Vet hut, Schyman

01 juli 2010, av Pelle Billing

gudrun-schyman-utomhus

Gudrun Schyman hävdar på Newsmill att åtalet mot Göran Lindberg (”Kapten Klänning”) visar att hon hade rätt i sitt talibantal. Schyman hävdar med andra ord ånyo att svenska män har samma värderingar, normer och beteende som en samling extremistiska, fanatiska terrorister i Afghanistan.

Jag skulle kunna ge tio, tjugo eller fler bra argument för varför detta inte stämmer, som jag tidigare gjort i hundratals inlägg här på bloggen. Men vissa typer av påståenden förtjänar inte ens rationella argument, utan de förtjänar en tillrättavisning, för att markera att man lämnat det humanistiska territoriet och börjat angripa män på ett vilt och fantasifullt sätt.

Relevanta uttryck för att bemöta Schyman är därför:

 • Vet hut.
 • Fy skäms.
 • Gå och tvätta munnen med tvål.

Jag hoppas också att Schyman fungerar som ett avskräckande exempel för alla som är för en mer progressiv syn på könsfrågor, dvs ett synsätt som inkluderar även mansfrågor. Det är en utmaning att förbli grundad och hålla sig borta från grova generaliseringar om kvinnor och män – men det är endast de av oss som lyckas med detta som har ett mandat att bli tagna på allvar.

 

53 kommentarer på “Vet hut, Schyman”

 1. Matte Matik skriver:

  Jag kan inte minnas att du någonsin använt ett så extremt språk, Pelle (och oj vad extremt det är ändå). Från en människa som påstår att hon inte hatar män utan ”hyllar kärleken” tycker jag något sånt här ska komma:

  Det som är besvärligt med mansrollen är just att den är så destruktiv. Så pumpad med virilitet och våld. Så tömd på kulturella och social relationer.

 2. Musse Pig skriver:

  Här är en replik på feministidioternas skitsnack: http://www.aftonbladet.se/debatt/article7394851.ab

 3. JD skriver:

  Att Schyman gick över till FI från Vänsterpartiet beror väl på att hon förbrukade sin trovärdighet som politiker inom vänstern genom div. skandaler.

  Feminismen och ett engagemang i FI, kändes väl som den enda rimliga möjligheten för henne att komma in på arenan igen som politiker med tanke på att feminismen aldrig får ifrågasättas i det offentliga rummet.
  Hur tokiga frågorna eller personerna inom partiet än må vara!

  (Det finns alltså fler än Kapten Klänning som profiterat och hittat genvägar genom feminismen..) Hon är i ett bra gäng..

 4. Matte Matik skriver:

  @JD: Ja, om man tror att de bryr sig så tror man fel. Det är dock talande för vad det är för åsikter som gäller inom media då ett språkrör för ett parti med 0.1% av rösterna får så mycket utrymme som Schyman.

 5. Megalep skriver:

  Leste nå Scymans meninger i innlegget hvor hun mener hun hadde rett i sitt ”talibantal”.
  Altså, jeg bor jo bare rett over grensen i Norge, men jeg vet ikke om slikt ville vært å se på trykk i seriøse norsk media, mulig jeg er naiv når jeg sier dette men maken til ekstreme uttalelser om menn som gruppe har jeg ikke lest fra noen seriøs politiker før.(kjenner ikke denne Schyman, er hun en profilert politiker?)

  Jeg veksler mellom risting på hodet,latter og sinte utfall under lesningen,oppleves som mannshat. Kunne hun kanskje trenge psykoterapi,eller en sterk mann!(ironi) Rart om det blir stående uimotsagt…Er det ingen like profilerte mannlige politikere eller kjente og respekterte menn i Sverige som tør si noe,eller er de enige?
  Det oppleves som er ren terping på at alt er feil med store deler av menn/”mannsrollen”, ikke ett ord om at kvinnene faktisk er med på å skape den(menn slik vi er),virker som om kvinnene i Sverige(representantene for kvinner ihvertfall) i sin natur, ikraft av bare det å være kvinne, er perfekte og utenfor enhver kritikk, det er litt min følelse etter å ha fulgt denne bloggen en stund
  Uff, sitter med en vond følelse i meg av dette…

 6. Gonzo skriver:

  Vilken tur att han Göran Lindberg är en vit svensk man. Tänk om han vore svart, invandrare eller jude (vilket han mycket väl kan var trotts allt).
  Skulle hans betende bevisa hur svarta, invandrare och judar är?

