Bägge könen kan förtrycka och utnyttja

12 februari 2010, av Pelle Billing

varldskarta

Förra året hade SvD en artikelserie om gränslös kärlek, som i första hand belyste svenska kvinnor som förälskar sig i utländska män. Reportageserien var gjord med stor respekt och nyfikenhet inför detta fenomen, och det betonades att man på Migrationsverket inte får kränka de inblandades integritet. En vanlig situation är att svenska kvinnor blir tillsammans med asylsökande män, vilket belystes i en av artiklarna:

Dessutom är hon omgiven av goda exempel – i sin forna hemstad Malmö har hon många tjejkompisar som har blivit ihop med unga asylsökande män och som har tagit sig igenom de första tuffa åren.

Man tar upp den ojämlikhet som råder mellan den asylsökande mannen och den svenska kvinnan, men inte som ett tecken på att det skulle vara något förkastligt eller oacceptabelt:

Ojämlikheten blir något som man får lära sig att hantera.

För honom – hon säger honom, eftersom det är mannen som är utländsk och kvinnan som är svensk i alla de par som hon känner till – är varje bråk en katastrof som väcker tankar: ”Kommer hon att slänga ut mig nu? Vad ska hända med mig sedan?” Medan hon kanske är arg över disken och inte tänker på så mycket annat.

– Sedan när det har gått två år ska man balansera upp relationen – det blir ju jättekonstigt. Om jag vore i mannens situation sig i skulle jag tycka att det var svårt att tuffa till mig och bli jämbördig efter så lång tid.

När en svensk kvinna blir tillsammans med en asylsökande man, tas det alltså upp som någonting som i grunden handlar om kärlek, men som kan ha sina problem.

Hur tar SvD då upp relationer där mannen är svensk och kvinnan är i beroendeställning? Jo, man gör det under rubriker såsom Lagen står på mannens sida och Fem män som systematiskt har utnyttjat kvinnor. Dvs så fort det handlar om kvinnor som befinner sig i beroendeställning så är den huvudsakliga vinklingen att det handlar om ett utnyttjande, medan när det handlar om män som står i beroendeställning så är den huvudsakliga vinklingen att det handlar om kärlek. För kvinnor kan väl inte utnytta en maktställning, eller?

Vidare förstärks betoningen på mäns maktmissbruk genom att man tar in en debattartikel som hävdar att Fruimporten är en skamfläck. Det verkar vara otänkbart att svenska män och thailändska kvinnor blir kära i varandra, medan det anses solklart att svenska kvinnor och afrikanska män blir kära i varandra på löpande band. För inte kan det väl vara så att en svensk kvinna kan tycka om att ha en vältränad afrikansk man som är i beroendeställning till henne?

En mer neutral utgångspunkt skulle vara att det för både män och kvinnor kan handla om kärlek när man blir tillsammans med någon från ett annat land, och för bägge könen kan det även handla om ett maktmissbruk. Men att ta upp tragiska historier när det gäller thailändska kvinnor (1, 2, 3), utan att fråga en enda afrikansk asylsökande man om han blivit fysiskt eller psykiskt misshandlad, ter sig som en oerhört könskonservativ vinkling som är ovärdig världens mest jämställda land.

 

54 kommentarer på “Bägge könen kan förtrycka och utnyttja”

 1. Eva Erikssons inlägg i Brännpunkt är fruktansvärt upprörande men tyvärr ganska så illustrativt och representativt för det ”feministiska” Sverige. Själv kallar jag mig anti-feminist, eftersom jag tydligt vill markera mitt avstånd från den radikala vänsterfeminismen som helt urvattnat och svärtat ned begreppet.

  Tack för en bra artikel!

  Mvh
  Little Miss Chatterbox

 2. Anaïs skriver:

  Den här gången var du väldigt träffsäker! Minst sagt intressant att i grunden samma berättelse kan berättas så olika – som varandras motsatser – beroende på vilket kön den handlar om.

 3. Pär Ström skriver:

  Mycket bra analys, Pelle.

 4. Lena skriver:

  Bra och tänkvärt inlägg!

 5. Medborgare X skriver:

  Pelle!

  Tack för ett väldigt bra och belysande inlägg som visar hur olika man kan redovisa samma sak beroende vilket kön de inblandade har.

 6. john olsson skriver:

  Jag har sett tillräckligt för att konstatera att båda könen kan utnyttja motparten, men gör det på olika sätt. Har bott både i Sverige och nu USA och både svenska och amerikanska kvinnor utnyttjar sina män. Ser det mycket i Sverige där kvinnorna ofta ska bestämma över mannen och för fridens skulle mannen blir en s.k. ”toffel”.

  Här i USA är många män s.k. ”pussy-wipped” vilket beyder att om männen inte gör som kvinnan vill blir det inget sex. Sen har vi ”gold-diggers” vilket är majoriteten kvinnor som gifter sig med rika män för att kunna bli rika själva av mannens pengar. Man kan kalla det en slags prositution, vilket öven existerar i Sverige.

  Så att påstå männen bär mer skuld i att kontrollera motparten är helt fel. Båda könen är lika skyldiga.

  By the way, I’m happy married with a beautiful Thai woman end she prefers living in US where immigrants are treated equal no matter where they come from.

 7. Roger Klang skriver:

  Jag har en lite annorlunda vinkling på det där med Thailand. Pelle har glömt den drabbade parten där – de thailändska männen!

  drygt 1900 thailändskor kom till Sverige för en svensk mans skull 2009. 2002 var det 600, enligt Rapports nyhetssändning.

  1900 är fortfarande försvinnande litet om man jämför med alla de manliga spaggarna som gifter sig med svenska kvinnor. Men det gör det inte mer rätt mot de thailändska männen! Det är inte bara svenskar som drar hem en thailändska, och då är 1900 ett bidrag som räknas! Till det kommer alla horkarlar som köper sex av unga prostituerade som de har korrumperat. Pedofilerna räknar jag inte ens in här, de ska inte tro att de kommer undan helvetet genom att vi normala män skulle vända på pannkakan även där! De senare (pedofilerna menar jag då) är den lägsta formen av kriminella, och kriminella ska sitta i fängelse, i deras fall mycket länge om jag får något att säga till om. Jag kommer aldrig att medverka till att något barn blir utnyttjat, varken thailändskt eller svenskt! Men hur man än ser på saken så har vår nation en skuld till Thailand även för de ”svenska” pedofilernas gärningar.

  Det är inte för de svenska kvinnornas skull som jag uppmanar dem att omvärdera asiatiska män, men de borde göra det! Precis som med spaggarna mot oss svenska män, så är det samma sak med oss svenska män mot asiaterna, vi stjäl deras manlighet när vi tar deras kvinnor! De får tillbaka den när ”vi” (ni) har vänt trenden med kvinnoströmmen för dem. Jag kan bara hoppas att de inte drabbas av en släng av Djingis Khan på köpet, utan att de ger igen med samma mynt som de själva fått betalt med! Det sista världen behöver är ett nytt världskrig.

  Roger Klang, Lund Scaniae

 8. vmm skriver:

  När äldre svenska kvinnor åker till Gambia eller Kuba och köper sex (man brukar förresten inte beskriva det som sexköp, utan mer som att dom köper sällskap eller kärlek) av unga män så ser många dom där kvinnorna som tuffa, modiga och som vågar leva ut sina drömmar. När äldre svenska män åker till Thailand och köper sex av unga tjejer så ses dessa män som patetiska och sketna förtryckare. Då är det verkligen inga omskrivningar att dessa män köper kärlek eller sällskap utan då är det sex det handlar om. Och snuskigt, själlöst sex… manligt sex.

  Det är i alla fall så jag upplever att människor ser på sexköparna som åker utomlands.

 9. Lavazza skriver:

  Fantastiskt inlägg. Det går inte många timmar av radiolyssnande eller tidningsläsande innan man stöter på något som är negativt vinklat för män och/eller positivt vinklat för kvinnor. Det vore kul med en alternativ radio-station eller tidning för män på mäns villkor.

 10. john olsson skriver:

  En av fördelarna vi män har over here in the USA är att vi slipper bli föremål för köns-mobbning. Over here är både män och kvinnor respekterade och lagen förbjuder diskriminering och förtal. Dessutom då en amerikansk medborgare gifter sig med en utländsk medborgare har hon/han rätt satt stanna i USA hos sin älskade. Detta kallas frihet och mänsklig rättighet over here.

 11. Jack skriver:

  Instämmer, mycket bra inlägg!

 12. Erik skriver:

  Roger Klang:

  ”Det är inte för de svenska kvinnornas skull som jag uppmanar dem att omvärdera asiatiska män, men de borde göra det!”

  Omvärdera? Som de flesta andra på ämnet så uttalar du dig som en som inte lärt dig någonting om den faktiska dynamiken mellan könen. Kvinnor gör ingen värdering av asiatiska män, de följer den som REDAN FINNS!

