Snart dags att emigrera

16 juni 2010, av Pelle Billing

Egentligen hade jag inte tänkt blogga idag. Men ett par anledningar gör att jag inte kan låta bli.

Den första är SVT håller på att sparka de två pianisterna i ”Så ska det låta” – bara för att de är män. Tydligen hjälper det inte att pianisterna är duktiga, meriterade och populära, utan det faktum att de har en penis och två pungkulor är oacceptabelt. Vad håller egentligen på att hända i ett land när personer sparkas bara för att de är födda med ett visst kön? Är vi redo att offra precis vad som helst, inklusive moral och etik, på den jämna könsfördelningens altare?

Nästa sak som upprör mig är att Action Aid – biståndsorganisationen som helst bara vill hjälpa flickor och kvinnor – är värre än jag trodde. När man tittar på deras arbetsområden så ser man att de konsekvent endast hjälper flickor och kvinnor, utan undantag! Snacka om en absurd och sjuk inställning för en organisation som sysslar med bistånd. Vad hände med alla människors lika värde? Dessutom visar det sig att Action Aid använder sina biståndspengar till att hjälpa välmående svenska tjejer att programmera (titta i högerkolumnen bland sponsorerna)! Så om du donerar pengar till Action Aid, i tron om att du ska hjälpa fattiga barn i Afrika att få mat och utbildning, så kan dina pengar alltså användas till att svenska tjejer får bättre datorer att hacka på. Något är riktigt, riktigt fel när en organisation alltid tror att det överordnade värdet är att hjälpa personer med slidor och äggstockar.

Om du känner för att skriva lite upprörda mejl, så har du adresserna här:

 

35 kommentarer på “Snart dags att emigrera”

 1. Lars skriver:

  Ja vart är vi på väg? Har uppmärksammat detta problem mer och mer. Varför ska männen lida när kvinnor ska (jag vet inte vad försöka få till jämställdhet) få en karriär byggd på att män ska kliva åt sidan. Mycket lustigt

 2. Lasse skriver:

  Ska dra iväg ett mail till Eva, actionaid har jag mailat flera gånger men de bryr sig inte ett skvatt om kritik.

  Nu blev jag uppriktigt ledsen, hur länga skall denna helt ÖPPNA diskriminering mot pojkar pågå.

  Feminismen håller sakta men säkert att tillskansa sig ALL makt inom media, rättsväsende, stat och utbildning. Allt under förvändningen att de vill ha ett jämlikt samhälle, fattar inte att det är någon som köper det. Det är ju en rökridå som vem som helst kan se igenom.

  Det är exakt samma taktik som andra -ismer använt sig av.

  FY FAN för makt och profithungriga feminister, tyvärr har pendeln redan svängt om man tittar på yakidas index.

  Vi män ÄR redan diskriminerade !

  http://www.yakida.se/jammakt.html

  En som hatar en liten klick feminister men som älskar alla fina kvinnor jag känner ;)

 3. klas skriver:

  När en organisation så tydligt beter sig omoraliskt (tänker på actionaid) så måste det vara mer som är sjukt och fel. Det är alltid ett symptom på något ännu värre. Undrar hur mycket som går till så kallad ”administration” etc.? Korruption och dålig moral brukar gå hand i hand.

 4. Ella skriver:

  Mejla, mejla, mejla!!! Om tillräckligt många gör det så MÅSTE de bry sig!

 5. godtyckligt skriver:

  Vi får helt enkelt starta en Mans Order eller ett mans nätverk SNARAST som jobbar dygnet runt med att ligga på politiker och och andra instanser för att skapa jämställdhet och lika rättigheter/skyldigheter för både män och kvinnor.

 6. Megalep skriver:

  Skulle nesten tro det var ekstremfeminismens siste krampetrekninger, dette at det på tross av åpenheten i samfunnet idag og endel kritiske røster mot den retning det går,stadig tas noen omdreininger på skruen, ”de” aner at menn flest nå begynner få jamnt nok og kanhende er i ferd med å organisere en motmakt og gjør så mye ugang(”rettigheter” til kvinner på menns og fellesskapets bekostning) som mulig før det er for sent.

