Våld mot män fortfarande OK

27 april 2010, av Pelle Billing

ann-s

Säga vad man vill om Ann Söderlund, men hon är åtminstone konsekvent. Så här skriver hon på Aftonbladet Debatt:

[jag kan inte] låta bli att dra paralleller till Elin och Tiger-historien som jag skrev om här på Debatt för bara några månader sedan.

Blond, smart tjej med rik pojkvän blir bedragen. Blond smart tjej bestämmer sig för att inte ta skit utan att stå upp för sig själv och sina moderna ideal.

Prinsessan Madeleine tog förvisso ingen golfklubba och drämde i huvudet på Jonas, men hon gjorde ett tydligt val och det är vi inte bortskämda med i de här kretsarna.

Det är alltså önskvärt att en kvinna som står upp för sig själv även misshandlar en annan människa för att göra sin poäng tydligare? Hur ska man annars kunna tolka det Söderlund skriver?

Extra tydligt att misshandel är tillåtet eller t o m önskvärt när det gäller kvinnor som står upp för sig själva blir det när man läser Söderlunds artikel från i december förra året:

Och nu, med risk för att få spö nästa gång jag går ut, så tänker jag avsluta med att citera Jesper Parnevik: ”Jag hoppas att hon använder en driver nästa gång i stället för en järntrea.”

Det är väldigt liten risk för att du får spö nästa gång du går ut, Ann Söderlund, eftersom du är kvinna. Frågan är däremot vilken typ av människosyn du har där det är OK att överfalla män med golfklubbor? Ett förtydligande skulle vara önskvärt.

Som kändis är du automatiskt en förebild för många unga människor. Vill du att unga män och kvinnor ska lära sig att stå upp för sig själva utan att använda våld, eller med en rejäl dos våld inbakad? I nuläget förespråkar du tyvärr det senare alternativet.

 

9 kommentarer på “Våld mot män fortfarande OK”

 1. klas skriver:

  Hon gör mig illamående och ursinnig. Hon borde behandlas som en patetisk galning. Men det blir hon inte. Hon får skriva i Aftonbladet…

 2. JD skriver:

  Hur gamla måste hennes egna pojkar bli innan det enligt hennes måtto är ok för kvinnor att slå dem med golfklubbor?
  Korkad fråga kanske men det sätter i alla fall saken till sin spets!

 3. JD skriver:

  Kommentaren går över gränsen trots allt… Bör nog tas bort… sry!
  Blir bara så irriterad över denna legitimering av våld!

 4. Lövet skriver:

  Å så säger de att det är en myt att blondiner är korkade….

 5. KimhZa Bremer skriver:

  Jag tror att Ann Söderlund, precis som så många andra, egentligen är bra, men är så indoktrinerade i misandrin att det liksom bara ”rullar på”.

  Att vara kritisk mot män, eller uttala sig nedlåtande om män, är ju så vanligt och uppmuntrat (accepterat), att nästan ingen reagerar.

 6. klas skriver:

  KimhZa Bremer, jag tror också att hon är indoktrinerad. Ingen föds med dessa åsikter. Men hon måste ställas till ansvar för vad hon skriver. Hon har gjort ett eget val. Hon kunde valt annorlunda.

 7. marie skriver:

  Mycket b ra poäng, jag har själv stört mig på hur lite fok har brytt som om att Elin jagade sin man med en golfklubba (järnklubbor har huvuden i solid metall, för den som inte vet det – livsfarliga att få i skallen.) Jag vill dock peta lite på Parneviks citat, och säga att menigen inte är så tydlig. Det är förstås troligt att han bara uttaldade sig slarvigt, men annars har en driver, trots sitt utseende, det lättaste klubbhuvudet i bagen, och väger nästan ingenting. Det kan ju vara en fördold kritik mot Elin, även om det inte är särskilt sannorlikt.

 8. Eva skriver:

  Jag undrar om Parnevik överhuvudtaget har sagt det.

  Själv har jag två gånger i mitt liv blivit utsatt för våldtäktsförsök. Jag slog ner männen båda gångerna eftersom jag ville komma undan. Var detta fel av mig, skulle jag ha böjt mig?
  Har däremot aldrig blivit sexuellt trakasserad.

 9. Lavazza skriver:

  Härligt med lite golfnördig kritik av citatet. En wedge eller putter (det finns extrema putters som väger nästan ett kilo) borde orsaka störst skador, förutsatt att man inte är så klen att man inte utnyttja den större tyngden för att orsaka större skada.

Google