Äldre kvinnor släpper lös

17 mars 2010, av Pelle Billing

bar-overkropp

Hollywoodfruar i TV3 är inte ett program som jag har haft förmånen att se på TV, men i dagens Expressen skriver man om den vilda fest som fruarna hade i senaste avsnittet. Tydligen hade ett flertal unga män fått betalt för att vara servitörer med bar överkropp och för att låta de äldre kvinnorna tafsa på dem på diverse vis. För att få en bild av hur festen gick till kan man läsa följande citat:

Ju längre kvällen fortskred desto vildare gick det till. En av kvinnorna dansade med särade ben över en liggande killes ansikte. Och drog undan trosorna. En annan slickade upp sprit från en killes bröst samtidigt som hon satt grensle över honom och tryckte ned hans huvud i soffan med sin nitläderhandske.

Den nästa tröttsamt lätta poängen man kan plocka när man läser detta är att ställa frågan huruvida TV3 tyckt det var lika spännande och kittlande att sända en sådan tillställning om könen var ombytta? Troligen inte. Att äldre kvinnor uttrycker sin sexualitet via betalda yngre män anses vara spännande, kittlande och som ett steg mot jämställdhet medan äldre män som uttrycker sin sexualitet via betalda yngre kvinnor ses som äckliga gamla snuskgubbar.

Frågan som vi alla måste ställa oss är om jämställdhet ska handla om lika bedömning av bägge könen, eller om det ska handla om att ge igen för gamla oförätter. Ska kvinnor ge igen för att deras sexualitet tidigare var mer tabu? Ska män ge igen för alla år av manlig värnplikt och hävda att kvinnorna nu ska få riskera livet de närmaste hundra åren?

Vi har fått en snabb svängning i synen på sexualitet i samhället och i många lägen ses kvinnors sexualitet som god, önskvärd och naturlig, medan männens sexualitet ses som destruktiv och förtryckande. T o m Anna Anka inser att detta är en ny form av dubbelmoral:

- Hade det varit tjejer som hyrts in på en fest för män hade det kallats för prostitution! ryter hon. Det här är dubbelmoral.

Ja, det är ren dubbelmoral, och oberoende av vilket moral man bekänner sig till så bör den appliceras lika på bägge könen – om man är för jämställdhet.

 

17 kommentarer på “Äldre kvinnor släpper lös”

 1. seww skriver:

  Tänkte exakt på samma sak som Anka gör, bara man såg rubriken i Expressen. För det första är det ju konstigt att våra nyhetstidningar, i alla fall som de kallar sig, visar sånt här på första sidorna och löpsedeln.

  Har en kusin i USA som inte vågar läsa varken Aftonbladet eller Expressen på nätet, just för att det praktiskt taget är porr. (fast mer nakna kvinnor kan de gott trycka in…)

  Detta land är så otroligt hycklande fast vi vågar absolut inte säga så till utomstående, knappt till det egna folket. Vi vill bestämma hur alla andra länder borde följa våra lagar, vi vill straffa svenskar som köpt prostitution i utlandet vars det är lagligt bara för att det inte är lagligt här, sen vägrar vi lämna ut utländska brottslingar som gjort något i hemlandet medan vi kräver att svenskar som straffas i utlandet ska få komma hem.

  Det har gått så långt att snart gifter jag mig och drar till USA var man faktiskt är fri och får säga vad man vill. Ta bara den tokiga kyrkan i USA som hatar Sverige för att vi dömde prästen Green (visst hette han så?) för hets mot folkgrupp bara för att han sa att han ogillar bögar.

  Varför får man älska nåt och vara stolt över det, men inte hata nåt och vara stolt över det utan att bli fängslad eller spöad?

  Fortsätt Pelle!

 2. Sofia skriver:

  Jag såg programmet men fick stänga av för att det var så äckligt och pinsamt!

 3. Urban skriver:

  till hollywoodfruarnas försvar måste man väl ändå säga att de står för sina snuskigheter. hade heteromän gjort som bögar, som också snuskar sig på bastuklubbar och suger kuk i obskyra parker och visar rumporna i prideparader, och stått för sina strippklubbsbesök och gangbangs (jag tänker på kapten klänning) hade feministernas och moralisternas framfart hejdats. nu är fallet inte så och då blir det som det har blivit..

 4. Pelle Billing skriver:

  Male pride, Urban?
  Det är något för framtiden.

 5. Urban skriver:

  jag ser en tydlig skillnad mellan bögar och heteromän då homosexuella män aldrig sopat gaykulturens alla snuskigheter under mattan då man frigjort sig. dvs. bastuklubbar, gayporr, läder, lack och piskor har inte gjorts någon hemlighet av. detta gör att kritik blir som att hälla vatten på en gås då de redan hängt ut all ”smutsig byk” själva. häri ligger skillnaden mellan heterosexuella män som inte står för sitt intresse för stora pattar, stripptjejer och gangbangs. kapten klännings dubbelspel blir en sorglig exponent för detta elände och det visar vilket lätt byte män blir för feministattacker..

