Reinfeldt vill blir kvinnornas Fredrik

19 mars 2010, av Pelle Billing

fredrik-reinfeldt-foto-pawel-flato

Moderaterna planerar att lansera en stor trygghets- och kvinnoreform inför valet. I en intervju säger Fredrik Reinfeldt rakt ut att han nu vill bli kvinnornas Fredrik, och eftersom alliansen redan vunnit över männen så behöver man inte ta hänsyn till denna väljargrupp.

Trygghetsreformen ska bland annat fokusera på våld mot kvinnor, så att kvinnor kan känna sig mer trygga. Att det är mest män som drabbas av våld i samhället är som vanligt inte ens på agendan.

Det är lite skrämmande att snart alla politiska partier försöker överträffa varandra i att föra en politik som gynnar kvinnor. Hur länge ska detta få fortgå innan svenska män får nog?

(Tack för tipset Mattias.)

 

14 kommentarer på “Reinfeldt vill blir kvinnornas Fredrik”

 1. Lasse skriver:

  Bästa Herr Statsminister,

  Det är hög tid att byta ut dina politiska rådgivare och byta strategi.

  Din enda chans är att byta ut politisk och feministisk korrekthet (statsfeminism)mot ÄKTA jämställdhet. Först då kommer du vinna väljare.

  Har du modet att simma mot strömmen ?

  Vänligen

  En Svensk Tiger

 2. Gonzo skriver:

  Med en sådan här justitsieminister är vi illa ute.
  http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article6806834.ab

  Lägg märke till hur hon betonar att det handlar om ”Misstänkta” sexköpare.
  ”Du är misstänkt för att ha ute och köpt sex, det är inte tillåtet”

  Misstänkt? Jaha?

  Hur ska vi straffa MISSTÄNKTA rattfyllon? Genom att sätta upp stora plakat i kvarteret. ”Här bor en misstänkt rattfyllerist”.

  Misstänkta snattare kanske borde efterlysas i radion

 3. Gonzo skriver:

  Beatrice Ask är misstänkt för att vara en idiot

 4. Lasse skriver:

  Är väl ingen nyhet att Beatrice inte har alla bestick i lådan, är inte första grodan. Ibland funderar jag hur i h-te vissa männsikor lyckats få vissa poster i politiken och näringslivet. Hur tänker dem som tillsatt vederbörande.

  Borde finnas krav på en viss grundkomptens för dem styrande i vårt avlånga land.

 5. vmm skriver:

  Eftersom vänsterpartierna lockar fler kvinnliga väljare så tror jag att dom nu kommer att fokusera på männen och hur dom kan få fler manliga väljare. Nä, haha! Det tror jag självklart inte! Dom kommer istället att fokusera ännu mer på kvinnorna om Alliansen nu skulle dra i kvinnorna.

  Appropå Reinfeldt och kvinnorna så gjorde han ju en landsomfattande turné inför valet 2006 där han åkte runt och besökte arbetsplatser för att prata med kvinnor på kvinnodominerade arbetsplatser inom den offentliga sektorn. Skulle någon man finnas på arbetsplatsen så vet jag inte vad dom gjorde med honom. Om han fick gå hem eller bara fortsätta arbeta eller nått. Men Reinfeldt ville i alla fall inte träffa honom för det var ju kvinnorna som han ville träffa.

  Ponera att någon partiledare från något vänsterparti vill locka fler manliga väljare och åker runt till privatanställda för att träffa männen där. Kvinnorna dom… nja, dom väl får gå hem, för det är karlarna som man vill träffa… Nja, det låter mindre sannolikt.

 6. vmm skriver:

  Om Beatrice förslag: ja, iofs tror jag att det är ett effektivt medel med social bestraffning. Varför inte skicka brev (vykort, menar jag) också till makar eller föräldrar eller barn till prostituerade med texten ”Vet du att din fru/dotter/mamma är en hora?”. Det tror jag skulle vara effektivt. Kan också provas när det gäller knarkbrott. ”Din mamma är en pundare”. Eller ja, vid nästan vilket brott som helst. Tror jag vore effektivt. Annat som är effektivt är att hugga händer av tjuvar, hugga huvudet av mördare, peta ut ögonen på dom som inte erkänner, låta snattare sitta i stupstock på torget, dränka in misshagliga personer i tjära och fjädrar och låta dom löpa gatlopp… Ja, det finns MASSOR med effektiva saker man kan göra! Om man vill.

 7. Gonzo skriver:

  vmm
  ”Varför inte skicka brev (vykort, menar jag) också till makar eller föräldrar eller barn till prostituerade med texten “Vet du att din fru/dotter/mamma är en hora?””

  Där har du en poäng.

  Denna typ av ”bestraffning” skulle säkert fungera väldigt bra mot div små brott.

