Statsfeminism och rättssäkerhet

19 juli 2010, av Pelle Billing

Aftonbladets agerande i Littorin-affären ifrågasätts nu från fler och fler håll, precis som jag gjorde i fredags. Peter Wolodarski talar om en kris för Aftonbladet, och konstaterar även han att Littorins dementi är väldokumenterad. Aftonbladet har ju haft mer än en artikel om Littorins agerande steg för steg, och Wolodarski ger i sin ledare en översikt av hur Aftonbladets stegvisa agerande symboliserar en pressetik i fritt fall. Det är svårt att tolka Aftonbladets galna agerande som något annat än att möjligheten att Littorin köpt sex fått dem att tappa all publicistisk stolthet. Och varför är då just ett sexköp så lockande att skriva om? Jo, i statsfeminismens Sverige så är en man misstänkt för sexköp redan dömd (vilket Beatrice Ask lärt oss), och en kvinna som pekar ut en man är automatiskt trovärdig och behöver inga bevis för att ses som en tillräcklig källa. Det finns alltså en direkt koppling mellan statsfeminismen och rättssäkerheten, som inte bara åskådliggörs i vissa typer av domstolsmål utan även när medierna dömer en man utan bevisning.

Kristina Hultman, feministisk journalist och författare, symboliserar problematiken på ett plågsamt bra vis när hon på Newsmill och i Expressen stolt konstaterar följande: ”I dag, när ett statsråd misstänks för att ha köpt sex, är det annorlunda. Ingen politisk karriär överlever det.” Hur kan man vara stolt över något sådant?! Det hon skriver, vare sig hon är medveten om det eller inte, är att hon är nöjd och stolt över sexköpslagen eftersom blotta misstanken om sexköp numera innebär att ett statsråds liv kan förstöras i svenska medier. Uppenbarligen kommer inte radikalfeminismen särskilt väl överens med basala principer om rättssäkerhet. Beatrice Ask, som alltså var den som först kom med bizarra förslag om hur män skulle straffas utifrån blotta misstanken om sexköp, kom häromdagen med följande bevingade ord: ”Kvinnor uttrycker sig enklare än män”. Jag tror fröken Ask menar att ”feminister uttrycker sig enklare än icke-feminister” – men tyvärr är inte avsaknaden av komplexitet alltid något önskvärt.

Statsfeminismen håller även på att slå klorna i Sveriges juridiska system genom nätverket Hilda, vars uppgift är att hjälpa kvinnor fram till chefsposter i deras juridiska karriärer. För några månader sedan kritiserade Riksrevisionsverket att fyra av Domarnämndens åtta ledamöter även är medlemmar i Hilda, och därmed kunde anses vara jäviga när de lämnar sitt förslag till regeringen om vem som ska få bli domare. Nu visar det sig även att vår Justitiekansler Anna Skarhed är medlem i Hilda! Läs om hela debaklet i Elisabeth Svantessons utmärkta debattartikel i SvD.

Uppdatering: Aftonbladets har nu polisanmälts för sitt agerande i Littorin-affären.

 

27 kommentarer på “Statsfeminism och rättssäkerhet”

 1. Andreas skriver:

  Varför är det okej för kvinnor att vara med i segregerande nätverk men inte för män?
  Snacka om uppståndelse om Borg, Reinfelt etc hade varit med i ett nätverk endast för män som hjälper män till höga positioner.
  Bra att veta om Hilda. Massa sexister verkar där vara.

 2. Zac skriver:

  Undrar vad Kristina Hultman kommer skriva när det första kvinnliga statsrådet anklagas för sexköp?

  //Zac

 3. [...] Pelle Billing kommenterar Nätverket Hilda här. [...]

 4. [...] This post was mentioned on Twitter by Thomas Drakengren, Pelle Billing. Pelle Billing said: Håller rättssäkerheten på att eroderas av statsfeminismen? http://bit.ly/drm5x2 #val2010 [...]

 5. Steffo skriver:

  Män har ingen rättsäkerhet i Svenska domstolar när det gäller tex våldtäkter och vårdnadstvister. Att dom satte dit Tito Beltran tex är ju en stor skandal, hur kan någon komma 8 år senare och anklaga någon för våldtäkt utan andra bevis än vänninnors och bekantas 8 år gamla vittnesmål. Fattar inte hur Bodström kan sova om nätterna.
  Däremot ser jag ingen direkt koppling mellan namnpublicering i media och statsfeminismen. Media målar iofs ut män som onda, bortskämda förövare hela tiden, men sällan går man ut med namn, om man jämför med tex England. Aftonbladets publicering av Littorins namn är en sak. Det handlar om pressetik. Brottet han anklagas för att ha begått är en annan sak, och det är befängt att sexköp är ett brott när det är lagligt att sälja sex. Media ser gärna snaskiga historier om våld eller sex.

