Klarsynt ung kvinna

27 juni 2010, av Pelle Billing

 

20 kommentarer på “Klarsynt ung kvinna”

 1. katten skriver:

  Hired by Pelle Billing! Punkt efter punkt desamma som på pelles agenda.
  Varför emigrerar du inte till det där underbara landet.? Du hade tankar på att emigrera härom dagen.

 2. Access skriver:

  Sure, katten. Naturligtvis är alla som har den typen av åsikter köpta av Patriarkatet. Prostituerade och förslavade allihopa. Och den här kvinnan kan självklart inte heller tänka själv.

 3. Mia skriver:

  Som du brukar säga PB så kanske jag inte håller med om allt, eller kanske snarare en hel del av det som tas upp är inte så enkelt sas. Däremot är det helt nödvändigt att man tittar på jämställdhet med båda ögonen och inte så enögt som många feminister gör.

  Men än en gång, jag tror att det finns feminister som gör det också och som protesterar mot radikal (offer) feminsternas syn på saken men att även de blir effektivt tystade. Kanske är det dags för utbrytarna att markera detta genom att också börja tala om jämställdhetsarbete för båda könen istället för feminism.

  Däremot kan jag inte låta bli att notera att det ofta just rör sig om unga klarsynta kvinnor i dessa videos på youtube. Och varför har det dröjt så innan männen började höja sina röster för att höras? Varför är så få killar intresserade av jämställdhetsarbete? Hade det sett annorlunda ut om män hade hakat på ”rörelsen” för 30 några år sedan och varför gjorde de det inte, eller gjorde de? Men kanske har det tagits upp här tidigare och att jag bara missat det?

 4. Access skriver:

  Jag håller inte med Mia om att män är ointresserade av jämställdhetsarbete. Så fort män fick rösträtt på bred front så röstade de väl igenom rösträtt även för kvinnor? Det är väl fler män inom vården än det är kvinnor i byggsvängen? Det har under många år funnits män som debatterar jämställdhetsfrågor (inte minst när det gäller möjligheten att få ta ansvar för sina barn) på nätet, men de marginaliseras och lyfts aldrig fram i debatten (eftersom de är ickefeministiska män och därmed per definition reaktionära?).

  Skillnaden ligger väl i att män ofta vill ha jämställdhet på lika villkor, och inte nödvändigtvis eliminera de statistiska skillnaderna mellan könen medelst kvoteringar och liknande. På det sättet tycker jag att de flesta män har en mer jämställd syn på kvinnors förmågor än vad feministerna har.

  För 30 år sen hakade män visst på ”rörelsen”. Många män sökte sig till dagis och annan verksamhet med barn. Men de flesta blev inte långvariga. En del för att de gjorde karriär inom området, en del blev 15 år senare anklagade för pedofili (vilket drastiskt minskade rekryteringen av nya män), en del tröttnade på att att barnverksamhet aldrig fick tillgodose ”pojkiga” lekar. Än idag kan jag se på barnbarnets dagis att det bara är kvinnor som jobbar där, och att de ofta leker mjuka lekar men aldrig sparkar boll med ungarna.

  Det är dags att sluta behandla kvinnor med silkesvantar. Det handlar om att visa respekt för kvinnors egen styrkor och förmågor genom att avkräva dem ansvar för sina handlingar och sina liv.
  Att kräva könskvotering, speciallagstiftning eller annan särbehandling är att se på kvinnor som mindre kapabla, mindre intelligenta och svagare individer.

 5. [...] one just in! Pelle Billing är inne på samma ämne. Great minds think alike. Detta är Cristina Rad som kommenterar [...]

 6. Ola Normann skriver:

  @Katten:
  Jeg oppfatter ditt innlegg som at du er kritisk til både det denne kvinnen sier og det Pelle Billing står for. Kan du konkretisere det ved å peke på spesifikke ting der denne unge kvinnen tar feil?

 7. Erik skriver:

  Mia:

  ”Men än en gång, jag tror att det finns feminister som gör det också och som protesterar mot radikal (offer) feminsternas syn på saken men att även de blir effektivt tystade.”

  Precis som männen blivit. Men det är mycket lättare att tysta männen för kvinnorna är inte lika beroende av sitt RYKTE för försörjning. Det kvinnornas rykte handlar om är hur lätt de kan gifta sig. Det männens rykte handlar om är om är försörjning och överlevnad.

  Kvinnorna dominerar universitetet och därför är det ENDA som det babblas om hur hemskt det är för kvinnor att få stämpeln slampa. Hur hemskt det är för män att riskera karriären förstörd pratas det inte om. Universitetslärare är ryggradslösa opportunister.

  ”Kanske är det dags för utbrytarna att markera detta genom att också börja tala om jämställdhetsarbete för båda könen istället för feminism.”

  De flesta som kan göra detta är faktiskt kvinnor. Och även bland kvinnorna vet jag det finns rädsla att vara icke-PK för det finns kvinnliga chefer (och manliga feministiska) som kan bestraffa kvinnliga anställda om de har fel åsikter. Så de med störst möjlighet att utbryta är de kvinnor som mestadels försörjs av en man.

