Ärlighet är befriande

02 februari 2010, av Pelle Billing

Jag vet inte hur många gånger jag hört de som försvarar radikalfeminismen och statsfeminismen säga att dessa ideologier inte har något att göra med manshat. Förutom då att själva grunden för deras människosyn är att män förtrycker kvinnor, eftersom män gillar att ha makt.

Därför är det befriande med en radikalfeminist som är ärlig, och vågar stå för vad hon tycker. Karin Eder Ekman, en av tre redaktörer för Newsmill, skriver idag i ett blogginlägg:

Dags att återta radikalfeminismen. Sakernas Tillstånd talar för att det är lika bra att skita i männen. Det är ju ett krig därute.

Hon fortsätter sedan:

Varenda kvinna har ju erfarenheter som bekräftar den radikalfeministiska våldsanalysen [...]

Jag vill tacka Karin Eder Ekman för hennes ärlighet. Det är befriande med en radikalfeminist som tydligt erkänner vilken människosyn hon har.

arg-radikalfeminist

Tack för tipset, Clabbe!

 

5 kommentarer på “Ärlighet är befriande”

 1. Matte Matik skriver:

  Eva Lundgren sticker inte heller under stolen med vad hon tycker. Polischefen är bara som andra män:
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/02/n-r-ska-vi-erk-nna-att-polischefen-bara-r-som-andra-m-n

 2. Clabbe skriver:

  Det kan vara värt att tillägga att Karin Eder Ekman var chefredaktör för den svenska feminismens flaggskeppstidskrift Bang 2002-2008.

  Ytterligare en tongivande feminist som vädrar manhatiska åsikter alltså!

 3. Bernt skriver:

  Har denna människa alltså stor makt över vad som blir publicerat i Newsmill. Då kan man ju förstå att det mer o mer håller på att kantra över till ett språkrör för dessa dinosaurier till radikalfeminister som Eva L. Winberg. ROKS m.fl. Människor som man kunde ha trott varit passerade till glömskan för länge sen för sin manshatande propaganda

 4. Mia skriver:

  Kanske välkänd för många här men hittade denna pärla bland kommentarerna på NM.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/skyldigt-kon-bara-trams_408063.svd

 5. Erik skriver:

  Underbart, Karin hävdar radikalfeminismen såg till kvinnor fick rösträtt i Sverige.

  Kvinnor fick rösträtt 1919 i Sverige
  Radikalfeminismen grundades runt 1960 i USA

  Radikalfeminismen kom ca 40 år för sent för att ha haft nåt med rösträtten att göra.
  Radikalfeminismen har inte haft ett dugg med rösträtt att göra. Framför allt skapades den för fientlighet mot den frihet som pornografi och playerbeteende ansågs ge män från de krav kvinnorna hade på män.

  Erica Jong – se upp för mannen som säger sig stödja kvinnlig befrielsekamp, han tänker säga upp sig från jobbet.

  Senare så upptäckte de att prostitution och kvinnojourer gav mer makt i fina salongerna och sedan dess utmärks radikalfeminister av att bygga makt på hur mycket de säger sig hata sexköp och skydda kvinnor. En påfallande stor del av radikalfeminismen är att via mobbning och trakasserier av vissa kvinnor skydda andra kvinnor från de skadliga kvinnornas inflytande.

  Exempelvis kvinnor som Carolina Gynning och Pamela Andersson brukar tokmobbas av radikalfeminister. Radikalfeministiska åsikten kan sammanfattas:

  Antingen så finns inte sådana kvinnor som trivs, och om de finns är de korkade bimbos och om de finns och inte är korkade så är de iaf onda och skadliga för kvinnokampen.

Google