Extremister angriper Ingrid Carlqvist

08 december 2009, av Pelle Billing

rattvisa

Ingrid Carlqvist, som bloggar om rättssäkerhet för män – och som är kritisk till dagens statsfeminism – har fått sparken. Ett par extremistiska feminister har skickat osanna mejlanklagelser till hennes chef och till de annonsörer som stödjer tidningen Villaliv där Ingrid varit chefredaktör.

Dessa anonyma figurer som skickar mejl har kommit med helt galna anklagelser av typen:

Ingrid Carlqvist påstås ”ha för vana att besöka pedofiler i fängelse och tala för deras sak … i sitt krig mot statsfeminismen”.

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta? Helt klart är iallafall att det finns krafter i Sverige som inte accepterar att man ifrågasätter det rådande paradigmet där en man som är anklagad för våldtäkt eller incest alltid är skyldig.

Om du tycker att det är helt felaktigt att sparka Ingrid Carlqvist bara för att det finns ett par galningar som baktalar henne, så skicka gärna ett mejl till Villalivs ansvariga utgivare Fredrik Lindblahd (fredrik@villaliv.net) och till chefredaktören Peter Ollén (peter@villaliv.net).

Uppdatering: Mejla även Ballingslövs VD  på thomas.wuttke@ballingslov.se och koncernchefen anders.wassberg@ballingslov.se. Det var Ballingslöv som drog in annonspengar p g a de anonyma mejlen. Tack Clabbe för påpekandet.

Uppdatering 2: Gå med i Facebook-gruppen Vi som bojkottar Ballingslöv Villaliv.

Uppdatering 3: Följande mejl har jag nyss skickat iväg till de fyra mejladresserna ovan. Känn dig fri att klippa och klistra när du själv skickar iväg ett mejl.

Hej,

Jag skriver till er då jag är upprörd över att Ingrid Carlqvist har fått sparken från sitt jobb som chefredaktör för Villaliv. Ingrid är utsatt för en förtalskampanj, och jag tycker det är ynkligt av Villaliv och Ballingslöv att vika sig platt för några enstaka extremistiska feminister som inte vill annat än att få tyst på henne.

Ingrid sysslar med rättssäkerhet för män – ett mycket viktigt område i dagens Sverige då många döms helt utan bevis och senare visar sig vara oskyldiga. Det kan gälla anklagelser om våldtäkt, incest och annat otäckt som oskyldiga män spärras in för. Ingrid är däremot mycket tydlig att hon endast sysslar med rättssäkerhet och att hon starkt fördömer de nämnda typen av brott.

Alla ni fyra som får detta mejl är själva män, så en dag kan det svenska rättssystemet drabba er.

Jag driver en relativt framgångsrik blogg och har där skrivit om er behandling av Ingrid. Detta kommer att leda till en folkstorm och Ballingslövs varumärke kommer att skadas långt mycket mer av att ni såg till att Ingrid fick gå, än av att det fanns ett par isolerade galningar som baktalade henne. Ni har fortfarande chansen att ändra er.

M v h

Pelle Billing
Jämställdhets- och mansfrågekonsult
www.pellebilling.se

Uppdatering 4 (9/12 kl 11:34):Har fått svar av Peter Ollén, läs här:

Hej,

Här föreligger nog ett missförstånd.
AGI hade under 2009 uppdraget att producera tidningen Villaliv. Det sista av dessa nummer skickades till tryckeriet för drygt en månad sedan. Vi hyrde in Ingrid Carlqvist som redaktör till detta uppdrag.
För 2010 hade vi också lagt in ett bud, baserat på Ingrid Carlqvist som redaktör. Denna upphandling förlorade vi dock, då Ingrid Carlqvist själv gått in med ett lägre bud, baserat på att hon skulle ta hand om produktionen utan att någon på AGI anlitades.
Då AGI inte längre har kvar detta kontrakt, har vi tvingats säga upp en formgivare.
AGI har kvar en ägarandel på tio procent i Villaliv, vilket dock är så pass lite att det inte ger oss någon faktisk beslutanderätt i ägarfrågor. Jag står kvar som ansvarig utgivare och svarar gärna på publicistiska frågor men upphandling av det redaktionella materialet är något som VD sköter helt på egen hand.
Malmö den 9 december
Peter Ollén
Förläggare, AGI

Uppdatering 5: Läs pressmeddelandet från Blue Media/Blue Publishing som gav ut Ingrids bok ”Inte utan mina söner”.