  Och omvänt men hur många män är i den situationen?

  ”Däremot kan jag inte låta bli att notera att det ofta just rör sig om unga klarsynta kvinnor i dessa videos på youtube.”

  Om du läser mitt inlägg så kommenterar jag även detta

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/06/25/angaende-kvinnors-offentliga-representation/

  ”Och varför har det dröjt så innan männen började höja sina röster för att höras?”

  Det har inte dröjt däremot har man saboterat karriären för i stort sett alla killar som har höjt sina röster och därmed så var det ingen som tog efter för SÅ VIKTIGT är det för män att göra karriär (och så viktigt är det för de flesta kvinnor att mannen gör karriär – direkt kopplat till sexualiteteten)

  ”Varför är så få killar intresserade av jämställdhetsarbete?”

  Det är inte jämställdhetsarbete, det är kvinnoarbete. Och du kan lika gärna fråga varför det är så få vita som var med i svarta pantrarna. Feminismen slutade vara för jämställdhet för länge sedan. Det var bara ingen som märkte det i Sverige för här uppfostras man att sparka uppåt och slicka neråt.

  ”Hade det sett annorlunda ut om män hade hakat på “rörelsen” för 30 några år sedan och varför gjorde de det inte, eller gjorde de?”

  1985 skrev Warren Farrell sin bok (25 år sedan), direkt så började han få mindre uppdrag, hans böcker sålde inte, TV-program slutade boka honom osv…I jämförelse så har kvinnor OCH MÄN som kastar skit på manligheten fått mer uppdrag, popularitet blivit stjärnor och storsäljare som förlagen alltid ger positiva rescensioner.

  Att feminister säger män inte är med i rörelsen är en förolämpning. Det är som en filmstjärna som klagar över att inga rörmokare tycker kvinnliga filmstjärnor duger att dejta. Hon anser alltså att det är rörmokarna som tycker Jennifer Lopez inte duger, det är inte Lopez som har mest möjlighet att påverka det valet?

 8. Pether skriver:

  Mia: Om en man/kille vill ha jämställdhet så är han per automatik anti-feminist. Då är han enligt feministerna en kvinnohatare.

  När jag sa inför klassen att sverige knappast är ett jämställt land, utan ett helt klart feministiskt land, med allt vad det innebär för jämställdheten. Så blev jag kallad nazist. För att förneka att kvinnor är offer är tydligen det samma som att förneka förintelsen. Detta trots att man har alla fakta i världen bakom sig.

  Så nej, det är inte så att män/killar inte bryr sig, det är de att de inte vill bli kallade kvinnohatare, därför förblir de anonyma i sin vilja att skapa ett jämställt samhälle.

 9. Siiri skriver:

  Det jag undrar över är hur man (jag) ska kunna framföra såna här åsikter åt andra kvinnor. När jag försiktigt och i lättsam ton tagt upp någonting ditåt brukar jag få komentarer i stil med att ”men vi kvinnor har det nog värst ändå”. De här kvinnorna är inga feminister, de tycker bara på rutin att man kan kräva och gnälla på män för de har det ändå så mycket bättre och skylla sina motgångar, speciellt på jobbet, på att man är kvinna och vad som händer är alla andras fel. Många har läst den där boken jag inte nu minns vad heter av Liza Marklund& någon annan, som på ett lättläst sätt förklarar att vi kvinnor är förtryckta utsatta för härskartekniker och gud vet vad och lyckas vi inte enligt våra förväntningar i karriären finns det många att skylla på. Åtminstone i min bekantskapskrets har den haft stort genomslag. Och jag klarar inte av att tala emot sådant på ett sätt som gör att folk lyssnar och inte bara tror att det är jag som inte har förstått saker och ting :(

 10. Kenneth skriver:

  Vilken svada denna unga dam har. Och vilka bra saker hon säger! Det finns kanske hopp – trots allt.

 11. Pelle Billing skriver:

  @Mia
  ”Som du brukar säga PB så kanske jag inte håller med om allt, eller kanske snarare en hel del av det som tas upp är inte så enkelt sas”

  Jag tar ofta upp mansfrågor för att komplettera det som är känt om kvinnofrågor. Jag förutsätter att alla i Sverige som gått ut gymnasiet känner till de viktigaste kvinnofrågorna.

  ”Kanske är det dags för utbrytarna att markera detta genom att också börja tala om jämställdhetsarbete för båda könen istället för feminism.”

  Ja, jag tror att vi de närmaste 10 åren kommer att se ordet jämställdhet omdefinieras från lika utfall till lika spelregler (som var tanken från början), och att både kvinnor och män kommer att kräva detta i ökad omfattning.

  ”Däremot kan jag inte låta bli att notera att det ofta just rör sig om unga klarsynta kvinnor i dessa videos på youtube.”

