Obligatoriskt fokus på jämställdhet?

12 mars 2010, av Pelle Billing

folkpartiet

Tydligen är det en stor nyhet att Folkpartiet inte har jämställdhet som en huvudfråga inför valet. I dagens samhälle måste man förklara sig när man sätter skola och jobb före jämställdhetsfrågorna, vilket säger något om hur laddade könsfrågorna blivit i Sverige. I samma artikel görs detta glada uttalande:

–Vi måste jobba vidare med jämställdheten och hålla den varm, men också med att ha ett bra tilltal och beskriva vår politik så att man ser att den gynnar kvinnorna [min markering], anser Liselott Hagberg, Sörmland.

Och jag som trodde att jämställdhet handlade om att bägge könen skulle gynnas lika mycket? Men jag kanske har kvar en föråldrad syn på begreppet?

(Se även Genusnytt.)

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Google