  Det är inte bara svenska kvinnor som gör så, exempelvis asiatiska kvinnor i USA vägrar konsekvent att vara med svarta män och latinos. Status, status, status, måste ha status!

  ”Precis som med spaggarna mot oss svenska män, så är det samma sak med oss svenska män mot asiaterna, vi stjäl deras manlighet när vi tar deras kvinnor!”

  Vi tar inte deras kvinnor Einstein, i vår nuvarande kultur är det kvinnan som väljer man, inte det omvända.

  ”De får tillbaka den när ”vi” (ni) har vänt trenden med kvinnoströmmen för dem.”

  Helt fel! När deras kvinnor vant sig med högpresterande rika vita män så väljer de kvinnorna hellre att vara ensamma än att byta ner sig igen.

  När problemet väl skapats kan det inte lösas genom återgång till hur det var förr.

 13. Roger Klang skriver:

  Erik:

  Jag har en moralisk approach till skillnad från dig. Hela det här ämnet handlar inte om kvinnor, det är en fråga män emellan! Om inte kvinnorna följer sina värderingar, hur kan värderingarna då finnas? Det kan ju inte vara värderingarna som följer kvinnorna, såtillvida du inte anser att asiatiska kvinnor är predisponerade att välja vita män. Så är det kanske till del. Inom arten gorilla och chimpans så är det många honor som lämnar flocken för andra gruppers hannar, och åtminstone chimpanserna för därför krig grupperna emellan. Honorna (en del av dem) vill helt enkelt försäkra sig om att få nya friska gener till sin avkomma. Åter andra, ofta de fula, söker status och inflytande inom den egna gruppen.
  Menar du att värderingen ligger i generna hos kvinnorna?

  “De får tillbaka den när ”vi” (ni) har vänt trenden med kvinnoströmmen för dem.” Sade Roger.

  ”Helt fel! När deras kvinnor vant sig med högpresterande rika vita män så väljer de kvinnorna hellre att vara ensamma än att byta ner sig igen.” Sade Erik

  Ovanstående var normativt menat, dvs vi BÖR i alla fall göra vad vi kan för att ändra på de östasiatiska männens situation! Men du är väl en sådan som gör allt för att spaggarna ska få chansen att moraliskt rättfärdiga sin kvinnostöld mot oss, eller hur? Jag menar, vi gör ju samma sak mot asiaterna som spaggarna gör mot oss. Hade det varit något med dig så hade du sett till att skaffa dig en irakisk, afghansk eller turkisk flickvän tex, istället för att gå på det som är lättast att införskaffa, då hade jag kunnat respektera dina åsikter!

  Mvh Roger Klang, Lund Scaniae

 14. Quf skriver:

  När blir ett problem ett problem?

  Bra vinklingar på debatten här i kommentarer och artikel. Det känns uppfriskande att läsa att folk i gemen har så otroligt många fler och djupare problemställningar än medias bild av situationen. Jag upplever det intellektuellt svalkande att läsa era inlägg oavsett er inställning.
  Heder åt internet och bloggen!
  Media går oftast intresseorganisationers ärenden och är inte alls en maktfaktor utan bara ett simpelt verktyg för människor med verkligt inflytande.

  Ställer mig lite tveksam till politiska utspel om lagändringar baserade på kvinnojourers uppgifter. Om man ställer siffran 1600 kvinnor som ”importerades” under ett givet år mot siffran kvinnor som jourerna möter under samma år så är problembilden klart överdriven och generaliserad. Lagändringar bör bygga mer på fakta än på gissande.
  Att kvinnor eller män som inte har ställning eller förmåga till egen inkomst är i underläge är inget nytt. Men för många är detta just vägen ut ur fattigdom. Om en människa begår brott mot sin man eller kvinna så skall det förstås beivras. Inget snack om den saken.

  Kvinnors maktspel för att hålla ned män är även en intressant frågeställning. Det är makt och kontrollbeteende det med. Kvinnor börjar dessutom ta efter män även i våldsbrottsstatistiken och missbruket. Anmälningsbenägenheten är otroligt låg vad gäller våld och förtryck där kvinnan är gärningsman. Men även där sker en stor ökning i såväl anmälda som avdömda mål i rättslig instans.

 15. Erik skriver:

  Roger Klang

  ”Jag har en moralisk approach till skillnad från dig.”

  Alla människor har en moralisk approach, problemet är att det finns många moraler i världen och alla människor följer inte samma moral.

  ”Hela det här ämnet handlar inte om kvinnor, det är en fråga män emellan! Om inte kvinnorna följer sina värderingar, hur kan värderingarna då finnas?”

  Nej Roger där vet jag du har fel men jag skall gärna berätta vad felet är. Du tar för givet att det handlar om män eller kvinnor och sedan gör du ett val (samma fel gör radikalfeminister). Men det handlar varken om män eller kvinnor. Det handlar om SAMHÄLLET (institutioner) och kvinnor är programmerade att lista ut vad samhället tycker och anpassa sig efter det och därigenom trygga sig själva.

  För kvinnor är just denna känsla av vara rätt och trygg mycket viktigare än den är för män. Det är därför kvinnor får så höga betyg i dagens skola. För att skolan börjat värdera enbart anpassningsförmåga till vad som idag kallas samhällsvärderingar men som i praktiken är lightvarianten av marxism. Kvinnorna har lärt sig marxism är rätt så marxismens värderingar är vad vi får precis överallt – t o m hos Moderaterna vilket är skrattretande.

  ”Det kan ju inte vara värderingarna som följer kvinnorna, såtillvida du inte anser att asiatiska kvinnor är predisponerade att välja vita män.”

  Nej, de är precis som andra etniciteters kvinnor predisponerade att välja vilken man som helst som för tillfället råkar framstå som bättre än andra män i omgivningens ögon. Det existerar exempelvis inget land på jorden där kvinnor inte dras till rockstjärnor

  ”Så är det kanske till del. Inom arten gorilla och chimpans så är det många honor som lämnar flocken för andra gruppers hannar, och åtminstone chimpanserna för därför krig grupperna emellan.”

  Hos Gorillor och Chimpanser finns inte den tredje faktorn det moderna samhället så vår förmåga att bedöma varför honor föredrar andra gruppers hannar är minst sagt minimal där. Vi kan bara egocentriskt nog förutsätta det har att göra med nåt vi ens kan observera.

  Däremot har vi alla möjligheter att observera hur människohonor beter sig. Det är bara det att vissa ”honor” (efter en modell som stämmer lika bra på olika etniska/politiska grupper) beslutade sig för att det var önskvärt att samhället betraktade att diskutera ämnet som tabu och proklamerade alla män som tar upp ämnet skall anklagas för ondska och hat. (PK kallas förteelsen när debatter förbjuds)

  ”Honorna (en del av dem) vill helt enkelt försäkra sig om att få nya friska gener till sin avkomma.”

  Nej, ”honorna” vill försäkra sig papporna är starka nog att se till avkomman överlever oavsett hur sjuk avkomman är. För du tror väl inte att sociala egenskaper säger nåt om din DNA? Du tror väl inte att vilka kompisar du har på facebook säger nåt om hur frisk du är? För det är ju vad kvinnorna skulle tro om man skall gå på rådata. Det låter ju som nåt som skulle komma från svenska rasforskningsinstitutet. Helt absurt!

  ”Åter andra, ofta de fula, söker status och inflytande inom den egna gruppen.
  Menar du att värderingen ligger i generna hos kvinnorna?”

  Nej! Värderingen att söka högstatusmän ligger definitivt i generna, markeringen vilka de männen är ligger däremot hos samhället och dess institutioner. Vet du vad som bevisligen gör Svarta män mer populära bland vita kvinnor? Att MTV spelar mer rapmusik och att Will Smith gör fler filmer.

  ”Ovanstående var normativt menat, dvs vi BÖR i alla fall göra vad vi kan för att ändra på de östasiatiska männens situation!”

  Jag har aldrig sagt att vi inte bör försöka hjälpa de asiatiska männen, jag har sagt att tomt snack och fantiserad teori inte i praktiken hjälper de asiatiska männen. Så man pratar om att göra det men det är det enda man gör. Pratar! Sedan pratar man dessutom om hur viktigt det är att prata om det.

  ”Men du är väl en sådan som gör allt för att spaggarna ska få chansen att moraliskt rättfärdiga sin kvinnostöld mot oss, eller hur?”

  Ok roger, då tar vi det igen, eftersom kvinnorna är de som gör valet och det värsta och fulaste mest förtryckande som finns idag enligt a) media b) riksdag och c) universitet är en vit man så …. börjar du se en röd tråd mellan hur SAMHÄLLET agerar och kvinnor väljer än?

  Det är inte särskilt svårt. vita män är poppis i länder där de har hög status men i Sverige är ju landet öppet rasistiskt mot vita män på basis av marxistiska önskemål att balansera makt.

