Våld mot män valideras

04 december 2009, av Pelle Billing

Att även män kan misshandlas i en nära relation bekräftas idag av DN:s psykolog Ann-Kristin Lundmark. På ett balanserat och nyanserat sätt diskuterar hon hur våld i nära relationer uppstår, och hon gör det på ett sätt som stämmer med det forskningen visar. Ju fler behandlare som vågar prata om detta, desto mer kommer myten om könsmaktsvåldet att brytas.

lonely_man

 

5 kommentarer på “Våld mot män valideras”

 1. Nisse skriver:

  Jättebra att detta kommer fram någonstans iaf, även om det inte hittar till förstasidorna direkt utan hamnar på en lite mer undanskymd plats. Men det är ett framsteg och med många små steg kommer man tillslut fram till målet :)

 2. ytong skriver:

  Nu vitnar nog Margareta Winbergs knogar (det var hon som införde ”mäns våld mot kvinnor” till riksdagen).

 3. EP skriver:

  ytong

  Jag går igenom riksdagsarkiv efter spår och det verkar mycket riktigt som om debatten om våld mot män fullständigt dog när hon blev jämställdhetsminister. Har du nån annan referens?

  Och på förekommen anledning, det blev i nåt fall missuppfattat som rabiat feminism, får jag påpeka att mitt ”frontalangrepp” var menat som satir. Om det innebär ett gott betyg eller ej vet jag inte.

 4. Musse Pig skriver:

  EP, det var ju uppenbart att du skojade. Exvis MA reagerade nog färgad va tonläget hos den som slog larm på hennes blogg. Jag kollade in ditt inlägg och blev övertygad om att du skojade.

 5. ytong skriver:

  EP:

  Kammarens protokoll

  Riksdagens snabbprotokoll
  Protokoll 2002/03:14
  Fredagen den 8 november
  Kl. 09.00 – 14.17

  Anf. 34 Vice statsminister MARGARETA WINBERG (s):

  [...] Mäns våld mot kvinnor är inte heller det något individuellt enstaka problem. Det ingår i denna könsmaktsordning där vi har en överordning och en underordning, där män är överordnade och kvinnor är underordnade, där män är norm och kvinnor är undantag. [...]

  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=101&dok_id=GQ0914&bet=2002/03:14

Google