Uppdatering 6: Läs vad Fredrik Lindblahd skrivit för svar till Medborgarperspektiv. Läs även vad Ingrid själv skriver här och här.

Uppdatering 7: Ballingslöv svär sig nu fria från att de ska ha hotat att dra in annonser värda 450 000 från Villaliv. Detta skrivs det om i Second Opinion och Resumé har ändrat i sin artikel. Således förefaller det vara Villalivs VD och huvudägare Fredrik Lindblahd som själv fattat beslutet att Ingrid Carlqvist inte var önskvärd som chefredaktör.

Uppdatering 8: Läs även vad Stefan Lundström – Ingrid Carlqvists förläggare – säger i första kommentaren till detta blogginlägg.

Uppdatering 9 (11/12 kl 17.22): Fler artiklar om Ingrid: Expressen, Dagens Juridik, Journalisten.no. Men fortfarande inget mediadrev. Troligen beror detta på att Ingrid engagerar sig i mansfrågor, och det finns inga starka mansorganisationer och inte heller är journalistkåren särskilt intresserade i könsfrågor där inte kvinnor är offren.

 

67 kommentarer på “Extremister angriper Ingrid Carlqvist”

 1. Medborgare X skriver:

  Fredrik Lindblahd, Peter Ollén och Ballingslöv är en skam för demokratin och yttrandefriheten!

 2. Adam Weisshaupt skriver:

  Jag saknar ord……

 3. Musse Pig skriver:

  Kan ingen skapa en välformulerad namninsamling för att Ingrid ska få tillbaka sitt jobb? Ta reda på vilken fegskit på Ballingsröv som tog beslutet.

 4. Musse Pig skriver:

  Och ta reda på och tala om vem det äckliga krypet är som ligger bakom emailen!

 5. Mattias skriver:

  Tyvärr tror jag inte personer som lyssnar på den typen av grundlösa påståenden lyssnar på en vädjan till den sunda förnuftet från representanter från den andra sidan… Det behövs påverkan från kundgruppen, t ex efter ett inlägg i en av de större tidningarna.

 6. PabloHoney_4 skriver:

  Har nu mailat Peter och Fredrik på Villaliv

  Nu går faan lös….Nu kommer nog nästa bloggstorm ..

 7. Musse Pig skriver:

  Jag utgår att det är en förstasidesnyhet i samtliga dagstidningar imorgon!

 8. Sara skriver:

  Jag har också mailat berörda, man tror banne mig inte sina ögon när man läser det!
  De borde skämmas att stödja direkt ultrafeministiska strömmningar och de galna kvinnor som står bakom de mail som ligger till grund för detta! Att de kan bli så grundlurade!
  Ingrid står bakom rättssäkerheten i vårt land som de senaste åren helt förfallit till skamliga häxjakter som inte står långt från medeltida synsätt!

 9. Pelle Billing skriver:

  Jag har uppdaterat inlägget ovan.

 10. Adam Weisshaupt skriver:

  Gå med i gruppen ”vi som bojkottar Ballingslöv”
  http://www.facebook.com/group.php?gid=195122655348

 11. Musse Pig skriver:

  Nu sket de i fläkten, häxorna!

 12. Erik skriver:

  Nu får det banne mig vara nog med alla indirekta smygangrepp på yttrandefriheten! Har mailat Ballingslöv och frågat hur de tänkte egentligen. Jag förstår ju hur Lindbladh/Villaliv tänkte (ryggradslöst att inte stödja sin redaktör men ekonomiskt är det förståeligt), vad jag inte fattar är hur Ballingslöv kunde ge dessa nätmobbare nån som helst betydelse från början.

 13. Leroy skriver:

  Det här skickade jag i korthet.till de bägge på Ballingslöv :

  ”Hur kommer det sig att Ni väljer att ifrågasätta offentliga Ingrid Carlqvist och inte de anonyma e-post meddelanden Ni fått.