  For en ting er sikkert og det tror jeg de fleste feminister av dette slaget er klar over, at om menn organiserer seg og bestemmer at nok er nok, så vil ting kunne skje raskt. Da vil mye av det de har ”vunnet” tapes på kort tid og desverre pendelen svinge helt ut den andre retningen. Det vil ingen tjene på, men det skjer gjerne om man ikke rekker bremse i tide og mange nok blir forbannet.

  De som egentlig ergrer meg mest i Norge,er alle menn som støtter feministene,høyt opp i forvaltning og media, antar de tjener på det både karrieremessig og muligens intimt å logre for feminister i maktposisjoner. Kan føle det som ett svik til tider….Disse mennene,særlig i mediaposisjoner latterliggjør ofte svake mannsgrupper(minnes debatten bl.a om lovforbudet mot kjøp av seksuelle tjenester,det gikk hett for seg, og NÅDE den mann som hadde en mening utenom den politisk korrekte,jeg fikk selv svi etpar omganger på ett vis som skremte meg. Det var sterke motstandere for å si det slik..), de er i det hele tatt flinke til å piske sine egne brødre..og ytterst sjelden,annet enn på blogger med altfor få lesere blir det tatt til motmæle.

  Men spør jeg mine kvinnelige bekjente, ja – så er de aldeles ikke feminister men rister på hodet av det hele….Så det kan umulig dreie seg om så mange sett opp mot befolkningen totalt. makt makt makt…..

 7. Robban skriver:

  Då Peter Settman sagt att han är för könskvotering i styrelserna vore det ju kul om han själv får sparken för att han har fel kön : )

 8. TinyMan skriver:

  Ja, man kan undra hur det kommer att sluta. Den maskulina mannen är i stort sett körd i Sverige. Feminismen lyckades förstöra och jämna gemställdheten samt den svenska mannen med marken, till fördel för dem själva.

  Innan feminismen våldtog landet fanns det en tokig kärring i min bekantskapskrets. Vart hon tog i vägen vet jag inte så här i efterhand. Men jag kommer så väl ihåg att de flesta – inkluderat mig själv – uppfattade henne som fullständigt galen med en viss portion av schizofreni. Hon kunde bli vansinnig för absolut ingenting och även gråta som ingen annan. Alltså, likt en bortskämd unge som inte får sin vilja igenom. Det var hennes pojkvän, kompis till mig, som tog med henne till en fest. När de separerade stannade hon kvar i gänget och kompisen flyttade till en annan stad.

  Senare i livet, på mitt dåvarande arbete för att vara mer specifik, tillsattes chefsposten av en kvinnan runt 40 någonting. Det började bra men slutade i en katastrof.

  Vi medarbetare kunde drabbas av hennes raseriutbrottet för att exempelvis någon pratade i telefon med öppen dörr till rummet. Det roliga var att den skyldige nödvändigtvis inte behövde vara den som fick motstå en kaskad av gap och skrik. Vid en sådan situation hängde alla löst till. Inte nog med det så var hon även extremt långsynt, vissa saker glömde hon aldrig. Tillslut, fick jag en dag nog och sade upp mig.

  Kort därefter under ett samtal med en vän fick jag veta att dessa två separata händelser som korsat mitt liv, sonika, kallas för – feminism. – Så var det med den saken!

 9. Ella skriver:

  Min gamla idol Betnér verkar också ha fastnat i gummiduttan. Så synd …

 10. katten skriver:

  En katt skulle bara vilja upplysa Pelle och övriga herrar om att ingen någonsin
  spelat piani med slidan och äggstockarna. Av Pelles resonemang skulle man
  kunna förledas att tro att han tror det. Inte ens penisen används vid pianospel.
  Me DET hade Pelle uppenbarligen föreställt sig.

 11. robjoh skriver:

  mail skickat till SVT, jag återkommer när jag får svar

 12. Jack skriver:

  Man kan skicka många mail, men per kontakt är ett telefonsamtal mer effektivt för att påverka. Ett alternativ.

 13. Ola Jennebrink skriver:

  Lika illa i Norge alltså.Och i USA-Canada hörs samma tongångar.Det verkar som om hela västvärlden har drabbats av feminismen, liksom av en modern pest.
  Nu ska jag säga något som verkligen inte är politiskt korrekt. Jag menar att kvinnor i alla tider har haft en tendens att bli hysteriska och få svårt med verklighetsuppfattningen. Liksom den där Katten som springer och förorenar på den här bloggen.

