Notiser

17 februari 2010, av Pelle Billing

För snart fem år sedan kom denna skarpa debattartikel i DN, som drar paralleller mellan marxismen och radikalfeminismen. Och så tidigt som 2004 gjorde Carl Hamilton en liknande analys. Som bekant så skapades radikalfeminismen genom att i den marxistiska teoribildningen byta ut klass mot kön, och genom att ersätta kapitalismen med patriarkatet. Precis som att de som stödde marxismen på 70- och 80-talet idag får stå i skamvrån, så kommer radikalfeminismens och statsfeminismens företrädare att få stå i skamvrån den dag ideologin genomskådas i samhällsdebatten.

Liberala Ungdomsförbundet tar ställning emot omskärelse av omyndiga pojkar: 
 ”Omskärelse av barn av religiösa eller kulturella skäl inkräktar på deras integritet och självbestämmande. Dock bör det givetvis vara tillåtet då en myndig person själv fattat beslutet att få en omskärelse samt på omyndiga av medicinska skäl.”

I Kristianstad ska tryggheten för kvinnor stärkas genom att motverka otryggheten i stadsmiljön. Detta får mig att tänka på den klassiska intervjun där en jämställdhetsexpert sätts på pottkanten. Miljön ska tryggas för kvinnor samtidigt som män löper större risk att bli överfallna. Varför inte driva ett äkta jämställdhetsarbete och undersöka hur miljön kan göras tryggare för både kvinnor och män?

vag-atstorningar

Män med ätstörningar vågar inte söka hjälp, skriver Expressen. ”- Jag har fått väldigt många reaktioner och bloggsvar från både killar och män som inte vågar söka hjälp, fortsätter Sofia Jensfelt. Bulimi anses av både kvinnor och män som en skammens sjukdom.” Det finns en viss trend att man nu även börjar uppmärksamma mäns psykiska besvär och inte bara kvinnors – vilket är välbehövligt. Om man vill komma bort från stereotypa könsroller så måste man våga erkänna att även män kan vara drabbade och behöva hjälp.

Aftonbladet rapporterar om vilken nationalitet som män respektive kvinnor föredrar när det handlar om att gifta sig med en utrikesfödd person. Det visar sig att män gifter sig med kvinnor från Sydostasien och Östeuropa, medan kvinnor väljer män från Västeuropa och Mellanöstern. I statistiken ingår däremot inte de som gift sig med någon som har utlandsfödda föräldrar. Är det någon som kan tipsa om den typen av siffror, för att få en mer komplett bild?

 

13 kommentarer på “Notiser”

 1. Urban skriver:

  Bra dokument! Två frågor som är specifikt mansaktivistiska finns med: surrogatmödraskap och förbud mot omskärelse av pojkar.

 2. Anders hammarlind skriver:

  Märkligt hur dessa radikala manshatande män – vi är talibaner allihopa egentligen – nu inför denna kåta väldigt jämställda polischef – nu inte säger något. Tystnad råder.
  Vad föranleder denna tystnad?
  Jalmert
  Wetterberg
  Hylander
  Har någon sett en bokstav från dessa tre som kommer fram till något?

 3. Julia M. skriver:

  Hammarlind

  Jo, Wetterberg har berört ämnet på sin hemsida. Dessutom tror jag inte alls att han är manshatare.

 4. Anders hammarlind skriver:

  Ja du Julia M, den 27 januari skriver Wetterberg angående den kåta polischefen som förgriper sig mot kvinnor inget annat än;
  1) jag är förvirrad just nu – han känner jag noga – och säger inget nu.
  2) Men jag återkommer.
  Idag är det de facto den 19 feb – tre veckor efter – och åtalen mot den kåta jämställda förkunnaren o Polischefen växer vecka efter vecka. Då kunde man ju liksom, lite tycka ändå, att någon av hans alla förkunnare inom samma sfär skulle kunna sträcka sig lite längre än ”jag är förvirrad”. Wetterberg är fortfaranade tyst sedan Lindberg affären blev tydlig.
  Hur länge ska den här ”solidariten” bestå då?
  Ska inte någon, som inte hört något, sett något, fattat något, gömt sig, kunna gömma sig bakom jag säger ingenting.
  Skamligt, sexuellt förtryck ska hållas kort, även i ord och – förstås i handling.
  Att herrarna är tysta är rätt märkligt,
  jodå Wetterberg är genuin manshatare. Läs hans spalter under de senaste 10 åren bara. Vecka efter vecka och så vidare.
  Inte en man är värd något utan Talibaner är vi allihopa. Och kvinnor raka motsatsen, därav samarbetar TW gärna med Roks och låter precis som Eva Lundgren. Nåt mer?
  Läs på!

