Inte utan mina söner

30 oktober 2009, av Pelle Billing

”Det finns saker som man bör avstå från att skriva om, om man vill ha ett lugnt och behagligt liv. Rättssäkerhet för män och barns rätt till sina pappor är sådana saker.”

Så börjar förordet till boken ”Inte utan mina söner”, som släpps idag. Ingrid Carlqvist – författarinnan till boken – är en förkämpe för pappors rättigheter, och hon är mycket kritisk mot den svenska statsfeminismen. Här är ett utdrag ur pressreleasen:

”Oliver och Nicholas Pesor från Australien kidnappades av sin svenska mamma vid ett besök i Sverige hösten 2008.
Myndigheterna stod handfallna och media visade ett mycket ljumt intresse, trots att modern hade bedömts vara olämplig som vårdnadshavare och nu gått under jorden med barnen.
George Pesor – pojkarnas pappa – fick ta saken i egna händer och inledde en dramatisk jakt för att hitta sina söner och befria dem.
Nu berättar han hela den dramatiska historien genom journalisten Ingrid Carlqvist.
Boken har flera bottnar. Förutom berättelsen om den bittra striden om barnen handlar den också om vårt samhälle i en tid där rättsäkerheten för män och barns rätt till sina pappor väger lätt.”

Vissa av känner säkert till den blogg som Ingrid tidigare drev, men som nu fått stängas p g a hot och obehagliga mejl. Ingrid kommer dock att börja blogga igen på nytt ställe, så håll ögonen öppna!

 

4 kommentarer på “Inte utan mina söner”

  1. [...] GenusMagazinet – Boktips: Inte utan mina söner Pelle Billing – Inte utan mina söner Ann Helena Rudberg – Ingrid Carlqvists bok Inte utan mina söner Medborgarperspektiv – [...]

  2. Medborgare X skriver:

    Pelle!

    Ingrid Carlqvist förord säger onekligen en hel del om hur det verkligen står till med jämställdheten i Sverige. Ingrid har ju själv fått känna på hur illa ställt det är på egen hand. Få personer i Sverige har fått anonyma hot- och förtalsbrev skickade till sina chefer och kunder! Tänk att det kan vara så upprörande att belysa hur pappor missgynnas i vårdnadstvister och att det faktiskt finns kvinnor som inte drar sig för att falskeligen anklaga män för sådana hemskheter som sexövergrepp. Man undrar ju vad det är som driver dessa människor och varför det är så svårt för media att tala om detta.

  3. Tommy Jonsson skriver:

    Tack Ingrid Carlqvist för din bok. Jag brinner för att få läsa den. Lycka till med försäljningen

Google