon sig?

Hoppsan. Ord och inga visor.

Vidare visar det sig att det uppstått en mindre folkstorm bland Aftonbladets läsare, vilket leder till att Aftonbladet publicerar en artikel om alla de mothugg Wennstam fått på olika håll. Läs gärna igenom mothuggen som är både logiska och rimliga. Wennstam ger sig dock inte (hon tror kanske att radikalfeminismen ska regera i 20 år till?) och säger följande:

– Den här tjejen har uppenbarligen mått så dåligt att folk omkring henne reagerat och har en så erfaren åklagare valt att åtala fanns det uppenbarligen ganska mycket indikationer på att allt inte stod rätt till

Goddag yxskaft. Om mannen har blivit frikänd så finns det uppenbarligen betydligt mer som talar för att inget brott har begåtts! En erfaren åklagares åsikt smäller inte högre än den dom som faller, men sådana petitesser är tydligen oviktiga i den radikalfeministiska ideologin.

Exempel nr 2: Birgitta Wistrand, ordförande i Fredrika-Bremer-Förbundet, skriver på DN Debatt att nya riksdagen är ett bakslag för kvinnors inflytande. Detta eftersom det nu endast finns 45 procent kvinnor i riksdagen – en siffra som i sig är ytterst nära 50 procent och som definitivt faller inom intervallet 40-60 procent som t o m anhängare av kvantitativ jämställdhet brukar tala om. Varför är då Birgitta Wistrand upprörd? Genom hela artikeln framgår det att hon är nöjd om partierna har över 50 procent kvinnor i sin riksdagsgrupp, men missnöjd med de som ligger under 50 procent. Och i artikelns sista mening försvinner alla tvivel över varför hon är upprörd:

Jämställdheten måste fortfarande erövras varje dag och nu är dags att kräva åtminstone halva makten!

Nyckelordet här är ”åtminstone”. Radikalfeminismen handlar inte om jämställdhet, vare sig vi talar om lika spelregler (vilket jag förespråkar) eller kvantitativ jämställdhet (vilket jag inte förespråkar). Målsättningen är att det ska finnas minst 50 procent kvinnor i alla sammanhang där makt kan utövas, dvs ett matriarkat på ren svenska.

Men även Wistrand får mothugg för det hon skriver, av den liberala feministen Maria Ludvigsson (från Svenskt Näringsliv). Om kvinnor reduceras till representanter för sitt kön, och inte representanter för sin politik, då har kvinnokampen knappt åstadkommit något alls. Den ursprungliga tanken med kvinnokampen var ju att män och kvinnor skulle verka i samhället på lika villkor, och att man skulle se mer till kompetens och lämplighet än till kön. Kritiken är oerhört viktig, då den visar vilken skev kvinnosyn som radikalfeminister har.

Exempel nr 3: Ytterligare ett exempel på radikalfeministers skeva kvinnosyn och deras ensidiga fokus på makt, är de rapporter som börjar komma om hur det går till på NCK (Nationellt Centrum för Kvinnofrid). UNT, normalt en tidning som gillar att ha en feministisk grundhållning, rapporterar att kvinnorna som leder NCK använder sig av en hotfull och auktoritär kvinnostil, och att många anställda mår dåligt:

– Ledarstilen är en form av psykisk misshandel, säger den tidigare anställda Carin Olin.

Det femtontal personer som UNT har varit i kontakt med ger en dyster bild: ledarstilen beskrivs som hierarkisk, hotfull, kränkande och kontrollerande. Dialog, medinflytande, tydliga strukturer och medarbetaransvar sägs vara i det närmaste obefintligt.

Intressant att det centrum som har som uppgift att jobba mot våld mot kvinnor, och som t o m utbildar vårt rättsväsende i dessa frågor, har en ledarstil som åtminstone de anställda uppfattar som psykisk misshandel. Kan det vara så att dessa förvirrade radikalfeministiska kvinnor tror att mäns ledarstil alltid handlar om makt och förtryck, och därmed ska de själva anamma denna stil för att vara lika goda kålsupare? Kanske har de inte förstått att en auktoritär ledarstil inte är knutet till kön, utan är något som var normen i det traditionella samhället men knappast i vårt postmoderna samhälle.

Kvinnorna som styr NCK hade nog inte förväntat sig att även de skulle granskas, efter att ha varit journalisternas kelgrisar såpass länge, såsom goda representanter mot de onda männen.

Exempel nr 4: Brottsoffermyndigheten kommer att hålla en förmiddag om Män som brottsoffer i Malmö den 29 oktober. Ja, du läste rätt. Män som offer, inte som förövare. Förmiddagen är inte något exklusivt för Malmö, och du kan söka på hemsidan för att se om de kommer till någon annan stad i din närhet. Själv kommer jag att finnas på plats i Malmö om några bloggläsare hittar dit.

Sammanfattning: Detta är endast fyra exempel, men de har uppstått på kort tid, vilket är en indikation på att vi börjar få två sidor i jämställdhetsdebatten. På ena sidan de som håller fast vid övervintrade idéer om radikalfeminism och onda män, och på andra sidan de som söker efter något nytt och som har en positiv syn på bägge könen. Vilken sida ställer du dig på?

Uppdatering: NCK tillbakavisar kritiken som riktas mot dem, men intervjun med de två ledarna ger en kalla kårar.

 

120 kommentarer på “Börjar Sverige få nog av radikalfeminismen?”

 1. anders skriver:

  Hoppas lite sunt bonfönuft kommer hos oss i sverige så vi/våra barn kan få uppleva en sundare framtid.

 2. Mercedes Gill skriver:

  Hoppfull och väldigt bra sammanställning, Pelle!

 3. Pär Ström skriver:

  Helt uppenbart har feminismen peakat. Den var som värst strax före tv-filmen ”Könskriget”. Det var vändpunkten. Men jag tror det är en mycket långsam vändning, Feminismen har erövrat ett mycket stort antal maktpositioner inom offentlig makt, medial makt och organisationsmakt – och de ger sig inte frivilligt. Mitt stalltips är att vi inte ser någon större skillnad i feministiskt samhällsklimat de närmaste åren (även om enstaka ljuspunkter kanske kommer att bli lite vanligare). Men om x år kommer man att skratta åt feminismen och skaka på huvudet – som vi nu skrattar åt 68-vänstern. Hur många är är x? Bra fråga.

 4. noboytoy skriver:

  Och mansgrupper har inte funnits så länge. En del startades men lades ner ganska omgående. Redan är vi många som har svårt att hålla oss för skratt och låta bli att skaka på huvudet åt män i mansgrupper som, likt lipsillar, anser sig vara diskriminerade av kvinnor. Kvinnorörelsen har funnits i flera hundra år. Hur länge kommer ni att hålla med era patetiska argument och förljugna retorik?

 5. Jack skriver:

  Jag tror att takten för feminismering har minskat bara, målet ökat matriarkat finns kvar dock utan att vara direkt manshatande. När takten är för hög blir det dock motstånd hörde jag en genusvetare säga. Hon sa också att endast dårar springer där änglar trippar, skrattandes åt mig som uppfattats som annat än kvinnoälskare, dock är jag såklart på sidan för positiv syn på bägge könen. Jag tror att feministerna lärde sig att man måste ta det lugnt sedan 2005 men Sverige blir alltmer feministiskt fast i lägre takt.

  När män är än mer outbildade och underodnade och utslagna ur politiken kommer man kunna plocka upp takten igen. Jag tror därför att det är av stor vikt att snabbt få in en mansfot i politiken.

  Jag tror man måste vara emotionell eftersom endast logiskt resonerande inte har spridit sig i tillräckligt hög takt, trots allt finns det ju de som pratat om detta sedan 70-talet. Dock måste det fortfarande uppfattas som adekvat. Lyssnarens informationsbas, inte ens egen, avgör mellan situationer och det gäller att känna in denna först.

  Och nya media som denna blogg är otroligt viktiga. Tror det gäller att bli så bra på att dra till sig folk och leverera värde att det går att tjäna pengar och att utöka. Det gäller att undvika att vara bortstötande utan att primärt vara tilldragande som denna blogg balanserar bra. I samma stund tid läggs på bloggar som denna förlorar gammelmedia pengar och läsare dock vilket gör att de kommer börja sprida frågorna själva istället och det händer ju redan!

  Tror att en riktigt högpotentialig metod är att föräldrar till pojkar uppmärksammas om skolans tendens att köra pojkar genom pedagogik som passar flickor och att ovanpå det dessutom diskriminera. Vet att när jag gick i skolan sade en del föräldrar att det var killarna de var oroliga för, de var rätt så pålästa alltså eller så hade de helt enkelt bara märkt vilka som slogs ned. Men steget till att begära åtgärder kom aldrig. En manual i ”så här kräver du rätt för din son” skulle kunna hjälpa.

 6. emelie skriver:

  Asså, jag tycker inte heller att det måste vara 50-50 överallt; men det gäller ju både kvinnor _och_ män.

  När någon säger att det ska vara _minst_ 50% så manar dom endast det och inte att det ska bestämmas att det ska vara _fler_ än det. däremot så _kan_ det ju bli så på helt liberala grunder: att det blir fler kvinnor än män någonstans. Om du då anser att det blir ett ”matriarkat” så resonerar du ju på precis samma sätt som radikalfeministerna. Det är ju därför det inte går att ta er antifeminister seriöst: ni ÄR exakt det ni kritiserar.

  (Jag vet förresten inte om det hade gått endå, med tanke på att dom nätmobbar kvinnor som anmäler män för brott och såna saker, men ändå…)

 7. Jakob skriver:

  @Noboytoy

  Jo, vi vet att du tycker att allt här är ljug, men vad som är ljug är som vanligt oklart, det berättar du inte. Och som vanligt kommenterar du inte innehållet i Billings bloggpost utan kommer som vanligt med en kaskad av anklagelser.

  ”Redan är vi många som har svårt att hålla oss för skratt och låta bli att skaka på huvudet åt män i mansgrupper …”

  Ja, du brukar säga det. Vilka är dessa i gruppen mång och hur många är det? Samtidigt ligger Genusnytt 3:a på WordPress tio mest populära bloggar.

  Förövrigt betyder patetiskt inte samma sak som pinsamt.

 8. Jerker Wågberg skriver:

  @emilie: så du har inga problem med om en man skulle säga: ”Jag tycker det skall vara minst 50% män i alla beslutande församlingar”? Låter det OK i dina öron?

 9. Grynet skriver:

  Väldigt många män som kommenterat här…

  Men jag vill bara säga HURRAAAA!

 10. [...] som reagerar tack och lov. Till exempel Lisa Magnusson, Aftonbladets läsare och Aktivarum. Även Pelle Billing ser reaktionen mot henne som positivt då det verkar som pendeln har börjat [...]

 11. Roger skriver:

  Emelie:
  ”När någon säger att det ska vara _minst_ 50% så manar dom endast det och inte att det ska bestämmas att det ska vara _fler_ än det. däremot så _kan_ det ju bli så på helt liberala grunder: ”

  Ja, men det som INTE kan ske på helt liberala grunder är att det är mer än 50% män. Ser du problemet?
  Du vet väl att både MP och V har beslutat om minst 50% kvinnor i alla sammanhang, dvs 70% kvinnor och 30% män är inte ett problem, men 70% män och 30% kvinnor är alltså inte tillåtet. Självklart sticker det i ögonen, och självklart är det raka motsatsen till jämställdhet, det borde du nog hålla med om.

  Och jag håller med dig om att använda ord som ”matriarkat” etc är inte bara felaktigt utan också att plocka upp delar av den feminism som kritiseras. ”Om du stirrar in i avgrunden länge nog, kommer avgrunden att stirra tillbaka på dig”. Eller med andra ord, man får passa sig så att man inte blir som det man motarbetar,

 12. Fredrik Hu skriver:

  emelie, vad du missar när de säger minst 50% är att det menas just minst. 50% kvinnor skulle vara ok. 100% kvinnor skulle vara ok men 51% män skulle helt plötsligt inte vara ok och det är där den logiska vurpan sker.