 5. Julia M. skriver:

  Anders Hammarlind

  Det låter på dig som om du anser att också Wetterberg är skyldig. Om man inte är bloggare på heltid – som vissa – så har man säkert en del annat att stå i också. Tidningar, radio och TV har rapporterat om alla de ytterligare anmälningarna. Och de som vederbörligt att att jobba med saken gör så.
  Inte blir det bättre för att alla bloggar om sin avsky. Ring upp wetterberg och fråga. Han bor visst i Kumla eller örebro
  Och Eva Lundgren är inget farligt vilddjur. Men jag har uppfattat att en massa människor som inte läst ett ord av henne ändå gastar och skriker på tal om henne – som om vargen kommer. Kolla in hennes bok ”Knutbykoden” där
  hon redogör för intervjuerna med Helge Fossmo i fängelset. Den är mycket intressant och balanserat skriven.

 6. Anders hammarlind skriver:

  Eva Lundgren inte farlig? Men jösses! Balsanserat är verkligen inte alls Lundgrens melodi överhuvudtaget ens, Inte det allra minsta, utan alla män är som Polischefen per defintion. Läs på newmill n y l i g e n så har du svaret. Alla män är ju som Göran Lindberg skrev hon ju nyss.
  Glömt det redan? Alla män vill ha sex med småflickor.
  Språket är svenska så det lär vara lätt att hänga med.

  Och vem är du som gömmer dig bakom en sån här svävande etikett om du nu ska sticka fram hakan, någon på Genus Södertörn?? Men kliv fram med namn och adress för Gud skull så kan du testats i debatten. utifrån att du finns.

  Eva Lundgren är antifeministernas bästa hat-vän, henne kan de läsa högt ur dag som natt och det är ju inte att undra på när till och med den mest vanliga man blir som vilken kåt polischef som helst enligt denna Eva Lundgren. Alla män är som Göran L är det senaste från denna Eva Lundgren. Kopplingen Wetterberg-Eva Lundgren-Roks är dock intressant. Den är av äldre datum och jag minns hur skriften Slagen Dam mottogs som bibel av nämnda Wetterberg. Och hans många och långa kopplingar till Roks. Wetterberg hatar manligehten, kort sagt.
  Han hatar män, har jag alltid sagt och kommer att säga fram tills dess att Wetterberg säger något annat. Läs alla hans inlägg de senaste tio åren om du inte fattar.
  1) ser vridningen i ditt resonemang, om han är skyldig. Och de som jobbar med saken går säkert vidare. Jadu, så brukar man tala när kvinnor blir våldtagna, säkert blir det ett åtal….
  2) Ringa Wetterberg? , han haft tre veckor på sig att komma med en förklaring. Behöver han journalistnanny är det inte jag som ska hjälpa honom. Det är nu upp till Tomas Wetterberg, efter 3 veckor, att ha en åsikt om en av hans kompanjoner inom den manliga feminismen. Jag lämnade den manliga feminsmen för 10 år tillbaks, men är fullständigt för Jämställdhet och balans mellan män och kvinnor. Var det något mer?
  Eva Lundgrens bok ska gärna läsas och av fler….så fler fattar, men kanske mer åt andra hållet så att säga.

 7. Julia M. skriver:

  Anders Hammarlind,

  Eva Lundgren skrev inte alls i artikeln i News mill att alla män var som Göran
  Lindberg. Inte alls. Du är inte utpekad. För min egen del tycker jag att de flesta män jag känner är trevliga och jysta.. Men visst, jag har i mitt liv även
  träffat några ”svin”. Det har jag.
  Vad Eva L skrev om var bl a vissa experters benägenhet att ta till ”avvikelseförklaringar” och bagatellisering när det gäller mäns våld mot kvinnor. Det är sådant hon har forskat om. Att hon därför upplevs som ”ett hår av hin” av våldsamma män – det är fullt begripligt.

 8. Erik skriver:

  Julia M:

  ”Vad Eva L skrev om var bl a vissa experters benägenhet att ta till “avvikelseförklaringar””

  Och vad får du för förklaring om du inte har avvikelseförklaringar? Jo att det inte är nån skillnad på Göran Lindberg och män i allmänhet. Men det pratar såklart inte Eva Lundgren om hon lever gott på att bara prata om vad saker inte är, Vad saker faktiskt är (vad forskning är till för) är det sämre med från det hållet.

  Helst skulle EL se att man inte kunde säga någonting specifikt med säkerhet, precis som idiotierna i arena att individen inte finns för OM individen fanns vore det en godtyckligt utklippt figur.

 9. Julia M. skriver:

  Erik,

  Göran Lindberg har levt och verkat i offentligheten och jag skulle inte tro att folk uppfattat honom som onormal som människa – med den fina karriär han har bakom sig. Det är DET som är ruskigt. Vart tar tilliten i samhället vägen.
  Det var samma sak med Niklas Lindgren i Umeå: en fullt normal jobbare med
  familj och barn.

  Dessutom – varje människa KAN mörda och misshandla om dom vill, men dom
  gör det inte. Men väldigt ofta resonerar folk som om det måste finnas en yttre eller inre orsak som STYR människan. Som om vi vore offer för främmande orsaker och dunkla krafter. Det är människan som vante som slänger hit och dit.

 10. Erik skriver:

  Julia M:

  ”Göran Lindberg har levt och verkat i offentligheten och jag skulle inte tro att folk uppfattat honom som onormal som människa – med den fina karriär han har bakom sig. Det är DET som är ruskigt.”