  Men visst har Gudrun rätt i att mansrollen är fylld med Macho, våld och negativa sidor. Det är något som vi män måste bekämpa. Tyvärr är det inte alltid vi själva som väljer dessa roller. Många kvinnor vill ha dessa karlar också.
  Könsroller är lika påtvingade oss män som kvinnor.
  Kvinnor måste ta sitt ansvar i sin syn på män, i sitt val av partner och i sitt sätt att vara också.

 7. Steffo skriver:

  Hur kan en skattefuskande kommunistledare (Schyman) över huvud taget ha fortsatt mandat att bli tagen på allvar av media? Hon borde va bränd i den offentliga debatten.

 8. Lasse skriver:

  Ibland funderar jag om det inte vore bra med en motpol till Gudrun Schyman. Vi skulle behöva en man och antifeminist som är verbal och kan matcha som motbalans.

  Frågan är bara hur media skulle behandla en sådan person.

 9. godtyckligt skriver:

  Nu har hon PISSAT i det blå skåpet =)

 10. godtyckligt skriver:

  Elin Woods får 6 miljarder i rekordskilsmässa….

  inte illa pinkat av en vanlig waxholms tös…dessutom fick hon credit för att ha misshandlat honom med golfklubba! KUDOS!! (NOT)

  http://kandisnytt.msn.se/index.cfm?objectid=87796

 11. Megalep skriver:

  Det frister å senke seg ned på ett ukurant debattnivå.

  Egentlig er ikke Schymans holdninger eller la meg si intensiteten i hennes forakt for sin ”fiende”, så annerledes enn man kan høre fra andre som er overbevist om noe og forsøker tvinge sitt syn ned over alle oss andre i hellig visshet om at de har rett,det kan være på alle områder av livet man møter dem.

  Tenker på noe Thoreau skrev,jeg har ikke sitatet korrekt i minne, men det var noe om hvor mange ekte reformatorer har du møtt? Hvor mange av disse reformatorer har ikke egentlig andre årsaker til sitt glødende engasjement enn hva de påstår?
  De har en indre smerte,kanhende selvforakt og lar denne gå ut over en passende fiende istedenfor å møte seg selv. Klassisk mønster.

  Mener jeg har lest at Schyman har vært gift og har barn,rett? Ok, la oss si hun er lesbisk men ikke har evnen til å stå frem for noen,ikke for seg selv engang, hun giftet seg slik samfunnet(sosiale forventninger) rundt henne forventet,fikk sine etterlengtede barn,hadde sex med en mann i årevis. Slikt fører til selvforakt. Og i en patologisk sjel,projiseres denne utad. Hun føler seg som ett offer for ”patriarkalske strukturer” fordi hun fortrenger totalt det som er den virkelige sannhet,sin egen seksuelle legning. Slik får hun en ventil for sin indre frustrasjon. Dette er jo ett velkjent mønster og eksempelet kan være den homofile som ikke tør stå frem og enten utad fremstår som homofob og/eller lever i sølibat pga overbevisning(religiøs). Slik virker personen sterk utad, får kontroll over sine vanskelige følelser og noe å engasjere seg i (kamp mot homofili,el.a).
  Hva med apostelen Paulus, den største kvinnehater i historien. Noen mener dette skyldtes at han var impotent(de tolker dette ut av endel elementer i hans skrifter) og dermed i sinnssyk frustrasjon siden han ikke kunne være som alle andre og ha ett kjærlighetsliv,forsøkte han få alle andre til å bli som seg selv, leve i sølibat slik han prediket. Dette er ikke det minste merkelig,selv har jeg vansker med å treffe kvinner,og jo – det kan desverre utarte i kvinneforakt fordi jeg blir bitter(har kontroll på den) og i mine yngre år slik at jeg ”prediket” sølibatet istedenfor å innse mitt eget nedeerlag i kjærlighetslivet,forsøkte jeg virke ”sterk og overbevist”. Mange gikk på den.
  Kan jeg kunne vel også Paulus projisere eget nederlag på andre? Schyman?