  Ni borde nog stöttat Ingrid och Villaliv i den anonyma cisrkus hon utsatts för där man inte valt att granska skillnad mellan påstående och sanning eller leverans.

  Varför har Ni agerat på detta vis?

  För vem skull?

  Örjan”

 14. PabloHoney_4 skriver:

  Har nu även mailat VD:n och koncernchefen på Ballingslöv!

 15. Roffe skriver:

  Mailat Ballingslöv och Villaliv/ R

 16. [...] Carlqvist! Daddys: Ingrid Carlqvist får sparken för att hon skriver sanningen Pelle Billing: Extremister angriper Ingrid Carlqvist . . . . [...]

 17. Bernt skriver:

  Nu är det fan imig nog!
  Har gått med i facebook-gruppen och skickat lite svavelosande mail till de så kallade männen på Ballingslöv. Till Villalivs adresser gick inte, det var borttagna/spärrade om inte jag gjorde nåt fel

 18. Medborgare X skriver:

  Bernt!

  Du kan alltid försök mail Fredrik Lindblahd på lindblahd@mediagruppen.se. Jag fick ett ypperligt surt svar när jag mailade honom. Han svarade från adressen ovan.

 19. Clabbe skriver:

  Läge att tipsa kvällstidningarna? Detta borde vara mumma för dem. Vill se dem ställa Wuttke till svars!

 20. susanna svensson skriver:

  Hoppas vi blir många medlemmar i facebook gruppen

 21. PP skriver:

  Statsfeminismen i sin renaste form …

 22. PabloHoney_4 skriver:

  Pelle!

  Tydligen är Nibe och IVF inblandade. Dessa företag borde också tas i örat.

 23. PabloHoney_4 skriver:

  Gerteric Lindquist: VD & Koncernchef på Nibe

  gerteric.lindquist@nibe.se

  Benny Torstensson: Informationschef på Nibe

  benny.torstensson@nibe.se

 24. PabloHoney_4 skriver:

  Har någon adressen till IVT?

 25. PabloHoney_4 skriver:

  Notering: Det finns olika uppgifter om det är IVF eller IVT som är inblandade. IVF enligt Blue Publishing? Någon som vet?

 26. Sofia skriver:

  Men vad säger lagen om detta? Är det ok att avskeda folk på basis av personliga åsikter/politisk aktivitet?

 27. Mattias skriver:

  …och vad säger facket?!

 28. Snorri skriver:

  Notera att Ballingslöv faktiskt fortfarande (Stena äger 80%) är börsnoterat och därmed kommer att ha en bolagsstämma. Troligen ngn gång i april-maj nästa år. Utnyttja det.

  Även NIBE International, en av de andra annonsörer som nämnts i sammanhanget, är börsnoterat och kommer att hålla bolagsstämma i maj.

 29. [...] alla de andra som upprörts av detta: Medborgarperspektiv, Monica Antonsson, Daddys, Gunilla Kinn, Pelle Billing och många [...]

 30. Medborgare X skriver:

  PabloHoney_4!

  Jag får nog ta på mig förvirringen on det är IVF eller IVT som är inblandade. I Blue Publishings press release nämns IVF, men efter att ha googlat detta namn går det inte att hitta något företag med det namnet som kan tänkas vara annonsörer i Villaliv. IVT däremot är en stadig annonsör i Villaliv och andra liknande tidningar. De säljer värmepumpar o.dyl. Företaget ligger i Tranås och ingår i Bosch Thermoteknik AB. http://www.allabolag.se/5562629062

 31. Pelle Billing skriver:

  Jag har lagt till en viktig uppdatering i inlägget ovan – svar från Peter Ollén.

 32. Pelle Billing skriver:

  Notera dock att Peter Ollén gått in som chefredaktör i Ingrids ställe. Han har valt att sitta still i båten.

 33. profanum_vulgus skriver:

  Angående Carlqvist:
  Fortsätt LÄNKA till inläggen om Ballingslöv. När jag senast googlade på ballingslöv var länk nr 10,11 och 14 länkar som avhandlade deras behandlande av Ingrid Carlqvist.
  Ju fler sidor som länkar till dessa inlägg desto högre upp hamnar dessa länkar vid googling.