 6. per hagman skriver:

  .
  –Här på Pelle Billing blogg och mannsnätverk kan vi under rubriken – Viktiga artiklar- läsa artikeln ”Organisationer som jobbar för kvinnor respektive män”.
  Artikeln redovisar i delar de nationella feministiska nätverken på Central Regional Lokal -nivå.
  Den uttalade och outalade politiska agendan i dessa ovan feministiska nätverk kan med fördel ytterligare i framtiden närmare disskuteras då int sällan dessa nätverk , livligt stödd av papperstidningen Aftonbladet och andra ”nyttiga” medier, har ett i debatten kritiserat Feminazistiskt / Hitleristisk / Marxistisk mindset.

  – En av mina meningar kommer då ungefär bli:

  Sveriges offentliga institutioner håller på att utveckla en feminazism grundad på marxism och utvecklar sig till en egen institution inom de offentliga institutionerna.
  De feminazistiska tjänstekvinnorna handlägger ärenden utifrån sin egen nätverkspolitiska agenda och är att betraktas som demokratiskt ideologiskt korrupta

  — JK,s senaste uttalande kring det feministiska nätverket Hilda är just ett sådant.

  /. Per Hagman

  .

 7. JD skriver:

  Det rättsliga förfallet började nog på allvar kring år 03-05.
  Hilda och andra feministiska nätverk som utövar juridiskt inflytande är bra en formalisering av vad som började utvecklas inofficiellt för flera år sedan.
  Idag har vi grupper i Sverige som i princip sitter och utformar hur lagstiftningen mot män ska se ut, trots att dessa grupper inte ens har någon allmän juridisk utbildning eller kunskap.
  Att Aftonbladet gjorde en genomgripande förändring i sin journalistik från att ha varit mer seriösa till att enbart utgå från mansförakt i sina reportage kändes rätt tydligt vid den här tiden tycker jag i alla fall.

 8. vmm skriver:

  JK, som vi ju vet är med i nätverket Hilda, sa häromdagen att hon (som ju är en myndighet) tyckte att maxstraffet för sexköp är ”orimligt lågt”. Jag tycker det är märkligt att en myndighet går in och har synpunkter i den frågan, faktiskt.

 9. Adam Weissjaupt skriver:

  Jag var just i Uppsala i en sån´ där rolig vårdnadstvist där kunde man se resultatet av effektiv kvinno-lobbning i form av en broschyr av Uppsala Kvinnojour som stod i ett ställ framför registreringen. Jag och min stora mun kunde naturligtvis inte låta bli att kommentera och frågade en administratör om varför de hade sådana här broschyrer/propaganda varpå jag fick svaret att mansjouren naturligtvis också borde ha en.

  Jag påtalade att det bästa vore om kvinnojouren och mansjourens propaganda försvinner från domstolen då det är propaganda och sexism (min idé är naturligtvis att man ska ha människojourer). Tur att jag alltid lyckas dra på ett smil och ett leende medan sådana här klargöranden görs annars hade man väl blivit inspärrad.

  För övrigt så visste jag vad jag stod upp emot för i Uppsala Tingsrätt så har jurister samt nämndemän utbildats av den lokala kvinnojouren i ”mäns våld mot kvinnor”. Tror Ni att jag skulle ha den blekaste chans i den fina och indoktrinerade omgivningen?
  Nja, vi som är pålästa vet ju att kvinnor har redan en stor fördel i tycka-synd-om branschen, det blir inte bättre för pappor och barn av detta men det väsentliga är att det urvattnar rättssäkerheten.

  Om jag får spinna vidare så hade mitt ex ett ombud som i sin tur har utbildningar i juridik för de som så önskar ( egentligen hur man håller pappor utanför), behöver jag säga att det är hon som utbildar familjerätten i Uppsala och att min gode utredare, som dömde ut mig fast hon aldrig träffat mig, just varit på dessa träffar i aulan på Uppsala Universitet.

  Jag är ingen konspirationsteoretiker men i detta fall får ni sätta på mig hur många foliehattar ni vill. Något luktar skunk!

 10. Pelle Billing skriver:

  Adam!

  Håller tummarna för dig. Jag har tyvärr hört från många olika håll att Uppsala är lite av Sverige-centrum för radikalfeminismen. Men om det är någon som kan stå upp mot dem så är det du.

 11. klas skriver:

  nye gd för revisionen är också medlem i hilda.

 12. Adam Weissjaupt skriver:

  Pelle!
  Jag kommer att hålla jämställdhetsfanan högt när jag flyttar upp till Uppsala/Stockholm dessutom har jag med några vänner stor lust att organisera Oss där uppe med. Malmö, Stockholm och Uppsala ska ha träffar där vi diskuterar frågor ur ett nytt jämställdhetsperspektiv, detta är mitt huvudmål.
  Trots allt är det ju vi som är de progressiva i debatten :-)

  Tycker att vem som helst kan starta liknande möten i sin hemstad då det har varit ytterst trevligt och givande när vi haft dessa träffar.

 13. klam skriver:

  Pelle:
  “Kvinnor uttrycker sig enklare än män”. Jag tror fröken Ask menar att “feminister uttrycker sig enklare än icke-feminister” – men tyvärr är inte avsaknaden av komplexitet alltid något önskvärt.

