Intervju med mig i Corren

17 april 2010, av Pelle Billing

corren

Idag publiceras en flersidig intervju med mig i Östgöta Correspondenten (Corren), som gjorts av Carina Glenning. Intervjun handlar om mitt arbete om mansfrågor och mitt synsätt på könsfrågor i allmänhet, som ju skiljer sig från de flesta andra debattörer inom jämställdhetsområdet.

Helgbilagan Paus, där intervjun finns, har en upplaga på c:a 100 000 och räckvidden är 241 000. Det är alltså en ganska stor skara människor som får se reportaget.

Det hör inte precis till vanligheterna att media uppmärksammar mansfrågorna på detta seriösa sätt, och låter personen som intervjuas tala till punkt. Det kan t o m vara så att det är första gången.

Så om du har möjlighet köp Corren idag!

Uppdatering: Det går även bra att köpa NT för att få bilagan Paus.

Uppdatering 2: Så här skriver NT på nätet om intervjun:

Vi träffar också Pelle Billing, läkare och debattör, som vill reformera jämställdhetsdebatten. Han är trött på att män ska bära det kollektiva ansvaret för de könsroller som finns i samhället. Dessutom finns det mansfrågor som helt har glömts bort, menar han. Den 4 maj föreläser han om detta i Norrköping.

 

12 kommentarer på “Intervju med mig i Corren”

 1. Lavazza skriver:

  Härligt!

 2. Kristian skriver:

  Jättekul med stor intervju! Grattis!
  Finns intervjun tillgängligt på nätet för oss som inte kan få tag i tidningen?

 3. Matte Matik skriver:

  Carina Glenning & Corren fortsätter att föra jämställdhetsdebatten framåt. Jättekul!

 4. Paddan skriver:

  Suveränt Pelle!

  Nätversion?

 5. Pelle Billing skriver:

  Just nu är det lite osäkert om det hela kommer ut på nätet, så vitt jag förstår.

  Men mejla gärna till Corren och NT och påtala att ni skulle bli glada om det läggs ut:

  nyhet@corren.se
  webben@nt.se

 6. Pelle Filipsson skriver:

  Det var en mycket välgjord intervju. Carina G har bra skärpa och vågar ställa vassa frågor för att få fram kärnan i dina åsikter. Hon försöker på flera sätt hitta en bra debbatsituation, där även männens perspektiv på jämställdheten lyfts fram.

  Det ska bli trevligt att se er i Norrköping i maj.
  /P

 7. Ramona Fransson skriver:

  Hej Pelle

  läste i Svd och tyckte artikeln var jättebra!

 8. Owe Lindman Hjalmarson skriver:

  Mycket läsvärd artikel i Corren! Jag har under många år funderat i samma banor och du formulerar det begripligt i intervjun. Jämställdhet handlar ju faktiskt om både kvinnor och män, och deras förändrade situation. Båda bör lyftas fram. Tack Pelle!

 9. Pelle Billing skriver:

  Tack för berömmet, allihopa!

  NT har lagt ut en liten textsnutt om mig, som jag uppdaterat inlägget med.

 10. Elisabeth Hellman skriver:

  Hej, det var det bästa jag läst på länge! Jag är så innerligt trött på dessa sk feminister som, precis som du säger, utmålar kvinnor som offer för män. Hela den debatten är helt snedvriden och handlar enligt min åsikt mer om deras personliga uppfattning än om verkligheten. Denna snedvridna syn förmedlas bl a i en viss kvinnobehandling i Linköping som riktar sig till missbrukande kvinnor. Jag uppfattar det som djupt oetiskt att blanda in deras åsikter om män i en missbruksbehandling. Jag och mina kvinnliga vänner uppfattar oss inte som offer. Vi behöver män som dig i världen, tror jag!
  TACK!

 11. Pappa Robinsson skriver:

  Härligt Pelle, du har bra koll på läget och det är mycket nyttig information du kommer med. Vi män / pappor har länge vant oss vid att låta kvinnorna åka förtaklass medan vi själva i bästa fall får nöja oss med baksätet…. När det gäller barnen så finns inget skydd då en mamma börjar triskas, för att få barnen själv vid en skilsmässa. Hon behöver inte ens redovisa några skäl till att hon inte vill samarbeta. Och de stora förlornarna är barnen.
  Kämpa vidare Pelle, nu är det dags för ett männens decennium på 10-talet…

Google