  Kan feminismen ha sin grobunn på noe vis i Paulus kvinneforakt utvist via kristendommen opp gjennom historien? Dette vet jeg for lite om.

  Sluttlig ett spørsmål jeg har stilt meg,og til min psykolog(kvinne). Er folk flest klar over at de mest toneangivende feminister, de som sterkest viser misandri, er lesbiske? De er nemlig det. Er det helt greit synes dere, at kvinner som reellt sett ikke har behov for menn skal få sette premisser om hvordan menn er/skal være? Jeg synes ikke,min psykolog sa : ”det er problematisk,ja”.
  Hva betyr menn for de lesbiske? Kan være venner ja,men betyr vi og vårt ve og vel noe som helst for lesbiske kvinner? (sier ikke at de ikke har empati,det er mennesker som folk flest) Har de noen som helst incentiver for å jobbe for menns velferd? For vår seksuelle utfoldelse etter vår natur?

  Er ikke vi bare i veien for dem, for deres karrierer? Jeg ser klart at for dem vil menn i mange fall kun være hindringer for deres livsutfoldelse,og at de i tillegg kan føle det som plagsomt med menns pågående seksuelle interesse hele livet igjennom, og hva skulle da hindre dem i å håne oss som gruppe som ”hevn”? Følelsesmessig er vi ikke ”nødvendige”,og jeg kan ikke annet enn tro at noen av dem uten videre nestekjærlig empati ønsker oss til helvete(Ja, med mindre de trenger oss som leverandører til sædbanken,da er vi kjekke å ha)

  Er det ukurant og ikke politisk korrekt å stille disse spørsmålene, føler at det er litt ”fyfy”, men så åpnet jeg da også med at det frister å senke seg litt ned i debattnivå. For ordens skyld,jeg er ikke homofob, har lesbiske bekjente og det går smertefritt,selv om jeg ute på byen av ukjente lesber har blitt hånet ganske kraftig da jeg prøvde meg(visste ikke deres legning). Det var bare patetisk.

 12. Mia skriver:

  @ godtyckligt

  ”Nu har hon PISSAT i det blå skåpet =)”

  Precis min tanke om inte t o m skitit (crap) :)

  Det vi bevistar är förhoppningen de sista ryckningarna.

 13. godtyckligt skriver:

  @Mia

  Ja hehe! En Arbetskamrat till mig var ögon vittne när schyman pinkade på entré mattan till den där bion… jäkla synd att mobil kamerorna inte var så bra då=) Vad hade man fått betalt för en sådan bild Månn tro? :)

 14. Matte Matik skriver:

  @godtyckligt: Sen ska man inte glömma att hon kastade ut de kissiga trosorna bland publiken så att någon fick dom i nyllet. Tror ni en man hade kommit undan med något dylikt?

 15. [...] här elegant besvarar Pelle Billing artikeln av Gudrun [...]

 16. Ola Jennebrink skriver:

  Så har feministNordegrens dotter skiljt sig till 6 miljarder.Hur har ni det med moralen kära makthavare?
  Och ni svenska folk.Hur ska vi bli av med PK-Hydran som tynger och föröder vårt land?

 17. seww skriver:

  Som jag brukar säga, i ett riktigt land hade varken Schyman eller Måna Muslim varit i närheten av nationell media pga. deras tidigare ”snedsteg”.
  I Sverige går det, eftersom etablissemanget i Fjollträsk håller varann om ryggen och kan inte tala illa om varandra.