  Jag tror inte att någon här skulle bry sig om det fanns fler kvinnor i makt än män, problemet är när det sägs att det är ok att det är en kvinnlig majoritet men inte ok med en manlig majoritet. Om du inte ser detta vet jag inte vad jag ska säga.

  Personligen är könsfördelningen helt irrelevant så länge ingen diskriminerats på grund av könet.

 13. Pether skriver:

  För att inte tala om det ‘jämställdhetskoll’ någon tidning gjorde.

  30% kvinnor och 70% män i något parti var så otroligt kvinnohatiskt och ojämställt.
  Medans 70% kvinnor och 30% män var ett föredöme för allt jämställdhetsarbete.

  Men sen, vem har sagt att feminism handlar om jämställdhet.

 14. Roger skriver:

  ”Men sen, vem har sagt att feminism handlar om jämställdhet.”

  Feminister.

 15. noboytoy skriver:

  ”De senaste 20 åren har radikalfeminismen fått frodas bland politiker och journalister utan att stöta på något större motstånd. Journalisterna har inordnat sig i ledet, liksom våra riksdagspolitiker.”

  Jag undrar vad PB har för underlag för detta påstående? Hur vet du att våra politiker är ”radikalfeminister”? Jag har aldrig hört något liknande så jag är intresserad av att ta del av dina underlag för detta uttalande.

 16. noboytoy skriver:

  Jack: jag har skrivit en hel del om ljuget och förvridning av sanningen.

  För att ta ett exempel: PB påstår att 90% av männen diskrimineras i vårdnadstvister.

  Det är inte sant. På långa vägar. Över 90% av föräldrarna till separerade barn har gemensam vårdnad.

 17. noboytoy skriver:

  Kvinnor och män har i regel mycket skilda åsikter gällande många samhällsfrågor.

  Det mest uppenbara är kanske sexbrott, där män generellt ser på våldtäkter på ett helt annorlunda sätt än kvinnor.

  Kanske har män och kvinnor även olika åsikter på barnomsorg/äldrevård osv.

  Därför är det också viktigt att båda kön får tillåtas göra sina röster hörda. Vi kan inte ha en majoritet av män som sitter och beslutar i frågor som angår oss alla. Inte heller en majoritet av kvinnor. Det borde ju alla människor förstå?

  Ta SD som exempel. Ett mansparti som vill lagstifta om och göra inskränkningar i abortlagstiftningen?? Vad vet detta mansparti om kvinnor och abort? Vad är det som får dessa män att tro att de är kunniga nog att besluta om en fråga som är så uppenbart viktig för kvinnor?

  Tänk om vi hade ett kvinnoparti som ville lagstifta om frågor som rör i huvudsak män? Jakt, manliga p-piller, värnplikt, idrott….?

 18. Pelle Billing skriver:

  @noboytoy

  1. Om du fortsätter använda uttryck som patetisk, lipsill, osv så kommer du att bli utkastad från bloggen. Argumentera lugnt och sakligt eller inte alls. Din sista kommentar är den mest sakliga och lugna. Fortsätt så.

  2. Jag har skrivit massa blogginlägg om hur vår politiker är radikalfeminister. Jag har citerat regeringsdokument från bägge blocken, samt citerat ett flertal ledande politiker. Läs bloggen och sök på bloggen så hittar du massa fakta.

  3. Jag har aldrig skrivit att 90 procent av männen diskrimineras av vårdnadstvister. Ljug inte. Det jag sagt är att 90 procent av enskild vårdnad tillfaller mamman, men jag har inte sagt att detta alltid beror på diskriminering.

  4. Jag ser oerhört allvarligt på våldtäkt, precis som jag ser allvarligt på misshandel. Jag vill nog ha strängare straff för dessa företeelser än många kvinnor. Samtidigt vill jag ha rättssäkerheten intakt till fullo. Jag tror inte att man kan förenkla det så att en människa bara är representant för sitt kön. Man är även representant för mycket annat.

 19. Pelle Billing skriver:

  @alla
  Se uppdateringen sist i blogginlägget.

 20. noboytoy skriver:

  PB: 2. Nej, jag hittar inga fakta på att regeringen är besudlad med radikalfeminister. Därför frågar jag dig var jag hittar dessa uppgifter?

 21. Pelle Billing skriver:

  @noboytoy
  Jag har aldrig sagt att regeringen är besudlad med radikalfeminister. För övrigt hänvisar jag till mitt tidigare svar.

 22. noboytoy skriver:

  PB: sanningen är att du inte har några fakta för det du så tvärsäkert påstår. Du vet inte om politikerna är radikalfeminister. Vissa har däremot uttalat att de är feminister, men inte vilken gren av feminismen de stöttar.

  Jag skulle vilja rätta ditt inlägg till att du istället säger dig TRO att våra politiker är radikalfeminister. När du PÅSTÅR att det ÄR så, blir det lite galet, inte sant?

 23. Maria skriver:

  Noboytoy: Hur gammal är du egentligen? Och har du gjort abort?

 24. Lavazza skriver:

  Jag säger som vanligt vad gäller ”halva makten”-grejen:

  Halva makten måste betyda att enskilda kvinnor och kvinnor som grupp måste avstå från en del av sin makt på områden där de har makt än männen, så att de bara har kvar halva makten.

  Feminister löser detta problem genom att bortdefiniera sådan makt som något annat än makt.

 25. Kenneth skriver:

  0,4% röster på Feministiskt Initiativ i senaste valet säger en del om vad vanligt folk tycker om radikalfeminism.

 26. Erik Norén skriver:

  @Noboytoy
  Angående SD och aborter så är det väl snarare en fråga om deras åsikter om fostret. Det finns ju redan regler om hur långt in en abort tillåts göras där gränsen dras vid 18 veckor, de vill istället dra gränsen vid 12 veckor. De anser alltså att det blivit ett barn vid det laget, att det inte dröjer till vecka 18. Det bör de ju få ha en åsikt om.

 27. noboytoy skriver:

  Erik: anser du att män som majoritet ska ha synpunkter på och vilja lagstifta om kvinnors aborter? Bör inte kvinnor få komma till tals i denna fråga? SD är ett parti som består av män. Hur kan män tro sig kunna besluta i frågor som rör kvinnors kroppar?

  Jämför detta med att jag startar ett parti med övervägande majoritet kvinnor. Vi vill besluta om att forskning skall göras på män för att framställa ett manligt p-piller. Vi vill även besluta om att män som begår sexbrott skall kastreras kemiskt. Vi vill även ändra lagstiftningen i frågor som jakt, idrottsanslag mm?

 28. noboytoy skriver:

  Maria: gå nu och baka bullar till gubben din.

 29. Anna skriver:

  noboytoy: är du ett troll eller bara galen?

 30. Jakob skriver:

  @Noboytoy

  ”Erik: anser du att män som majoritet ska ha synpunkter på och vilja lagstifta om kvinnors aborter? Bör inte kvinnor få komma till tals i denna fråga? SD är ett parti som består av män. Hur kan män tro sig kunna besluta i frågor som rör kvinnors kroppar?”

  Är du familjär med något som kallas fria val och riksdag? Att SD anser att åldern för legal abort ska sänkas till 12 veckor är en helt legitim åsikt som SD kan driva genom opinionsarbete och motioner i riksdagen. Röstar riksdagen sedan nej så blir det inte så.

  ”Jämför detta med att jag startar ett parti med övervägande majoritet kvinnor. Vi vill besluta om att forskning skall göras på män för att framställa ett manligt p-piller. Vi vill även besluta om att män som begår sexbrott skall kastreras kemiskt. Vi vill även ändra lagstiftningen i frågor som jakt, idrottsanslag mm?”

  Det är fritt att starta ett sådant parti. Du har ju redan väckt spännande frågor huruvida alla som skriver och läser här är pedofiler. Jag känner att du kommer ha många fina profilfrågor du kan driva. Varför kör du inte igång? Are you chicken, McFly?

 31. Mia skriver:

  noboytoy

  Jag tror att man hamnar lite i könskrigsfällan (finns det inga kvinnor som är intresserade av jakt och idrott??).

  Det finns ju massa olika kategorier människor som startar olika grupper där man samlas kring sina åsikter. Det parti du hypotetiskt beskriver finns ju lite redan, F!. Och de får som sagt var ha sina åsikter. Men om dessa grupper sen får röster är ju en annan femma.

  Och grupper som vill att all abort ska vara förbjuden finns ju också (bestående av såväl kvinnor som män) men de hör man inte mycket om alls, iaf inte här och nu.

  Men naturligtvis måsta man ju ha en diskussion om var gränsen går då jag tror att ingen vill abortera foster som är nästan fullgångna sas, eller?

 32. Mia skriver:

  Anna

  Att ha en annan åsikt eller kunskap betyder inte att man är galen. Utan just bara att man har en annan åsikt och kunskap, som man förvisso kan tycka är helt galen (sak inte person alltså).

  http://www.hornborg.se/till_eftertanke__kirkegaard_.html

 33. Erik Norén skriver:

  @Noboytoy
  Då de bara begränsar tiden då det är tillåtet ser jag det inte som att frågan gäller kvinnans kropp utan snarare som att det gäller fostrets kropp. Därmed blir även jämförelsen med manligt p-piller lustig.
  Det funkar ännu mindre då du stoppar in forskning i det, möjligen skulle jämförelsen kunna vara med att begränsa tillgången till kondomer men den funkar inte särskilt långt den jämförelsen heller.

  Vidare verkar du sätta lika-med tecken mellan kvinnligt p-piller och abort. Det jag börjar tänka på då är, var är mannens ”abort” ? Han kan inte slippa få barn för att han inte känner sig mogen. Eller åt andra hållet behålla barnet utan modern.

 34. noboytoy skriver:

  Samma sak gäller för de män som ger sig in i prostitutionsdebatten och hävdar att de gör det för ”kvinnans rättighet att göra vad hon vill med sin kropp”. Det är egentligen inte männens rättighet att köpa sex, som dessa män försvarar, utan det är kvinnorna..? Yeah, yeah och vi är alla födda igår?

  Varför är män så intresserade av just den typen av kvinnofrågor? Vad får män att så frenetiskt jobba för kvinnors ”rättigheter” helt plötsligt? Samtidigt säger dessa män inte ett ljud om allt våld som kvinnor drabbas av, där män är förövare..? Märkligt tycker jag…

  Anna: väx upp lite nu….? Eller gå och spegla dig..

 35. noboytoy skriver:

  Erik: som du själv förstår är det svårt att göra liknelse mellan män och kvinnor när det gäller abort, därför drog jag till med manliga p-piller.

  Överhuvudtaget, verkar du inte ha fattat min poäng. Varför anser sig män tillräckligt kunniga i att uttala sig i typiska kvinnofrågor?

  Ska vi ha ett samhälle där män enväldigt beslutar, och skriver lagar om kvinnors kroppar, utan att ens kvinnor får göra sina röster hörda i frågan?

  Därför behövs både kvinnor och män i våra beslutandeorgan. Det hade varit lika illa om kvinnor enväldigt beslutade i typiska mansfrågor.

  Fi har inte kommit med några förslag som handlar om män och mäns rättigheter. Istället uttalar Fi att man vill satsa pengar på att män som slår skall få vård och proffessionell hjälp.

  Det finns alltså inget motsvarande kvinnoparti, som SD, som uttalat vill göra inskränkningar i lagstiftning om kvinnor, abort.

  SD är ett mansparti som anser sig begripa hur man ska lagstifta om kvinnors kroppar. Var är kvinnorna i deras parti, som stödjer detta förslag?

 36. Musse Pig skriver:

  En av tokfeminismens främsta företrädare är ju sjukligt intresserad av att under rituella former ta ut foster och har bevisligen fantiserat så mycket om det att hon kan skilja på sina fantasier och verkligheten. Det kanske i förlängningen kan göras lagligt om feministerna får fullständig rätt att råda över liv och död i detta sammanhang (som första steg).

 37. Mia skriver:

  noboytoy

  ”Ska vi ha ett samhälle där män enväldigt beslutar, och skriver lagar om kvinnors kroppar, utan att ens kvinnor får göra sina röster hörda i frågan?”

