Spännande ny sajt på gång

10 juni 2010, av Pelle Billing

Senare i år kommer det att lanseras en helt ny sajt om könsfrågor. För första gången kommer idén om varför mansfrågor är viktiga att presenteras på ett sammanhängande och lättöverskådligt sätt på nätet.

I nuläget finns det flera bra sajter som handlar om nya tankar om könsfrågor, och som vågar ta upp mansfrågor. Men de flesta av dessa sajter (inklusive den du är på just nu) är i första hand bloggar och erbjuder därför inte någon lättöverskådlig och lättillgänglig översikt om vad den nya jämställdhetsrörelsen handlar om.

De som inte vet något om mansfrågor, och som inte har en aning om att det behövs nytänkande i jämställdhetsdebatten, kan i nuläget inte hänvisas till en sajt där de på två minuter kan få sig en ögonöppnare. Därmed har mansfrågorna ett stort behov av att få en hemvist på nätet.

Mansnätverket, som i nuläget har nära 600 supportrar på Facebook, har därför tagit på sig att skapa just en sådan hemvist för mansfrågorna. Vi tror att det verkligen behövs en sådan närvaro av mansfrågorna på nätet, och dessutom tror vi att det är en styrka att det är flera människor – och i förlängningen ett helt nätverk – som står bakom sajten.

Förutom att sajten kommer att innehålla översikter och artiklar om könsfrågor och mansfrågor, kommer man att kunna bli medlem i Mansnätverket ”på riktigt”, och därmed bli en del av den rörelse som kräver en förändring i jämställdhetsdebatten.

I nuläget är vi en trio som jobbar hårt med att göra denna sajt till verklighet, samt ett par personer till som kommer att bidra till sajten längre fram. Vi gör det alla på vår fritid, utan betalning, då vi brinner för dessa frågor. Att jobba gratis är helt OK då de flesta nya rörelser som påverkar samhället startas på det viset.

Däremot har vi nu insett att det finns en del utgifter på vägen, och där vill vi allra ödmjukast be om din hjälp. Innan hemsidan kan lanseras måste vi bl a varumärkesskydda logon, vilket kostar en del. Dessutom tillkommer webbhotell och andra avgifter för att kunna driva ett sådant här projekt. Så om du tycker mansfrågor känns viktiga och borde få mer uppmärksamhet i media och i politiken, så stöd gärna detta arbete genom att bidra med en summa.

Genom att klicka på knappen nedan, kan du på ett enkelt sätt bidra med pengar via ett valfritt kreditkort (VISA, Mastercard, osv). Det är Paypal som hanterar betalningen, men man behöver inte vara medlem hos Paypal för att kunna donera.


Hjälp oss att sätta igång med förändringen!

Tips: För dig som bor i Malmö/Lund/Skåne kommer vi att ha en träff nu på måndag kl 18.00 på The Bishop’s Arms (i Malmö)! Så om du är intresserad av mansfrågor och nya perspektiv på könsfrågor, är du varmt välkommen att komma dit. Adressen är Norra Vallgatan 62, och jag kommer själv att vara där.

 

17 kommentarer på “Spännande ny sajt på gång”

 1. Ramona Fransson skriver:

  Hej Pelle, nu har jag skickat ut den på mitt Twitter och Facebook. Jag hoppas att du meddelar mig när sajten är klar.
  Hälsar
  Ramona

 2. Pelle Billing skriver:

  Tack Ramona! Jag meddelar dig vid lansering.

 3. Christer skriver:

  Tack för inbjudan!
  Trevlig helg

 4. [...] This post was mentioned on Twitter by Ramona Fransson, Thomas Drakengren. Thomas Drakengren said: Ny site för riktig jämställdhet på gång. Möjlighet att ge ett bidrag! http://bit.ly/cymumP [...]

 5. hampus skriver:

  Jag skulle vilja ha en stående donation, går det att ordna på något sätt? Dvs en summa var månad.

 6. Pelle Billing skriver:

  @Christer
  Hoppas vi ses på måndag!

  @Hampus
  Jag vet inte om Paypal medger stående betalningar? Du kan annars lägga ett bokmärke på denna sidan och sedan återvända när du tycker det är lämpligt.

 7. hampus skriver:

  N, jag såg ingen sådan funktion. Anledningen till att jag söker en sådan funktion är att jag är sådan att jag behöver hålla mig ifrån säg t ex din eller Ströms bloggar, för jag bara börjar posta dåliga inlägg då. Och det vill jag inte.

  Att bokmä’rka – tja jag hittar lätt till dig :) . Men jag skulle behöva verkligen komma ifrån längre perioder ibland när jag känner jaginte kan bidra rimligt konstruktiv till era debatter. Det är bara detta. Ström skapade ett ett bankkonto man kunde överföra till så då kunde jag enkelt överföra från mitt via internetbanken till honom. Skulle ni inte kunna skapa ett s¨ådant?

  Tror du inte fler skule känna igen sig som jag i att behöva frid från att se saker som sårar os bara för vi vill donera pengar åtinstone? Jag kan inte planera min lilla ekonomi så väl just nu att jag kan donera en klumpsumma sådär direkt.

  Så ett tillägnat bankkonto skulle jag uppskatta. Och kanske stående donationer skulle trygga er ekonomiska tillgångar bättre? I stil som Mens news daily också har det?

 8. Pelle Billing skriver:

  Hampus,

  Jag ser nu att Paypal har ”subscription”-valmöjligheter, men jag måste titta mer på den funktionen innan jag kan veta om den är användbar här.

  När sajten lanseras kommer vi säkert att ha fler alternativ för att donera, inklusive svenskt bankkonto/plusgiro. Det känns som en mer rimlig tajming att be om regelbundna donationer när sajten är uppe och igång.

 9. mjaaaaauuu skriver:

  Mycket bra insiativ jag spinner högt av välmående inför denna glada nyhet.

  Mjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 10. katten skriver:

  Mjaaaauuuu

  Du spinner inte alls högt av välmående. Du kan inte spinna. Dra åt hälskotta!
  Det är ju jag som är katten!

 11. JockeH skriver:

  Kul! Vad skall sidan heta?

  Signatur ändrad pga namnbyte på skatteverket ifl ni undrar.

 12. Pelle Billing skriver:

  Sidan kommer att heta Mansnätverket.

 13. Ola Normann skriver:

  Nå har jeg også donert! Jeg tror det er veldig bra å få en samleside for mannsbevegelsen, og jeg håper vi kan få det til i Norge også ganske snart. Ikke alle vil eller kan skrive innlegg eller artikler, men da kan man donere litt penger slik at andre kan gjøre det. Det er viktig å synes. Og de vanlige mediene er det jo ikke så lett å slippe til i, så internett er viktig. Jo flere folk vi klarer å nå med budskapet vårt, jo fortere får vi til en forandring. Doneringsknappen kunne kanskje vært framhevet mer på bloggen din, slik at den er lettere å se/finne.

 14. Pelle Billing skriver:

  Stort tack för ditt bidrag Ola!
  Arbetet med sajten går bra just nu och allt talar för en lansering till hösten.

 15. [...] basis utan vinstintresse, och vi vill rikta ett stort tack till er som för ett halvår sedan donerade pengar till oss. Tack vare er generositet har vi kunnat betala de omkostnader som krävs för att starta [...]

 16. MartinK skriver:

  Kan man fortfarande donera via detta konto?

 17. Pelle Billing skriver:

  MartinK,

  Jag det kan man!

  Den här länken fungerar också: http://mansnatverket.org/donera.php

Google