  Det är samma med Liza Marklund som uppenbart skrivit en hel serie romaner baserat på lögner från en mytoman, som också var kvinna….
  Vilka otroliga journalister vi har som skriver för de största tidningarna medan kritiska, opartiska journalister, som Billing, får hålla till bloggar eller liknande…

 18. Håkan skriver:

  Tack o lov finns det kvinnor som bemöter detta. Dilsa Demirbag-Sten skriver ett svar: http://www.expressen.se/kultur/1.2047585/varken-djur-eller-talibaner

  ”Vi anklagar inte katter för att de jagar möss, det är ju deras medfödda natur. Överför man det synsättet på mannen som biologisk natur, kan man inte heller se skillnaden mellan män som misshandlar och våldtar kvinnor och dem som inte gör det. Därav följer talet om ”samma talibaner här som där”. I Ullgrens och Schymans värld flyter begreppen ihop och svaret är klart innan frågan ens är formulerad. Den sortens ”maktanalys” går inte att förena med de grundläggande demokratiska principerna i en rättsstat.”

 19. Matte Matik skriver:

  Dilsa Demirbag-Sten, vilken välbehövd röst!

 20. Pseudonymen LRB skriver:

  Fyll Gudrun fick kicken och blev ersatt av en man därför ska hon hämnas på alla män
  muslim Mona var ett nytt namn för mej , själv brukar jag kalla henne Äckel Mona
  Om alla karlar hade ett foto av Fyllot och Äcklet på sitt sängbord så skulle vi i framtiden slippa vårdnadstvister eftersom inga barn skulle bli gjorda
  Tacka Gud för att det även finns snygga kvinnor

 21. katten skriver:

  Pelle, det heter ”tillrättavisning”. Inte tillrättaviselse!

 22. godtyckligt skriver:

  Apropå Talibaner så borde ju schyman förstå att talibanerna är extrem oskyldiga jämnfört med deras fiende USA

 23. Lövet skriver:

  @katten: Wow ditt mest substantiella inlägg hittills. Nu har du verkligen lyft dig!

 24. Gonzo skriver:

  Tack för den tillrättavisningen

 25. JD skriver:

  @ godtyckligt
  ”Nu har hon PISSAT i det blå skåpet =)”

  Du menar skåpet där flaskan står… :)

  Typiskt för alkoholister är ju också att man alltid hittar andra att skylla på.
  (Respekten är förbrukad..)

 26. katten skriver:

  I Örebro har på senare tid begåtts elva överfallsvåldtäkter. – Begångna av
  utomjordingar eller eventuellt katter – tror polisen.

 27. Jakob skriver:

  Jag kan inte låta bli att berätta om en person jag träffade för någon vecka sedan genom mitt jobb.

  Denne man hade blivit falskt anklagad för våldtäkt. I vanlig ordning stod ord mot ord och mannen fick fängelse i 24 månader vilket hade fått honom att känna en fruktansvärd bitterhet mot samhället. Mannen avslutade hela samtalet med att jag skulle vara försiktig för om en kvinna får för sig att vilja krossa dig är det väldigt enkelt och du kommer inte ha en chans i rättsapparaten.

  Hur var det nu, kvinnor är alltid förfördelade? Bara i ett samhälle där kvinnor felaktigt ses som alltid rättrådiga gudinnor kan sådant hända. Och det fruktansvärda är att detta inte är det enda fallet. Samtidigt får en kvinna enbart några ynka dagsböter om hon blir påkommen med att hitta på falska våldtäktshistorier som kunde ha gett mannen fängelse i åratal.

  Schyman är själv Sveriges svar på talibanerna.

 28. godtyckligt skriver:

  @Katten

  Katter är ju ett djur som alltid tror att dom bestämmer och vet bäst, stämmer ganska bra in på dig

 29. JD skriver:

  @Katten

  Vad är det för trams du håller på med?