  Men vad får dig att tro att vi ens är i närheten av ett sådant samhälle? Och på vilket sätt är 12 eller 18 veckor en kinnofråga? Det är väl en allmänmänsklig etisk fråga? När tycker du själv att gränsen för abort ska vara?

  ”Fi har inte kommit med några förslag som handlar om män och mäns rättigheter.”

  Nä just det. Vad gäller F! familjepolitik t ex så driver man typiska kvinnoperspektivet. Så då menar du att om de fått lika många röster som SD så skulle vi haft en politik där kvinnor enväldigt beslutar, och skriver lagar utan att män får göra sina röster hörda?

  http://www.feministisktinitiativ.se/for_en_feministisk_politik.php#c7

  Individualiserad föräldraförsäkring för att öka jämställheten men inget om pappors rätt till vårdnad för att motverka traditionella mönster och öka jämställdheten?

  Generellt barnbidrag men inget om att det ska knytas till barnet?

  ”Under utredningstiden för anmälda vålds- eller sexualbrott mot barn ska den misstänkte inte ha någon umgängesrätt med barnet.”

  Så om en förälder anklagar den andra föräldern för att misshandla barnet så ska denne inte få ha kontakt med barnet alls? Så det ska räcka med en anklagelse från t ex pappan eller mamman för barnet inte ska få träffa den andra föräldern? Hua!

 38. Jakob skriver:

  @Noboytoy

  ”Överhuvudtaget, verkar du inte ha fattat min poäng. Varför anser sig män tillräckligt kunniga i att uttala sig i typiska kvinnofrågor?”

  Nej, jag fattar inte din poäng. Varför skulle män inte vara kompetenta nog att ha en åsikt om vilken vecka kvinnor skall få göra abort? Du vill få kvinnofrågor att framstå som något mystiskt som bara kvinnor förstår, vilken helt enkelt inte är sant. Att förespråka sänkt abortgräns är snarare en fråga om etik vilket knappast är en könsfråga.

  ”Ska vi ha ett samhälle där män enväldigt beslutar, och skriver lagar om kvinnors kroppar, utan att ens kvinnor får göra sina röster hörda i frågan?”

  Vem har förespråkat att det ska gå till så som du beskriver? Det är möjligt att SD består av mest män, men de har inte ens fått 6 % av rösterna. Dessutom är det fritt fram för kvinnor att gå med i SD som inte är ett religiöst råd där enbart män får vara medlemmar. Du vill få det att framstå som att Sverige är SD, vilket som bekant inte är sant. Kvinnor kommer till tals i Sverige, de är med och bestämmer och män bestämmer inte över kvinnors kroppar.

  ”Därför behövs både kvinnor och män i våra beslutandeorgan. Det hade varit lika illa om kvinnor enväldigt beslutade i typiska mansfrågor.”

  Ja, men det kommer inte hända, precis som det omvända aldrig kommer hända. Du gör återigen en halmgubbe, det vill säga beslår andra med åsikter de inte har och börjar sedan argumentera mot dessa åsikter. Ingen har hävdat att det inte behövs män och kvinnor i våra beslutande organ.

  ”SD är ett mansparti som anser sig begripa hur man ska lagstifta om kvinnors kroppar.”

  Nej, det gör de inte. SD anser att abort bara ska vara tillåtet utan vidare motivering till graviditetsvecka 12. Det är inte att bestämma över kvinnors kroppar, det är att ha en åsikt om en detalj som rör kvinnors kroppar. Det är en fullt legitim åsikt, precis som man kan anse att kvinnor ska få göra abort fram till vecka 22 utan vidare motivering. Man kan också hävda att kvinnor ska få göra abort fram till vecka 36. Men allt detta är en etisk diskussion.

  Förövrigt bör du inse att demokrati innebär att man som person viker sig för vad majoriteten vill. Ett exempel är svensk beskattning där höginkomsttagare betalar mer än låginkomsttagare. Här har minoriteten höginkomsttagare fått se sig högre beskattade bara för att en majoritet vill att det ska vara så. Och drar man det längre så är det ju så att en majoritet vill bestämma att en brottslings kropp ska låsas in i fängelse vid vissa typer av brott. Är det inte sorgligt att en majoritet har bestämt över brottslingars kroppar?

 39. Tidan P skriver:

  Jo, det är en sak jag funderar på och det här forumet verkar ju ha kunskapen. Hörde att Sverige har den mest könssegregerade arbetsmarknaden i Europa. I Danmark är 20% av t ex målarna kvinnor, i Sverige 2%. Spanien har tydligen fler kvinnliga vaktmästare, procentuellt sett, än Sverige. Det tycker jag verkar lite konstigt, så hur kan det komma sig? Sen hängde jag inte riktigt med på vad en radikal feminist är. Bullbakande mammor?

 40. Roger skriver:

  Tidan:
  Det har jag aldrig hört, har du någon källa? Det låter intressant.

 41. noboytoy skriver:

  Varför skulle män inte vara kompetenta nog att ha en åsikt om vilken vecka kvinnor skall få göra abort? Du vill få kvinnofrågor att framstå som något mystiskt som bara kvinnor förstår, vilken helt enkelt inte är sant. Att förespråka sänkt abortgräns är snarare en fråga om etik vilket knappast är en könsfråga.

  Som jag har försökt förklara, så har män och kvinnor i regel mycket olika åsikter i vissa frågor. Tex abort, barnomsorg, våldtäkt och sexbrott, kvinnomisshandel och dylikt. Därför är inte män kompententa nog att uttala sig i frågor som rör kvinnor.

  Därför behövs 50/50 av kvinnor och män i våra beslutandeorgan.

  Tänk er hur till exempel hur våldtäktsdomarna skulle se ut om bara män bestämde utifrån sina värderingar. 100% falskanmälningar?

  Kvinnor och män har olika värderingar och åsikter och därför ska båda kön vara med och besluta i viktiga samhällsfrågor.

  Sen tycker jag inte att män begriper sig på kvinnor och kvinnors kroppar överlag. Detta Erik, ÄR mystik för män.

 42. Tidan P skriver:

  Källan är ett seminarium som jag var på i Göteborg. Men jag vet inte hur man kollar upp sån’t. Kan det stämma?!

 43. noboytoy skriver:

  Mansdominansen i våra domstolar och åklagarämbeten är redan nu ett problem.

  I över hälften av alla våldtäktsanmälningar, där barn och kvinnor är offer, kallas inte ens misstänkt gärningsman till polis för förhör.

  De enda som skrikit sig hesa och lyckats få till stånd förändringar för kvinnor i vårt land är kvinnorörelsen. Titta på hur det ser ut i länder där kvinnorörelsen inte existerar. Män sitter och beslutar, kvinnor ses på, som värre än boskap.

  Detta, Erik och alla andra, bevisar att män inte bryr sig särskilt mycket om kvinnors situation, liv och hälsa. Och har inte gjort, på flera tusen, tusen år…

  Därför är det också en katastrof för kvinnor om kvinnor tappar röster i våra beslutandeorgan.

  Maria och andra kvinnor som inte stödjer kvinnorörelsen, kanske ska flytta till länder där kvinnorörelsen inte existerar? Där blir det nog andra bullar bakade, brudar! Good luck!

 44. Jakob skriver:

  @Noboytoy

  ”Som jag har försökt förklara, så har män och kvinnor i regel mycket olika åsikter i vissa frågor. Tex abort, barnomsorg, våldtäkt och sexbrott, kvinnomisshandel och dylikt. Därför är inte män kompententa nog att uttala sig i frågor som rör kvinnor.”

  Och som en av världens märkliga sammanträffanden så har även kvinnor väldigt olika åsikter om abort, barnomsorg och så vidare. Och därför borde inte kvinnor heller vara kompetenta nog att uttala sig om frågor som rör kvinnor. Du vill framställa det som att alla kvinnor är helt överens om allt, och så är det ju inte.

  ”Tänk er hur till exempel hur våldtäktsdomarna skulle se ut om bara män bestämde utifrån sina värderingar. 100% falskanmälningar?”

  Eh …? Det är ju män som har byggt upp det juridiska systemet. Och då borde ju det vara så – enligt ditt sätt att se det – att kvinnor var fritt byte för våld, våldtäkter, rån och andra övergrepp. Och så var och så är det ju inte heller. Och försök inte komma med undanflykter om att kvinnor genom kamp har fått det juridiska systemet att ändra sig, för om männen hade varit som du framställer dem så hade det inte funnits en chans i helvetet att de hade kriminaliserat sina av dig påstådda och högt älskade våldtäkter av kvinnor. För att återvända till ett gammalt tema: du försöker återigen insuinera att män tycker att alla våldtäktsanmälningar är falska och att våldtäkter är något alla män gillar, men så är det ju inte heller.

  ”Sen tycker jag inte att män begriper sig på kvinnor och kvinnors kroppar överlag. Detta Erik, ÄR mystik för män.”

  Goddag, mitt namn är Jakob. Inte Erik. Det är mystiskt varför du fortsätter kalla mig Erik. Men åter till ämnet. Män har visst rätt att ha en åsikt om när abortgränsen ska gå. Och en sådan gräns handlar knappast om att förstå människokroppen, den handlar om etik, inget annat. Förövrigt kanske du tycker att Socialstyrelsen ska ge fan i att neka kvinnor abort efter vecka 18 eftersom ingen annan än kvinnorna förstår sin kroppar?

  Förövrigt är kvinnor olika. Och jag slår vad om en syltkaka att kvinnor inte förstår sig på varandra i allmänhet.

 45. noboytoy skriver:

  JAKOB:Och därför borde inte kvinnor heller vara kompetenta nog att uttala sig om frågor som rör kvinnor.

  Du verkar anse att MÄN är bättre på att förstå kvinnor…? Så löjligt.

  att kvinnor var fritt byte för våld, våldtäkter, rån och andra övergrepp. Och så var och så är det ju inte heller.

  Tydligen, eftersom kvinnor ÄR fritt byte för våldtäkter och misshandel? Den dagen ni män lyckas stoppa detta så bugar jag och bockar. Ni har inte lyckats på flera tusen år. Först när kvinnor lyckas träda in i juridik och beslutandeorgan, händer något.

  Så din förklaring, när nu män har haft all makt över juridiken i tusentals år, till att kvinnor fortfarande blir våldtagna, misshandlade osv av män, är..?

 46. noboytoy skriver:

  Tidan P: enligt bloggägaren är radikalfeminister motståndare till heterosexuella relationer och anser dessa vara ”förtryckande” för kvinnor.

  Enkelt uttryckt är radikalfeminister den gren av feminismen som trycker hårdast på könsmaktsordningen och dess existens.

  Det PB har missuppfattat, är att radikalfeministerna menar att det penetrerande samlaget är till för män, enbart, och inte att heterosexuella relationer i sig, är förtryckande.

 47. Mia skriver:

  noboytoy

  ”Som jag har försökt förklara, så har män och kvinnor i regel mycket olika åsikter i vissa frågor. Tex abort, barnomsorg, våldtäkt och sexbrott, kvinnomisshandel och dylikt. Därför är inte män kompententa nog att uttala sig i frågor som rör kvinnor.”

  Och i regel tycker olika kvinnor (individer) olika i dessa frågor. Fö rör de frågor du räknar upp även män. Och här är ett exempel på en kvinna som inte tycker som andra kvinnor (och Ohly) i frågan om kvinnomisshandel.

  Och om man nu skulle kunna dela upp på det sätt du menar skulle det då inte bli konstiga debatter om bara de som är berörda i en fråga ansågs kompetent nog att uttala sig? Pensionärer om pensioner, sjuka om sjukvård, poliser och brottslingar om brott, misshandlade (män och kvinnor) om våldsbrott och relationsvåld, alkoholister om missbruk, invandrare om invandringspolitik, skolpersonal om skolan, för att inte glömma barn och ungdomar… Och då skulle vi behöva en riksdag bestående av långt fler än 349 ledamöter om riksdagen skulle bli helt representativ för folket.

 48. Gonzo skriver:

  noboytoy

  ”att kvinnor var fritt byte för våld, våldtäkter, rån och andra övergrepp. Och så var och så är det ju inte heller.