  Vi har den bästa indikatorn i världen på vilka män som utsätts för rasism och ändå står dumprofessorn på universitetet och hävdar vita män är priviligerade i Sverige.

  ”Jag menar, vi gör ju samma sak mot asiaterna som spaggarna gör mot oss.”

  Spaggarna gör ingenting mot oss. De stjäl inte våra kvinnor och vi stjäl inte asiatiska kvinnor. Det är kvinnorna själva som bestämmer och väljer – men kvinnornas val är bevisligen inte individuellt.

  Men det får du inte säga, om en riksdagsledamot eller ens kommunalpolitiker sade det skulle de kräva avgång på två sekunder. Ideer är VIKTIGA! Ideer är LIV OCH DÖD, du får absolut inte ha fel ideer oavsett vad som är sant

  ”Hade det varit något med dig så hade du sett till att skaffa dig en irakisk, afghansk eller turkisk flickvän tex, istället för att gå på det som är lättast att införskaffa, då hade jag kunnat respektera dina åsikter!”

  Men snälla nån, att skaffa en irakisk, turkisk eller afghansk flickvän är det enklaste som finns i världen för den som vill. Det är bara att RESA till ett land där de finns och där man inte i skolan lär sig all ondska är vita mäns fel (vilket är exakt vad våra skolor gör). Anledningen det är svårt i Sverige att ragga turkiska kvinnor är att svenska samhällets institutioner anser att vara en vit man är en sjukdom som skall lösas med terapi.

  Här. en artikel från Veckans Affärer, berätta för mig vad det står för åsikt om vita män där Roger Klang. Vad ser du själv?

  http://www.va.se/nyheter/2009/09/23/har-ar-de-som-styr-svenskt-naringsliv-bar/index.xml

 16. Roger Klang skriver:

  Erik:

  Alla människor har inte en moralisk approach, psykopater vet inte vad moral är! Dessutom så är det min moral som är rätt enligt Gud.

  Jag anser att det är en fråga män emellan, inte att det handlar OM män!

  Du kan inte mena att jag är PK i alla fall?

  ”Nej, “honorna” vill försäkra sig papporna är starka nog att se till avkomman överlever oavsett hur sjuk avkomman är. För du tror väl inte att sociala egenskaper säger nåt om din DNA? Du tror väl inte att vilka kompisar du har på facebook säger nåt om hur frisk du är? För det är ju vad kvinnorna skulle tro om man skall gå på rådata. Det låter ju som nåt som skulle komma från svenska rasforskningsinstitutet. Helt absurt!” Erik

  All rasforskning är inte absurd eller rasistisk, idag tex finns det många som förespråkar en comeback för den. Men för att besvara; Varför söker sig då asiatiska kvinnor till vita välbärgade(?) män, medan vita kvinnor söker sig till tuffa svarta och bruna kriminella (oftast)? Borde inte honorna söka sig till samma typ av män enligt ditt sätt att resonera, att honorna vill försäkra sig papporna är starka nog att se till avkomman överlever? Det ser likadant ut var i världen man än kommer, så man kan inte förklara det som relativt. Det handlar om att undvika inavel, som jag säger!

  ”Nej, de är precis som andra etniciteters kvinnor predisponerade att välja vilken man som helst som för tillfället råkar framstå som bättre än andra män i omgivningens ögon.” Erik

  Hur är det med kausaliteten – orsak och verkan? Och vem är ”omgivningen”? Och vad är ”bättre”? Kan det vara relativt? Jag tror att det i huvudsak handlar om att kvinnor ”vill” blanda gener (de har säkert en annan medveten förklaring), men att vissa kvinnor inte kan komma åt andras män på grund av att de förtrycks. Kvinnor är trygghetsnarkomaner, och det kan kanske användas som argument för att de inte söker sig till asiatiska män trots att de är så svartsjuka och benägna att hämnas? Om de svenska kvinnorna hämnas så gör de förmodligen som Billing och hans läsare gör och ger sig hän åt oskyldiga kvinnors män snarare än asiatiska kvinnors män. Billing och hans läsare vill hämnas på svenska kvinnor genom att ta de oskyldiga männens kvinnor, och det är moraliskt fel! Quo Vadis – Gör mot dem som förtjänar det!

  ”Jag har aldrig sagt att vi inte bör försöka hjälpa de asiatiska männen, jag har sagt att tomt snack och fantiserad teori inte i praktiken hjälper de asiatiska männen. Så man pratar om att göra det men det är det enda man gör. Pratar! Sedan pratar man dessutom om hur viktigt det är att prata om det.” Erik

  Så mycket mer kan jag inte göra i dagsläget, men jag hoppas att det hjälper för att övertyga resten om det riktiga i det jag säger!

  ”Ok roger, då tar vi det igen, eftersom kvinnorna är de som gör valet och det värsta och fulaste mest förtryckande som finns idag enligt a) media b) riksdag och c) universitet är en vit man så …. börjar du se en röd tråd mellan hur SAMHÄLLET agerar och kvinnor väljer än?” Erik

  Det beror på samhällets PK-flum antagligen. Men jag tror att oavsett varför kvinnor säger sig välja andras män, eller varför du tror det, så är den evolutionära förklaringen att undvika inavel i de egna generna. En krigförande apa har annars en tendens att konformera sig själv genetiskt, utom i dessa liberala tider. Det måste finnas någon orsak till det senare också, jag har mina teorier, men det blir för invecklat att gå in på det nu. Jag nöjer mig med att citera Aristoteles, som sade att ”människan är det politiska djuret”.

  ”Spaggarna gör ingenting mot oss. De stjäl inte våra kvinnor och vi stjäl inte asiatiska kvinnor. Det är kvinnorna själva som bestämmer och väljer – men kvinnornas val är bevisligen inte individuellt.” Erik

  Det där är en definitionsfråga!

  ”Men snälla nån, att skaffa en irakisk, turkisk eller afghansk flickvän är det enklaste som finns i världen för den som vill. Det är bara att RESA till ett land där de finns och där man inte i skolan lär sig all ondska är vita mäns fel (vilket är exakt vad våra skolor gör). Anledningen det är svårt i Sverige att ragga turkiska kvinnor är att svenska samhällets institutioner anser att vara en vit man är en sjukdom som skall lösas med terapi.”

  Det finns turkiska, Afghanska och irakiska kvinnor i Sverige också, det är bara att välja! Varför låta samhällets institutioner avgöra ifall du är man nog? Du är ju bevisligen karl för din hatt, du borde väl kunna övertyga någon av dem om det? Skyll inte på samhällets institutioner att du väljer den lätta vägen!

  Men vi har faktiskt en del gemensamt också du och jag, och det du skriver som jag kan hålla med om tar jag upp här nedanför:

  ”vita män är poppis i länder där de har hög status men i Sverige är ju landet öppet rasistiskt mot vita män på basis av marxistiska önskemål att balansera makt.” Erik

  ”Vi har den bästa indikatorn i världen på vilka män som utsätts för rasism och ändå står dumprofessorn på universitetet och hävdar vita män är priviligerade i Sverige.” Erik

  ”Men det får du inte säga, om en riksdagsledamot eller ens kommunalpolitiker sade det skulle de kräva avgång på två sekunder. Ideer är VIKTIGA! Ideer är LIV OCH DÖD, du får absolut inte ha fel ideer oavsett vad som är sant” Erik

  Du får gärna besvara det här inlägget, men jag anser inte att jag vill lägga ner mer tid på att svara tillbaka, jag är mitt uppe i studierna!

  Roger Klang, Lund Scaniae

 17. [...] bloggar i högen som jag läst: Pelle Bling Little Miss Chaterbox Motpol Rabiatfeminism Dacke [...]

 18. Matte Matik skriver:

  Mycket bra, Pelle. Ett typiskt exempel på hur man väljer att vinkla dessa frågor i media idag.

  Jag utesluter inte att det finns män som utnyttjar kvinnor som är i beroendeställning till dem, oavsett om de kommer från utlandet eller inte men skulle vilja dela med mig av några egna erfarenheter. En gång i tiden träffade via jobbet äldre män ute på landsbygden som skrev brev till sådana här ”postorderbrudar”. Kvinnorna sa att de var intresserade och ville träffas men behövde pengar till resa (eller pengar av andra anledningar). Männen skickade pengar men naturligtvis dök det aldrig upp några kvinnor.

  Förra året följde en granne en filippinska till hennes hemland. Väl på plats lyckas hon på något vis lura av honom en massa pengar. När han insett vad som hänt blir han så förtvivlad att han tar sitt liv genom att hänga sig. Någon vecka efter hans självmord ska kvinnan tydligen ha annonserat efter en ny man.

  En arbetskollega träffar en thailändska via nätet. De träffas, gifter sig och han flyttar dit under ett år, sedan flyttar de hit till Sverige. Hon använder hans hem till bas för släktingar som kommer hit och arbetar. Han försörjer henne medan hon går hemma och under dagtid har minst en annan man på återkommande ”besök”.