 34. [...] funderingar – Sverige 2009 – avskedad för sina åsikterarPelle Billing – Extremister angriper Ingrid CarlqvistGenusNytt – GenusNyttDick Erixon – Dick ErixonHelsingborgs Dagblad – Lars [...]

 35. Medborgare X skriver:

  Pelle!

  Jag fick exakt samma svar från Peter Ollén. Han verifierar att Ingrid Carlqvist fanns med i två av buden för upphandlingen att producera Villaliv under 2010. Både tillsammans med AGI och i ett eget bud utan AGI (ett bud som var lägre). Precis som Peter säger så har inte AGI speciellt mycket att säga till om vid beslut vem som ska producera Villaliv då de endast har 10% av rösterna.

  I slutändan är det Fredrik Lindblahd sitter på beslutet i form av att Mediagruppen har en majoritetspost i Villaliv och det är han som står bakom beslutet att avsluta relationen med Ingrid Carlqvist. Hans syn på saken framgår ju med all tydlighet här: http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2009/12/far-man-engagera-sig-och-ha-asikter-vid.html

 36. Sara skriver:

  Har fått detta svar från Ballingslöv idag:

  ”Tack för ditt mail som vi självklart gärna vill besvara. Jag som svarar dig är ansvarig för marknadsföringen på Ballingslöv AB.

  Vi har under dagen fått kännedom om en artikel i tidningen Resumé som påstår att vi på något sätt skulle vara inblandade i tidningen Villalivs beslut att inte förlänga sitt avtal med Ingrid Carlqvist. Detta är helt felaktigt och ogrundat. Denna artikel låg ute under några timmar innan den rättades av Resumé och detta påstående togs bort.

  Vi är ett företag som marknadsför oss via ett flertal kanaler där tryckta medier är en del. Bland dessa är tidningen Villaliv en av flera aktörer och vi har gjort bedömningen att den är intressant, eftersom den distribueras till villaägare som är en viktig målgrupp för oss. Vi har ett hundratal olika leverantörer och vi ställer aldrig några krav på deras bemanning. Än mindre skulle vi komma på tanken att ha synpunkter på vad anställda hos våra partners gör på sin fritid.

  Efter att ett flertal av annonsörerna i Villaliv fått mail med påståenden kring Ingrid Carlqvist har vi fortsatt att annonsera i tidningen.

  Vi har ännu inte satt vår övergripande medieplan för 2010 och har dessutom för vana att alltid köpa reklamplats med mycket kort varsel, dvs. ett nummer i taget. Att vi därmed, som påståtts, avbokat någon media i tidningen Villaliv inför 2010 är helt felaktigt vilket alltså Resumé också korrigerat i sin artikel.

  Jag är uppriktigt ledsen för att detta påstående gjort dig upprörd och jag kan bara med gott samvete lova dig att det är helt felaktigt.

  Har du ytterligare frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta mig.

  Med vänlig hälsning

  Martin Lundell

  Ballingslōv”

 37. [...] Billing – Extremister angriper Ingrid Carlqvist Monica Antonsson – Feg anonym helveteshäxa lyckades få bort Ingrid Carlqvist! Daddys – Ingrid [...]

 38. [...] efter att meningsmotståndare utövat påtryckningar. Flera bloggar har uppmärksammat saken (Pelle Billing, Pär Ström, Dick Erixon, Ann Helena Rudberg, Medborgarperspektiv med flera).  Yttrande- och [...]

 39. Krille skriver:

  Ja Ingrid ska åtminståne ha en j*vla tur att hon är en kvinna. Tänk ifall hon vore en man? Jag låter er andra lista ut det.

 40. Bernt skriver:

  Håller med dig Krille.
  Just därför är det så viktigt att stötta henne att fortsätta vara en röst i detta radikalfeministiska mörker som håller på att lägga sig över Sverige. För varje kvinna som har integritet att stå upp för sanning och rättsäkerhet är guld värda. Inte för att vi inte behöver män i detta . Vi behöver massor av män som får upp ögonen och ser vad som händer, men det är trots allt lättare idag för en kvinna att få säga sanningen än en man.

 41. maukonen skriver:

  Sände just denna variant av Pelles brev till berörda ynkryggar.

