Aftonbladet länkar till mig

04 januari 2010, av Pelle Billing

Idag uppmärksammar Aftonbladet Debatt ett av mina tidigare blogginlägg, i samband med en debattartikel om våldtäkt och maxstraff.

Själv har jag som bekant inget emot rejäla straff för våldtäkt så länge rättssäkerheten upprätthålls.

aftonbladet-pelle-billing

 

3 kommentarer på “Aftonbladet länkar till mig”

 1. BekeZeke skriver:

  Coolt!!
  Keep up the good work!

 2. Erik skriver:

  Herrejösses vilken absurd debattartikel det där var, du borde nästan ha varnat om innehållet Pelle. En stolle till politiker som klagar över att en person som dömdes till grov våldtäkt fick 8 års fängelse och inte maxstraffet 10 års fängelse.

  Ungefär som vissa feministers påstående att det måste heta våldtäkt för om förövaren döms till sexuellt utnyttjande gör det att förövaren framstår som oskyldig ”det skickar fel signaler” och naturligtvis nämner artikeln både impulser och signaler såväl som tendenser och . Allting som inte betyder ett skvatt nämns men det enda konkreta budskapet som finns i artikeln lyder:

  ”Som riksdagsledamot är det inte min uppgift att kritisera enskilda domslut.”

  Ändå är det både vad artikeln börjar och slutar med. Tjat om hur det borde vara tio år istället för åtta år. Nästa steg är som vi redan vet att diskutera möjligheten till ett grövre namn som låter ondare och vid fällande dom sänder rätt signaler. Vi kanske skall kalla de grövre våldtäkterna för själsmord istället?

  Eller så kanske vi bör uppvärdera våldtäkt så det blir större än mord. Vid mord dör man ju bara, våldtäkt måste väl betraktas som värre? FN har ju en praxis att vid krig är det de överlevande kvinnornas lidande som beskrivs.De dödade männen betraktas som de tursamma, kanske samma retorik bör tillämpas här för att sända ”rätt signaler”?

 3. Ulf Andersson skriver:

  Suveränt med länkningen, Pelle!

  Vi får hoppas att det händer och fötter
  lite mer positiva saker för mansfrågor
  under 2010 än under 2009.

  Gammelmedia kan inte undvika dessa
  frågor hur länge som helst.
  Bara för att Aftonbladet har en nätupplaga,
  betyder det inte automatiskt att de följer med
  i sin egen samtid.

  Uffe från PappaRättsGruppen

Google