Nytt tempo på bloggen

25 maj 2010, av Pelle Billing

Som läsare har du säkert märkt att jag bloggat en hel del de senaste månaderna. Det har säkert blivit 8-10 inlägg i veckan i genomsnitt, alltså mer än ett inlägg per dag. Det är fantastiskt kul att blogga så mycket, och läsarskaran på bloggen växer ständigt.

Trots detta har jag bestämt mig för att blogga lite mindre den närmaste tiden. Det jag siktar på är ungefär hälften så mycket, alltså 3-5 inlägg i veckan. Detta betyder inte att jag kommer att lägga mindre fokus på könsfrågorna och mansfrågorna, utan jag kommer tvårtom att fokusera mer än någonsin på att förändra samhällsdebatten kring kön och jämställdhet. Däremot så är det flera andra projekt som pockar på min uppmärksamhet och kräver min tid, bland annat dessa:

 • Jag skriver på en bok, och den uttalade målsättningen är att manuskriptet ska vara klart under 2010. Boken kommer att fokusera på könsfrågor och mansfrågor, men mer än så avslöjar jag inte i nuläget.
 • Vi är en trio som jobbar med att skapa en sajt åt Mansnätverket. Detta kräver min uppmärksamhet på flera olika sätt, och sajten ska även fyllas upp med innehåll.
 • Jag gör fler och fler föreläsningar och framträdanden. Nu på torsdag ska jag tillsammans med två kollegor utbilda en skånsk kommun i ”Könsmedvetet handläggningsarbete”.
 • Bakom kulisserna har vi börjat planera för något spännande inför hösten. Mer info kommer gradvis att släppas här på bloggen.

Dessutom har jag fått feedback av flera bloggläsare att det inte gynnar diskussionerna i kommentarsfälten när det hela tiden kommer nya blogginlägg. Så jag tror att en fördel med lite färre inlägg är att de intressanta diskussioner som med jämna mellanrum uppstår får lite mer till på sig att utvecklas och tränga på djupet, innan nästa blogginlägg och nästa diskussion tar fart.

Jag får ständigt mer tips om vad jag kan blogga om och vilka artiklar som är intressanta att titta på. Jag uppskattar verkligen dessa tips, och hoppas att ni alla fortsätter att skicka in dem. Däremot så har det nått en punkt att jag inte alltid hinner tacka för tipsen eller hålla reda på vem som tipsade om vad när jag sedan ska blogga om det. Så ni som skickar in tips får ha överseende med detta.

Något jag gärna skulle se mer av bland inskickade mejl är berättelser från verkligheten. Hur är det egentligen att vara man, och att vara kvinna, ute i Sverige idag? Har du hört något om hur det går till på dina barns skola eller förskola? Har ni haft en genusexpert på ditt jobb? Har du varit med om vissa krav eller förväntningar i en relation? Jag vill väldigt gärna ta del av era berättelser, och sedan publicera utvalda insändare här på bloggen (helt anonymt såklart, och först efter ditt godkännande). Du kan helt enkelt hjälpa mig att skapa en bättre blogg.

 

8 kommentarer på “Nytt tempo på bloggen”

 1. Träd skriver:

  Yes! Hade nämligen tänkt föreslå att du borde skriva en bok! *Längtar*

 2. Sofia skriver:

  Vad spännande!

 3. Alo skriver:

  Pelle! Du är en hjälte! Det är precis människor som dig, med solid utbildning och naturligt ledarskap som människor lyssnar på. Snälla! Överge aldrig mansfrågorna så länge feminismen gör allt för att sopa dem under mattan!

  Jag drömmer fortfarande om ett land där män och kvinnor lever sida vid sida i harmoni men nu känns det väldigt långt dit.

 4. Erik N skriver:

  Hade faktiskt tänkt fråga om det skulle bli ett forum på siten för Mansnätverket just på grund av det där med att posterna och därmed diskussionerna förskjuts neråt. På ett forum kan de ju pågå så länge som behövs.

 5. Jocke skriver:

  Hej Pelle,

  Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb och ditt nya tänk kring bloggen och övriga planer lovar mycket gott. Kör på!

  Ett tips från mig är att ännu tydligare föra in ett globalt perspektiv på jämställdhetsfrågan. Personligen har jag nämligen stört mig mycket kraftigt när det kommer till hur vi med vårt västerländska/svenska synsätt har betraktat omvärlden med de statsfeministiska glasögonen på.

  Bland annat gör även vi svenska män som motsätter oss feminismen på hemmaplan misstaget och dömer ut män i framförallt fattiga länder och i den muslimska världen. Vi går på myterna om dessa primitiva män som våldför sig på sina kvinnor och barn. Men när man lyfter lite på feminismens unkna täcke ser man att män och pojkar som grupp inte sällan är minst lika utsatta även i dessa länder men att alla fokus enbart ligger på kvinnorna.

  Hur det egentligen förhåller sig kan man läsa i exempelvis den här mycket intressanta artikeln: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sexuellt-vald-aven-mot-man_4769689.svd

 6. Christina Nauckhoff skriver:

  Hej, Pelle!
  Roligt med dina projekt – carry on!
  Jag vill, som Jocke ovan, dela med mig av en artikel från SvD – i lördagens Näringslivsbilaga. Den ger en inte lika fullt så ljus bild av topparna på Wall Street, som den du ger av (det svenska ?) näringslivets framgångsrika män. De, som jobbar hårt oändliga dagar med risk för sin hälsa – allt för familjens skull.

  http://www.e24.se/business/bank-och-finans/terapi-for-finansfolket_2071217.e24

  Jonathan Alpert verkar som psykoterapeut på Wall Street och ger här sin bild.
  Här kommer en länk till hans hemsida
  http://www.jonathanalpert.com/TodayTV.html

 7. Erik skriver:

  Christina N:

  Bra artiklar, så det är alltså detta som feminister menar kvinnor saknar. Det är för få kvinnor som snortar kokain och köper lyxfnask. Vi måste i ”jämställdhetens namn” öka denna underrepresenterade grupp av kokainsnortade sexköpande kvinnor :D

 8. Kristian skriver:

  Vi har varit bortskämda med nästan dagliga analyser och inlägg, hur ska vi klara oss utan det?! ;-)

  Låter ändå som en bra idé att låta diskussionerna ta lite tid och utrymme.

  Keep up the good work! :-)

Google