Sydsvenskan: Våld mot män ignoreras

10 oktober 2009, av Pelle Billing

I gårdagens upplaga av Sydsvenska Dagbladet, publicerades en debattartikel av mig och Michael Högberg. Titel på artikeln var ”Våld mot män ignoreras”. Tyvärr så är det bara ett urval av debattartiklar som läggs ut i nätupplagan, så jag kan inte länka till den. Istället så går det bra att läsa artikeln här:

Sydsvenskan 091009: Våld mot män ignoreras

Michael Högberg och jag ordnar workshops tillsammans om våld i nära relationer, där jag pratar om jämställdhet och forskning, och där han pratar om konflikthantering samt behandling.

Uppdatering: Artikeln har nu publicerats på Sydsvenskans nätupplaga.

 

7 kommentarer på “Sydsvenskan: Våld mot män ignoreras”

 1. Kristian skriver:

  Bra artikel! Fint jobbat!

 2. Magnus skriver:

  Hejsan Pelle!

  Grattis till debattartikeln!

  Tycker debattartikeln var väldigt bra, och satte fokus på ett viktigt ämne.
  Det är dags att man börjar se problemet i en helhet, och inte enbart bygger arbetet på den stereotypa könsbilden av att män slår och kvinnor blir slagna.

 3. Pelle Billing skriver:

  Tack Kristian och Magnus :)

 4. Olof skriver:

  Men när kvinnor mördar(!) män är det alltid männens fel:
  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1737354/jag-skot-ihjal-min-sambo

 5. 091210 skriver:

  Är det inte även så att det finns olika sorters våld? Så har i alla fall jag förstått det – och i så fall är det väl tyvärr så att den psykiska delen förringas i debatten. Psykiskt våld är inte att förakta.

 6. Pelle Billing skriver:

  Jo, det finns många typer av våld. Psykiskt våld finns det tyvärr nästan ingen forskning på, förutom när det gäller utsatta kvinnor, så det är svårt att veta hur könsfördelningen ser ut. Det är ju en mindre skandal att ingen forskning gjorts på män, och att ingen forskning har gjorts på könsfördelningen.

Google