Manliga förebilder

04 december 2009, av Pelle Billing

Arne Höök skriver i Aftonbladet att vi behöver manliga förebilder i förskolan och i skolan, och att vi får inte låta pedofilskräcken driva bort männen. Jag kan inte annat än instämma. Som vanligt är jag emot kvotering på arbetsplatser, men att ha en del män i skolsystemet torde vara oerhört värdefullt för barnen – särskilt för dem som inte har någon positiv manlig förebild på hemmaplan. Om män finns närvarande så får små pojkar något att se upp till och något att sträva efter, medan små flickor kan lära sig relatera till det andra könet på ett tryggt och positivt sätt.

skolpojke

Vad gäller pedofilin så finns det inga vattentäta skott mot den, då även kvinnor begår övergrepp mot barn. Det enda man kan göra är att se till att man kontrollerar lärares bakgrund, samt har en rimlig uppmärksamhet på eventuella avvikelser. Men det går inte att vaccinera samhället mot olika typer av brott, hur gärna vi än skulle vilja det.

Tack för bloggtipset Mattias, jag tar gärna emot tips!

Läs även detta utmärkta blogginlägg som på ett skrämmande sätt illustrerar hur radikalfeminismen skapar sig ett tolkningsföreträde i svensk politik, genom att säga att den står över forskningen.

 

6 kommentarer på “Manliga förebilder”

 1. EP skriver:

  Tack för länken.

  Jag visste inte att det kunde vara så underhållande med gamla riksdagsprotokoll, och Lennart Rohdin framstår som den ensamme förkämpen för manlig jämställdhet i ett hav av feminister.

 2. Urban skriver:

  Själv har jag mer och mer börjat luta mot att alla skattefinansierade verksamheter ska vara skyldiga att spegla samhället, dvs. kvotering kan bli aktuellt. Jag vill inte betala för en skola/vård/omsorg och socialtjänst som enbart verkar bestå av kvinnor utan jag vill se män, kvinnor, homon, transpersoner och färger av alla de slag och veta att jag kan bli bemött av folk som ”förstår mig” och inte är för enkelspåriga i sitt tänkande. I privat verksamhet har man ju förstått detta mer och mer – att man ska spegla kunden – men stat och kommun verkar vara helt efterblivna.

 3. Urban skriver:

  Dessutom borde vi maskulister börja kräva att mäns fantastisak entreprenöriella förmågor ska kunna appliceras på skol/vård osv.. för att vitalisera dessa verksamheter och göra de mer attraktiva för män.

 4. Pelle Billing skriver:

  Intressanta tankar Urban! Ska bli spännande att följa hur du vidareutvecklar dem.

 5. Kristina skriver:

  Visst behövs fler män och manliga förebilder. Kvotering är jag tveksam till, vill hellre se attitydförändringar för att nå inriktningen att spegla kunden. Det är ju viktigt att barnen tas om hand av duktiga pedagoger. När jag pluggade i Linköping/Norrköping fanns ett manligt nätverk bland pedagogstudenterna.

 6. [...] är själv övertygad om att det är positivt att även ha män som jobbar i förskolan och skolan. Den finns en mängd forskning som visar att barn som växer upp med sin pappa skyddas mot [...]

Google