  Tydligen, eftersom kvinnor ÄR fritt byte för våldtäkter och misshandel? Den dagen ni män lyckas stoppa detta så bugar jag och bockar. Ni har inte lyckats på flera tusen år. Först när kvinnor lyckas träda in i juridik och beslutandeorgan, händer något.”

  Om det är någon tröst så kan jag upplysa dig om att även vi män ÄR fritt byte för våld. Vi ÄR fritt bytte för misshandlare, mördare, pedofiler och våldtäktsmän/kvinnor.
  Om det inte vore för att vi män är så rättslösa så skulle det inte ske några övergrepp mot män och pojkar.

 49. Mia skriver:

  noboytoy

  ”Så din förklaring, när nu män har haft all makt över juridiken i tusentals år, till att kvinnor fortfarande blir våldtagna, misshandlade osv av män, är..?”

  Ja tyvärr är det svårt att uppnå någon nollversion vad gäller våld, inte ens det som drabbar män och som vad jag förstår statistiskt sett oftast är offret. Så logiskt borde inte våld bero på någon könsmaktsordning. Inte ens vad gäller relationsvåld då även kvinnor misshandlar män och relationsvåld även förekommer i samkönade relationer.

 50. Mia skriver:

  noboytoy

  Glömde länken förut ang hon som inte håller med radikalfeministerna (och Ohly) om kvinnomisshandel.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/08/16/ohlys-skuldbelaggande-av-man-hjalper-inte-kvinnorna

 51. noboytoy skriver:

  Gonzo: gör dig inte löjlig nu. Du har väl kunskap om att kvinnor inte utsätter män för våld, våldtäkter och liknande? I annat fall får du nog läsa på.

  Mia: http://noboytoy.bloggplatsen.se/2010/09/04/3506295-relationsvald/

 52. noboytoy skriver:

  Mia: du som, jag antar, inte stöttar kvinnorörelsen..?
  Vill du flytta till ett land där inte kvinnorörelsen verkar? Du har väl kunskap om hur kvinnor behandlas i dessa länder?

  Kvinnorörelsen har verkat för kvinnors rättigheter i flera hundra år. Tack vare den slipper kvinnor vara satta under förmynderi av män. Kvinnor får rösta, vi har barnomsorg och vi är fler kvinnor i våra beslutandeorgan. Vad tror du händer om kvinnorörelsen lägger ner sitt arbete idag? Hur tror du att detta kommer att påverka kvinnors liv. Rent allmänt?

 53. Karin skriver:

  …och Prussiluskan behövde bara lite k*k.

 54. noboytoy skriver:

  Karin: vilket ovårdat uttryck..är du verkligen kvinna. Eller fejkar du, som vanligt?

 55. noboytoy skriver:

  Mia: angående könsmaktsordningen, är det en ”slump” att det ser ut så här?

  http://noboytoy.bloggplatsen.se/2010/07/21/3278574-mer-fakta/

 56. Gonzo skriver:

  noboytoy

  Det finns och har alltid funnits gott om agresiva kvinnor, men kvinnor har alltid skyddats från ansvar pga könsrollerna.

  Än i dag har män svårt att anmäla att dom får stryk av en kvinna.
  Män skäms helt enkelt, män som får stryk av sina kvinnor anses som omanliga och hånas öppet om dom ens erkänner att dom får stryk.
  En man ska acceptera att få lite smällar då och då.
  ”Bit i hop och visa att du är en karl” råder fortfarande.

  År 2010 e.kr anser många att Kvinnor har rätt att begå våldsbrott. Det är en kvinnas rätt att misshandla sin karl om hon blir arg på honom. En örfil, en knytnäve eller varför inte en spark? Kvinnors våld är inget ovanligt, men tyvärr är det få män som vågar anmäla pga könsrollerna, samtidigt som många försvarar kvinnors rätt att slå och misshandla.

  Men visst har du rätt i att dom flesta våldsbrott begås av män, av dom som anmäls i alla fall. Naturligtvis måste våldsbrott bekämpas, men att påstå att det är MÄN som begår brotten är lika inteligent som att påstå att det är SVARTA som begår brott.
  Det är alltid individer som begår brotten, individer med olika bakgrunder, livshistorier och orsakerna till brotten är många.

 57. noboytoy skriver:

  Gonzo:”Än i dag har män svårt att anmäla att dom får stryk av en kvinna.
  Män skäms helt enkelt, män som får stryk av sina kvinnor anses som omanliga och hånas öppet om dom ens erkänner att dom får stryk.”

  Detta gäller även för kvinnor, som du kanske vet…? Kvinnor anmäler den dagen deras liv är i fara. Inte pga av örfilar, psykisk misshandel, utelåsning osv…

  ”men att påstå att det är MÄN som begår brotten är lika inteligent som att påstå att det är SVARTA som begår brott.”

  96% av våldsbrotten begås av män i Sverige. 90% av våldsbrotten begås av män i världen. Statistiken är tillförlitlig. Det går nämligen att räkna internerna i våra fängelser. Vem var intelligent, sa du…?

 58. Adam Weisshaupt skriver:

  Noboytoy,
  Du har rätt helt enkelt och jag håller med dig till fullo, män är biologiskt sett vandrande faror på två (2) ben och vi förtjänar inte individuell hjälp om något brott skulle drabba män. Vi är ju trots allt de skyldiga i den svartvita branschen brott vs skuld. Men…… vi får aldrig glömma bort att det är 100% kvinnor som föder, göder och skolar in dessa barn i detta, män har s a s carte blanche i denna skuldfråga så frågan till dig är:
  Vad ämnar du göra för att kvinnor skall förbättra sig och de statisktiskt hyperviktiga siffrorna (de flesta män begår rent statistiskt inga brott alls medan de säkerligen har skapat tangentbordet du skriver på, formgivit stolen du sitter på och även kreerat de politiska tankegångar du fullföljer så ivrigt) ?

  Frågan är egentligen bara ett retoriskt grepp och ett stort argumentationsfel, just precis som du gör dig skyldig till nästan vid varje tillfälle du skriver här.

  Vad är det för fel på kvinnorna, Noboytoy?

  Trots allt så lyckas de flesta människor oavsett kön komma överens, vad tror du det beror på?

 59. Jakob skriver:

  @Noboytoy

  ”Du verkar anse att MÄN är bättre på att förstå kvinnor…? Så löjligt.”

  Här är ett typiskt exempel på din argumentationssätt. Du hittar först på vad jag tycker och sedan tycker du att denna påhittade åsikt är löjlig. Jag har sagt att män har rätt att ha en åsikt om när aborter ska få göras.

  ”Du har väl kunskap om att kvinnor inte utsätter män för våld, våldtäkter och liknande?”

  Notera att Noboytoy säger detta. Män utsätts inte för våld utfört av kvinnor.

  ”Kvinnorörelsen har verkat för kvinnors rättigheter i flera hundra år. Tack vare den slipper kvinnor vara satta under förmynderi av män. Kvinnor får rösta, vi har barnomsorg och vi är fler kvinnor i våra beslutandeorgan.”

  Återigen, om nu män var dessa bestialiska tyranner som styrde kvinnan så hårt, varför har de gett upp den makt de hade?

  ”96% av våldsbrotten begås av män i Sverige. 90% av våldsbrotten begås av män i världen. Statistiken är tillförlitlig. Det går nämligen att räkna internerna i våra fängelser.”

  Gruppen interner på fängelser är inte representativ för gruppen svenska män. 25-45 % av svenska interner har ADHD. Har 25 – 45 % av svenska män ADHD? Svar nej. Exemplet visar att du gör ytterligare ett argumentationsfel här, nämligen att överföra en subpopulations egenskaper på hela populationen.

  ”Kvinnor får rösta, vi har barnomsorg och vi är fler kvinnor i våra beslutandeorgan.”

  Män fick inte heller rösta i allmänhet före 1909. Att det finns barnomsorg är inte ett utslag av kvinnors kamp, det är ett utslag av att kvinnor behövdes i arbetslivet.

  ”Vill du flytta till ett land där inte kvinnorörelsen verkar? Du har väl kunskap om hur kvinnor behandlas i dessa länder?”

  Nej, jag har inte kunskap om detta. Kan du inte ta några länder och berätta om hur kvinnor behandlas där?

  Adam Weisshaupt:

  ”Vad ämnar du göra för att kvinnor skall förbättra sig och de statisktiskt hyperviktiga siffrorna (de flesta män begår rent statistiskt inga brott alls medan de säkerligen har skapat tangentbordet du skriver på, formgivit stolen du sitter på och även kreerat de politiska tankegångar du fullföljer så ivrigt) ?”

  Precis, Noboytoy, män har gjort ofattbart mycket för hela mänskligheten. Män har uppfunnit mediciner, maskiner, hus och apparater som har gjort ofantligt mycket för mänskligheten. Ditt svar på detta brukar vara att kvinnor inte hade chansen för att de förtrycktes av män. Visserligen är detta fel, men ändå … äras den som äras bör.

 60. Jocke skriver:

  Det gläder mig oerhört att personer som noboytoy bara representerar några promille av befolkningen. Tack gode Gud för det!

 61. Mia skriver:

  noboytoy

  ”Mia: du som, jag antar, inte stöttar kvinnorörelsen..?”

  Ja då drar du förhastade slutsatser. Klart jag stöttar kvinnorörelsen men även mansrörelsen och hbtrörelsen och en bunt andra rörelser. Däremot tror jag inte på något könskrig. Jag tror heller inte på att kvinnor kommer att förlora sin rösträtt och representation i riksdagen, lika lite som jag tror att afroamerikaner kommer att förbjudas sitta på vilken plats de vill på bussar i USA igen. Och liksom Josefin Deiving tror jag inte att orsaken till relationsvåld i Sverige har en strukturell orsak.

  Och så länge mammor får söner och pappor döttrar så tror jag att alla frågor alltid kommer att beröra båda könen. Därför angår jämställdhet båda könen och bör sålunda göra det under samlingsbegreppet jämställdhet och inte feminism. Även om man (eller kvinna) naturligtvis även i fortsättningen kan organisera sig utifrån olika ideologier, intressen och behov.

  Men för att sammanfatta, för jag tror inte vi kommer längre, så är mitt svar på Pelle Billings fråga – Ja jag tror att Sverige håller på att få nog av radikalfeminismen, liksom jag hoppas att vi framöver även slipper grupper som SD.

 62. Pelle Billing skriver:

  @noboytoy

  ”Som jag har försökt förklara, så har män och kvinnor i regel mycket olika åsikter i vissa frågor. Tex abort, barnomsorg, våldtäkt och sexbrott, kvinnomisshandel och dylikt. Därför är inte män kompententa nog att uttala sig i frågor som rör kvinnor.”

  Kan du bevisa detta? Kan du peka på forskning och statistik?
  Verkligheten talar emot dig, då det finns en hyggligt jämn könsfördelning bland väljarna inom alla politiska partier, t o m inom SD. Det enda partiet som domineras av ett kön är F! – men de har ju bara 0,4 procent av rösterna så det räknas knappt i sammanhanget.

  Vad gäller att kvinnorörelsen är det som gett kvinnor rättigheter så är det inte hela sanningen. Långt ifrån hela sanningen. Kvinnorörelsen har varit viktig men kvinnors rättigheter är minst lika mycket en konsekvens av industrialiseringen och framväxten av det moderna och postmoderna samhället. Även de svenskar som aldrig varit feminister stödjer tanken på lika rättigheter mellan könen.

 63. noboytoy skriver:

  Mia: för det första har vi konstaterat att PB inte vet ett skit om huruvida sverige styrs av radikalfeminister eller ej. Det kan han inte veta och han har inte visat några som helst studier eller fakta på att våra politiker är uttalade radikalfeminister. Detta är PB:s egna påstående och åsikt. Det är alltså inte sant, ren lögn.

  Jag tror inte heller på ett könskrig, det gagnar inget av könen. Däremot tror jag på att vi alla mår bäst i ett jämställt samhälle, där inget av könen förtrycker det andra och där båda könen får komma till tals i frågor om hur vårt samhälle skall utformas. Jag är trött på att övervägande del män ockuperar våra beslutanderorgan, främst domstolar och liknande, där rättvisa skall skipas. Män kan inte enväldigt sitta och fatta beslut. Det är inte demokrati. Män har inte heller den kunskap som krävs, i typiska kvinnofrågor.