 6. Anders B Westin skriver:

  Urban
  Av den enkla anledningen att seriösa heteromän medvetet eller omedvetet planerar för att bli goda fäder och därmed planerar mer långsiktigt med en inbyggd riskanalys för sin avkomma.

 7. Urban skriver:

  anders: hur ser den riskanalysen ut?

 8. Frida skriver:

  För en gångs skull håller jag med dig till 100 %.
  Vidrigt var det och framförallt patetiskt. De här kärringarna är MINST lika äckliga som gubbar som roar sig med unga tjejer. Sen trodde jag bara brudar var tillräckligt dumma och saknade så mycket värdighet att de sålde sig till detta, trodde inte att killar var lika smaklösa och sålde sig så lätt men tydligen så är det så!
  Prostitution är vad det är och det hade varit otänkbart att visa det åt andra hållet.
  Men det är ju på modet nu att kvinnor ska ”släppa loss”, bete sig som 20-åringar och få tillbaka sitt tappade självfötroende genom att bli påsatta av unga män, pinsamt.

 9. Nick skriver:

  Gott om moralpanik och hyckleri här. Fridas inlägg tar priset. Så länge alla inblandade i sådan lättklädd fritidsaktivitet är vuxna och inget lag har brutits – vad i hela världen har du eller jag eller vem som helst att göra med det som sker mellan dem? Eller att någon är gammal/ung/vacker/ful/man/kvinna? Alla har lämnat ett informerat samtycke om att delta. Alla framför kameran har fått MYCKET bra betalt, produktionen fått MYCKET höga tittarsiffor. Alla nöjda. Förresten ni som tror att något av detta INTE var detaljregisserat tror också på tomten. Och istället för att uppröras över sånt strunt, byt kanal nästa gång. Eller ännu bättre, stäng av eländet och ta en promenad.

 10. Lasse skriver:

  @Nick

  Du har missat hela poängen eller inte läst Pelles Blogg.

  Det handlar inte om moralpanik, det handlar om DUBBEL moral ibland feminister. Man kan ju leka med tanken att det producerades en serie där män hade samma attityd och sätt gentemot kvinnor. Hade vilda partyn där strippor hyrdes in, männen m kilt satte sig över tjejenas ansikte och slängde sina kalsonger inför kamerorna.

  Vilket liv det skulle bli på feministmaffian….oj oj oj

  Själva produktionen tycker jag personligen är urkass, sen att TV3 väljer sensation /chock ”format” på sina produktioner är väl ingen nyhet. Förstår inte hur folk kan tycka detta är intressant att se på, är ju bara patetiskt.

  Till sist höga tittarsiffror är inget betyg på vilken kvalite´en produktion innehar.

  Lycka till med din karriär på TV3 ;)

 11. Frida skriver:

  Det kan du tycka Nick, jag skiter i att de är vuxna och det är frivilligt (annars hade det ju varit katastrof) jag tycker det är lika äckligt och patetiskt för det.
  Frågan var ju dessutom att det hade varit OTÄNKBART att visa ett gäng 40-50 åriga gubbar som slickade shots från 20-åriga tjejers tuttar och juckade i deras ansikten, det hade blivit hysteri men när det är tvärtom då är det roligt och härligt att se att kvinnor tar för sig, urdumt enligt mig.
  Jag hoppas verkligen dom får bra betalt annars kan man ju verkligen undra vad dom sysslar med!
  Frågan är som sagt inte om de är regisserat eller inte, bra betalt eller inte utan att de är skojigt när kvinnor gör så men kvinnoförtryck när män gör så.
  Dessutom tycker jag fortfarande att det är sorgligt att människor säljer sig själva på det viset, skaffa lite självrespekt!

 12. Lövet skriver:

  Urban: Ett av de mer sympatiska dragen hos heterosexuella (män som kvinnor) är att de oftast inte känner ett oemotståndligt behov av att offentligt ”stå för sitt intresse” för sex genom att synas på bästa sändningstid.

  Därmed slipper man se Herr och Fru Svensson fläka ut sig i ”Allsång på skansen” eller vifta med organen från ett lastbislflak genom huvudstaden.

  Man kan förvisso titta på sådant om man vill – genom val av rätt kabel-tv-paket, inköp av rätt tidskriftsmagasin eller genom att mata in rätt url i webläsaren.

  Men de dyker inte upp i familje-tv!

 13. [...] läsvärt: Pelle Billing skriver om hur äldre kvinnor släpper lös, vilket lustigt nog är mycket relevant för transgenus, liksom hur kvinnor hämnas på sina [...]

 14. Anders B Westin skriver:

  Urban
  Riskanalysen syns inte. Den finns inne i huvudet.

 15. Erik skriver:

  Urban:

  ”anders: hur ser den riskanalysen ut?”

  Enkelt, den ser ut såtillvida att promiskuösa kvinnor betraktas som långsiktig osäkra kort. Bättre känd som ”madonnan och horan.”

 16. Nick skriver:

  Är 19år och hade gärna knullat på hela bunten i L.A, New York och överallt annars dom bor! Dom måste dock vara minst 40 annars är det inget att ha!
  ;)

Google