 19. Lavazza skriver:

  MatteMatik: Vill du verkligen outa din granne och din kollega?

 20. inte stolt svensk skriver:

  Jättebra skrivet!

  Sverige är inte alls ett jämställt land. Inte alls.

  Män utmålas som syndabockar enligt samma princip som Nazisterna utmålade judar under andra världskriget. Inte lika markant, men enligt samma princip.

  Vårt sätt att hantera intolerans har varit att flytta den från ett ställe (t ex invandrare) till ett annat (män). Intoleransen är lika stark nu som nånsin i Sverige.

  Vilka hatar vi imorgon?

 21. Erik skriver:

  Roger Klang:

  ”Alla människor har inte en moralisk approach, psykopater vet inte vad moral är! Dessutom så är det min moral som är rätt enligt Gud.”

  Psykopater har definitivt en moral, de håller bara inte med om den moral som många andra har. Jämfört med befolkningen som levde under andra världskriget skulle exempelvis en mycket stor del av befolkningen idag betraktas som psykopater. Under andra världskriget brydde sig folk om varandra och sina länder. Idag så är många ungdomar landsförrädare och bryr sig om ingenting förutom sig själva. Rätt enligt gud? Vet du hur många gudar det finns bara i modern tid som alla har olika åsikter på den punkten?

  ”Jag anser att det är en fråga män emellan, inte att det handlar OM män!”

  Eftersom vi har lagar som gör det till en fråga om vad kvinnor själva föredrar så går det inte att säga det är en fråga ”män emellan” Det är som en film jag såg där två män skulle besluta vem av dem som ”fick” henne genom att slåss. Hon upplyste dem om att det inte spelade nån roll vem av dem som vann. Hon valde bort bägge och de hade inget att slåss om.

  ”Du kan inte mena att jag är PK i alla fall?”

  Ingen person är PK. Det funkar inte så. PK är inget som en person är och inte är. PK är en fråga om vilka ämnen som får debatteras sakligt och inte. PK infördes efter andra världskriget gällande judarna och sedan tog alla andra grupper efter och menade att just DEM fick man inte diskutera för att ens ta upp ämnet var ondska, rasism, hat etc…. Hemska människa, odjur, dålig människosyn etc…

  ”All rasforskning är inte absurd eller rasistisk, idag tex finns det många som förespråkar en comeback för den.”

  Men nu var det inte rasforskningen som jag kommenterade utan iden att dina kompisar skulle säga kvinnor nåt om din dna.

  ”Men för att besvara; Varför söker sig då asiatiska kvinnor till vita välbärgade(?) män, medan vita kvinnor söker sig till tuffa svarta och bruna kriminella (oftast)?”

  Den enkla sanningen är att bägge påståendena som så mycket annan populär ”lore” idag är falska. Asiatiska kvinnor söker sig i främsta hand till asiatiska män att vi tror de söker sig till vita män beror på att vi blivit vetenskapsförnekare.

  ”Furthermore, the study found that there is a significantly higher pairing of white men with East Asian women simply because East Asian women discriminate racially against black and hispanic men.” http://en.wikipedia.org/wiki/Asian_fetish

  Vita kvinnor söker sig i överlägset främsta hand till vita män. Svenska kvinnor gifter sig exempelvis mest med britter och amerikaner. Svenska män gifter sig i högre grad med asiatiska och ryska kvinnor.

  ”Borde inte honorna söka sig till samma typ av män enligt ditt sätt att resonera, att honorna vill försäkra sig papporna är starka nog att se till avkomman överlever?”

  Honorna söker sig inte till nån ”typ” av män. De söker sig på social basis till den sorts man som på den aktuella platsen av samhället betraktas som högstatus och uppvisar det beteendet OAVSETT vilken det är. Vita män är högstatus i Thailand men absurt nog inte i Sverige där det finaste sedan länge enligt den marxistiska överklassen är att tillhöra de ”förtryckta folken” Detta medan vita män skall be om ursäkt för sin existens och helst (som Borgström, Jalmert och Gens) förakta sin egen sort.

  ”Det ser likadant ut var i världen man än kommer, så man kan inte förklara det som relativt. Det handlar om att undvika inavel, som jag säger!”

  Dumheter! Det handlar om att de starka männen (de som kvinnorna uppfattar som starka) får de flesta kvinnorna oavsett land. Vita män i Sverige uppmuntras aktivt av regering, media etc att vara svaga och avtändande för kvinnor. Anita Gradin tillsatte på sin tid en utredning som borde hetat ”hur tvingar vi svenska kvinnor att välja invandrarkillar?” svaret blev att attackera mansrollen vilket hon gjorde.

  ”Hur är det med kausaliteten – orsak och verkan? Och vem är “omgivningen”?”

  Omgivningen ifråga är samhällets institutioner.

  ”Och vad är “bättre”? Kan det vara relativt?”

  Nej, ”bättre” är status eller värde, och det kan givetvis inte vara relativt eftersom våra val visar vad vi värderar högre oavsett hur mycket vi inbillar oss vi kan prata runt våra val och bortförklara dem.

  ”Jag tror att det i huvudsak handlar om att kvinnor “vill” blanda gener (de har säkert en annan medveten förklaring), men att vissa kvinnor inte kan komma åt andras män på grund av att de förtrycks.”

  Ytterligare en myt, kvinnor förtrycks inte, som forskning av Baumeister visade så kom kvinnors påstådda förtryck från kvinnor själva. Sedan skyllde man kvinnornas val på män för kvinnorna ville inte ha ansvar för egna valen.

  ”Kvinnor är trygghetsnarkomaner, och det kan kanske användas som argument för att de inte söker sig till asiatiska män trots att de är så svartsjuka och benägna att hämnas?”

  Asiatiska kvinnor i USA söker sig i överlägset högst grad till asiatiska män. Därefter kommer vita män men svarta män och hispanos rådiskrimineras av asiatiska kvinnor. Vidare så diskriminerar vita kvinnor asiatiska män. Försök själv komma på nån annan känd asiatisk man än Bruce Lee som gifte sig med en vit kvinna.

  ”Om de svenska kvinnorna hämnas så gör de förmodligen som Billing och hans läsare gör och ger sig hän åt oskyldiga kvinnors män snarare än asiatiska kvinnors män.”

  Som Billing gör? Sedan när hämnas Billing på någon?

  ”Billing och hans läsare vill hämnas på svenska kvinnor genom att ta de oskyldiga männens kvinnor, och det är moraliskt fel! Quo Vadis – Gör mot dem som förtjänar det!”

  Ingen aning vad du pratar om nu. Det verkar vara en helt oskyldig anklagelse mot Billing.

  ”Så mycket mer kan jag inte göra i dagsläget, men jag hoppas att det hjälper för att övertyga resten om det riktiga i det jag säger!”

  Såklart du kan göra mer i dagsläget, om du istället uppvärderar vita män i Sverige så kommer de i högre grad att väljas av vita kvinnor och inte behöva söka kvinna i Asien. Problemet är att om du uppvärderar vita män i Sverige är du ett HOT mot de viktiga mångfalds IDEERNA och skall sålunda krossas!

  ”Det beror på samhällets PK-flum antagligen. Men jag tror att oavsett varför kvinnor säger sig välja andras män, eller varför du tror det, så är den evolutionära förklaringen att undvika inavel i de egna generna.”

  Kvinnor väljer inte ”andras” män, kvinnor väljer vad än för man som är stark och högstatus där och nu. Anledningen koloniserade länders kvinnor dras till vita män är att de vita männen är starkare än männen som bor i koloniländerna. Anledningen de männen kan konkurrera med vita män i Sverige är att vita män trampar man på i Sverige både i media och i politiken.

  ”En krigförande apa har annars en tendens att konformera sig själv genetiskt, utom i dessa liberala tider. Det måste finnas någon orsak till det senare också, jag har mina teorier, men det blir för invecklat att gå in på det nu. Jag nöjer mig med att citera Aristoteles, som sade att “människan är det politiska djuret”.”

  Apor säger inte så mycket om människor. Skillnaden mellan olika människor är i sig gigantisk efter århundraden i moderna samhällen.

  ”Det där är en definitionsfråga!”

  Nej, huruvida du kan välja kvinna utan att hon först väljer dig är inte en definitionsfråga. Det är en enkel konsekvens av att du på krogen går fram till kvinnor men kvinnor går inte fram till dig. En kvinna har på en kväll de 100 män som gick fram och pratade att välja mellan. Du har de 10 kvinnor du vågade dig fram till att välja mellan. Vad tror du det har för effekt på din förmåga att ”stjäla”nåns kvinna? Det är kvinnorna som bestämmer och alla vet det!

  ”Det finns turkiska, Afghanska och irakiska kvinnor i Sverige också, det är bara att välja!”

