Artikel på Newsmill

09 november 2009, av Pelle Billing

Idag har jag skrivit ihop följande artikel på Newsmill:

Föräldraförsäkringen är en lyxfråga

Det är inte rimligt att hålla på att debattera föräldraförsäkringens fördelning mellan föräldrarna, innan man gett bägge föräldrarna jämförbara rättigheter.

 

3 kommentarer på “Artikel på Newsmill”

 1. mf skriver:

  Hej!
  Nu har jag inte läst allt du skrivit, så jag har ännu inte någon tydlig uppfattning om du är vettig i din kritik av feminismen, eller om du är ”bitter frånskild man” (missförstå mig rätt nu…)
  Du verkar argumentera vettigt i alla fall.

  Jag undrar om du har funderat kring barnets rätt i fråga om föräldraförsäkring och även delad vårdnad efter skillsmässor.

  Många hävdar att föräldrarna ska dela lika på föräldradagarna för att båda ska få bra kontakt med barnet. Sen när det är drygt ett år är det helt ok att lämna det åtta timmar om dagen på dagis, och bara umgås med det på helgerna. Vad tycker du? Själv ser jag det som ett problem att våra barn efter bäbisåret knyter starkaste banden mot dagispersonal som försvinner ur barnets liv när de börjar skolan.

  Vid vårdnadstvister så argumenterar många för att barnet behöver ha lika mycket kontakt med båda sina föräldrar, och därför är delad vårdnad det bästa. I extremfall jag träffat på har barnet till och med gått på olika dagis varannan vecka för att föräldrarna bor på olika ställen. Som vuxen har jag provat på en hel del veckopendlande och dubbelt boende i perioder, och brukar bli vansinnig på att inte ha en vardag utan att jämt vara på språng. Borde inte barn också ha rätten till att ha ett hem och inte flacka runt? Givetvis med umgänge med båda föräldrarna, men boende hos den ena. Jag anser personligen att det är rättvisa mellan föräldrarna och inte barnets bästa som ligger bakom att många barn är dubbelt bosatta.

  Vad anser du?

  Jag hoppas på att de kommande debatt kring dessa frågor

 2. Erik skriver:

  mf:

  Det går inte att äta kakan och ha den kvar. Antingen så är det viktigaste för barnen en fast punkt eller så är det viktigaste för barnen att föräldrarna delar allt lika. Om barnens fasta punkt skall prioriteras är det enda möjliga sättet att göra det att domstolarna vid tvister inte bryr sig om hur många timmar eller dagar endera förälder lägger på barnen.

  ”Många hävdar att föräldrarna ska dela lika på föräldradagarna för att båda ska få bra kontakt med barnet.”

  Många som hävdar det ljuger! Debatten gällande timmarna föräldrarna lägger på barnen handlar inte om barnen. Man måste vara både blind döv och dum för att ha missat att debatten om timmarna som föräldrarna lägger på barnen handlar om kvinnors karriärer och makt i samhället.

  ”Själv ser jag det som ett problem att våra barn efter bäbisåret knyter starkaste banden mot dagispersonal som försvinner ur barnets liv när de börjar skolan.”

  Våra politiker och lobbygrupper struntar helt i barnen, för dem är främsta problemet maxistiskt, dvs att grupp A inte har exakt lika mycket makt som grupp B. Man kan sammanfatta debatten att oftast i riktiga världen så hjälps kvinnan och mannen åt för att mannen skall göra karriär som försörjer familjen. Det är dock inte alls vad politiker och lobbygrupper sedan länge vill. De vill att mannen och kvinnan tävlar mot varandra och struntar i familj och barn.

  ”Jag anser personligen att det är rättvisa mellan föräldrarna och inte barnets bästa som ligger bakom att många barn är dubbelt bosatta.”

  Är det överhuvudtaget en kontroversiell åsikt? Jag trodde alla visste att vi ”dvs svenska samhället” bestämt att statistisk rättvisa mellan grupp A och grupp B är viktigare än hur folk mår. Barn har inga rättigheter, de måste dra sitt strå till den livsviktiga kampen om makt mellan grupp A och B i intersektionalismens anda.

 3. Pelle Billing skriver:

  mf,

  All forskning på skilsmässobarn visar att det bästa för barnet är delad vårdnad, så därför förespråkar jag detta. Ett vanligt tyckande som jag hört (inte bara från dig) är att ”barnet måste ha en fast punkt”, men det stämmer alltså inte enligt forskningen, utan det är vuxna personer som projicerar sina egna behov på barnet.

  Vad menar du med barnets rätt i förhållande till föräldraförsäkring?

Google