  Jag anser att kvinnor och män ska ha lika värde, lika förmåner, lika löner och att inget av könet skall behöva vara rädd för det andra. Jag anser att män som systematiskt begår våldsbrott mot sina barn och livskamrater, ska få vård och proffessionell hjälp. Hittills har man fokuserat på att skydda offren, kvinnor, istället för att ta tag i roten till problemet, mäns ohälsa. Jag instämmer i att många män är förvirrade i sin mansroll idag. Jag tror att män behöver hjälp för att hantera detta. Det är anmärkningsvärt varför inte mansrörelser belyser dessa allvarliga problem och kommer med förslag till åtgärder? Är det för att man har full sjå med att belysa att kvinnor INTE ÄR utsatta för lidande pga män? Eller att det egentligen är mest synd om män, som får utstå så mycket våld och diskriminering från kvinnor?

  Du tror inte att kvinnor kommer att förlora sin rösträtt? Min fråga till dig var, hur tror du att kvinnors situation ser ut om 10-20 år om kvinnorörelsen lägger ner sitt arbete idag? Tror du att män kommer att kämpa hårt för kvinnors rättigheter? Om du tror det, varför har män inte gjort detta under flera tusentals år? Hur kommer det sig att det ser ut som det gör i länder där kvinnorörelsen inte existerar? Tycker du att kvinnor har ett bra liv där? I dessa länder beslutar män enväldigt om kvinnors liv och kroppar. Varför har inte dessa män gjort något åt förtrycket mot kvinnorna? Manligt styrande har ju i själva verket inneburit en katastrof för kvinnorna? Hur tycker du att mansrörelser stöttar och verkar för kvinnors rättigheter på annat sätt än att totalt ignorera kvinnors utsatthet och peka på sig själva som offer för kvinnor?

  Jag har förstått att du förnekar att män har makt över kvinnor i vår värld. Jag har svårt att förstå hur du kan förneka, vad så många ser? Du ser inte att relationsvåld har en strukturell orsak? Hur ser du på övriga delar av kvinnofrågorna? Varför är det män som våldtar kvinnor och inte tvärtom? Eller varför våldtar inte män, män? Eller varför är det kvinnor och barn som utnyttjas i prostitution och trafficking? Varför äger män 99% av världens tillgångar? Varför är fler kvinnor än män analfabeter och utan tillgång till utbildning? Varför aborteras just flickfoster selektivt?

  För övrigt gillar jag inte när mansrörelser använder sin simpla retorik och i sin iver gör allt för att få kvinnor att framstå som ”lika dåliga” som männen. Kvinnor har många dåliga egenskaper men kvinnor är inte orsak till att mäns ohälsa på samma sätt som det omvända. Varje människa med sunt förnuft och tillgång till gedigen statistik är medveten om detta.

 64. Pelle Billing skriver:

  @noboytoy
  ”för det första har vi konstaterat att PB inte vet ett skit om huruvida sverige styrs av radikalfeminister eller ej. Det kan han inte veta och han har inte visat några som helst studier eller fakta på att våra politiker är uttalade radikalfeminister. Detta är PB:s egna påstående och åsikt. Det är alltså inte sant, ren lögn.”

  Jag har vid massa tillfällen på denna blogg påvisat hurpass påverkat Sverige är av radikalfeminismen, inklusive i massa regeringsdokument. Jag har även skrivit ett manifest som du kan ladda ner och läsa (se högermarginalen).

  Du far med osanning och detta är din absolut sista varning. Ett snedsteg till så blir du utslängd och får inte komma tillbaka.

 65. Erik skriver:

  Noboytoy:

  ”Erik: som du själv förstår är det svårt att göra liknelse mellan män och kvinnor när det gäller abort, därför drog jag till med manliga p-piller.”

  Det är inte alls svårt att göra jämförelse mellan män och kvinnor när det gäller abort, det är bara att referera till lagen som säger det är förbjudet att köpa sex även om tjejen säljer helt frivilligt. Lagen bygger på principen att ”SEX ÄR INGEN RÄTTIGHET! Med samma logik är abort heller inte en rättighet, vill du inte riskera barn så ha inte sex alls – precis som ni säger till de killar som inte kan fixa ragg eller hur?

  ”Överhuvudtaget, verkar du inte ha fattat min poäng. Varför anser sig män tillräckligt kunniga i att uttala sig i typiska kvinnofrågor?”

  Män generellt är det inte, VISSA yrksmän däremot är det.

  ”Ska vi ha ett samhälle där män enväldigt beslutar, och skriver lagar om kvinnors kroppar, utan att ens kvinnor får göra sina röster hörda i frågan?”

  Det är inte ”Män” som beslutar och skriver lagar. Det är VISSA yrkesmän som gör det. Din ide om mannen som en oformlig massa är trams. Jag vet inte var du fått det ifrån och du får gärna berätta källan för den personen skall jag ringa upp och ta ett ordentligt snack med.

  Att du inte lärt dig skillnaden mellan vissa specifika komptenta män och ”alla män som grupp” visar att vissa lärare bör omskolas eller sparkas.

  ”Därför behövs både kvinnor och män i våra beslutandeorgan.”

  Det behövs kompetenta personer i våra beslutandeorgan. Att en person ”delar genitalia” med dig gör inte den personen mer kompetent.

  ”Det hade varit lika illa om kvinnor enväldigt beslutade i typiska mansfrågor.”

  Nej det hade varit katastrofalt mycket värre då många färre kvinnor har den kompetensen. När ni tjejer börjar rösta på kvinnor som Louse Persson och Tanja Bergkvist då kommer Sverige att få en kvinnlig statsminister

  När alkisar som Schyman och drömmare som Stahlin är kvinnornas representanter i politiken är det lite dubbelmoral att klaga över att de inte får fina positioner – de har ju ingen kompetens alls. Ni röstar på dem enbart för att de kvinnor. Shared genitala – inget annat.

  ”Fi har inte kommit med några förslag som handlar om män och mäns rättigheter. Istället uttalar Fi att man vill satsa pengar på att män som slår skall få vård och proffessionell hjälp.”

  Fi leds av Gudrun Schyman och har en sexistisk regel om hur många män som får sitta i styrelsen. De fick 0,4% av rösterna. SD 5,7%, KD 5,6%… Personligen tror jag Fi hade fått fler röster om riksdagsgränsen var 2% och inte 4%… dagens spärr har skapat stödröstande av aldrig skådan omfattning.

  PP och Fi (med flera) bör sålunda gå ihop och motionera om att spärren sänks till 2% så att folk i demokratins namn kan rösta på det parti vars ideologi de stödjer – inte på vad än blocket behöver.

  ”Det finns alltså inget motsvarande kvinnoparti, som SD, som uttalat vill göra inskränkningar i lagstiftning om kvinnor, abort.”

  Ändrad abort är ingen inskränkning eftersom (bevisat av den antiliberala porr och prostitutionsdebatten) sex inte är någon rättighet för nån. De kvinnor som inte vill ha barn kan avstå från att ha sex.

  Vidare så kommer välfärden (som bekostar ALLA kvinnors sociala fördelar) att kapsejsa om några år om inte kvinnor börjar föda barn. Det är alltså i kvinnors eget intresse att inte göra aborter annat än i absoluta nödfall.

  Annars är det kört för kvinnor i framtiden. Anledningen feminister inte fattar detta verkar vara att feminister är mest extremvänster och vänstern är sämst på ekonomi av alla politiska inriktningar – enligt en studie i Danmark.

 66. noboytoy skriver:

  PB: Jag vill att du hänvisar till studier och fakta som påvisar att våra politiker är radikalfeminister. Detta kan inte du veta och vad du hänvisar till i din egen blogg är inte fakta för mig eller någon annan.

  Av SD:s toppnamn är 4 av 25 kvinnor. 16%. Vid jämförelse med övriga partier är detta en skrämmande liten del kvinnor. SD är ett mansparti, där inte många kvinnor kan göra sina röster hörda.

  Att män har en mer förmildrande syn på våld och våldtäkter finns att läsa i både kriminalvårdens statistik, scb osv. Män begår våldsbrotten, inte kvinnor. Detta torde peka på att män inte ser lika allvarligt på att utsätta en annan människa för våld? Män är klart övervägande förövare i alla brott, utom möjligen snatteri. Vi ser dessutom ständigt prov på i media, på din och min blogg om hur olika kvinnor och män ser på dessa frågor.

  Det är kvinnorörelsen som har byggt grunden till att kvinnor idag får bli myndiga, ha rösträtt, sitta med i beslutandeorgan, få tillgång till högre läroverk, slippa tvingas in i äktenskap och få skilja sig, få tillgång till arbetsmarknaden osv, osv.

  Att det sen finns män som tex Palme, som var den förste att arbeta med jämställdhet i politiken, har klubbat igenom många förslag som gynnar kvinnor, beror inte på att Palme själv har ”kommit på” dessa förslag. Det är kvinnorörelsen som har arbetat i flera hundra år för detta. Palme tog däremot lärdom av kvinnorörelsens arbete och omsatte detta i politiken.

  Gällande abort så ska män få ha åsikter i denna fråga. Dock ska män inte enväldigt sitta och besluta i frågor som rör kvinnors kroppar. Jag skulle inte själv anse mig kompetent, tillsammans med 10 kvinnor, att sitta och besluta i mansfrågor, utan att höra vad män har att säga om saken. Det är väl ganska självklart? Det vore nästan pinsamt att ha så höga tankar om mig själv och uppvisa en sådan övertro på min kunskap om män.

 67. noboytoy skriver:

  Erik: med risk för att bli avstängd för min elaka kommentar. Som ju förstås ses på som mer elak än de kommentarer som riktats mot mig i denna blogg…

  Vilken planet kommer du ifrån?

 68. Musse Pig skriver:

  Är kommentar 69 representativ för feministernas verklighetsuppfattning eller är det bara en fjortis som käftar?

 69. Mia skriver:

  noboytoy

  ”Min fråga till dig var, hur tror du att kvinnors situation ser ut om 10-20 år om kvinnorörelsen lägger ner sitt arbete idag?”

  …och mitt svar till dig var…(även om du själv har för vana att inte svara på frågor)

  ”…så länge mammor får söner och pappor döttrar så tror jag att alla frågor alltid kommer att beröra båda könen. Därför angår jämställdhet båda könen och bör sålunda göra det under samlingsbegreppet jämställdhet och inte feminism. Även om man (eller kvinna) naturligtvis även i fortsättningen kan organisera sig utifrån olika ideologier, intressen och behov.”

 70. noboytoy skriver:

  Mia: men har du då någon förklaring till varför det ser ut som det gör i vår värld?
  Massor med pappor får ju döttrar? Fortfarande är kvinnors och döttrars situation i världen för jävlig.. Hur i himmelens namn får du ihop detta..?

 71. Erik skriver:

  Noboytoy:

  ”Däremot tror jag på att vi alla mår bäst i ett jämställt samhälle, där inget av könen förtrycker det andra och där båda könen får komma till tals i frågor om hur vårt samhälle skall utformas.”

  Båda könen får sedan länge komma till tals i Sverige. Däremot är det färre kvinnor som väljer att LEVA på det sätt som gör att de får särskilt stor talan. Istället är det många kvinnor som – med stöd av marxismens åsikter (de verkar matas av på skolorna och få betyg för att hålla med om) – letar tjuvknep och genvägar för att utan att behöva jobba för det uppväga inbillad orättvisa.

  Typiskt exempel i Norge på kvoteringen där kvinnor som till 4% arbetat med att bygga företag skall ha 40% av styrelseposterna. Klassiskt marxistiskt tjuvknep att komma när fabriken är färdigbyggd, folk jobbat klart, riskerna tagna av nån annan – och kräva makt.

  Påminner en hel del om gamla monarkin där vissa ansågs vara född till makt och inte behövde förtjäna den.

  ”Jag är trött på att övervägande del män ockuperar våra beslutanderorgan, främst domstolar och liknande, där rättvisa skall skipas.”

  Faktum är att männen du klagar på har byggt begreppet ”rättvisa” Utan dem fanns inte ens ordet. För övrigt med tanke på hur kvinnliga åklagare klantat sig och trott på rena lögner så behöver vi färre – eller andra personer iaf.