 14. Erik Norén skriver:

  @ Katten

  Är inte säker på vad du försöker säga men det låter som du är med på att man inte ska basera valet av pianist på könet, vilket gör det hela lite lustigt då du klagar på Pelle för att han argumenterar för just det.

 15. En uppretad medborgare skriver:

  Svår fråga. Den ena är färgad och den andra långhårig (men båda tillhör det ‘otäcka’ könet). Min gissning är att om någon får stanna, enligt Politiskt korrekta (S)(V)T, så blir det Putte, medan Stefan får gå – eftersom han ser mer svensk ut (radikalintersektionalism…).

  SVT ”fri från både politiska och ekonomiska intressen.”. Yeah, right …

  Snacka om tvärtomspråk à la Orwell.

 16. katten skriver:

  Erik Norén

  Herrarna här resonerar som om BARA KARLAR kan spela piano. Det är häpnadsväckande. I ”Så ska det låta” har vi haft först 5 år med Harryson, Robert Wells och Anders Berglund. Sen har vi haft 5 år med nuvarande uppsättning: tre
  herrar. Och de är inte anställda på livstid. Det brukar aldrig vara så när det gäller artister. Tio år med bara män. Och här gnäller man över att det nämnts att det
  eventuellt borde komma en kvinna.

  Det säger mer om herrarna på denna blog än det säger om SVT:s orättvisa
  agerande. Det FINNS kvinnliga artister på piano. Men om de inte ens får komma
  fram och visa upp sig – på grund av ett dasslock av karltänkande – då är det ju kört.
  Och SVT vänjer sin publik vid tanken att endast personer med penisar kan spela piano. Tio år räcker sannerligen. Eller ska ni ha hundra?

 17. godtyckligt skriver:

  @katten

  Om dom ändå ska byta så spelar det ju ingen roll om det blir en kvinnlig eller manlig pianist!

  om dom ska byta, varför Specificera kön?

  Men VARFÖR byta när det fungerar bra och dom är populära? Och med antydningen att anledningen helt är att Vi vill ha kvinnliga pianister….. WOFF!

 18. Musse Pig skriver:

  Jämställdhet är inte längre att kunna leva som man vill, oavsett kön, utan att leva som överheten vill, ständigt medveten om sitt kön. (‘Fritt efter Susanna Popova)

 19. JD skriver:

  @Katten
  Vad tror du skulle hända om SVT gick ut med att de börjar sparka kvinnliga medarbetare pga deras kön?
  Det handlar ju inte om att dom ska bytas ut till förmån för andra pianister utan det handlar ju enbart om att dom har fel kön!

  Förstår du verkligen inte att reaktionen från Pelle och andra grundar sig på det är fel att människor särskiljs pga sitt kön. Oavsett om det gäller kvinnor eller män?

  Vad har du för Manssyn egentligen?

 20. Lasse skriver:

  En unken manssyn ;)

 21. robjoh skriver:

  @Katten
  Och varför ska könet vara ett krav? Det är nog det jag vänder mig emot mer än något annat.

 22. robjoh skriver:

  Fick svar från SVT, om man nu kan kalla det svar.

  Hej Robert

  Tack för ditt mail.

  ”Så ska det Låta” går nu in på säsong 16. Stora som små förändringar har kontinuerligt gjorts under de år den populära serien sänts.

  Vi söker ständigt efter att vidareutveckla våra program, så det stämmer att vi nu börjar titta efter nya pianister. Ingenting är i dagsläget klart om eller när de nuvarande pianisterna byts ut.

  Vårt mål är att alltid ha de absolut bästa pianisterna som finns att tillgå, så även nu. Ambitionen att öka representationen av kvinnor i våra program stämmer och naturligtvis strävar jag efter att förena dessa mål, men ingenting är som sagt, klart ännu.