  Har du inte lyssnat? De kvinnorna diskriminerar vita män i Sverige dels eftersom vita män har låg status och dels för att deras egna män hotar både kvinnorna och vita män med våld, vilket Sverige gör ingenting åt förutom att anklaga personer som påpekar detta enkla faktum för rasism och brist på kulturell medvetenhet.

  ”Varför låta samhällets institutioner avgöra ifall du är man nog? Du är ju bevisligen karl för din hatt, du borde väl kunna övertyga någon av dem om det? Skyll inte på samhällets institutioner att du väljer den lätta vägen!”

  Upplysningsvis handlar detta inte om mig personligen, du känner ju inte mig och vet inte vilka kvinnor jag kan få så vad har det med något här att göra?

  ”Men vi har faktiskt en del gemensamt också du och jag, och det du skriver som jag kan hålla med om tar jag upp här nedanför:”

  Vi har säkert massor gemensamt, jag skriver för att bygga en större kunskap om sakfrågan och se vad andra människor säger när jag utmanar den dominerande samhällsdiskursen.

 22. Erik skriver:

  inte stolt svensk:

  Det är inte män som problematiseras (även om man ofta säger det) det är specifikt etniskt vita män som problematiseras. När man säger män är problemet menar man alltid VITA män är problemet. När svarta män är problemet säger man inte det för det skulle enligt dominerande diskurs vara rasism (problematiskt) och ingenting av detta behöver den dominerande diskursen nånsin förklara eller motivera. Det är sant för att de säger det. Påståendet i sig är sanning.

 23. Roger Klang skriver:

  Erik sade:

  ”De kvinnorna diskriminerar vita män i Sverige dels eftersom vita män har låg status och dels för att deras egna män hotar både kvinnorna och vita män med våld, vilket Sverige gör ingenting åt förutom att anklaga personer som påpekar detta enkla faktum för rasism och brist på kulturell medvetenhet.”

  Roger svarar:

  Det är ju det jag har sagt hela tiden, arabiska kvinnor är förtryckta så att de inte kan välja svenska män! Det är du som har förnekat det.

  Roger Klang, Lund Scaniae

 24. inte stolt svensk skriver:

  Erik:
  Det är sant. Det är den vita mannen med helsvenskt ursprung, gärna i medelåldern, som man menar.

  Sen är det ju intressant att svenska tjejer verkar om inte föredra svin så åtminstone sky ”snälla” killar, dvs män som behandlar dom med respekt. Då är det kanske inte så förvånande att mansuppfattningen blir vriden?

  Men som du påpekar, så vill inte kvinnor gärna ta ansvar för sina val. Då blir dom ju inte längre offer. Och debatten utgår ifrån att kvinnor är viljelösa offer.

  Själv har jag medvetet undvikit att ha svenska flickvänner sen några år tillbaka. Dom verkar ha svårt att vara trogna?

 25. Erik skriver:

  Roger Klang:

  Nej, det är inte för att de arabiska kvinnorna är diskriminerade som de inte kan välja svenska killar. Det är för att svenska killar väljer bort sig själva genom att vara mesiga, ryggradslösa och politiskt korrekta – vilket är avtändande för kvinnor i alla länder -. du kan inte ens ragga upp en afrikansk utbytesstudent med den attityden och själva begriper de ingenting av många svenska killars beteende. Har allt – beter sig som om de hade inget att erbjuda. Helt hjärntvättade!

  Och då svenska killar är KLAR majoritet i Sverige och alltså ifall folk missat den den starkare parten i frågan kan de faktiskt om de vill och inte diskrimineras av EGNA eliten och NGOs strunta högaktligen i arabkillars åsikter om allting! Precis som Italien högaktningsfullt kan be Europarådet och Europadomstolen fara och flyga om de har sin egen elit på egna landets sida.

  Vet du vad Italiens försvarsminister sade? Titta själv och jämfört med svenska självrasisterna!

  http://www.youtube.com/watch?v=lFdt9wEZv64

  Inte bara mohammedbilder utan handskakning, enkönade simtider, förakt för språket och allt annat där nu Sveriges elit av helt obegripliga orsaker (du kan ju fråga dem men de tycker bevisligen inte de behöver svara) diskriminerar sitt eget land sin egen kultur och sin egen historia istället.

  Det kanske är nån slags försök till karma new age shit!, Sverige var onda under andra världskriget och nu måste Sverige straffa sig själv och alla politiker och alla högutbildade måste tillsammans anstränga sig för att straffa och skada Sverige (varför? Ingen svarar, det bara är så och det är superviktigt alla tycker så)och det är det finaste som finns att attackera Sverige för det påstod Adorno i sin bibel ”The authoritarian personality” att gör man inte det blir invånarna fascister.

  Det är vad de sade, meriterade akademiker vars böcker finns än idag sade att om du inte attackerar dig själv blir du en fascist! Det är vad det svart på vitt står! När jag fick veta det så trodde jag det var ett skämt men nej det är inget skämt.

 26. inte stolt svensk skriver:

  Erik: ”Det är för att svenska killar väljer bort sig själva genom att vara mesiga, ryggradslösa och politiskt korrekta – vilket är avtändande för kvinnor i alla länder”

  Uppenbarligen inte för kvinnor i sydostasien =)

 27. Erik skriver:

  inte stolt svensk:

  ”Det är sant. Det är den vita mannen med helsvenskt ursprung, gärna i medelåldern, som man menar.”

  Ålder spelar ingen roll, är du kille och inte tillräckligt genus, antinationalistisk etc så är du problemet. Titta bara på klappjakten och censuren mot helt harmlösa grupper som SD och ND. (eller som skulle vara det om det inte var sånt liv)

  Eller sade jag harmlösa? Det är de såklart inte om det är iden som är de viktiga! Ideer är på blodigt allvar! Folk med rätt Ideer! Det är vad skolan skall lära ut. Universitetslärare som tror att USA fällde atombomben över Vietnam. Professorer som Eva Lundgren med forskning som säger precis raka motsatsen till vad hennes egna data säger. Författare som Liza Marklund som kallar det ”politiskt projekt” att först säga nåt har hänt, sedan upptäcker folk det var osant.

  ”Sen är det ju intressant att svenska tjejer verkar om inte föredra svin så åtminstone sky “snälla” killar, dvs män som behandlar dom med respekt. Då är det kanske inte så förvånande att mansuppfattningen blir vriden?”

  Nej svenska kvinnor skyr inte män som behandlar dem med respekt. Problemet är att det svenska killar idag tror är respekt har inte ett dugg med respekt att göra det är intränad propaganda och att lyda en politisk ideologi har liksom aldrig haft med respekt att göra. Respekt är saker man väljer men INTE måste. Om du måste göra nåt så blir det såklart inte uppskattat oavsett hur duktig du är.

  Men vet ni verkligen inte detta redan? Jag trodde alla visste sedan genevekonventionen att framtvingade handlingar är värdelösa i ett fritt samhälle. Det gäller jämställdhet också vilket är klassisk logik.

  ”Men som du påpekar, så vill inte kvinnor gärna ta ansvar för sina val. Då blir dom ju inte längre offer. Och debatten utgår ifrån att kvinnor är viljelösa offer.”

  Nej, jag sade VISSA kvinnor ville inte att kvinnor skulle ta ansvar för sina val. Jag citerar texten nedan

  ””Det är bara det att vissa “honor” (efter en modell som stämmer lika bra på olika etniska/politiska grupper) beslutade sig för att det var önskvärt att samhället betraktade att diskutera ämnet som tabu”"

  Svenska kvinnor har aldrig bett feministerna lägga sig i detta, feministerna är objuden hjälp som är helt övertygade om att de har rätt att lägga sig i medan den hjälpte förnekas rätten att klara sig själv (infantiliseras) och det är ju de (ofta manliga) stollepolitikerna som lyssnade på feministerna som är anledningen svenska kvinnor tvingas på skiten.

  Vissa kvinnor. Inte alla kvinnor, inte de ens de flesta. Ingen har i praktiken frågat kvinnorna vad de vill för de välvilliga feministerna fanns ju turligt där och kunde berätta det redan och då slapp man ju fråga. Man vill ju inte fråga kvinnor vad de vill förrän man först berättat för kvinnor vad de skall tycka eller hur?

  Kul när opinionsbildare och forskare är samma personer. Först säger de till kvinnor vad de skall tycka, sedan gör de undersökningar om vad kvinnor tycker. Och det skall föreställa kvinnor med makt. Löjligt!

  ”Själv har jag medvetet undvikit att ha svenska flickvänner sen några år tillbaka. Dom verkar ha svårt att vara trogna?”

  Nej, däremot så blir kvinnor av alla sorter mer otrogna mot mesig omanliga män eftersom de är programmerade att söka starka män som kan skydda barnen och faktiskt vara pappor. Och med riktig pappa menar jag inte låtsasmamma. Jag menar förebild.