  Hej,

  Jag skriver till er då jag är upprörd över att Ingrid Carlqvist
  har fått sparken från sitt jobb som chefredaktör för Villaliv. Ingrid
  är utsatt för en förtalskampanj, och jag tycker det är ynkligt av
  Villaliv och några annonsörer att vika sig platt för några enstaka
  extremistiska feminister som inte vill annat än att få tyst på henne.

  Ingrid sysslar med rättssäkerhet för män – ett mycket viktigt
  område i dagens Sverige då många döms helt utan bevis och senare visar
  sig vara oskyldiga. Det kan gälla anklagelser om våldtäkt, incest och
  annat otäckt som oskyldiga män spärras in för. Ingrid är däremot mycket
  tydlig att hon endast sysslar med rättssäkerhet och att hon starkt
  fördömer de nämnda typen av brott.
  Ingrid har en rejäl portion rättspatos och civilkurage, hur mycket har
  ni ?
  Era handlingar tyder på att rättssäkerhet och yttrandefrihet är inget
  som är värdefullt, mycket skrämmande enligt mig.
  Ni kunde ha ställt er bakom Ingrid, genom att offentligt ta ställning
  för det fria ordet och rättssäkerhet, men ni fegade ur och vek er för
  anonyma personer som falskeligen slänger ur sig den ena absurda
  anklagelsen efter den andra.

  Jag har en blogg och har där skrivit om er behandling av Ingrid.
  Detta inlägg tillsammans med andra inlägg på massor av bloggar kommer
  att leda till en folkstorm och kommer att skada både Villa Liv och de
  annonsörer långt mycket mer av att ni såg till att Ingrid fick gå, än
  av att det fanns ett par isolerade galningar som baktalade henne. Ni
  har fortfarande chansen att ändra er.

  M v h

  Ann-Mari Maukonen
  Gävle
  http://maukonen.wordpress.com

 42. Joakim Eng skriver:

  Sådär, nu har jag också sänt en protest till dem.

 43. Bernt skriver:

  Har fått svar från Martin Lundell ansvarig för marknadsföring på Ballingslöv. Han svär sig fri från att de har det minsta med detta beslut att göra. De har tvärtemot fortsatt att annonnsera i tidningen även efer att alla hatmai mot Ingrid har kommit in.
  Om det är sant så återstår ju de andra annonnsörena då och/eller om det kanske är Fredrik Lindbladh i egen hög person som har ”mörka åsikter och känningar” och i själva verket är en manlig radikalfeminist

 44. Bernt skriver:

  Vill bara tillägga!
  Ursprungsartikeln från Resume bekräftar indirekt Ballingslövs påstående eftersom de har tagit bort beskyllan av Ballingslöv i artikeln

 45. Ulf Andersson skriver:

  Krille säger:

  ”Ja Ingrid ska åtminståne ha en j*vla tur att hon är en kvinna. Tänk ifall hon vore en man? Jag låter er andra lista ut det.”

  Förstår vad du menar, men vill passa på att förtydliga mig
  angående vår ståndpunkt:
  PappaRättsGruppen stöttar alla som spelar i samma lag,
  manliga såväl som kvinnliga bloggare och medspelare.

  Uffe från PappaRättsGruppen

 46. susanna svensson skriver:

  Ja det verkar som att det
  är Fredrik lindbladh som ensamt är boven i dramat Den mannen borde vara körd inom mediebranchen.

 47. Krille skriver:

  Uffe det var inte så jag menade. Jag menade att hon hade fått utstå ännu mer hot från radikal feminister ifall hon var man.

 48. [...] om detta: Pelle Billing, Medborgarperspektiv, Medborgarperspektiv [...]

 49. Mikael Hedberg skriver:

  Second Opinion: Ballingslöv drog inte in annonser

  http://www.second-opinion.se/so/view/911

  Verkar mer och mer som om Fredrik Lindblahd ljuger.

 50. Ulf Andersson skriver:

  @ Krille:

  My bad. Nu förstår vi varann.