  Bästa hälsningar

  Per Rådelius
  Projektledare ”Så ska del Låta”

  Jag skrev:
  Hej

  Jag läste precis på expressen att ni planerar att göra er av med de nuvarande pianisterna (Putte Nelsson och Stefan Gunnarsson) till ”Så ska det låta”. Anledningen till detta verkar inte vara att de har gjort ett dåligt jobb utan att det ska vara en kvinna som ska jobbet, det verkar ni försöka försvara med att detta skulle vara mer jämställt. Ett citat från artikeln säger det mesta:

  ”Per Rodenius, projektledare på SVT, bekräftar att man letar efter nya talanger till programmet.
  - Produktionsbolaget kommer att titta på vad det finns för pianister i Skandinavien och Sverige. Vi kommer nog att titta ganska mycket efter kvinnliga förmågor”

  Kan ni förklara var i det jämställda är att ni:

  1. Sparkar någon på grund av dess kön, inte på grund av sin kompetens.
  2. När ni ska finna en ny kandidat väljer ni inte att välja den som är bäst, utan den som är bäst och kvinna.
  Båda punkterna innebär ju att män inte får tävla på samma villkor, alltså diskriminerar ni någon pga hur personen är född. Om du inte anser detta är diskriminering skulle jag vilja att du läser Per Rodenius uttalande i modifierad form, kvinnliga förmågor har byts ut mot svenska.

  MVH
  Robert Johansson

 23. BekeZeke skriver:

  … Stefan gick i min årskurs (el i närheten) på Björknässkolan minns du det bro? Eftersom han har långt hår som en tjej kanske han kan få stanna kvar på SVT..

 24. Jack skriver:

  Maria,
  Någon skriver med nicket Jack isobelverkstaden, det är inte jag. I övrigt är det att ställa män utanför samhället och gruppen samt i endast negativ dager.

 25. Maria skriver:

  Tack för svaret på den outtalade frågan att det inte var samma Jack. Jag tyckte att jasägarna var väl många där i kommentarsfältet.

 26. [...] This post was mentioned on Twitter by Gita Nabavi and Mikael Jämtsved, Ester Pharasyn. Ester Pharasyn said: Antifeminister vill emigrera http://www.pellebilling.se/2010/06/snart-dags-att-emigrera/ [...]

 27. De flesta kommentatorer här resonerar enbart på individnivå, när problemet ligger på strukturnivå. Det finns en allmän, strukturell maktövervikt till oss mäns fördel. Vi har helt enkelt det mycket bättre, både nationellt och globalt, än vad kvinnor har det. Det finns fler av oss på viktiga poster, vi visas oftast som aktiva i media, vi tjänar mer pengar och har lättare att få andra att lyssna på oss.

  Det är alltså bara trams att gasta om ”mansförtryck” så snart man gör medvetna, aktiva försök att korrigera detta. Det handlar inte om att förfördela män – det handlar om att sluta förfördela kvinnor. Det är samma sak som kvotering i allmänhet – i hundratals, om inte tusentals år har vi kvoterat in män i bolagsstyrelser och annat. Det är dags att sluta med det.

  Män uppfattar män som mer kompetenta än kvinnor. De som anställer är ofta inkapabla att fatta hyfsat objektiva och rimliga beslut, eftersom gamla irrelevanta fördomar ligger i vägen.

  Men; åter till det strukturella: Om vi ska få bort både den överdrivna femininiseringen av tjejer och den överdrivna machofieringen av män, dvs arbeta bort de för alla inblandade skadliga starka könsrollerna och börja ta tillvara varje individs potential oavsett kön redan från födseln (och inte skola in män/kvinnor i irrationellt könsnormativt beteende) så är en del att skapa fler kvinnliga förebilder som faktiskt är aktiva, och inte bara passiva objekt som lättklädda står och håller fram saker i TV. På samma sätt behöver vi komplettera det aktiva mansidealet med att ha fler passiva män på TV etc.

  Men det är klart; många här är ju rena konservativa; ve den som antyder att rosa och dammsugning inte ligger i de kvinnliga generna, och ve den som antyder att det inte ligger i mannens gener att hugga ved… ”Manlighet” och ”kvinnlighet” är inlärda mönster, som det idag tack och lov finns allt fler som ifrågasätter.

 28. Erik skriver:

  Mikael Bergström:

  ”De flesta kommentatorer här resonerar enbart på individnivå, när problemet ligger på strukturnivå.”

  Strukturer består av individer. Bo Rothstein påpekade detta i sitt arbete på området könsroller och gjorde sig därmed en fiende i Hirdman.

  ”Det finns en allmän, strukturell maktövervikt till oss mäns fördel.”

