Notiser om jämställdhet och feminism

01 september 2009, av Pelle Billing

Saxat från nätet idag:

  • Piteå kommun ska bli mer jämställd. Piteå får 1,6 miljoner av SKL (Sveriges kommuner och landsting)  för att se till att jämställdhet ska börja genomsyra allt kommunarbete. Själv är jag för jämställdhet på arbetsplatser, så därmed borde jag ju vara glad när jag läser denna typ av nyheter. Men tyvärr så blir jag inte det eftersom jag vet att i Sverige har jämställdhet kommit att betyda att radikalfeministiska och statsfeministiska principer ska implementeras, trots att detta är ideologiska ställningstagande som inte har en självklar koppling till jämställdhet.
  • Svenska kyrkan pratar jämställdhet. Detta känns välbehövligt. Så länge det finns präster i Svenska kyrkan som aktivt motsätter sig kvinnliga präster så finns det ett behov av jämställdhetsarbete. Man kan inte hindra folk från att ha sina åsikter privat, men i det offentliga rummet kan vi inte acceptera åsikter som diskriminerar folk p g a kön.
  • Malmö exploderar av serier. Men inte vilka serier som helst, utan feministiska serier. Två unga kvinnor från Möllevången (Malmö) intervjuas, bland annat kring en serie där ”en gubbe blir våldtagen”. Den kvinnliga journalisten skriver att de vänder på rådande maktstrukturer; således ta det radikalfeministiska perspektivet som en självklar sanning i DN, inte som ett ideologiskt förhållningssätt.
 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Google