Dagens citat

16 oktober 2009, av Pelle Billing

Chefsjuristen på DO (diskrimineringsombudsmannen) uttalar sig i DN:

– Det är inget negativt att tillämpa positiv särbehandling, det är ju något positiv förutsatt att den tillämpas rätt. I det här fallet har det missgynnat unga kvinnor per automatik och det är inte bra, säger Pia Engström Lindgren.

Så positiv särbehandling är något positivt så länge det inte drabbar unga kvinnor?

Kanske har vi snart nått en punkt i Sverige att man inte ens behöver skämmas för att rakt ut säga att jämställdhet bara handlar om kvinnors rättigheter och möjligheter i samhället. Vilket på något vis skulle vara en befriande ärlighet…

 

1 kommentar » på “Dagens citat”

 1. Tommy Jonsson skriver:

  Ja du Pelle du är på rätt väg! Grattis!
  Hoppas att jag inte blir förnekad att kommentera på din blogg Pelle, men det är en åsikt jag haft de senaste 20 åren.
  Jag har till ett antal justitieministrar, riksdagspolitiker, riksdagens Pappa-grupp m.fl. sagt att jämställdhet bara handlar om mammors rätt på seminarier och möten med många av dessa närvarande.
  Jag har förstått att jag varit på rätt väg när jag sprang i Riksdagshuset och fick se prominenta människor och jag gick rakt emot dem med ett leende och en utsträckt hand och de vänder tvärt om och går åt samma håll som mig.
  Jag har upplevt det som befriande ärligt trots att jag blivit stämplad som rättshaverist och persona non grata. Det ser jag i dag som en hedersutnämning.

Google