  En relevant gissning är att 7-8 av dem är riktiga våldtäkter utförda av sjuka killar.
  3-4 av dem är påhittade eftersom alla kvinnor idag vet att även om en våldtäktsanmälan blir nedlagd så kan hon få ut 100 000:- av försäkringsbolaget i efterhand.

  Uppriktigt sagt förstår jag inte vart du vill komma med ditt idiotiska påstående eller försök till att raljera med att det är utomjordingar som är inblandade.
  Ditt inlägg ter sig väldigt förvirrat om jag ska vara uppriktig!

 30. Obstinat skriver:

  Jag tror faktiskt katten har rätt. Män är ju skötsamma och försörjer sina familjer. Det säger sig självt att de inte begår våldtäkter.

 31. Jocke skriver:

  Vädjan till bröderna i Norge och Danmanrk!

  Detta låter säkert ganska pinsamt och lite fånigt rent av, men vi män i Sverige behöver faktiskt er hjälp.

  Vi behöver ert stöd, ert utifrånperspektiv och er uppmuntran i dessa frågor. För tyvärr lever vi svenska män i ett av världens mest mansförtryckande samhällen.

  Som sagt, det känns både pinsamt och fånigt. men tyvärr är det så det ligger till.

 32. Obstinat skriver:

  ”För tyvärr lever vi svenska män i ett av världens mest mansförtryckande samhällen.”

  Ta det som en utmaning.

 33. Obstinat skriver:

  Sluta ställa upp

  på all skit

 34. Ola Normann skriver:

  Jocke:
  Det er ikke sikkert jeg har rett, men her er hva jeg tenker. På litt sikt kommer dette til å snu. Spørsmålet er bare hvor stor krisen må bli før det skjer. Det kan ikke være tvil om at en hovedgrunn til at vi har det så bra her i Vesten, er at menn og kvinner har samarbeidet godt og jobbet hardt for å stadig få det bedre. Hvis menn etterhvert blir marginalisert og passivisert i samfunnet, så er det vel ingen grunn til at menn skulle bry seg med å jobbe så hardt. For hvorfor skulle vi jobbe for å støtte noen som undertrykker oss? Dermed vil velstanden fort bli rasert, og feministsamfunnet går i oppløsning. Det er nemlig helt avhengig av en rik stat som kan overta mange av de oppgavene som menn og fedre tradisjonelt har hatt.

  Samfunnent vårt står ovenfor store utfordringer framover: fysisk og psykisk helse er ikke lenger som den engang var der stadig flere barn og unge blir overvektige og får kroniske sykdommer. Utgifter til helsevesenet vokser fortere enn inntektene. Befolkningssammensetningen i vesten endres ved at det blir flere eldre i forhold til unge. Dette skaper store utfordinger med bla. finansiering av pensjoner. Samt enda større press på helsevesenet. Før eller senere må vi begynne å ta kostnadene ved miljø- og klimaødeleggelsene. Næringslivet i Vesten konkurreres ut av av Kina, India, Øst-Europa osv. Og vi tar inn innvandrere fortere enn vi klare å integrere dem,- noe som høyst sannsynlig vil skape problemer. Jeg mener helt klart at Vesten har levd over evne og tatt opp store lån for å klare å holde velstanden oppe. Det går jo ikke i lengden. Da må vi stramme inn, samtidig som vi skal betale tilbake lånene. Dermed blir det en nedgang i økonomien, som føre til nye innstramminger osv.

  Det er åpenbart at skal vi komme helskinnet ut av dette, trenger vi mange sterke og oppegående menn. Det kommer vi til å merke ganske snart.

