Moderatmännen ser dagens ljus

18 september 2009, av Pelle Billing

Glädjande nyheter för oss som engagerar oss i mansfrågor och ett nytt perspektiv på jämställdhet: Idag så startar Moderatmännen, ett nätverk inom moderaterna som ska syssla med jämställdhetsfrågor från ett mansperspektiv. Urban Johansson, Jan-Erik Leijon och Robert Suzic annonserar nätverket i en debattartikel på Newsmill. Urban har tidigare figurerat här på bloggen när han pratade om surrogatmödraskap på TV4.

Jag kan bara hoppas att detta leder till att övriga politiska partier följer efter och startar mansförbund eller mansnätverk, för att bevaka viktiga mansfrågor i politiken. Som jag nyligen skrev om, så finns det annars en stark avsaknad av mansorganisationer i Sverige.

 

17 kommentarer på “Moderatmännen ser dagens ljus”

 1. Urban skriver:

  Tack Pelle för din blänkare! Det här är väl tjugo år av politiskt arbete som ligger framför mig och oss.

 2. hampus skriver:

  Wow, så underbart härligt!

 3. Urban skriver:

  Tack Hampus :-)

 4. Urban:
  Överlag är det en bra debattartikel. Omskärelsefrågan gör att jag inte kan vara med i en sådan mansgrupp. Men kommer jag in i riksdagen (jag kandiderar för Moderaterna i Malmö) så kommer jag att driva på för att legalisera surrogatmödraskap och för att det görs en översyn av reglerna som gäller barnbidrag och vårdnadstvister. Dessutom håller jag med om att det är problematiskt att man inte diskuterar mäns hälsa mer trots att vi vet att män är överrepresenterade vad gäller missbruk och självmord.

 5. Urban skriver:

  Christopher: Tack! Ja, vi har olika ståndpunkter i frågan om omskärelse av pojkar. Mäns hälsa, missbruk och självmord är ytterligare ett område att se över, det finns onekligen ett jäkla massa att göra.

 6. Pelle Billing skriver:

  Christopher,

  Det låter som att du kan driva många viktiga mansfrågor i Riksdagen. Självmord och missbruk är två områden där män är starkt överrepresenterade. Sedan är även 75% av hemlösa män, vilket gör det till en viktig mansfråga. Visste för övrigt inte att du bor i Malmö, det gör jag med.

  Vad gäller omskärelse så får du nog fler röster från Malmö om du är för än emot, med tanke på demografin vi har här…

 7. Adam Weisshaupt skriver:

  Pelle;
  De som tillhör den demografin är i synnerhet i nöd av ett manligt perspektiv, tro mig jag har talat med dem i 3 år nu och de kommer förmodligen att överge den totalitära feminismen och de partier som förespråkar dem. Låt Oss inte göra Oss till ovänner med dem. De kan istället utvidga vår förenklade syn på att vara man i det extrema västerländska Sverige med en bild som vi inte har.

  Vi behöver vänner, ej fiender.

 8. Logitech skriver:

  Adam skriver: ”Vi behöver vänner, ej fiender.”

  Tur att du nämnde detta. Det hade vi ju inte tänkt på…

  Vad Pelle tydliggör, som jag tolkar det, med: ”Vad gäller omskärelse så får du nog fler röster från Malmö om du är för än emot, med tanke på demografin vi har här…” är just att politiska egoistsvin för egen vinning, i detta fallet på dogmatiska – egoistiska – grunder, utan att blinka säljer ut generation, efter generation av gossebarns grundläggande mänskliga rättigheter.

  *Skär sönder barnens kön, så länge jag får röster. Sade det vidriga politikersvinet.*

 9. Pelle Billing skriver:

  @Adam W
  Jag syftade på att vi har många muslimska invandrare i Malmö, så jag tror att du missförstod mig.

 10. Adam Weisshaupt skriver:

  Det må så vara, jag tror vi missförstod varandra båda två:-)

 11. Robert skriver:

  Det här gör mig otroligt glad! Det var efterlängtat. Ni har mitt fulla stöd. Se till att inte bara bli en diskussionsklubb utan få något gjort i praktiken. Läget är som bekanta akut.

 12. Namn skriver:

  Är det inte lite ironiskt att ju mer genuspajasarna får härja, desto större motsättningar mellan könen – trots att de påstår sig veta att det inte finns några som helst skillnader mellan könen (annat än sociala). Nu har väl frågan antagligen drivits så långt att vi verkligen behöver även ”mansförbund” – men jag ger mig dän på att det är just det de mest extrema kvinnosakskvinnorna ville skulle uppstå. Allt som separerar könen tycker de är bra, vilket de har visat genom att skapa så många ”tjejaktiviteter”. Könskriget fortsätter (tyvärr).

 13. Terry skriver:

  Jag som kvinna vill gärna bli stödmedlem för er om det är möjligt.

 14. Urban skriver:

  Terry: Mejla mig på urban.johansson@moderat.se så får du veta mer.

 15. Tomas. skriver:

  Tomas provar för att se om det kommer in utan censur.

  Läs om ”Fallet Axel”

  gidlöf.se

  Ingen moderat har velat ingripa mot de brott, enligt Brottsbalken, som orsakat Axels situation. Däremot sitter moderater i olika nämnder och uppfyller rekvisiten för att dömas till straff för begångna brott. Ingen åklagare utreder! D.v.s. politikerna begår brott enligt min mening. Anmälningar är gjorda.

  Tänk på att politiker är opportunister. Det vill säga om kråkor. De testar allt för att se om det är ätbart.

  Läs gärna också Daddys Blogg och ingrip mot det som verkar vara brottsliga myndigheter.

 16. TomasGidlöf.se skriver:

  Är det i Gbg som det finns en kvinnlig professor i Anusvetenskap?

  En skojig Fagerberg i Askim berättade att vederbörande var så aggressiv att de skulle åtala fabborn. Hon hade en flock proselyter dansande sig ikring!
  De trodde de var män. Pyttsan!

  Undrar TomasGidlöf.se

Google