  VI behöver banne mig inte fler kvinnliga (eller manlia) jurister och åklagare som är totalt ointresserade av vad rättvisa och rättssäkerhet innebär utan bara utnyttjar sådana platser politiskt enligt ”den långa marchens” ide.

  ”Män kan inte enväldigt sitta och fatta beslut.”

  Män fattar inte beslut. VISSA män fattar beslut.

  ”Det är inte demokrati.”

  Utan män fanns inte begreppet demokrati heller. Du vill stjäla mäns ord men du vill inte följa deras betydelse. Faktum är att det är helt demokratiskt med 100% män, allt som krävs är att befolkningen (män och kvinnor) röstade på de personerna.

  Att göra Hillary Clinton till president av USA för att hon är kvinna däremot hade varit helt odemokratiskt då folk inte röstade på henne.

  ”Män har inte heller den kunskap som krävs, i typiska kvinnofrågor.”

  Det finns inga typiska kvinnofrågor. Heller inga frågor för vänsterhänta, heller inga frågor för folk som är 2 meter eller mer.

  ”Jag anser att kvinnor och män ska ha lika värde, lika förmåner, lika löner och att inget av könet skall behöva vara rädd för det andra.”

  Det anser alla (även jag), men människor skiljer sig i hur de tolkar de där sakerna. Vissa tycker lika lön är oberoende av prestation, andra tycker att de som arbetar 100 timmar övertid förtjänar ett rejält lönepåslag.

  ”Jag anser att män som systematiskt begår våldsbrott mot sina barn och livskamrater, ska få vård och proffessionell hjälp.”

  De männen är så få till antalet att jag anser det visar en slagsida bara när man gör det till en stor fråga i debatten. Vidare så är det många som blandar ihop de män som slår sin fru en enda gång med de som gör det upprepade gånger.

  ”Hittills har man fokuserat på att skydda offren, kvinnor, istället för att ta tag i roten till problemet, mäns ohälsa.”

  En medveten taktik som statsfeminister uttryckligen förespråkat.

  ”Jag instämmer i att många män är förvirrade i sin mansroll idag. Jag tror att män behöver hjälp för att hantera detta.”

  Män är inte alls förvirrade i sin mansroll. STATEN däremot och vissa delar av högskolan specifikt är enormt förvirrade. De tror att de kan programmera om män som om de vore en video.

  ”Det är anmärkningsvärt varför inte mansrörelser belyser dessa allvarliga problem och kommer med förslag till åtgärder?”

  Vilka mansrörelser? Allt jag ser är feministrörelser som seglar under falsk flagg.

  ”Är det för att man har full sjå med att belysa att kvinnor INTE ÄR utsatta för lidande pga män? Eller att det egentligen är mest synd om män, som får utstå så mycket våld och diskriminering från kvinnor?”

  Det beror på att kvinnorörelsen som politiker lyssnar på resonerar utifrån en 10/90 modell. Medan mansrörelsen som bara normalt folk lyssnar på använder en 90/10 modell…

  Dvs kvinnorörelsen tar 5 minuter från en timme cch pratar nästan bara om de fem minuterna – Mansrörelsen resonerar mest om de 55 minuter av en timme som faktiskt är det mesta av timmen.

  ”Du tror inte att kvinnor kommer att förlora sin rösträtt?”

  Inte så länge vi är en liberal demokrati. Däremot om socialister får ge muslimska rådet i Egypten ökat inflytande i Sverige så löper kvinnors rösträtt betydande risk. Så kvinnorna röstade mot sitt eget intresse i valet

  Men som sagt, det är ju för att ni varken är intresserade eller kunniga, ni tycker ni kvinnor skall ha makt för att de är kvinnor och ger mest makt till andra kvinnor med den åsikten – inte till kvinnor med kompetens.

  ”Min fråga till dig var, hur tror du att kvinnors situation ser ut om 10-20 år om kvinnorörelsen lägger ner sitt arbete idag?”

  Kvinnor kommer i stor majoritet att vara både lyckligare, nöjdare, friare och mindre stressade i ett Sverige där jag har nån som helst talan. Andelen kvinnor i en styrelse däremot skiter jag helt i – ingen – ingen människa i hela världen har gett bevis för att kvinnors situation har att dugg med det att göra

  Men du får gärna ge källor/bevis NBT, du säger ju dessa saker är viktiga. Kan du bevisa det?

  ”Tror du att män kommer att kämpa hårt för kvinnors rättigheter?”

  Män kommer – som vanligt i dessa delar av världen (särskilt liberala män) – att kämpa för individens mänskliga rättigheter.

  ”Om du tror det, varför har män inte gjort detta under flera tusentals år?”

  Först och främst så har pengarna inte funnits. Den välfärdsstat som du tar för given (och som är på väg att försvinna) har inte ens kunnat finnats. Det fanns inte pengar, inte ens mat – för att hålla personer som dig vid liv vid den tidpunkt du pratar om.

  Sedan så är det en fråga om intellektuellt arbete. Det tog en oerhört lång tid för den klassiska liberalismen att vinna mark – och kvinnor som du har sedan 50 år tillbaka saboterat den eftersom kommunismen lovade snabba pengar.

  Men om du är en riktig feminist så vet du att liberalism skapades av Smith, Locke och Stuart-Mill.. Den sistnämnda har gjort mer för kvinnor än någon idag levande kvinna.

  ”Hur kommer det sig att det ser ut som det gör i länder där kvinnorörelsen inte existerar?”

  För att liberala demokratin heller inte existerar där (och snart inte här heller – vi kanske rentav måste stå ut med SD som buffert mot de antidemokratiska kommunistkrafter som ni låter er luras av hela tiden). Du måste faktiskt lära dig skillnaden mellan kausalitet och korrelation NBT.

  ”Tycker du att kvinnor har ett bra liv där?”

  Män och kvinnor har utan tvivel bättre i liberala demokratier än i religiösa fasciststater. Av den anledningen undrar jag varför kvinnor sitter på universitet och låter sig inbillas av en mångkultur med mer av dessa fasciststater vore bra för dem i Sverige?

  ”I dessa länder beslutar män enväldigt om kvinnors liv och kroppar.”

  Nej, några enstaka personer (män) beslutar däremot enväldigt om kvinnors och mäns liv och kroppar. Problemet är dock inte att de är män utan att de är inkompetenta – valda enligt en metod som gynnar opportunism – inte kompetens.

  Det är så en fasciststat som ex. Sovjet eller Kuba funkar och om du hade pratat med svenska militära underrättelsetjänsten hade du fattat att detta är vad som finns i ”mångkulturen” och måste hanteras.

  Det är ju därför SD är i riksdagen. Inte för att de är bra på det utan för att ingen annan gör det alls.

  ”Varför har inte dessa män gjort något åt förtrycket mot kvinnorna?”

  För att förtrycket mot männen är värre och militären har makten och länderna är översållande av ryska Automatkarbiner av märket AK-47 som innebär att en korkad vinner debatten mot en smartare genom att skjuta denne.

  ”Manligt styrande har ju i själva verket inneburit en katastrof för kvinnorna?”

  Det finns inget manligt styrande, män har styrt på olika sätt och kvinnorna har klart tjänat på den liberala demokratins metod som männen har dominerat.

  ”Hur tycker du att mansrörelser stöttar och verkar för kvinnors rättigheter på annat sätt än att totalt ignorera kvinnors utsatthet och peka på sig själva som offer för kvinnor?”

  Det finns inga mansrörelser att tala om. Säg till när staten tar 33% av pengarna som skulle gå till feminism och genusvetenskap och ger till Pelle Billing att dela ut till arbete på skolor och i myndigheter.

  ”Jag har förstått att du förnekar att män har makt över kvinnor i vår värld.”

  Vissa män har makt över de flesta män, de andra männen har i sin tur inte makt alls.

  ”Jag har svårt att förstå hur du kan förneka, vad så många ser? Du ser inte att relationsvåld har en strukturell orsak?”

  Det där är bara ideologiskt trams. Strukturalism är för övrigt uppfunnet av en man, en mycket korkad man. Du lyder alltså blint en viss mans ideer NBT.

  ”Hur ser du på övriga delar av kvinnofrågorna? Varför är det män som våldtar kvinnor och inte tvärtom?”

  Det är inte ”män” som våldtar kvinnor, det är några enstaka kriminella individer som våldtar kvinnor – och män.

  I övrigt handlar det om utformningen av definitionen på våldtäkt, Om man baserar den på vem som penetrerar så blir det lätt fler män ;L

  ”Eller varför våldtar inte män, män?”

  Som jag sagt redan så våldtas även vissa män av dessa kriminella individer. Jag känner två män som våldtagits av en man.

  ”Eller varför är det kvinnor och barn som utnyttjas i prostitution och trafficking?”

  Tjejer behöver inte betala för sex, de får oftare erbjudanden om sex gratis

  Beträffande trafficking så ingår massor av män i människohandel men det är ju sällan män får lika mycket betalt som kvinnor för porrfilm/modellande så manliga slavar får ofta göra slitsamma/farliga kroppsarbeten för att det ger mer pengar.

  ”Varför äger män 99% av världens tillgångar?”

  Igen så förväxlar du vissa individer och ”män” Det är inte ”kvinnor” som är ordförande i Kinnevik, det är Christina som är det – och det var Jan som byggde skiten – hon däremot har tack vare hans arbete levt gott.

  ”Varför är fler kvinnor än män analfabeter och utan tillgång till utbildning? Varför aborteras just flickfoster selektivt?”

  Så är det bara i vissa länder och det av den anledning jag redan förklarat. För att männen ofta skall användas till hårt kroppsarbete.

  ”Kvinnor har många dåliga egenskaper men kvinnor är inte orsak till att mäns ohälsa på samma sätt som det omvända.”

  Kvinnor är via sexuell selektion lika skyldiga som män till mäns ohälsa.

  ”Varje människa med sunt förnuft och tillgång till gedigen statistik är medveten om detta.”

  Statistiken på sexuell selektion är solklar
  För varje pappa går det två mammor

  Män är som de tvingas vara för att inte sorteras bort
  Många färre kvinnor sorteras bort som genetiskt odugliga.

 72. Mia skriver:

  noboytoy

  Jag trodde vi diskuterade radikalfeminism och svenska förhållanden?

  Och då gärna en fråga (och ett svar) i taget ;)

 73. Oh The Irony! skriver:

  Lite off topic, men jag noterar att NBT (med vänner?) dragit upp en ny blogg, ”Det Riktiga Genusnytt”:

  http://detriktigagenusnytt.bloggplatsen.se/

  Det vore frestande att skämta om hur bloggens namn plagierats från en mans skapelse, men det vore att sänka sig till deras nivå. Kvinnor i allmänhet kan naturligtvis lika bra som män vara kreativa och skapande.

  Konstaterar därför – om det här specifika fallet – att den nya bloggen verkligen skall ha cred för den rikliga förekomsten av djuplodande analyser, konstruktiva förslag på positiv förändring (istället för bara generaliserande förakt), och solida faktamässiga grunder för de påståenden som görs.

  …eller vänta nu lite, förresten. Glöm det.

  Undrar btw om det är möjligt att kommentera sakligt, underbyggd och fredligt på den nya bloggen utan att censureras, eller om samma visa spelas där också?

 74. Erik skriver:

  Oh The Irony:

  ”Konstaterar därför – om det här specifika fallet – att den nya bloggen verkligen skall ha cred för den rikliga förekomsten av djuplodande analyser, konstruktiva förslag på positiv förändring (istället för bara generaliserande förakt), och solida faktamässiga grunder för de påståenden som görs.”

  Jag konstaterar å min sida att namnet på bloggen din i detta sammanhang inte direkt var nödvändigt utan snarare rätt ehh… redundant :)

 75. noboytoy skriver:

  Mia: du trodde….? Suck..gå och baka bullar åt gubben din nu..

  OTI: det riktiga genusnytt?? Hahahahah!! Tack för tipset!!

 76. K.s skriver:

  ”Samtidigt ligger Genusnytt 3:a på WordPress tio mest populära bloggar.”

