Svensk nymoralism

29 augusti 2010, av Pelle Billing

I USA bildas det ibland en ohelig allians mellan radikalfeminister och stockkonservativa republikaner, som bägge vill skydda ”de små oskyldiga kvinnorna” mot ”de hemska männen”. Således är bägge grupperna redo att döma män till långa fängelsestraff för sexualbrott trots tveksam bevisning, eftersom man har ungefär samma föråldrade synsätt på män, kvinnor och sexualitet.

I Sverige har vi ingen motsvarighet till USA:s stockkonservativa republikaner, men vi har å andra sidan en radikalfeministisk rörelse som är dubbelt så stark, så detta jämnar ut sig. Som vi sett först i Littorin-affären och nu i Assange-affären så är vi snabba att gå till attack mot män som kan ha ”gett sig på kvinnor” genom att ha sex utanför en romantisk tvåsamhet. Att en kvinna helt frivilligt och medvetet kan sälja sex, eller att en kvinna helt frivilligt och medvetet kan vilja ha en kortare sexuell förbindelse, verkar inte finnas på kartan i detta nymoralistiska Sverige. Eller kanske är kriteriet detta att om kvinnan i efterhand ångrar sig, eller vill tala ut om det som hände, så ska mannen avrättas i media och/eller av vår rättsapparat.

Jag är fullt medveten om att jag raljerar en del här, men samtidigt är det jag skriver inte så långt ifrån verkligheten som man kan tro. För att få en bra sammanfattning om hur dessa mekanismer har fungerat i Assange-fallet, så rekommenderar jag starkt Oscar Swartz senaste artikel på Newsmill. Läs den med en gång.

 

9 kommentarer på “Svensk nymoralism”

 1. Matte Matik skriver:

  Ja, den var bra, och visade också hur stora befogenheter polisen får då en förundersökning i ett våldtäktsfall påbörjas. Polisen får avlyssna den anklages telefon, internettrafik, mail m.m. Om polisen bara går på en persons ord (utan att en anmälan görs ens) och sedan får tillåtelse till allt detta tycker jag det känns otrevligt enkelt.

 2. JD skriver:

  http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1307137/Supporters-dismissed-rape-accusations-WikiLeaks-founder-Julian-Assange–women-involved-tell-different-story.html?ito=feeds-newsxml#ixzz0xyf2DZSM

  Om dailymail´s återgivning av anmälningen stämmer så måste det här uppdagas även i Svensk press för att troväridgheten ska kunna bibehållas.
  Det går inte att lappa igen varje hål och förruttnelse som blottläggs inom rättsväsendet utan en totalöversyn och helrenovering är nödvändig.
  Svenskar är för fega för att våga säga som är?

 3. JD skriver:

  Från artikeln…
  ”But The Mail on Sunday has managed to obtain copies of the women’s police statements, which are made available to the media in Sweden.”

  Snygg passning där!

 4. Erik skriver:

  Att det inte fanns några kvinnor bland de krigare som sägs ha dött vid Thermopyle är inget problem för dem. Flickorna behöver sina hjältinnor och då skall de minsann skapas oavsett om kvinnor var med vid hjältedåden ifråga eller ej.

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/08/30/historieforfalskning-meddels-mjuka-ord/

 5. Mattias skriver:

  Jag har ont i magen idag. :(

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/brottochstraff/article7695065.ab

  (DNA-registrera alla män så slipper vi våldtäkter)

 6. Obstinat skriver:

  Hakar på Mattias lite OT: Fördelen med DNA-bevis är att mannen som anklagas åtminstone måste ha varit i närheten av kvinnan, till skillnad mot nuvarande läge.

  Ytterligare en fördel är att det kommer att visa sig hur stor del av överfallsvåldtäkterna som begås av svenska män.

  Det är bara att inse att vi lever om medeltiden baklänges och att häxjakten nu bedrivs bland alla som har en kuk dinglande mellan benen…

 7. En Pappa skriver:

  Mattias, Och då skulle väl alla kvinnor ges ett livslångt fungerande sanningsserium, detta kan ges i samband sprutan som kan förebygga livmoderhalscancer. Då skulle vi kunna komma till rätta med många problem, för det är väl problemen vi vill lösa?

 8. Sofia skriver:

  Det är sant att stockkonservativa och radikalfeminister har mycket gemensamt. Den gemensamma nämnaren är nog sexualskräck. Sex i allmänhet är ett hot för de konservativa medan feministernas store satan är heterosexuell sex . Märkligt, att när konservativt kristna värderingar har släppt greppet om samhället så kommer samma värderingar på nytt från radikalt håll…..

 9. Erik skriver:

  Då var det klart

  Tog sin tid men nu kan ickesvenska läsare få en bild av hur galen situationen här i Sverige är och varit.

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/08/31/the-entire-assange-case-from-swedish-perspective-analysis-by-aktivarum/

Google