Krönika om Ingrid Carlqvist

10 december 2009, av Pelle Billing

Östgöta Correspondenten har ytterligare en artikel idag som måste läsas, nämligen en krönika om Ingrid Carlqvists avskedande.

Passa även på att titta på Correns webb-TV ikväll som ska handla om pappadiskriminering.

Uppdatering: Programmet börjar kl 19.

 

4 kommentarer på “Krönika om Ingrid Carlqvist”

 1. Lövet skriver:

  Corren – ett ljus i mörkret!

 2. Bernt skriver:

  Håller med Lövet.
  Verkar vara det enda också i gammelmediavärlden. Det är en dyster och deprimerande insikt att det verkligen är så illa ställt i Sverige år 2009

 3. Snorri skriver:

  Detta är konsekvensen av vad som händer när först media, sedan politiker och till slut även företag accepterar och lägger sig platta för extrem-feminismens påståenden. Idag har feminismen, en mycket snäv ideologi, givits tolkningsföreträde i en rad frågor. När nu denna ideologi börjar ifrågasättas, som i fallet Carlquist, blir reaktionen den som man alltid ser när totalitära ideologier ifrågasätts – alla som inte är med oss är mot oss och eftersom vi är goda måste de vara onda.

  Feminismen påminner vänsterrörelsen under 70-talet, helt plötsligt skulle allt ses ur klassperspektiv och klasskampen var den överskuggande historiska kraften, skolor och universitet skulle genomsyras av socialistiska ideer och ‘arbetare’ kvoteras in maktpositioner (bara för att snabbt korrumperas). Då som nu blev alla som vågade opponera sig utfrysta och utmobbade och samhällsklimatet blev ännu mer vänstervridet. Detta forskred ända tills dess att pendeln svängt för långt och dumheterna inte var hållbara.

  Det är kanske den punkten vi närmar oss i jämställdhetsdebatten i Sverige – feminismen har gått så långt att vanliga människor börjar förstå att det är något galet. Än vågar dock inte media riktigt ta i frågan. Vi får vänta och se.

Google