  Anledningen är ju inte att det bara är folk som är positiva som läser bloggen, om det finns en blogg som provocerar och tar upp ämnen som många andra inte gör så är det ju klart att den hamnar högt på listan.

 77. [...] Börjar Sverige få nog av radikalfeminismen? Okt 04 [...]

 78. Maria skriver:

  Noboytoy: För all del, visst kan jag baka bullar och jag är dessutom ganska bra på det (jag har fått uppmaningen att starta konditori). Mina frågor till dig var mest för att se om det finns någon öppning till dialog. Det har hänt dig något i livet som gör att du nu är fast i ”alla män är svin”-stadiet. Du skulle behöva komma ur det stadiet för att må bättre som människa. Om du kunde dela med dig något av det som hänt dig så kanske du skulle kunna få kloka kommentarer som kunde vara dig till hjälp. Skyll inte på alla män för att EN man har gjort dig illa. I övrigt har du en sådan retorik och en sådan argumentering att jag förstår att Pelle varnar dig. Men visst kan du bättre än så? Visa det.

 79. Jocke skriver:

  Noboytoy är tveklöst ett alldeles prima skolexempel på en feminist av den mest inbitna sorten. Jag har stött på hennes typ så många gånger att jag i det närmsta kan göra en psykologisk profil över den här speciella kategorin feminister. Så här ser den ut.

  En typisk inbiten och rabiat feminist är oftast en ung kvinna runt de tjugo som pluggar på högskola/univeristet. Hon har vänsteråsikter i det stora hela och drivs av en stark ilska mot det hon uppfattar som orättvisor i samhället. Hon gillar att provocera andra och kan nästan inte hejda sig när hon hör någon framföra synpunkter hon inte håller med om. Hon bara måste protestera, tjata emot och komma med sin syn på saken.

  Samtidigt tål hon inte själv att bli motsagd och blir därför nedvärderande, kategorisk och aggressiv när det sker. Hon drar sig inte för att gå mycket långt för att nedgöra meningsmotståndare och använder ofta diverse härskartekniker. För de är ju bara idioter ändå.

  Hon dömer andra människor efter deras åsikter och har en föreställning om att just hon vet bäst och att hon besitter de enda riktiga insikterna. I själva verket är hon väldigt oerfaren i livet och har mycket små eller inga kunskaper om det hon diskuterar. Varken erfarenhetsmässigt eller teoretiskt.

  Är utseendemässigt sällan mer än medel och har aldrig haft det lätt med killar. Sina bittra erfarenheter projicerar hon sedan på omgivningen och gör till normer för hur världen fungerar. Alla män är svin, det vet hon eftersom hennes enda kille som hon någonsin haft var det.

  Har i grunden en mycket svag självkänsla och mår innerst inne ganska dåligt med sig själv. Feminismen och manshatet blir därmed en viktig kanal för att ventilera sin frustration. Finner samtidig en stark trygghet i offerrollen eftersom det erbjuder henne möjligheten att skylla sina egna tillkortakommanden på det manliga kollektivet. Något som är betydligt lättare än att rannsaka sig själv.

  Det skrämmande är väl bara att den här sortens missanpassade unga kvinnor fått gehör i den allmänna debatten. Deras åsikter har inte sällan betraktats som någon slags källa till kunskap av etablissemanget och vägt tyngre än både forskning och vetenskap. Det är väl kanske det allra sjukaste i sammanhanget om man tänker på saken.

 80. Mia skriver:

  (skrev i morse…censurerad?)

  noboytoy

  ”Mia: du trodde….? Suck..gå och baka bullar åt gubben din nu..”

  Tog orden och argumenten slut…? och så förutsätter du att jag har gubbe och kan baka bullar? Vem är det nu som står för bevarandet av traditionella heteronormativa könsroller? ;)

 81. GeorgeStone skriver:

  Jocke: Nu när NBT fått förhållningsorder kanske övriga (du i det här fallet) ska fortsätta att försöka hålla på formen. Att flytta ner diskutionen till NBT’s nivå förringar bara övrigt innehåll på bloggen. Du må ha rätt i det du skriver (eller inte), men jag kan inte se vad det tillför i det här fallet.

  Men eftersom jag läser mer än jag tillför på bloggen så är det mer en ödmjuk observation. Det är intressantare att läsa era sakliga diskutioner än NBT’s utbrott och de svar de genererar.

 82. Jocke skriver:

  @ GeorgeStone

  Du har såklart helt rätt, det var inte mitt snällaste och mest konstruktiva inlägg här i Pelle Billings blogg. Och jag brukar kunna hålla mig borta från hårda angrepp och tuff retorik.

  Men jag börjar ärligt talat bli trött på det tassande som sker runt noboytoy. Hon har mer än en gång visat sig vara en gapig och störig ung kvinna utan noll respekt för oss övriga. Så mitt sinne rann väl bara över tillslut…

  Beklagar det.

 83. Runar skriver:

  Har lest med interesse en god stund på denne bloggen. Forsøker med god vilje og åpent sinn å forstå debattant ved navn NoBoyToy og skrev igår ett innlegg på hennes blogg,som ett tilsvar på en post der hun og hennes meningsfeller mener at nær sagt samtlige menn er komplett udugelige seksuelt sett,i deres øyne.

  Jeg formulerte da ett velment og høflig innlegg uten angrep eller hets i noen retning,inneholdende noen av mine refleksjoner rundt det heterofile seksuelle samspillet sett i lys av NBT’s angrep på menn i alminnelighet i den posten.
  Dette ble ikke publisert.
  Jeg skrev da og sa jeg fant dette useriøst m.m,at hun avslørte seg litt gjennom dette,og at det er trist,på flere plan.
  Denne kommentaren ble publisert, og NBT sier at førsteinnlegget ikke ble publisert da hun ikke forstår norsk og i tilfelle må ha en tolk(!). Eller så fikk jeg valget å skrive på engelsk. Intet mindre. (eh,hun prøver kanhende være morsom?)

  Det jeg vil frem til er,er det slik at svensker ikke leser norsk godt? Bør jeg holde meg til engelsk ved fremtidige innlegg her hos Billing?

 84. Maria skriver:

  Runar: Absolut inte, förstår man inte norska är det fel på intelligensen. Svenska och norska har gemensam vokabulär till minst 95 procent, det är bara stavningen som skiljer sig åt.

 85. Joel Bergqvist skriver:

  Det är antingen en bortförklaring eller så är hon språkligt oduglig. Det var inte ett enda ord i det du skrev nyss som jag inte förstod, och jag kunde läsa hela texten utan att behöva läsa något två gånger.
  Vad jag vet så kan alla normalbegåvade svenskar läsa norska, så sannolikheten att det var en bortförklaring för att slippa besvara en meningsmotståndare är stor. (Iofs besvarar hon aldrig sina meningsmotståndares inlägg)

 86. Jocke skriver:

  Exakt, ni ovan. Hur respektfullt bemöter noboytoy meningsmotståndare på sin egen blogg? Förtjänar hon detta gullande som vi sysslar med här? Gör hon det?

 87. Pelle Billing skriver:

  @Mia
  ”(skrev i morse…censurerad?)”
  Nej, du har aldrig blivit censurerad. Om man bortser från katten som numera blivit utsparkad så har jag tagit bort kanske totalt 3 kommentarer här på bloggen. Toleransen ska vara hög här och det är i princip bara de som kommer med personangrepp eller är överdrivet otrevliga som får en varning.

  @Runar
  Du ska absolut skriva på norska här. Om något är oklart så frågar vi dig.

  @boytoy
  Här är ett exempel bland många av vad som står i våra regeringsdokument:
  http://www.pellebilling.se/2009/05/statsfeminismen-del-2/
  Här är en till intressant länk:
  http://www.regeringen.se/sb/d/7674/a/78545
  Här står om Nya Moderaternas politik:
  http://www.pellebilling.se/2010/02/moderaterna-har-malat-in-sig-i-ett-horn/

 88. Mia skriver:

  Jocke

  Jag ser det inte som gullande utan att inte vara lika god kålsupare, för i samma ögonblick har man förlorat sas. Eller som jag brukar ha som liknelse. Utdelar man inte ett enda slag själv utan bara möjligen parerar så råder det inga tveksamheter om vem som misshandlat vem när lagens långa arm dyker upp (utom möjligen när fördomar råder vid relationsvåld, men här finns det kvar svart på vitt ;) ).

  X sa…ja men Y sa….X gjorde…ja men Y gjorde – Ja ja ni verkar ju vara lika goda kålsupare båda två… (något att tänka på vid vt också)

 89. Mia skriver:

  PB

  Ja det är min erfarenhet också…antagligen var det bara jag som var trött i morse och glömde trycka på skicka (och förhastade mig nu) då jag alltid sett det som högt i tak här (och hysad ton trots det) :)

 90. Jakob skriver:

  @Maria

  ”Det har hänt dig något i livet som gör att du nu är fast i “alla män är svin”-stadiet. Du skulle behöva komma ur det stadiet för att må bättre som människa. Om du kunde dela med dig något av det som hänt dig så kanske du skulle kunna få kloka kommentarer som kunde vara dig till hjälp.”

  Ursäkta, min invändning, men folk behöver inte ha upplevt hemska saker för att ha konstiga uppfattningar om saker och ting. Många gånger finns inga andra förklaringar än insiktslöshet och vägran att ta till sig omständigheter. Noboytoy har ju t ex påstått att Mansnätverket egentligen är pedofiler. Ett sådant uttalande kan säkert förklaras med någon freudiansk teori, men den kan också förklaras med att Noboytoy helt enkelt saknar vett och förstånd.

  Ibland är en cigarr bara en cigarr.

 91. Runar skriver:

  Nei,hun fortjener det ikke. Jeg har lest litt der og det er eh….sært noe av det som kommer frem,en liten klubb med ”feminister” som hyller hverandres innlegg,tenker jeg, og hvor mange meningsmotstandere finner du der? Jeg skrev høflig og ble ikke publisert,og de svar hun gir til de få som slipper inn og er uenig er i mine øyne hersketeknikker,sjelden reflekterte svar,stråmannsargumenter hele tiden.

  Les der selv og bedøm,f.eks kommentarene i siste posten…ikke bra…

 92. Erik skriver:

  Noboytoy:

  ”Erik: med risk för att bli avstängd för min elaka kommentar. Som ju förstås ses på som mer elak än de kommentarer som riktats mot mig i denna blogg…Vilken planet kommer du ifrån?”

  Tellus

  Säg till när du har något svar på kommentaren jag skrev som är något att komma med. (#75)

  Att fråga vilken planet jag kommer från är inte direkt en utmaning men du kanske är van vid män som imponeras bara för att du kan öppna munnen och säga nånting?

 93. JockeH skriver:

  Haha, smart bedömning Jocke. Det var väl bara militant vegan som fattades eller?! :D

 94. Jocke skriver:

  @ Mia: Den inställningen är förvisso sympatisk på alla sätt och vis, men jag tror inte det funkar i alla lägen. Istället blir vi själva bara ”sitting ducks” i all vår godhet och missriktade välvilja. Se bara hur noboytoy har utnyttjat flera av debattörerna här i förlöjligande syfte på sin egen blogg.

  @ JockeH: Tack för tillägget! :-)

 95. Mia skriver:

  Jocke

  ”Se bara hur noboytoy har utnyttjat flera av debattörerna här i förlöjligande syfte på sin egen blogg.”

  Och det skulle upphöra menar du om man sas sjunker till samma nivå? Tvärtom tror jag. Och vadå godhet och missriktad välvilja? Det går att vara vass(are) utan att svara med samma mynt (på projektioner) ;)

 96. Mats K skriver:

  @ Mia….din kommentar till NBT var publicerad tidigare..men när jag kom tillbaka c:a 30 min senare var den borta.Nu menar jag inte att du blev censurerad utan det va nog spöken i maskinen.Kan vara bra för PB att veta ifall det händer igen.

 97. Jocke skriver:

  @ Mia: I 999 fall av tusen håller jag med dig. Men så finns det situationer där det helt enkelt är fulltsändigt befogat att vara stenhård och direkt otrevlig tillbaka. Noboytoy är ett sådant fall.