  ;-)

  Uffe från PappaRättsGruppen

 51. Pelle Billing skriver:

  Jag har ännu en gång uppdaterat inlägget ovan. Det verkar som att hela den här affären landar i knät på Villalivs VD och ägare Fredrik Lindblahd. Han är den enda som inte lämnat någon bra förklaring, utan istället skriver han ilskna svar – t ex till Medborgare X.

 52. Leroy skriver:

  Därför borde man nog fråga honom om mer svar på frågor om grunderna för avskedandet.

  Skicka e-post till honom direkt med frågeställningar.: fredrik@villaliv.net

  Leroy

 53. Leroy skriver:

  De andra har ju talat om att de inte krävt att Fredrik skulle hantera frågan så här. Man får väl hoppas attt Ballingslöv visar sin inställning öppet och att de anställer Ingrid för hon ser ju det Gyllene Snittet och proportioner.

  Hon kan säkert bidra till att annonser hittar rätt köpare.

  Få fortsätta skriva som anställd och uttrycka åsikter privat. Inte ha arbetsgivare som faller för anonyma bloggare eller åsikter,

  Leroy

 54. [...] december 2009 av maukonen Jag mailade iväg ett brev inspirerat av Pelle Billings brev och har fått ett svar från [...]

 55. Musse Pig skriver:

  I det här läget är det väl dags att Ingrid eller Resumés journalist lägger fram lite mer fakta om dessa emailhot. Villaliv har ju rätt att anställa vem de vill. Om de ger någon sparken på de grunder som har sagts så är denna storm motiverad. Jag vill gärna få mina antaganden om vad som hänt bekräftade nu.

 56. Henrik skriver:

  Om Ballingslöv verkligen inte har hotat med indragna annonser så betyder det att Villalivs VD och ägare Fredrik Lindblahd har utnyttjat sin egen kund för att bli av med Ingrid Carlqvist. Fredrik har en del att förklara!! Sedan borde han avgå!

 57. PabloHoney_4 skriver:

  http://hd.se/blogg/larsjohansson/2009/12/10/inga-annonspatryckningar-mot-villaliv/

  ”Stefan Lundström säger:
  10 december, 2009 kl 17:46

  Jag är Ingrid Carlqvists förläggare och jag satt bredvid henne när Villalivs vd Fredrik Lindblahd ringde och sparkade henne.
  Jag kunde inte undgå att höra delar av samtalet, bland annat att han sa att tidningen tappat annonser för 450000 kronor. Ingrid frågade vilka annonsörer det rörde sig om och då nämnde Fredrik Lindblahd de tre företag.
  Detta förnekar han idag, men han vet inte att det var fler än Ingrid som lyssnade.
  Ingrid vidarebefordrade uppgifterna till Resumé i tron att de var sanna, men källan var alltså Lindblahd.”

 58. Jonas skriver:

  På realtid.se, en mer skvallerinriktad nyhetstidning för beslutsfattare/finans/jurister, noteras följande: ”Chefredaktör Ingrid Carlqvist bloggade om Catarina Hurtig. Nu får hon sparken från tidningen Villaliv.”

  Gå gärna in och kommentera så kommer journalisterna kanske att börja gräva i detta – skvaller om bolag och ledningspersoner är deras ”edge” och tidningen läses av många.

  Man kan bara kommentera under 3 dagar så…

 59. Pelle Billing skriver:

  PabloHoney 4,

  Bra info! Jag har uppdaterat inlägget ovan. Därmed så blir det än tydligare att Fredrik Lindahl är den som har mycket att förklara.

 60. PabloHoney_4 skriver:

  http://www.journalisten.no/story/59822

  ”Bloggende redaktør fikk sparken”

 61. [...] rättsäkerhet för pappor, och sin kritiska syn på statsfeminismen. Jag har skrivit mer om fallet här och [...]

 62. Pelle Billing skriver:

  Har ånyå gjort en kort uppdatering i inlägget, bl a med PH_4 och susannas länkar.

 63. [...] Extremister angriper Ingrid Carlqvist // 09 december 2009 vid 13:05 [...]

 64. Ingenjören skriver:

  Nämenvafan. Började Ingrid Carlqvist som ”jämställdist”?! Jag tänkte väl att ”Tryckfrihetssällskapet”s floskler om de politiskt korrekta lät bekant.

Google