Ge din man bättre sex

22 december 2009, av Pelle Billing

Gudrun Schyman och Veronica Svärd fortsätter idag sandlådedebatten om vem som har bäst sex, genom att skriva en debattartikel under rubriken Vi feminister har visst bättre sex. Troligen är det väl Expressen som satt rubriken, men innehållet matchar precis det som står överst.

Som källhänvisning till sitt påstående om bättre sex lämnar Schyman och Svärd denna forskningsrapport, som man även kan läsa mer om här. Och vad kommer då den rapporten fram till när det gäller sex?

Men with feminist partners also reported both more stable relationships and greater sexual satisfaction.

Det är alltså män som har sex med en feministisk kvinna som rapporterar bättre sex, inte feministerna själv. Således borde Schyman och co omformulera sin slogan på följande vis:

Bli feminist och ge din man bättre sex!

samlag

Alla skämt åsido, så kan man inte dra några särskilda slutsatser av en enstaka forskningsrapport med c:a 500 deltagare. Det behövs större studier som upprepas på flera olika sätt för att kunna uttala sig om ämnet. Och det bör inte endast vara personer som identifierar sig som feminister som genomför dem.

 

6 kommentarer på “Ge din man bättre sex”

 1. Anders skriver:

  Känns lite som Fi:s utspel var bara en simpel mediakupp för att få lite uppmärksamhet snarare än att de menar allvar… jag gillar ju teoretisera om sex :-) så jag hade ju hoppats på lite mer substans från Fi så man hade nåt mer att bita i och fundera runt, men de säger ju till och med själva att det är ”skämtsamt”.

  Om rapporten kan man ju säga att även om män till feminister upplever bättre sex behöver det inte alls ha något med jämställdhet att göra. Jag kan tänka mig att uttalade feminister och deras män inte är den blyga inbundna typen (lär ju bli en del politiskt snack), och kanske därför är mer öppna till att experimentera, prata om och hitta fram till sex båda gillar.

 2. Kim skriver:

  Och du läser som en kratta verkar det som… ”Men with feminist partners ALSO reported both more stable relationships and greater sexual satisfaction.”

  Din slutsats efter (din) läsning borde väl också vara att män borde söka feministiska partners? Du står nog inte högt i kurs ;)

 3. Gonzo skriver:

  Kim
  Och du läser som en kratta verkar det som… “Men with feminist partners ALSO reported both more stable relationships and greater sexual satisfaction.”

  Står det vilka dom jämför med? Bättre sexuell tillfredställelse än vem eller vilka?

  Jag har hört att scouter har eldigt sexliv.
  Gå med i båtklubben så får du bättre sexliv.
  Med mig så är sexlivet kanon, jag njuter och ingen har klagat hittills

 4. Jenny skriver:

  Läs gärna vad Niklas Hellgren (som själv är feminist) skriver om rapporten. Enligt honom finns inget belägg i rapporten för de påståenden som Svärd och Schyman gör.
  http://niklas-hellgren.blogspot.com/2009/12/konsten-att-lasa-en-forskningsrapport.html

 5. Pelle Billing skriver:

  Tack Jenny för länken! Niklas H klär av deras påstående ganska så rejält.

 6. katten skriver:

  Gonzo

  Du gav mig förklaringen! Här körde fem scotrar som galningar runt på åkrarna.
  Snön yrde och det gnistrade ibland. Nu fattar jag vad dom höll på med. Jag skulle gå ut och lifta med dom om jag inte tappat bort vantrna. Det är – 18
  grader, så jag kan inte vara utan vantar. Djäklar också!

Google