 98. noboytoy skriver:

  Men snälla PB…

  Ingen av länkarna säger att våra politiker är radikalfeminister.

  Hur vet du att politikerna inte är queer?

  Åh nej, Mia mina argument är inte slut, smickra inte dig själv.. Jag förväntade mig ett intelligent svar på mina frågor till dig men det kom inte… Därför tyckte jag att du kanske inte skulle rymt från köket, där mansnätverket tycker att du hör hemma..

  Det är väl ocskå därför de tar bort dina kommentarer. Men inte ens det fattar du..

 99. Sofia skriver:

  noboytoy

  Att ge dig intelligenta svar är som att kasta pärlor till svinen. Du kan ändå inte tillgodogöra dig dem.

 100. Maria skriver:

  Jakob: Jag tolkade det här citatet av nbt som att hon varit med om något otrevligt, men du har rätt, det behöver inte ha varit något särskilt hemskt:
  ”Noboytoy, ja, det är just vad jag är. IDAG.
  Men jag lurar ingen, även jag har gjort allt för att leva upp till det kvinnliga ”idealet” och andra människors önskningar om hur jag skall vara/bör vara som kvinna. Det gör jag fortfarande, i viss mån. Gamla ”inlärda” mönster är svåra att bryta. Dock SER jag idag bättre vad som faktiskt pågår och HAR pågått i min omgivning genom hela mitt liv. Jag hoppas att min blogg kan hjälpa andra, främst yngre tjejer, att SE det jag inte själv såg när jag var yngre. Jag var då alltför upptagen med att få killars gillande. Satte mig själv och min egen värdighet åt sidan.”

  Jag har nu läst igenom vad nbt skriver om ”mansnätverket” och har insett att det inte är någon idé att söka dialog med flickebarnet. Hon behöver minst tio år till på sig innan hon bör släppas in i debatten här. Pelle, du är alltför generös som låter henne bre ut sig här, hon kallar dig och dina meningsfränder både det ena och det andra som i sin infantilitet inte är värt att upprepa ens. Även om nbt:s inlägg ger upphov till en del bra och läsvärda kommentarer så vore det bättre om energin kunde läggas på annat än på att besvara generaliserande och urskiljningslösa attacker. För min del får detta nick gärna blockas i fortsättningen i likhet med kattens.

 101. Pelle Billing skriver:

  @ Mats K och Mia

  Det kan vara så att jag tagit bort en kommentar från Mia av misstag. Det fanns 20 kommentarer i WordPress-systemet från katten att radera, och det kan ha hänt att jag varit lite snabb och tagit bort en extra kommentar av misstag. Men det ska inte hända igen, utan nu har jag en annan rutin för att ta bort en kommentar om det skulle krävas, så inget ska försvinna av misstag.

 102. Runar skriver:

  Anbefaler alle som bruker energien sin på å argumentere med NBT å lese på hennes blogg,dess mer jeg leser av hennes kommentarer i posteringene dess mer innser jeg at det beste ville være å bare sende sine kjærlige tanker til dette mennesket og håpe hun får det bedre med seg selv ettersom hun blir eldre, for det er virkelig over kanten til sykelig mye av det,og hva er nytten i å ta det seriøst da? Fikk noen av mine venninner til å lese bloggen,og de rister bare på hodet av det hele,den verden de der fikk presentert er ikke-eksisterende i deres liv,aldri har de opplevet at menn er så onde.

  Vedkommende ser definitivt ikke at hun selv konstruerer den verden hun bruker all sin energi på å angripe, pga manglende selvinnsikt og dermed selvmotsigelser. Når hun f.eks omtaler sin egen seksualitet tilfeldig i kommentarfeltet, falt ting på plass mtp grunnleggende mangel på selvinnsikt og forståelse av seksuelt samspill,og det hele ble svært gjennomsiktig og direkte pinlig syntes jeg sett i lys av de hatske angrep på menns seksualitet.

  Hele bloggen er innhyllet i en tåke av kverulantisk paranoia,hun leverer sjelden seriøse tilsvar her,mest arrogante angrep i form av simple hersketeknikker. Litt rart det blir akseptert tenker jeg…

  Jeg liker ikke å komme med slikt,falle ned på samme infantile nivå og levere krasse personkarakteristikker om ukjente, men ser ikke at NBT har fortjent å taes på med silkehansker,og seriøs argumentasjon preller av uansett..

  Men nu, nok om det:-)

 103. noboytoy skriver:

  Maria: och ditt minne är sämre än en aborres. Du har kopierat min presentation förut…glömt…? Eller du ”trodde”..? Är du redan klar med bullbaket? Då kan du gå och spegla dig…

  Pelle är glad över att jag drar besökare till hans blogg. Han arbetar inte längre som läkare i Skåne Läns Landsting…och behöver säkert några extra kronor.

 104. Maria skriver:

  Noboytoy: Knappast, mitt minne är mycket gott, men jag kopierade för Jakobs och övrigas skull, som kanske inte läst tidigare inlägg.

  För övrigt fick jag ett gott skratt av din kommentar här:
  http://shedlight.bloggplatsen.se/2010/10/04/3684617-getingens-alla-man/#kommentar-2724785

  Ja, hur lyckas Pelle Billing och Pär Ström nästla sig in överallt? Stor gåta… Och tror du att jag är hemmafru så kan jag bara tala om att där har du helt fel. Det hindrar inte att jag kan baka (goda) bullar på fritiden. Fast jag är själv mest förtjust i äppelkakor, kan ett otal varianter.

  Detta får bli min sista kommentar ang. dig, nbt. Du drar bort fokus från det inlägget handlar om och jag vill inte längre bidra till det.

 105. Mia skriver:

  noboytoy

  Så ska vi ta det från början då? En fråga och ett svar i taget?

  Du skrev att SD, eller rättare sagt män, inte var kompetenta nog att uttala sig ang till vilken vecka abort skulle vara tillåtet. För det är en kvinnofråga hävdar du. Jag menar att alla kan och får ha en åsikt i frågan när det ska vara tillåtet (etiskt försvarbart) med abort.

  Är antalet veckor verkligen en kvinnofråga?
  Om ja, tror du att alla kvinnor är eniga i denna fråga?
  Och till vilken vecka tycker du själv att det ska vara tillåtet?

  Du svarar på mina frågor så lovar jag att svara på dina ;)

 106. GeorgeStone skriver:

  Moment 22 varning!!! NBT vill bli avstängd från denna blogg för att kunna göra ett stort nummer av det på annan plats. Låt henne vara kvar, men IGNORERA, IGNORERA, IGNORERA. Det är lockande att dras med i hennes drama, men hon har gjort det förr (blivit avstängd från aftonbladet bla) och kört offerrollen på det. Jag kommer troligtvis få mig en släng av sleven iom detta inlägg, men det tänker jag som sagt ignorera från och med nu.

 107. Pelle Billing skriver:

  @GeorgeStone
  Boytoy kommer att behandlas som alla andra. Hon har fått sin sista varning och håller hon sig inte i tyglarna så åker hon ut. Om hon gör en grej av det på annat håll i cyberrymden struntar jag i. Har personligen ingen koll på vad hon skriver eller gör på annat håll och tänker inte lägga en sekund på att kolla upp det.

 108. Jakob skriver:

  @Mia

  ”För övrigt fick jag ett gott skratt av din kommentar här:
  http://shedlight.bloggplatsen.se/2010/10/04/3684617-getingens-alla-man/#kommentar-2724785

  Hehe. Väldigt underhållande. Men helt ärligt, det är inte en liten portion paranoia Noboytoy visar upp. Nästan obehagligt.

 109. Oh The Irony! skriver:

  Hej NBT. Jag får väl kalla dig det, eftersom jag inte vet vad du heter. Själv heter jag Fredrik, även om du förmodligen känner mig som OTI från när jag försökt kommentera på din blogg.

  Jag säger ”försökt”, då jag oftare blivit censurerad än publicerad. Detta trots att jag försökt hålla en artig ton, och (även om jag sällan varit enig med dig i sak) aldrig hänfallit till personangrepp eller nedlåtenhet. Visst har jag sagt att jag tycker du har fel, men den takhöjden bör väl en diskussion få ha?

  De gånger du väl har släppt igenom mina kommentarer har jag inte bemötts med den artighet jag försökt visa dig. Du bemödar dig sällan om att faktiskt bemöta det jag säger (t.ex. genom att presentera konkreta motargument) utan kommer istället med nedlåtande och förminskande kommentarer. Sedan ställer du oftast en lång rad anklagande och insinuanta frågor kring vad ”ni” eller ”mansnätverket” tycker och står för – som om jag kunde svara för någon annan än mig.

  När jag ändå försöker bibehålla en sansad ton, och sakligt och lugnt besvarar varje av dina frågor, censureras jag på nytt. Detta trots att jag både presenterar fakta som du själv kan kontrollera och (ibland) faktiskt även håller med dig på enskilda punkter.

  Jag kan bara tolka detta på två tänkbara sätt. Antingen inser du att du är överbevisad, men vill inte låta detta framgå, eller så vill du inte att några män skall få framstå som sansade eller hyggliga och väljer därför att ta till censur.

  Oavsett vilket tycker jag att det är synd. Jag brinner för jämställdhet och skulle gärna ha en seriös debatt med dig. Självklart finns det ett antal missförhållanden runt om på vår jord som främst drabbar kvinnor, och jag vill inte på något vis förminska dessa. Det enda jag vill är att även de utmaningar och orättvisor som män möter (för det finns faktiskt sådana också) lyfts fram och erkänns. Två fel gör inte ett rätt.

  Varför skulle jag vilja kvinnor illa? Jag hyser massor med kärlek för min fru, min mamma, min syster och de många kvinnliga vänner jag har. Självklart vill jag att de skall ha så bra förutsättningar som möjligt här i livet. Min undran är varför du så kategoriskt vill förneka alla män detsamma? Även om någon eller några män någon gång behandlat dig illa, bör du väl ändå ha någon man i ditt liv du bryr dig om: en pappa, bror eller vän?

  Nåväl. Eftersom jag har känslor – trots att jag är en sådan där ”bufflig” mansvarelse – blir jag sorgsen av att utsättas för din påhopp. Därför tänker jag nu inte längre försöka nå fram till dig, utan lämnar dig i fred att vältra dig i ditt bittra hat. Jag hoppas dock att du någon dag förmår bryta dig loss från det, och skulle du tänka om och vilja ge en tvåvägsdiskussion en chans, hittar du min emailadress via min blogg. Kan du vara kapabel att bemöta mig vänligt är du välkommen att höra av dig.

  Tills dess, ha ett trevligt liv. Mvh;

  // Fredrik

 110. En läsare skriver:

  Noboytoy,

  ”Ja, hur lyckas Pelle Billing och Pär Ström nästla sig in överallt? Stor gåta…”

  Har du någon vettig teori, eller beror din frågeställning på diagnosen?

 111. Mia skriver:

  Jakob

  ”@Mia…”

  För att undvika missförstånd.
  Mia är Mia, dvs jag, och Maria är en annan Maria sas.

 112. Jakob skriver:

  @Oh the irony

  Jag känner igen allt du skriver. På Noboytoys blogg blir man alltid censurerad, det är uppenbart att bara ryggdunkande kompiskommentarer släpps igenom. Ibland är det någon som lyckas komma förbi censuren för att bara bli censurerad en kommentar senare.

  Jag blev censurerad för att jag nämnde Pelle Billing och Pär Ström vid namn. Bara det är ju komiskt. Att jag sedan skrev kommentarer utan dessa namn hörde tydligen inte till saken, de blev censurerade de också.

 113. [...] alltid offer”). Detta är helt i linje med min nyliga spaning om att Sverige så sakteliga börjar få nog av radikalfeminismen, och det representerar ett smärre genombrott för de av oss som jobbar med nya idéer i [...]

 114. Lövet skriver:

  Jösses vilket troll….

  …ja ni vet vem jag syftar på!

 115. [...] när Pelle Billing för någon månad sedan frågade om Sverige började få nog av radikalfeminismen ställde jag mig tveksam. Det är fortfarande samma aggresiva, anklagande skräp som publiceras, [...]

Google