  En annen sak: er det noen som kan peke på et eneste kvinnedominert område som har hatt en stor utvikling? Hva med kjønnsforskning som er veldig kvinnedominert? Har de skapt imponerende resultaterer? Hva med skolen som har gått fra å være mannsdominert til å bli sterkt kvinnedominert? Har det gjort skolen bedre? De områdene som har gjort det best, er typiske mannsdominerte områder som feks elektronikk/IT.
  Jeg sier ikke at det ikke finnes dyktige kvinner, for det gjør det helt åpenbart. Men menn og kvinner er forskjellige, og forsvinner menn fra et område, er jeg ganske sikker på at det er uheldig.

  Det er mye annet som også kan skje framover. Feks kan det hende at mannsbevegelsen får slik moment når den først tar av at (radikal)feministene blir feid av banen fortere enn vi tror. I eventyret sprekker trollet straks sola skinner på det. Når fakta kommer på bordet blir det fort åpenbart for alle hvor ensidig feminismen har vært. Og det kan komme en dyp økonomisk krise ganske raskt som snur opp ned på alt.

  I krisesituasjoner er det vanligvis kvinner og barn som lider mest. Spørsmålet er bare hvor dypt ned vi skal synke før mange nok forstår det slik at det snur.
  Så vær litt tålmodig og stå på å jobb for å støtte opp det viktige arbeidet som bla. Pelle Billing gjør med denne bloggen. Det er en veldig viktig og god sak. Og jeg tror flere og flere kvinner også ser dette og kommer til å slutte seg til. For hvilke mødre er det som synes det er greit at det går dårlig med sønnene deres? Vi er alle i samme båt og helt avhengige av hverandre. Selv om noen later til å tro noe annet.

 35. Steffo skriver:

  Jag är förvånad att inte Schyman, Annika Lantz och co inte gör en stor grej av att så stor uppmärksamhet läggs på fotbolls VM för HERRAR medans så lite läggs på damernas motsvarighet. Verkar som öppet mål.

 36. Steffo skriver:

  Öppet mål för svenskt feministtänk menar jag.

 37. godtyckligt skriver:

  @Steffo

  Ja men där har dom ju faktiskt inget att komma med och där spricker deras teori om att kön är socialt konstruerat. känner många tjejer/kvinnor som spelar fotboll och ingen av dom vill se ”tjej fotboll”

  När jag gick i sjätte klass så spelade jag i ett lag som mötte svenska tjej landslaget i fotboll och vi vann med 3-1…. säger ganska mycket om skillnaden=)

 38. Mohammad skriver:

  Som vanligt kopplas manlighet ihop med våld, så fel, och så destruktivt tänkande av och bland dessa trasiga kvinnor som utvecklats till manshatande feminister.
  Hur skulle det vara om de öppnade ögonen och såg manlighet för vad den är och står för?
  Men det lär väl aldrig ske….Skönt att det finns underbara kvinnor som inte lyssnar till struntet som dessa feminister spyr ur sig, utan istället bildar sig en egen uppfattning.

 39. katten skriver:

  Å kors! Nu har det hoppat in en taliban också! Bland de ”ordentliga” och riktiga
  svenskarna. Hur ska det här gå?

 40. hampus skriver:

  Obstinat inlägg 33 och 34:

  “ ‘För tyvärr lever vi svenska män i ett av världens mest mansförtryckande samhällen.’

  Ta det som en utmaning.”

  och trettifyran:

  ”Sluta ställa upp

  på all skit”

  Men hur skall det gå till? För vad jag tror debatten, som du sprungit förbi redan :) handlar om är

  1) vi män faktiskt vara BUNDNA till könsrollen såsom män och ha få attraktiva val sålänge mansfrigörelsen inte heller stöds av samhället.

  2) kvinnor, som har samhällets stöd å andra sidan, inte alls ifrågasattas om t ex deras manssyn eller förväntningar på oss män, när de inte borde ha några könsbundna förväntningar alls om de är feminister?

  Vad tror du här?

  hampus

 41. hampus skriver:

  Hitta bara denna sida som underhållning ang debatten om mansrollen:

  http://www.yttermera.se/sex_och_karlek/for_man/att_vara_man/index.html

  Riktigt rolig!