  Jag skall lära dig ett magiskt ord du kan använda på svenska kvinnor för att de skall vara mindre otrogna: Nej

 28. Erik skriver:

  inte stolt svensk:

  ”Uppenbarligen inte för kvinnor i sydostasien =)”

  Jo för dem också men nu råkar det vara så här att när svenska killar reser utomlands så får de sin ryggrad vid passkontrollen. Dvs om du som svensk kille går runt i Thailand har du inte känslan av att vara lågstatus. Samhället hyllar dig och det påverkar dig. Precis som du påverkas varenda dag negativt av hur svenska samhället behandlar dig men det är du för länge sedan vant dig med och slutat tänka på. Så ingen säger nåt om att det faktiskt är så.

  Exempel: En kompis är usel med tjejer, fixar inte tjej på flera år trots att han känner hundratals och arbetar i kvinnodominerade branscher. Han sysslar med ideellt arbete i en världskänd organisation där han har regional chefsposition. Han kan ändå bara bli kompis för de gamla tjejerna är han kompis med och de nya… jo dem får han som chef inte stöta på för det finns det PK-regler mot. Tjejerna får utnyttja honom (fixar resor och bjuder på mat), han får inte använda vad han har för att fixa sex. Flera år går.

  Han reser till Asien. tar två dar att hitta en flickvän. De delar två veckor där. När han kommer hem så försöker han få henne att flytta till Sverige. Han fixar allt åt henne det var hon som sade nej. Det var en för stor omställning för henne.

 29. Roger Klang skriver:

  ”…kan inte ens ragga upp en afrikansk utbytesstudent med den attityden och själva begriper de ingenting av många svenska killars beteende. Har allt – beter sig som om de hade inget att erbjuda. Helt hjärntvättade!” Erik

  Jag tror att det du har att säga här förmodligen gäller såväl arabiska kvinnor som svenska män. Det är inte så konstigt med vår gemensamma historia bakom oss. Men du kan antagligen inte erkänna det, för du är med stor sannolikhet psykopat, enligt vad jag tror. Du kan inte ens erkänna att du inte kan erkänna att du hade fel, ens om du hade fel.

  Men låtom oss ändra på det faktumet att svenska män inte ger sig på jakt på arabiska kvinnor för att de inte förstår att de har något att erbjuda då, du och jag!? Vi kan bli de första av en lång rad svenska casanovas. Jag är förvisso lite för gammal för att jaga 20-åringar (44 år), men du skulle väl neka till det också? OK, skitsamma då, arabiska kvinnor kan vara riktigt vackra! Var bor du någonstans i Sverige förresten?

  Mvh Roger

 30. Adam Weisshaupt skriver:

  Roger Klang,
  Wow, just detta med att leka Freud på nätet har just Erik skrivit om här:
  http://aktivarum.wordpress.com/2009/07/28/att-lasa-manniskor-pa-natet/

  Ganska starka ord och ej så trevligt eller konstruktivt må sägas!

 31. Roger Klang skriver:

  Weisshaupt:

  Att jag tror att han är psykopat är för att han försöker mästra folk, det är heller inte så trevligt. Men det säger inte nödvändigtvis något om vad jag tycker om honom för det! Jag har säkert känt flera psykopater i mitt liv. Den enda konstruktiva av debattörerna i det här blogginlägget var annars jag när jag menade att vi skulle ge oss ut på friarstråt mot arabiska kvinnor. Man kan kanske säga att jag synade honom.

  Mvh Roger

 32. Adam Weisshaupt skriver:

  Roger Klang,
  Det du kallar för att mästra kallar jag för att upplysa, det finner jag inte bara trevligt utan dessutom konstruktivt. Man behöver inte köpa allt som sägs men om man dubbelkontrollerar vad Erik säger så är det ju de facto så att han är korrekt,han beskriver ju hur det ligger till rent faktamässigt utan relativism eller känsloargument. Tror att många människor uppfattar det som befriande att någon vågar vara så kaxig som han och sticka ut hakan rejält i ett normalt sett tråkigt PK debattklimat i Sverige.

  Har sett Erik´s kommentarer på många olika platser ute i cyberrymden och kan påtala att han är aldrig någonsin personligt aggressiv mot någon, dvs han använder inte argumentationsfel när han debatterar. Utan att känna Erik personligen så kan jag nog säga att han är skolad i retorik och använder en gammal filosofisk dygd när han argumenterar till det slutgiltiga. Detta är fint och behöver anammas mer oavsett vad du analyserar ned honom personligen till.

  Ingen svensk man utom då just rasister skulle nog ha någonting emot att fria till arabiska kvinnor då de både är vackra och feminina (precis som de flesta kvinnor) men de kvinnorna är tyvärr inte så intresserade av svenska män vilket i sig inte är konstigt när samhället lär ut att vi är ”no good”. Det finns fler orsaker som lämnas därhän men det finns likheter med det som förhindrar svenska kvinnor att se upp till svenska män och där gäller samma sak som för arabiska kvinnor, det är en trosriktning som ligger bakom.

  Vilken approach föredrar du när du vill ha dialog? exemplet ovan så säger du ju, för att ta en liknelse:
  Jag tycker du är dum i huvudet och du har dessutom fel som jag inte behöver grunda på någonting annat än min helt personliga åsikt, men skulle du vilja gå ut o ta en öl med mig?

  Du har nog synat någon som sitter med royal flush på handen Roger Klang

 33. Erik skriver:

  Roger Klang:

  ”Jag tror att det du har att säga här förmodligen gäller såväl arabiska kvinnor som svenska män. Det är inte så konstigt med vår gemensamma historia bakom oss.”

  Ursäkta? VÅR HISTORIA?
  Vilken historia menar du? För att citera hur jag bemötte riksdagskandidaten från Miljöpartiet på newsmill som också svamlade om vår mörka historia.

  Mayariket tillämpade människoffer, zulu hade skräckvälde och vad kannibalerna på söderhavsöar gjorde kanske du kan lista ut själv? Sverige är ett under av hög moral jämfört med konkurrenterna
  .
  Vi har heller inte gift bort åttaåringar till sina kusiner, vi bor inte i ett fd krigsfångeläger och vi har inte mördat miljontals människor i meningslösa blodiga klasstrider. Så vad fn skall vi skämmas för i vår gemensamma historia?

  För att den inte är perfekt jämfört med en påhittad fantasi?

  Franska män har mer ryggrad än svenska trots att de inte bara fick storstryk av nazisterna och fick kravla till USA om hjälp utan även för att de utbildade varenda en av massmördarna som förvandlade Kambodja till dödens fält – Och det på sina mest prestigefyllda universitet – men inte tusan är det de som står och skäms.

  Så berätta för mig, vad i Sveriges historia är det som du inbillar dig skulle förklara detta beteende. Jag börjar hjärtligt tröttna på folk som inbillar sig de INTE behöver förklara det.

  ”Men du kan antagligen inte erkänna det, för du är med stor sannolikhet psykopat, enligt vad jag tror. Du kan inte ens erkänna att du inte kan erkänna att du hade fel, ens om du hade fel.”

  Var det inte du som babblade om hur du inte var PK nyss? Det där är just vad PK är för någonting! Att börja babbla om att den andra måste vara sjuk/ond eller vad än som gör man slipper debattera. För det första 1) nej det är jag inte och för det andra 2) även om jag vore det hade vad du sade inte varit mer sant för det.

  ”Men låtom oss ändra på det faktumet att svenska män inte ger sig på jakt på arabiska kvinnor för att de inte förstår att de har något att erbjuda då, du och jag!?”

  Som jag berättade för dig redan högre upp… ””När problemet väl skapats kan det inte lösas genom återgång till hur det var förr”" . Vi lever i NU, inte i DÅ. Detta är anledningen sociala konstruktionister kan förespråka vad som helst. Om det bara genomförs snabbt nog så tvingas vi fortsätta sedan för det vi hade har vi inte kvar.

  Mest extrema exemplet är förståss Kambodja där nästan alla högutbildade mördades för att försäkra en återgång var helt omöjlig.

  Exempel: Idag har många arabiska killar tack vare den undervisning de fått på våra skolor upptäckt precis samma saker som marxisterna ”upptäckte”. Att västvärlden såklart är ond, dålig och det därmed är deras moraliska plikt att skydda sina kvinnor från dig (oss)

  Medan dår-professorers som Kamali hävdade ”det förklarar vi med utanförskap och fattigdom” ….vet du var islamistiska radikalismen och västhatet ökar mest nånstans? Hos högutbildade barn till medeklassens invandrare. Detta över hela Europa. De berättar hur de har vår fina skola att tacka för sin radikala insikt.

  ”Vi kan bli de första av en lång rad svenska casanovas.”

  Vi hade kunnat bli det förr i tiden om ländernas invandrare var assimilerade istället för uppmuntrade att tycka västvärlden är ond.. Vilket leder till hedersvåld. Vilket stollar som Professor Kamali sedan skyller på att vi inte hatade oss själva mycket nog såklart. Sådan tur han är vår ev blivande statsministers favoritprofessor.