  Det finns många män också, troligen fler män om man tittar på amerikanska videos. Men däremot smäller det ju högre när en kvinna vågar sticka ut hakan och säga obehagliga sanningar – så ser samhällsklimatet och debattklimatet ut helt enkelt.

  ”Varför är så få killar intresserade av jämställdhetsarbete?”

  Därför att det saknas logik och större sammanhang i jämställdhetsarbete, och när ett område är luddigt så lockas inte männen. Kanske ännu viktigare är att det anses etablerat att männen bär skulden till allt, och då är det svårt att kunna engagera sig – man har helt enkelt inte mandat att säga ifrån eller att ha en separat åsikt. Det är endast tack vare nätet som nya tankar kunnat få viss uppmärksamhet.

 12. Pelle Billing skriver:

  @Pether
  Vilket härligt civilkurage att säga så framför klassen. Bra jobbat!

  @Siiri
  Det kan vara svårt som kvinna att komma med ”fel” åsikt bland en samling andra kvinnor. Kanske kan man fokusera på att driva tesen att ”vi ska inte vara offer” och tesen att ”det finns ju även viktiga mansfrågor i jämställdhetsarbetet”. Då sår man ett frö utan att gå i clinch med dem.

  @Kenneth
  Ja, visst kan hon prata på? Skulle gärna ha henne med mig in i en debatt med ett par kända feminister.

  @Erik
  ”Att feminister säger män inte är med i rörelsen är en förolämpning.”
  Word. Det är verkligen härskartekniken dubbelbestraffning när den är som bäst.

 13. Pelle Billing skriver:

  katten,

  Samma regler gäller för dig som för alla andra. Personangrepp är inte tillåtna, därför har din senast kommentar raderats.

 14. Ola Jennebrink skriver:

  Inte för att det ändrar något i sak,men det är nog ryskans man som har skrivit talet.
  By the way – min vän avlivade katten i går.Hon var gammal och tandlös och mest till förtret. Känns aktuellt på något sätt…

 15. Mia skriver:

  PB

  ”Ja, jag tror att vi de närmaste 10 åren kommer att se ordet jämställdhet omdefinieras från lika utfall till lika spelregler (som var tanken från början), och att både kvinnor och män kommer att kräva detta i ökad omfattning.”

  Det hoppas och tror jag också.

  ”man har helt enkelt inte mandat att säga ifrån eller att ha en separat åsikt. Det är endast tack vare nätet som nya tankar kunnat få viss uppmärksamhet.”

  Jag tror även att det kommer an på hur man säger ifrån och presenterar sin separata åsikt (och där gör du som du vet i mitt tycke ett ypperligt arbete).

  Nätet kan ju även missbrukas, och missbrukas som alla vet, varför jag tror att det mycket riktigt är nödvändigt att moderera om man vill föra en konstruktiv diskussion fri från kontraproduktiv frustration och div groll och troll ;)

 16. BekeZeke skriver:

  Hon säger exakt samma saker som du… ni måste ha blivit separerade vid födelsen…. Bra poänger hur som helst.

 17. Ola Normann skriver:

  Ta en liten titt på denne videoen av Rich Zubati for å få satt kvinners avhengighet av menns arbeid i riktig perspektiv. Er kvinner så uavhengige av menn som de vil ha det til? Og bør de ikke takke menn hver kveld for at de har det så godt som de har det? Ok, jeg er ikke nødvendigvis enig i alt han sier. Men mye her er helt riktig og viktig å få fram.

  http://www.youtube.com/watch?v=GLPDBGZiT54

 18. Ola Jennebrink skriver:

  Ja du Ola.Jag håller med i allt han säger. Det är bara så att vi män inte vill vara småsinta och påminna om det vi bidrar med i samhället.Vi är finkänsliga mot kvinnor,men det har vi inget för ,så vi bör ta oss ton mott feministmobben.
  För en del år sedan hade vi en feministisk propagandatillställning i en stor utställningshall i Stockholm.TV intervjuade en arrangör och i bakgrunden såg man ett myller av män som arbetade med att sätta upp inredningen. Rubriken var ”Kvinnor kan” men det var män som gjorde jobbet.Skrattretande.

 19. Jack skriver:

  Någon timmes läsning för den som vill. Har ej läst själv. Men rör bl a vid att det är män som jobbar. The manipulated man:

  http://dontmarry.files.wordpress.com/2008/08/the_manipulated_man.pdf

  ”Men have been trained and conditioned by woman, not unlike the way Pavlov conditioned his dogs, into becoming their slaves”

  Boken skrevs för snart 40 år sedan. Författarinnan skriver:

  ””If someone should want to change the destiny of our sex – a wish I had then as I have today – then that someone should attempt to do so with more honesty”"

  ””violent threats have not ceased to this date”

  Läs mer kommentarer om boken här
  http://www.angryharry.com/esWhyarewomenneverunmasked.htm

 20. Träd skriver:

  Fortsättning:
  http://www.youtube.com/watch?v=Ev7KEytkZTk

  Hon har helt rätt

Google