  Obs! Att förtäras som underhållning! (Innehållsdeklaration : Manshat: 0,1%)

  hampus

 42. Erik skriver:

  katten:

  Men du och din brevvän Schyman tycker ju att alla är talibaner. Är det skillnad på taliban och taliban plötsligt?

 43. Pelle Billing skriver:

  @katten
  Ett personangrepp till så ryker du. Det är inte OK att kalla någon för taliban.

 44. Maria skriver:

  Sätt ett filter om det går som inte släpper in ovälkomna katter som ändå inte har något att tillföra.

 45. Ola Normann skriver:

  @Pelle Billing:
  Jeg kunne godt tenke meg at du laget et lite innlegg om hvordan vi, dvs. den vanlige kvinne og mann, som sympatiserer med de ideene og tankene du trekker fram i denne bloggen, kan bidra på hver vår måte. Det kunne også vært interessant å høre leserenes synspunkter. Det er helt sikkert mye kreativitet der ute. Og det er sikkert flere enn meg som begynner å bli utålmodige etter å få løftet opp de mange mannsspørsmål til det nivået de fortjener.

 46. Erik skriver:

  Maria:

  Problemet med gårdstrykar-jamare är att de har nio liv… Det tar ett tag att ta kål på dem allihop.

 47. AV skriver:

  Problemet här är väl att Pelle odlar kattmynta, som lockar henne tillbaka igen och igen. Från Wikipedia: ”Kattmyntan är älskad av de flesta katter. Den kan göra katter som galna, de rullar runt och dreglar.” Trots att hon inte verkar hitta någon näring här är det tydligen oemotståndligt att komma hit.

  Om då denna gårdsstrykare skulle kunna argumentera för varför inte mansfrågor skulle vara en del av bra jämställdhetsarbete eller åtminstone hur feminism är jämställdhet även för män, eller något argument för något öht, skulle hon kunna bidra till någon form av debatt. Nu blir det bara sönderkrafsade blommor och illaluktande lämningar i rabatten. Då kan hon lika gärna hålla sig i sin egen kattlåda och sprida dynga.

  Eller kan du annat än jama åt månen, katten?

 48. JD skriver:

  Jag ”kan” typen som Katten tillhör.

  En underlig sorts människor som ALDRIG tar till sig vad andra människor säger utan andras åsikter används bara som ett medel för att kunna raljera och förlöjliga den andres ståndpunkt vad den än må vara.
  Att kommunicera men någon vars enda egentliga syfte med konversationen är att på ett irrelevant och finesslöst sätt ”briljera” för sig själv är ungefär lika givande som att diskutera livets mening med en daggmask.

  Meningen är väl ändå att diskutera utifrån fakta och åsikter och inte att gå emot varandra utan att ha belägg för att den andre har fel.
  Fakta och feminism verkar ha svårt att gå ihop?

 49. Jack skriver:

  Här är en idé, istället för att kommentera katten kan man kommentera på någon annan site, ge en länk till Pelles blogg, droppa lite information osv, för att nå ut till nya människor. Både katter och troll kan användas som föda för mansrörelsen.

 50. Musse Pig skriver:

  Det katten skriver och det katten skiter stoppar jag i samma påse.

 51. Lövet skriver:

  @Musse pig: Stoppa katten i påsen med…

  …och sänk den i ån!

 52. Mohammad skriver:

  Pelle!

  Låt ”Katten” hållas, hon visar ju upp en bild av hur hon tar till extremt verbalt våld, när argumenten tryter för henne, istället är det klassisk härskarteknik som hon tar till för att vinna mark i sin strävan efter att hävda sig och sin person!
  Men samtidigt så märker man också en viss underton av missriktat hat mot män?, och kanske i synnerhet mot invandrare?
  Och ser man i ett vidare perspektiv så är hon ju inte ensam i skaran av dessa kvinnor som motarbetar jämlikhet mellan män/kvinnor..

Google