Notiser

31 december 2009, av Pelle Billing

Anders Borg

Anders Borg kommer med detta uttalande på GP Debatt: ”Det finns en könsmaktsordning och den vill jag ändra på. Därför är jag feminist.” Fler och fler ledande Moderata politiker bekänner sig till könsmaktsordningen, ett ideologiskt begrepp som är en direkt efterföljare till marxismen och klasskamp. Fascinerande.

En pensionär i Jönköping har örfilat en 12-årig pojke och ångrar sig inte. Han får tydligen även gott stöd från pensionärsföreningar och allmänheten. Frågan är hur mycket stöd han hade fått om han örfilat en 12-årig flicka?

I Malmö vill man jobba för jämställdhet i kommunala bolag, då det finns fler manliga chefer och styrelseledamöter än kvinnliga. Samtidigt konstaterar man: ”Att arbeta för ett mer jämställt samhälle ser kommunen själv som en viktig uppgift. Av kommunens cirka 20 000 anställda är 1 100 chefer. Av dessa är 65 procent kvinnor.” När det är en majoritet kvinnor bland cheferna är det jämställt, och när det är en majoritet män bland cheferna är det ojämställt. Välkommen till feminismens förlovade rike. (Tack för tipset Sara!)

 

7 kommentarer på “Notiser”

 1. Ulf Andersson skriver:

  Visst råder det en könsmaktsordning:

  Barnen betraktas som kvinnornas ägodelar,
  och därför får 9 av 10 mammor boendet för barnen
  och 7 av 10 mammor får enskild vårdnad.

  Att det råder en könsmaktsordning i Sverige
  där kvinnan är överordnad mannen, råder det inga tvivel om.

  Uffe från PappaRättsGruppen

 2. Urban skriver:

  Undrar om Anders Borg vill ändra på könsmaktsordningen som råder inom hemmets och reproduktionens sfär? Det vill hursomhelst vi i Moderatmännen.

 3. klas skriver:

  ”En pensionär i Jönköping har örfilat en 12-årig pojke och ångrar sig inte. Han får tydligen även gott stöd från pensionärsföreningar och allmänheten. Frågan är hur mycket stöd han hade fått om han örfilat en 12-årig flicka?”

  Mycket intressant jämförelse. Inget stöd alls, eller hur? Att pojkar ska uppfostras med negativ återkoppling ligger djupt i oss, tror jag.

 4. Gonzo skriver:

  Anders Borg är feminist eftersom han inser att borgarna håller på att förlora valet i höst. Genom att vara feminist så hoppas han att han ska få stöd bland Sveriges kvinnor.
  Kvinnor som sätter feminismen före politiken.
  Vad som helst bara dom är feminister.

 5. [...] skrev jag om Anders Borgs (M) radikalfeministiska uttalande, och han har även tidigare stolt proklamerat att [...]

 6. [...] som varit på gång en tid nu, efter uttalanden från Anders Borg och Per Schlingmann, har nu blivit en officiell verklighet. Moderaterna har inordnat sig i ledet [...]

 7. [...] men det vore trevligt om Alliansen nu ser till att sätta stopp och slutar jamsa med. Om inte Borg, Reinfeldt ochSchlingmann vaknar från sin rosa feministsömn så kommer det att finnas folk som [...]

Google