  ”Jag är förvisso lite för gammal för att jaga 20-åringar (44 år), men du skulle väl neka till det också? OK, skitsamma då, arabiska kvinnor kan vara riktigt vackra! Var bor du någonstans i Sverige förresten?”

  Alla kvinnor kan vara riktigt vackra. Därav anledningen det finns en tävling som heter Miss World. Och den där åsikten att du är för gammal var får du den ifrån? Ytterligare PK trams. Dennis Kucinich (en av demokraternas presidentkandidater 2008) här är hans och hans frus hemsidor. Berätta vad du var för gammal för igen. Jag missade PK poängen är jag rädd.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Kucinich
  http://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Kucinich

 34. Erik skriver:

  PS: På tal om arabiska kvinnor

  En av mina föreläsare gifte sig med en iransk kvinna. Var han en Casanova? Nej han levde och arbetade i Iran före revolutionen. Då var vita män respekterade där nere och religionen var en ren privatsak. Det var alltså bara för en man att möta en kvinna han tyckte om och starta en relation. Ingen j-a hedersvåld eller rasistiska mellanösterungdomsgäng som skyddade ”sina” kvinnor.

  Vad hände? Samma sak som i Kambodja. En student åkte till Frankrikes universitet, pluggade bla sociologi, kom i kontakt med västerländska revolutionära teoretiker (Sartre) åkte tillbaka till Iran beväpnad till tänderna med teorier vilka sedan applicerade på verkligheten såklart resulterade i samma sak där som de alltid gjort, sk ”frihetskamp” eller rättare sagt först våldsamheter – sedan diktatur och fattigdom.

  Det speciella i Iran var att man inte nöjde sig med att skapa unga terrorister, man drog in religionen i det hela också. Mellanösterns fredligaste minst politiska variant av Islam (Shia) blev mellanösterns mest rabiata variant. Man kan undra vad fransmännen som utbildat Shariati tänkte med, men å andra sidan utbildade de ju Pol Pot också, de måste vara stolta.

 35. Roger Klang skriver:

  “Jag tror att det du har att säga här förmodligen gäller såväl arabiska kvinnor som svenska män. Det är inte så konstigt med vår gemensamma historia bakom oss.” Roger

  ”Ursäkta? VÅR HISTORIA?
  Vilken historia menar du? För att citera hur jag bemötte riksdagskandidaten från Miljöpartiet på newsmill som också svamlade om vår mörka historia.” Erik

  Roger svarar:

  Jag menade vår gemensamma historia med de arabiska invandrarkvinnorna, att vi bägge har fått stå tillbaka under tiden som deras män och våra kvinnor haft roligt!

  OK, jag tar dig på ditt ord när du säger att du inte är psykopat! Men du försöker ändå mästra folk.

  Mvh Roger Klang, Lund Scaniae

 36. Erik skriver:

  Roger Klang:

  ”Jag menade vår gemensamma historia med de arabiska invandrarkvinnorna, att vi bägge har fått stå tillbaka under tiden som deras män och våra kvinnor haft roligt!”

  Det där är ju bara helt obegripligt. Skulle beteendet förklaras av vår historia när det var beteendet i sig som skapade den historian? Hur kunde något som ännu inte hade inträffat förklara vad som inträffade? Jag brukar beskriva mig själv som logiker och empiriker och logiskt kan det där enbart betraktas som ett cirkelresonemang ungefär som handlingen i Terminatorfilmerna, hur kunde Schwarzenegger-robotens skrot skapa vad som skapade roboten?

  Nej vårt beteende förklaras såklart inte av historian som skapades av vårt betenende och är sålunda heller inte förståeligt på basis av den historian. Vårt beteende skapade historian men vårt betende skapades av något helt annat.

  ”OK, jag tar dig på ditt ord när du säger att du inte är psykopat! Men du försöker ändå mästra folk.”

  Mästra? Vad betyder det? Ytterligare en PK-term som skall gynna personer som inte orkar ta reda på någonting i sakfrågor? Jag gjorde en snabb sökning och gissa vad jag hittade? Jo denna underbara artikel:

  http://www.fib.se/visa_info.asp?PostId=12&Avdelning=035&Sidrubrik=Sett,%20l%E4st,%20h%F6rt&e=e004

  Först så skall Lennart Rahm rescensera böcker, han anklagar författaren för att vara mästrande såklart

  ”Bildningssmåborgerskap. Kanske är det därifrån hans mästrande ton kommer.”

  Sedan svarar Anders Björnsson som var författaren ifråga:

  ”Jag tycker nog att det är litet parodiskt att en artikel där jag anklagas för att vara mästrande ska vara skriven i en så mästrande ton som Lennart Rahms recension av mina böcker ”

  Snacka om att placera debatten på lägsta tänkbara Kalle Anka-nivå.

  Du var mästrande sa Knatte
  Nej DU var mästrande sa Fnatte
  Ni är både mästrande sa Tjatte

  När sådana här nonsensord ersätter riktig debatt så kan man vara säker på att personer som kan ingenting gärna uttalar sig beväpnade med nonsensordet ifall nån som faktiskt skulle varakunnig i sakfrågan skulle råka avslöja den som inte brytt sig om att göra research.

 37. Roger Klang skriver:

  Kom igen nu Erik, visa dig sårbar för en gångs skull! Det har ju jag gjort för dig. Du behöver inte ha rätt alltid.

  Roger

 38. Erik skriver:

  Roger Klang:

  Det handlar inte om hurvuda jag har rätt/fel det handlar om huruvida det faktiskt inträffat eller inte. Att vi skulle låtsas något som bevisligen hänt inte hände för att jag sagt det hände och det enligt nån odefinierad ideologi skule vara bättre om jag visade svaghet och hade fel förefaller synnerligen absurt. Vilken ideologi är det som kräver det förresten?

  Och nej jag behöver inte ha rätt alltid och det hade ju varit bättre för precis alla inblandade om betydligt mer saker jag just beskrivit varit felaktiga här. Men för att de skall betraktas som felaktiga så skall ju först detta styrkas, och ingen blir mer glad än jag om du bevisar jag har fel. För jag vill ha fel. Det är då inte kul att ha rätt på de här punkterna. Tror du jag vill ha rätt?

  Vidare så är det ju inte jag personligen som har rätt. Jag bara sammanställer saker som andra personer framfört redan, det är ju inte nödvändigt att uppfinna hjulet en andra gång. Och därmed kan man inte visa mer svaghet för det innebär ju att om mina källor ljuger/hade fel har jag det också. Det är sålunda ingen prestigefråga. Det handlar inte om rätt/fel. Det handlar om sant/osant.

  Och sårbar? Jag har blivit anklagad för att vara psykopat TVÅ Gånger (skitkul) och ha dålig människosyn (trevligt) och dålig kvinnosyn (toppen) och intolerant och allting mellan regnbågens bägge ändar. Jag är inte säker på varför efter denna kavalkad av attacker du tror jag är intresserad av att vara sårbar.

  Men du får gärna försöka förklara det för mig. Även om jag hellre såg en förklaring på varför svenska män går runt och skäms för Sveriges historia.

 39. Roger Klang skriver:

  Ok Erik! Men jag reagerar när jag känner mig påhoppad, som man kan göra när du kommenterar en. No hard feelings hoppas jag?

  Roger

 40. Anaïs skriver:

  Jag kan instämma i att kvinnor dras till män de anser står högt på deras egen värdeskala. Denna värdeskala skiljer sig dock åt – kraftigt – mellan olika kvinnor och, framför allt, olika miljöer. Att påstå att kvinnor generellt dras till ”rockstjärnor” exempelvis, menar jag är fel. Om jag skall vara personlig så står inte en sådan högt på min egen värdeskala, där jag på hans plats istället skulle placera, låt säga, en överläkare eller en forskare som blivit publicerad i Nature – men framför allt någon som jag finner intellektuellt jämbördig eller överlägsen mig själv. Inbringande men själlösa sysselsättningar inom finanssektorn anser jag t ex utförs av drägg. Låg placering, tills motsatsen är bevisad av andra egenskaper. Etc etc. Olika miljöer har olika, ibland radikalt olika, värdeskalor. – Om vi nu skall vara sådana.

 41. Erik skriver:

  Anais:

  Jag är inte riktigt säker på om ditt svar är ett missförstånd men jag kan förtydliga mig även om du i flera saker hade samma åsikt som jag uttryckte.

  ”Jag kan instämma i att kvinnor dras till män de anser står högt på deras egen värdeskala. Denna värdeskala skiljer sig dock åt – kraftigt – mellan olika kvinnor och, framför allt, olika miljöer.”