  Vet du någonting om Göran Lindbergs historia och karriär Julia? Det är just för att han var onormal och för att flera av de ledande S-politikerna ville ha normkritik som han en fin karriär bakom sig. Han gjorde karriär på att vara onormal. Han var en usel polis och usel chef men han pratade jämställdhet och hatade på män. Det var vad politiker ville ha. Manshat, Manskritik. Kritik mot machoattityd (som på ingen grund alls utmålades som ett jätteproblem)

  Poliserna avskydda honom, alla hans omorganisationer har avskaffats då de var värdelösa. Kollegor sade han inte var en riktig man och kallade honom Kapten Klänning (vilket var en förolämpning) för han var en smilfink som sprang efter tjejer och föreläste om jämställdhet istället för att göra polisarbete. Att han var onormal var alltså inget nytt, det var bara det att alla invändingar bortföstes med argumentet det bara var ”Män rädda för förändring”

  Kapten Klänning stod för nåt nytt och när negativism styr så räknas detta i sig bevis på något viktigt och bra. Nytänkande, utmanande.

  ”Vart tar tilliten i samhället vägen.”

  Tillit skall bort för den är inte tillräckligt ”nytänkande” eller utmanande. När NORMEN i samhället är tillit är det såklart utmanade spännande och normkritiskt att försämra tilliten med skräckberättelser om hur samhället är fullt av onda pedofiler och våldtäktsmän.

  Kort sagt, vill man ha tillit i samhället skall man inte rösta på radikalfeminister för det bästa som finns för dem är misstro- särskilt mot okända män.

  ”Det var samma sak med Niklas Lindgren i Umeå: en fullt normal jobbare med
  familj och barn.”

  Göran Lindberg var inte normal på något sätt. Han fick tvärtom hög lön och politiskt stöd för att kom med något annorlunda till den där mossiga gubbiga poliskåren som tidigare inbillade sig polisens jobb är att förhindra brott.

  Nu skall polisen vara representantiv för bögar, handikappade, HBT personer och kvinnor. Brottsbekämpning är inte ens viktigt.

  ”Dessutom – varje människa KAN mörda och misshandla om dom vill”

  Nej! OM det var sant så skulle vi aldrig ens kunnat skapat ett fungerande demokratiskt samhälle i historien. Vårt samhälles existens bygger på att bara några få människor kan mörda och misshandla om de vill. Om det antalet människor drastiskt skulle öka skulle vårt demokratiska samhälle med få poliser och där militären inte ens FÅR enligt lag utöva inrikespolitik i fredstid inte finnas.

  ”men dom gör det inte.”

  Där har vi klassisk PK, Förespråka saker som inte sker som om ideen i sig ATT de skulle ske är verkligare än bevis i faktiska verkligheten. Det här är anledningen så många påståenden idag är så korkade. För man går inte på verkligheten, man går på sina egna inbillningar istället.

  Människor VILL ha ihjäl andra människor ständigt, anledningen de inte gör det är att de flesta KAN inte. De har spärrar som placerats där av samhällets sociala kontrakt. Som för övrigt marxismen, kommunismen och alla liknande ideologier försökt krossa i åratal eftersom de anser demokrati är i vägen för klasslösa samhällets flumrättvisa.

  ”Men väldigt ofta resonerar folk som om det måste finnas en yttre eller inre orsak som STYR människan.”

  Givetvis finns det yttre och inre orsaker som styr människan. Vi är inte ett blankt blad som kan bli precis hur som helst. Och vi blir inte hur som helst heller. I Övervägande grad blir vi i allt väsentligt likadana. Sedan finns det extremfall, och det är det personer som Eva Lundgren inte kan fatta för hon VILL inte ha det så.

  ”Som om vi vore offer för främmande orsaker och dunkla krafter. Det är människan som vante som slänger hit och dit.”

  Den mänskliga naturen är varken dunkel eller främmande. Däremot är det absurt att tro människan är ett blankt blad som kan strunta i naturen.

 11. Julia M. skriver:

  …predikade och sade mäster Erik. Och Pelle tog bort mitt genmäne. Ordet är inte fritt här på Pelles blogg. Här råder censur! Fy vad olustigt.

 12. Erik skriver:

  Julia M:

  För det första så är det inte jag som predikar utan du, jag har presenterat tre oberoende texter som förklarar nordisk historia för dig, från tre olika dicipliner. Du har däremot inte presenterat någonting som styrker dina påståenden.

  För det andra så om Pelle tog bort ditt genmäle är det enbart trist, men då hade du förmodligen ett antal brott mot netiquetten också för Pelle låter nästan alltin stå kvar. Till skillnad från exempel feminetik som tillämpar kategorisk diskriminering av personer som avviker från ”partilinjen”,

 13. Pelle Billing skriver:

  Inget har censurerats här! Jag lovar.

  Möjligen har ditt inlägg fastnat i spamfiltret? Såg du inlägget komma upp på sajten eller var det borta till att börja med?

  För övrigt tycker jag du kan fråga mig om jag tagit bort ett inlägg innan du anklagar mig för något som inte är sant.

Google