Corren fortsätter stå upp för pappor

13 november 2009, av Pelle Billing

Som uppföljning till det banbrytande reportaget om vårdnadstvister som jag skrev om igår, så följer nu Östgöta-Correspondenten upp med en ledare om samma ämne.

Man har där intervjuat Margareta Lind, chefen på familjerätten i Linköping, och hon säger följande:

Men samtidigt säger Margareta Lind apropå att mammor generellt har tillbringat mer tid med barnen att det kan ”vara svårt att få ett samarbete med en förälder som kanske upplever sig ha fått stå ensam med allt ansvar under lång tid”.

Dvs allt tal om att sätta barnets perspektiv först utmynnar i hur mamman känner sig och att hon tycker att det är jobbigt att samarbeta med pappan. Man uppmuntrar därmed ett omoget beteende istället för att ställa kravet att föräldrarna ska samarbeta, om det inte bevisligen är så att ena förälderna är olämplig att få ha hand om barn. Man osynliggör även att pappan har tillbringat mindre tid med barnen eftersom han varit huvudansvarig för familjens försörjning, vilket också är ett sätt att ta hand om sina barn. Det är fascinerande att få läsa ett uttalande från en familjerättschef som bekräftar det som massa pappor landet runt har berättat om.

Det är hög tid att få till stånd en förändring i praktiken, inte bara i lagarna, så att delad vårdnad blir normen. All forskning säger att delad vårdnad är det bästa för barnet.

fatherchild_425

 

3 kommentarer på “Corren fortsätter stå upp för pappor”

 1. Adam Weisshaupt skriver:

  De skapar problemet för att möjliggöra att lösa det.
  Västvärldens största synliga diskriminering, märkligt att vi människor inte genonskådar detta beteende.

 2. knäppo skriver:

  Klockrent inlägg. Inte så mycket mer att säga.

 3. Pappa Robinsson skriver:

  Att ge barnen verklig rätt till sina pappor, är den största barnrättsreformen sedan
  vi införde förbudet mot barnaga.. Heja heja..!

Google