  Nej, det finns bara en inlärd saga. Som har bytt ut andra likadana sagor som fanns före. Först var det klass, sedan kultur, nu är det könsroll (som i grunden är en kultur) alla dessa sagor har samma syfte och samma effekt, De skapar en moralisk maktelit, ett nytt rikt prästerskap.

  ”Vi har helt enkelt det mycket bättre, både nationellt och globalt, än vad kvinnor har det.”

  Jaså, vem är det som vanligen skickas iväg att spränga sig själv i luften? Du vet ju inte ens vad du håller på med. Skulle man skicka kvinnor med bomber skulle du kalla det kvinnoförtryck, skulle man skicka män med bomber skulle du utmåla det som diskriminering av kvinnor och tycka männen hade det så bra. Din förmåga att vara objektiv är skjuten i sank. Du har en subjektiv saga anpassad för de syften personerna bakom den har och baserad på vad de själva tycker är viktigt.

  ”Det finns fler av oss på viktiga poster”

  Vem tjänar mest på Tiger Woods, du eller Elin Nordegren?

  ”vi visas oftast som aktiva i media”

  Jämför gärna slavar med slavägare, vem är mest aktiv? Fördel?… Du saknar bara förmågan att se nåt annat än vad du blir tillsagd.

  ”vi tjänar mer pengar och har lättare att få andra att lyssna på oss.”

  När vi är singlar så läggs en stor del av de pengarna på kvinnor
  När vi är familjer så spelar det ingen roll vem av dem som tjänar pengarna (fråga Tiger Woods)

  Beträffande myten att man inte lyssnar på kvinnor. Sök hjälp! Du har inte en enda organisation i närheten som lyssnar på män och ettusen organisationer för kvinnor. Anledningen DU TROR att man inte lyssnar på kvinnor är att alla lyssnar på kvinnor och det är vad kvinnor själva säger.

  ”Det är alltså bara trams att gasta om “mansförtryck” så snart man gör medvetna, aktiva försök att korrigera detta.”

  Dina argument hittills har varit trams. De är helt enkelt vinklade och/eller helt osanna.

  ”Det handlar inte om att förfördela män – det handlar om att sluta förfördela kvinnor.”

  Nej men bevisligen tror du på vad som helst som de säger vilket gör det komiskt att höra från dig man inte lyssnar på kvinnor då det bevisligen är det enda du gör.

  ”Det är samma sak som kvotering i allmänhet – i hundratals, om inte tusentals år har vi kvoterat in män i bolagsstyrelser och annat. Det är dags att sluta med det.”

  Är de tre männen i finalen på SVT2:s frågesport också inkvoterade enligt din blinda världsbild? Vi har aldrig haft kvotering. Du däremot verkar helt hjärntvättad. Har du fått din utbildning av aftonbladet?

  ”Män uppfattar män som mer kompetenta än kvinnor.”

  Vad drömde du sedan? När forskare undersökte saken så gav männen samma betyg till män och kvinnor. Det var kvinnor som gav sämre betyg till andra kvinnor. Något som chockerade publiken för forskarnas föreläsning och resulterade i att man inte blev omskrivna alls (fel resultat)

  ”De som anställer är ofta inkapabla att fatta hyfsat objektiva och rimliga beslut, eftersom gamla irrelevanta fördomar ligger i vägen.”

  Så konstigt då att inte kvinnorna haft egna företag som gått bättre. Men du kan säkert hitta på något sätt att drömma bort det också.

  ”Men; åter till det strukturella: Om vi ska få bort både den överdrivna femininiseringen av tjejer och den överdrivna machofieringen av män”

  Vilken planet lever du på egentligen? Feminiseringen av tjejer får du aldrig bort eftersom det är tjejer som bestämmer och VILL ha det så pga evolutionära mekanismer och du vågar aldrig kritisera detta för du är ju uppenbarligen rädd för kvinnor.

  ”dvs arbeta bort de för alla inblandade skadliga starka könsrollerna och börja ta tillvara varje individs potential oavsett kön redan från födseln (och inte skola in män/kvinnor i irrationellt könsnormativt beteende)”

  Jösses! Sist jag hörde något lika dumt var det en dokumentär från forna Sovjetunionen och ett tal som hölls av kommunistiska Youth Brigades, de babblade också om hur ökad styrning skulle vara mer frihet Det är fascinerande att år 2010 höra skitsnack som lika gärna kunde komma från Sovjetiska partihandboken 1930, skall vi inte börja sjunga Sovjetunionens nationalsång också?