  Hon bör förfina sin förenklingsteknik. För man förstår ändå inte:

  Om hon med kvinnor menar feminister, trakasserar hon ju alla kvinnliga icke-feminister.
  Och om hon med kvinnor menar kvinnor, trakasserar hon ju alla manliga feminister.

  Hur löser man det här nu då?

 14. Gunilla Englund skriver:

  Adam,
  Känner dig inte eller din historia, men DIN STYRKA genomsyrar din text och berör och instämmer därför med Pelle om att om någon ska stå upp mot ”dem” e det du.
  Önskar dig det Bästa framöver.

 15. Erik skriver:

  Klam:

  Det är rörande att du tror de bryr sig om att de trakasserar manliga feminister. Såklart de trakasserar manliga feminister. Manliga feminister BER ju om att bli trakasserade. Det är inte lätt att agera försvarsadvokat till en klient som ber om elektriska stolen

  En manlig feminist är inget annat än en man som köper vad än som kvinnor säger, idealet är att de gör detta gratis men så länge det inte är feministkvinnorna själva som betalar kan de acceptera vissa belöningar för de mest ihärdiga mansförnekande männen.

  Feministers allmänna åsikt är ju trots allt att den som skall betala inte är de själva utan skattebetalarna antingen i form av privat konsumtion eller påtvingad skatteavgift. En bra manifestation på feministisk ekonomi fick vi när Schyman köpte reklam för pengar hon inte hade och ”outsourcade” betalningen till skattebetalarna via massmediakonsumtion.

 16. David skriver:

  Visade Riksrevisionens granskning att det hade förekommit jäv??
  Och vad krävde Riksrevisionen för åtgärder isåfall?

 17. Erik skriver:

  David:

  Riksrevisionens granskning visade att det förelåg jävsituation. Det spelar ingen roll om man visar jäv förekommit eller inte då hela poängen är att en situation där jäv KAN förekomma blir flaggad av den anledningen.

  I grund och botten handlar det om det tänkande som ligger bakom Montesqus maktdelningsprincip. Man skall inte ha alla äggen i samma korg för då är risken för korruption överhängande.

 18. vmm skriver:

  Borde man inte kunna bilda något slags anti-Hilda-nätverk? Jag tänker mig ett nätverk som försöker sålla bort och hålla tillbaka kvinnor som ingår i Hilda eller liknande kvinnliga nätverk. Eller manliga, för den delen. Jag gillar inga nätverk som syftar till att premiera människor på grund av kön, men jag känner inte till något sådant manligt men finns det så vill jag inte ha det heller.

  Ett antiHildanätverk ska självfallet inte motverka kvinnor i karriären utan bara kvinnor och män som ingår i nätverk som premierar människor pga kön.

 19. Adam Weisshaupt skriver:

  Tack Gunilla, jag värdesätter de som stödjer barn och deras föräldrar i denna skapade kamp så dina ord förvandlas till positiv energi!

  Anti-Hilda-Nätverk, det vore något det förutom att det är så tradigt att vara anti något, bättre att skapa ett pro-nätverk för båda könen vilket ju är vad Pelle mfl har gjort.

 20. Erik skriver:

  wmm:

  Ganska meningslöst initiativ då medlemmarna i Hilda redan har makt och privilegier och sålunda kan strunta i ev. anti-Hilda nätverk.

 21. [...] AB3, AB4, AB5, Dagen1, Dagen2, Dagen3, DN1, DN2, Erik Laakso, HAX1, HAX2, Konservativ humanist, Pelle Billing, Proffstyckarna1, Proffstyckarna2, Rick Falkvinge, SvD1, SvD2, SvD3, Tianmi1, Tianmi2 Politik [...]

 22. [...] Ett slag mot rättssamhället * Nya blanketter med inbyggda fällor * Den grundlagsskyddade myten * Statsfeminismen och rättssäkerheten * Skatteverket brister i rättssäkerhet * Socialstyrelsen kritiserar socialtjänsten * Samtal om [...]

 23. [...] Ett slag mot rättssamhället * Nya blanketter med inbyggda fällor * Den grundlagsskyddade myten * Statsfeminismen och rättssäkerheten * Skatteverket brister i rättssäkerhet * Socialstyrelsen kritiserar socialtjänsten * Samtal om [...]

 24. [...] Ett slag mot rättssamhället * Nya blanketter med inbyggda fällor * Den grundlagsskyddade myten * Statsfeminismen och rättssäkerheten * Skatteverket brister i rättssäkerhet * Socialstyrelsen kritiserar socialtjänsten * Samtal om [...]

 25. [...] sexköp. Hur objektiv verkar hon vara? Inte speciellt! Nej, det står verkligen illa till med rättssäkerheten i det statsfeministiska [...]

 26. var finns rättsäkerheten i domstolarna jk arbeta är att granska lägre domstolar

  för vem är dessa höga instanser till för den som har en tjock börs på börsen

  det brister i hela samhället skatteverk kronfogden skyddar bedrägerier öppet

  politikerna går till domstolarna gör upp de en sanning inga lögner.vi har nu varit nära dessa högre instanser hört hur det är rena rama lekstugor

Google