Det är en hel del olika artiklar om jämställdhet och feminism i media just nu.

 1. Tidningen Dagen skriver om hur det etiska rådet vid landstinget i Jämtland vill stoppa könsstympning av pojkar, med hänvisning till barnkonventionen. All heder åt detta etiska råd som vågar stå upp för barnens rättigheter!
 2. I Helsingborg har affärskvinnor fått mingla och höra Lotta Snickare föreläsa om att det kan kännas konstigt som kvinnlig chef att betala lunchen, eftersom man som kvinna är van vid att bli bjuden. Själv kan jag tycka att om man är kvinnlig chef bör man lämnat sådant bakom sig för länge sedan (HD).
 3. Chalmers har släppt fokusering på att bara hjälpa kvinnor i jämställdhetsarbetet, och istället ska man utbilda män och kvinnor i gemensamma grupper. Jag tycker det låter som en utmärkt idé (SR). Hur utbildningen sen ser ut är en annan fråga, kanske skulle de behöva en föreläsning av mig…
 4. DN tar avstånd från alla former av kvotering på sin ledarsida. Jag kan inte annat än instämma och välkomna att DN stöjder det som jag länge talat mig varm för.
 5. SvD tar upp hur svårt det är att få hjälp för unga män som mår dåligt. Allt fokus ligger på hur unga tjejer mår och det avsätts pengar särskilt för att hjälpa flickor. Som tur är finns det enstaka undantag.
 6. SvD:s psykolog serverar oss som vanligt gammal skåpmat om genus i förhållanden. Ingen ont om just denna psykolog utan hon är som alla i samhället djupt påverkade av feminismen, och tror att detta ideologiska synsätt är en sanning.
 7. P1 berättar att sexövergrepp av flickor polisanmäls mer sällan och åtalas aldrig, trots att det är identiska övergrepp som pojkar åtalas för. Det är ett stort problem att vi inte vill se kvinnor som gärnings-män. Kanske behöver vi införa ordet gärningskvinna i vår vokabulär? En av grundbultarna i en rättsstat är att vi alla är jämlika inför lagen, men i nuläget så är kvinnorna tydligen mer jämlika än männen.
 

3 kommentarer på “Jämställdhetsarbete, kvotering och omtanke om pojkar (notiser…)”

 1. idxb skriver:

  Tycker råden från SvDs psykolog ser alldeles utmärkta ut.

 2. susanna svensson skriver:

  Såg du dokumentären som Madonna hade gjort om Malavi här om kvällen. Alla känner vi väll till den konstiga myten som är vanlig i vissa afrikanska länder om att sex med en oskuld botar sjukdomar. Att vi känner till denna sed beror nog säkert på att den drabbar unga flickor som blir våldtagna. I Madonna dokumetärer kom en annan sedvänja fram som jag aldrig hört talas om kanske för att den drabbar pojkar. Unga pojkar i förbuberteten överfalls och fick sina genetalier bortskurna för att häxdoktorerna skulle göra lyckobringande talismaner av dom.

 3. Pelle Billing skriver:

  Intressant om Afrika, Susanna. Jag hade inte hört talas om det tidigare, jag ska se om jag kan hitta mer info om det.

Google