  ”så är en del att skapa fler kvinnliga förebilder som faktiskt är aktiva, och inte bara passiva objekt som lättklädda står och håller fram saker i TV.”

  Precis så kvinnofientligt resonerade amerikanska feministen i Penn and Teller Bullshit också när hon förklarade varför amerikanska tjejer i mängder skall skadas i en av de hårdaste sporterna i landet utan någon som helst hjälp eftersom hon inte gillar sporten tjejerna SJÄLVA vill syssla med. Hon är mer bekymrade över sin politiska image än över tjejerna som skadas.

  ”På samma sätt behöver vi komplettera det aktiva mansidealet med att ha fler passiva män på TV etc.”

  Bra ide, betalar du skillnaden i lön mellan en genomsnittlig kvinnlig fotomodell och en genomsnittlig manlig fotomodell? Jag hoppas du tänker betala ur egen plånbok.

  ”Men det är klart; många här är ju rena konservativa; ve den som antyder att rosa och dammsugning inte ligger i de kvinnliga generna, och ve den som antyder att det inte ligger i mannens gener att hugga ved…”

  Ingen har hävdat endera och nej de flesta här är liberaler. Därför avskyr de dina Sovjetfacistiska ideer om att tvinga människor vara mer som DU VILL ha dem. Eller rättare sagt, det är ju inte du som vill ett dugg. Du upprepar ju bara som en papegoja vad du hört av nån annan.

  “Manlighet” och “kvinnlighet” är inlärda mönster, som det idag tack och lov finns allt fler som ifrågasätter.”

  Manlighet och kvinnlighet är bara delvis inlärda mönster anpassade efter medfödda biologiska förutsättningar.
  Men politiskt hjärntvättade soldater lyssnar såklart bara på sina befäl. Fortsätt agera duktig soldat. När folk kommer och frågar så svara ”jag lydde bara order” det funkade ju förr i tiden eller hur?

 29. Siiri skriver:

  Visst skämtar du Mikael Bergström? Ingen kan vel skriva det vad du skrivit och hålla sig allvarlig tillika? Jag skrattade en god stund efter att jag läst vad du skrivit åtminstone…

 30. Erik skriver:

  Siiri:

  Själv trodde jag när jag började läsa att det var ironi, att det var någon härifrån som gjorde parodi på den värsta sortens extremvänstertomte. Men efter att ha läst och läst så kom fortfarande ingen blinkning ens och jag började inse det kunde vara på riktigt. Jag är fortfarande inte säker på att det inte är en parodi. Det är overkligt perfekt på skalan för genushjärntvätt. Inte en stavelse som tydde på självständigt tänkande.

 31. Siiri skriver:

  Erik:
  Trodde samma sak för ingen kan ju skriva så där nylevererat från floskelfabriken på riktigt alvar. Och om någon kan det så är det egentligen inget att skratta åt. Men jag hoppas att en skämtare ger sig till känna…

 32. Jack skriver:

  Erik, Siiri,

  Det kan vara någon som är ute efter att stjäla tid och stagnera utvecklingen. Jag gick till svd och gav en länk i kommentarsfält till yakida som ”svar”. Tror det kan vara riktigt bra i kombination med ett inlägg som det här så att trollen förstår att de bara driver på utvecklingen av mäns medvetande.

 33. Erik skriver:

  Siiri, Jack:

  Det är fullt möjligt att Mikael Bergström är på riktigt. Signaturens länk leder till en riktig vänstertomteblogg. Bland annat finns ett klassiskt tomteinlägg om hur Kina och Sovjet inte var kommunistiska stater för att de inte stämde med Marx teori om hur det skulle gå till .Tydligen fattar inte Bergström att när en teoretiker gör en felkalkyl är det verkligheten som för talan, inte teorin.

 34. Pelle Billing skriver:

  Siiri och Erik,

  Tror att Mikael Bergström skriver på fullt allvar. Det var ett par kända feminister som twittrade om detta inlägg, vilket lockade hit nya människor:

  http://topsy.com/www.pellebilling.se/2010/06/snart-dags-att-emigrera/

Google