  Låt tex varje butik skicka ett vykort till föräldrarna om ett barn har snattat.

  Om en vuxen person snattar så kan man skicka ett grönt brev till dennes chef och förklara vilken oärlig person som han / hon / hen har anställt.

  Det vore väldigt bra om man kunde få ett brev från polisen tex en gång i månaden med namn och bild på alla som åkt fast för rattfylla, så man vet vilka i området som man ska akta sig för.

 8. Tanja Bergkvist skriver:

  Förlåt att detta är OT men följer ni transgenusdebatten? Viktigt!
  man buter alltså orden kvinnor och män mot andra och omvandlar därmed en pk-artikel till en som tidningarna inte vill kännas vid, men då det handlar om könskollektiven är det ok:

  I tidningen: http://mattematiksblogg.blogspot.com/2010/03/artikel-i-uppsala-fria-tidning-natsatir.html

  På radio: http://mattematiksblogg.blogspot.com/2010/03/transgenusradio-med-bara-ena-parten.html

 9. Tanja Bergkvist skriver:

  Det verkar ju aldrig som om det handlar om genuina intressen utan allt bara är till för att locka väljare och sitta kvar vid makten – alla medel är tillåtna. För att gå till botten med våldet i samhället krävs inte en genusanalys utan en annan analys, vårt våldsamma samhälle är politikernas verk – slapphet i skolor, platta till strukturer, normupplösning och samhällsupplösning. Detta är inget genusproblem. Eller jo, delvis – det är genusfanatikerna som driver den här utvecklingen till sin spets. Således är det bästa sättet att avskaffa våldet att ta bort genusmaffian!

  Lyssnade just på radioinslag om transgenusmotorn, ha ha :-) vad kul att höra journalister säga ”Transgenusmotorn” :-)

  Här min 12:15 i inslaget:
  http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2259241&BroadcastDate=&IsBlock=

 10. Ulf Andersson skriver:

  @ Gonzo

  Beatrice Ask är ensamstående mamma och manshatare
  och en av de ansvariga bakom ”samarbetssvårigheter”
  från 2006 i Föräldrabalken, vilket gör det enklare för mammor
  att få enskild vårdnad.

  Uffe från PappaRättsGruppen

 11. Gonzo skriver:

  Varför inte hårdare tag mot dom som tjänar pengar på prostitution tex hallickar och dom som smugglar in kvinnor (och män) till Sverige?

  Kan sanningen vara att det inte är allt för ovanligt att även kvinnor är inblandade på den nivån?
  Genom att straffa köparen så är det ingen risk att en kvinna ska behöva straffas eller att det ens kommer fram att kvinnor är inblandade.

  Bilden av män som ond och kvinnor som ständiga offer kan bibehållas

 12. hampus skriver:

  Tanja,

  jag har sett dina OT kommentarer transgenusmotorn ett par dar nu, men inte förrän nu kollat in ytligt va du åsyftade. Jag håller me dig, nog det mest intressanta som händer just nu på genusområdet! Skitkul! Tack för tipset, skall kolla in det mera.

  PS Aldrig har jag hört gammelmedia såpass besvärat som denna gång! Gud, vad skönt att höra dem skruva på sig som ertappade förövare!

  hampus

 13. Per Hagman skriver:

  .

  @Tanja ,

  yes jag följer din blogg oxo…bilda ett politiskt parti Tanja.

  Jag skriver på in blanco.

  Per Hagman

 14. vmm skriver:

  Om Beatrice-gate:

  Enligt all logik borde det här leda till krav på hennes avgång. Det har ju visat att hon har en radikalt annorlunda syn på människor och på rättvisa än vad Sverige står för officiellt. Det är ju fullt i klass med att skicka brev till familjemedlemmar till dom som misstänks (ja, MISSTÄNKS) knarka och skriva ”din mamma är en tjackpundare”. Man bestraffar inte genom böter och fängelse, och man straffar inte själva individen i sig, utan man bestraffar socialt. Man ålägger omgivningen att straffa individen. Det här är att gå långt från modern västerländsk rättstradition. Ett rejält kliv tillbaka i tiden eller till andra kulturtraditioner. Och HON är JUSTITIEMINISTER! Inte vilket pucko som helst som skriver en kommentar i ett forum (hm… haha) utan Sveriges justitieminister.

  Det här är inte ett misstag i klass med fortkörningsböter eller ha svart hemhjälp. Det här visar på en radikalt annorlunda syn på rättsskipning än den vi har, och som jag antar och utgår från att vi vill fortsätta ha i Sverige, och det är uttryckt av Sveriges JUSTITIEMINISTER!

  Var är kraven på hennes avgång!?

  For what it’s worth: jag vill att justitieminister Beatrice Ask lämnar sin post.

Google