Dagens tankar

10 juli 2010, av Pelle Billing

Tes: Män har alltid varit fria att verka ute i samhället.
Antites: Män har också alltid varit tvungna att få samhällets hjul att snurra, ofta inom farliga yrken.
Syntes: Rättigheter och skyldigheter har gått hand i hand genom historien.

Tes: Män misshandlar och våldtar kvinnor.
Antites: Män använder våld och riskerar sitt liv för att skydda kvinnor.
Syntes: En liten minoritet män förgriper sig på kvinnor, medan den stora massan män har det inprogrammerat i ryggmärgen att kvinnor ska skyddas och respekteras.

Tes: Män har alltid varit fria att tjäna pengar
Antites: Män har alltid varit tvungna att försörja sin familj.
Syntes: Rättigheter och skyldigheter har gått hand i hand genom historien.

Tes: Män har alltid varit fria att njuta av sex.
Antites: Män har alltid haft press på sig att prestera sexuellt.
Syntes: Män har alltid varit fria att prestera sexuellt.

Tes: Kvinnor har alltid omgivits av fler sexuella tabun.
Antites: Kvinnor har aldrig haft stora krav på sig att prestera sexuellt.
Syntes: Kvinnor har alltid varit fria att låta sig begränsas av sexuella tabun.

Lästips

 1. Pappor och mammor förväntas inte sörja på samma vis. Pappor ska jobba och mammor får tid på sig att sörja, processa och komma igen (1, 2).
 2. Schyman visar mer tydligt än någonsin att hennes version av feminismen bara är en förlängning av marxismen. Pengar ska tas från grupper som har mer, och ges till de har mindre, tills alla människor har lika mycket pengar – oberoende av om man jobbar heltid, deltid eller inte alls.
 3. Johan Wennström från SvD visar ånyo att han bryr sig om pojkar och män.
 

9 kommentarer på “Dagens tankar”

 1. Steffo skriver:

  Schymans mediakupp har låtit henne sprida budskapet att kvinnor förlorar 100000 kr i minuten pga lönediskriminering, men ingen i media verkar ifrågasätta hur hon kommit fram till denna siffra eller på något annat sätt ifrågasatt hennes påstående. Metodiken ifrågasattes men budskapet togs för en sanning.

 2. Access skriver:

  Schymans budskap: ”Män tjänar pengar och kvinnor bränner dem”?

  Så länge hon inte kan hålla isär lön och inkomst så finns det ingen anledning att se henne som en seriös debattör.

 3. Tanja Bergkvist skriver:

  Pelle, lite OT, men såg du programmet ”Den hotade mannen” på Kunskapskanalen häromdagen? Såg det av en slump, går inte att finna på nätet att se i efterhand, däremot finns info om innehållet, antar du som läkare känner till detta, att växtgifter och annat hormonstörande påverkar mäns hälsa och fertilitet: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/07/09/den-hotade-mannen-och-den-nya-definitionen-av-svensk/

 4. hieronemus skriver:

  @ Tanja
  Det har varit känt länga att de hormoner som finns i P-piller skadar miljön. Det har bland annat visat sig att inom vissa djurarter har hanarna blivit mindre parningsvilliga och det finns ju fler djur med missbildningar som gör att könstillhörigheten blir oklar.

  Det kan också mycket väl vara så att könshormonerna påverkar män, men framför allt lär de väl påverka kvinnor. Många kvinnor beskriver ju psykiska biverkningar när det tar P-piller. Emellanåt har tanken slagit mig: tänk sig om hela detta feministcirkus är kemisk inducerat genom P-pillren.

 5. Siiri skriver:

  Hieronemus:
  Har undrat ibland hur t ex skillmässostatistiken skulle ändras ifall man skulle förbjuda p-piller i ettpar år. Själv blir jag på gränsen till psykfall av dem, växlar mellan raseriutbrott och gråtatacker, riktigt skrämmande…Blev ganska överraskad när jag märkte det som 20-åring när jag fram till dess bara hört att pillren är vetenskapens gåva till kvinnan…
  Ursäkta Pelle, är lite utanför ämnet.

 6. [...] Vad är då dessa traditionella föreställningar om manlighet? Det enkla svaret är att de är vad än genusteoretikerna själva säger att folk tycker/tror. Det finns ingen som helst vetenskaplig kontroll att vad som påstås på genusinstitutionerna  är sant. Många politiker och andra tar helt enkelt för givet att om en person med hög akademisk titel påstår det måste det vara sant av den anledningen. De tar för givet forskare är objektiva. Läs om dessa tesers ”sanning” hos Pelle Billing. [...]

 7. Ola Normann skriver:

  @Tanja:
  Dette er en bekymringsfull utvikling. Men det er vel ingen grunn til å tro at det bare skulle omfatte gutter/menn. Sjekk dette:

  Girls Now Begin Puberty at Age 9
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/07/10/girls-now-begin-puberty-at-age-9.aspx

 8. Pelle Billing skriver:

  @Tanja
  Ja, jag har hört om dessa miljögifter och forskningen i Danmark tidigare. Helt klart ett problem som bör tas på stort allvar och det är glädjande att våra grannar ligger i framkant där. Istället för att lägga sin näsa i blöt kring hur vanliga människor vill leva sina liv och uppfostra sina barn, så kanske staten (och i förlängningen EU och världssamfundet) kunde lagstifta om att förbjuda/reglera dessa ämnen.

 9. Hieronemus skriver:

  Den tidiga puberteten som drabbar flickor är ett problem och kan innebära att flickornas hjärnor inte utvecklas fullt ut. Det kan vara en orsak till den omogenhet som präglar dagens vuxna kvinnor.

Google