  Eftersom jag beskrev generella data så är det per definition olikheter mellan individer. Att värdeskalan skiljer sig åt mellan olika miljöer var precis vad jag sade. Fast jag skrev inte inte olika miljöer utan olika samhällen. Jag poängterade även hur olikheterna mellan kvinnorna i mycket hög grad styrs av samhällets egen värdering.

  ”Att påstå att kvinnor generellt dras till “rockstjärnor” exempelvis, menar jag är fel.”

  Vad skulle vara fel med det? De män som faktiskt är rockstjärnor berättar själva om just detta faktum. Det spelar ingen roll var nånstans de spelar. De får ändå en större kvinnlig respons än andra yrkeskategorier. Goerge Clooney var i Sverige idag, vi har en tävling där man kan vinna dejt med honom eller med en överläkare vad väljer svenska kvinnor?

  ”Om jag skall vara personlig så står inte en sådan högt på min egen värdeskala, där jag på hans plats istället skulle placera, låt säga, en överläkare eller en forskare som blivit publicerad i Nature – men framför allt någon som jag finner intellektuellt jämbördig eller överlägsen mig själv.”

  Det visar ju att du är intellektuell, det säger ingenting om kvinnor i allmänhet som givetvis inte är intellektuella. Sedan är det också en fråga om ålder. Alla kvinnor är ju 20 nån gång i livet och sålunda om de flesta 20 eller 25-åringar dras till rockstjärnor blir det också de flesta kvinnor som dras till rockstjärnor. Att man inte gör det längre betyder inte påståendet inte stämmer. Man växer inte magiskt ifrån att gjort saker för att man numera tycker de var dumma.

  ”Inbringande men själlösa sysselsättningar inom finanssektorn anser jag t ex utförs av drägg. Låg placering, tills motsatsen är bevisad av andra egenskaper. Etc etc. Olika miljöer har olika, ibland radikalt olika, värdeskalor. – Om vi nu skall vara sådana.”

  Ja men som sagt, jag beskrev den generella (vanligaste) värderingen. Jag har aldrig sagt att du är den vanligaste sortens kvinna i varje given valmöjlighet. Men anledningen det finns någonting som är vanligast (GENERELLT) är att fler personer faktiskt väljer det alternativet och det är givetvis inte nödvändigtvis samma personer varje gång vilket är orsaken ingen kan peka ut vilka de ”vanliga” människorna är.

 42. Anaïs skriver:

  Erik; Jag redovisade min uppfattning och det var inte alls i polemik med dig (förutom det där med ”rockstjärnor”). Vi är nog rätt eniga.

 43. Mattias skriver:

  Lite statistik ur den nya studien:

  17800 svenska kvinnor gifte sig mellan 1990-2004 med män som samtidigt flyttade till Sverige.

  Av männen kom:
  24 procent från Västeuropa
  19 procent från Mellanöstern och Nordafrika
  12 procent från överiga Norden
  11 procent från Nordamerika

  22368 svenska män gifte sig mellan 1990-2004 med kvinnor som samtidigt flyttade till Sverige.

  Av kvinnorna kom:
  29 procent från Sydostasien
  26 procent från Ryssland och Östeuropa
  11 procent från övriga Norden
  10 procent från Sydamerika

  Källa: Institutet för framtidsstudier

 44. Christina Nauckhoff skriver:

  Om giftasvanor

  I morgonens Dagens eko i P1 hördes detta:
  ”Myt om mäns giftasvanor bekräftas
  En studie om svenskars val av utländska giftaspartners bekräftar myten att män ofta gifter sig med yngre kvinnor från Sydostasien medan svenska kvinnor hittar sin partner på närmare håll.

  Forskaren Thomas Niedomysl på Institutet för framtidstudier har granskat svenskföddas val av giftaspartners.
  – När det gäller svenska män som gifter sig med kvinnor som kommer från ett fattigt land, då är det en ganska stor ålderskillnad där den svenska mannen i genomsnitt är tio år äldre än den kvinna han gift sig med, säger Thomas Niedomysl.
  Myten om äldre svenska män som hittar en yngre partner i Sydostasien, södra Afrika eller Östeuropa bekräftas av ny forskning från Institutet för framtidsstudier. Men när det gäller svenskfödda kvinnor ser det annorlunda ut.
  – De har framförallt ett annat geografiskt mönster, eller upptagningsområde skulle man kanske kunna kalla det, där man framförallt väljer partner från Västeuropa och övriga Norden.
  I studien har Thomas Niedomysl och hans kollegor tittat på 40 000 giftermål under perioden 1990 till 2004. I ungefär sex fall av tio när det gällde svenskfödda män som gift sig med någon född utomlands kom deras giftaspartner från ett utvecklingsland.
  Forskarna hittade ett samband som innebar att ju fattigare land desto yngre partner valde mannen. Däremot om partnern kom från ett rikare land suddades ålderskillnaden ut.
  Cirka 20 procent av kvinnorna som hade gift sig med någon född utomlands hade hittat sin giftaspartner i regionerna Nordafrika eller Mellanöstern.
  Vad de här skillnaderna mellan könen beror på vet inte Thomas Niedomysl.

  – Jag tror inte det har med skilda resmönster eller något sånt att göra, jag tror inte heller att svenska kvinnor i större utsträckning jämfört med svenska män jobbar i Västeuropa. Men jag vet inte, det får fortsatt forskning utvisa, säger forskaren Thomas Niedomysl.
  Lotta Karlsmark
  lotta.karlsmark@sr.se”.

  När jag läser detta kommer jag att tänka på vad en god manlig vän sade till mig en gång :” Jag skulle aldrig kunna vara gift med dig för du tjänar för mycket”. Det har jag funderat mycket på.

  Intervjun med forskaren finns på P1:s hemsida http://www.sr.se

 45. Mattias skriver:

  Det där är något man hör ofta, men jag som relativt ung man känner inte alls igen mig. Varken i mig själv eller i min bekantskapskrets. Jag misstänker att det är en generationsfråga?

  Snarare kan jag känna tvärtom, jag har jobbat mycket hårt för en ganska bra lön och tycker det vore väldigt tråkigt om en del av det hårda arbetet skulle ”försvinna” genom att min fru/sambo har en förhållandevis låg lön. Jag vill kunna njuta av frukterna av mitt hårda arbete själv och inte dela med mig till någon som har haft andra prioriteringar och värderingar men nu gärna har en lite bättre levnadsstandard… Jag menar, inte får jag tillbaka några av de helger eller sena kvällar jag offrat när vännerna haft kul?

  Och barn-aspekten. Om BÅDE jag och min fru tjänar bra så kan vi ge våra barn bättre och tryggare förutsättningar än om bara jag tjänar riktigt bra.

  Jag vill OCKSÅ ha en partner som tjänar en massa pengar! Varför skulle det vara ett kvinnligt privilegium?

 46. Erik skriver:

  ”Vad de här skillnaderna mellan könen beror på vet inte Thomas Niedomysl.”

  Jaaaaaa vad kan det bero på att endast det ena könet gifter upp sig?
  Kan det bero på att det ena könet är de enda som kan gifta upp sig tro?

  Nej logik och sanning sådana ofeministiska saker bryr sig inte forskarna om såklart.

 47. Christina Nauckhoff skriver:

  Mattias!
  Vore underbart om det är en generationsfråga! Och att din – och min sons (41) – generation tänker annorlunda.
  Anledningen till att jag tog upp ekonomisk ojämlikhet i relationer, är ju att den här forskningen om giftasvanor visar på en maktobalans. Tjänar man mer än den andre vill det till att man är medveten om att detta kan leda till ett maktbeteende hos en själv.
  Saxat på en juridisk sida på nätet:
  ”I ett äktenskap har man skyldighet att ansvara för varandras försörjning, det har man inte i ett samboförhållande.”
  Skall jag taga vara på min broder? Hustru? Make?
  Tack, i alla fall, för ett respektfullt svar.

 48. [...] att män som kommer till Sverige, eller asylsökande män som har relationer med svenska kvinnor (vilket är vanligt), ska få något stöd om de misshandlas. Dessutom kan man fundera över ordvalet [...]

 49. [...] är relaterat till mitt blogginlägg Bägge könen kan förtrycka och utnyttja. Så troligen handlar det om kvinnor från Thailand och liknande länder som far illa efter att de [...]

 50. Ivar Arpi skriver:

  Väldigt bra inlägg.

 51. En med vett i skallen skriver:

  Kvinnor behöver inte utnyttja män för sex p.g.a. att männens starka sexualdrift gör att kvinnor lättare kan tillfredsställa sitt behov när det väl behövs. Då mäns sexualdrift är starkare behöver de ta till andra medel. Bl.a. att gifta sig med kvinnor från fattigare länder i utbyte mot en ”vuxenrelation” där mannen styr regelbundenheten. Därav är det rent biologiskt stor skillnad mellan giftemål där kvinnan är i beroendeställning och vice versa, det bör väl biologisten Pelle begripa?

Google