Manlig sexualitet, del 3

03 september 2009, av Pelle Billing

I tidigare inlägg om manlig sexualitet har jag skrivit om hur den demoniseras, och hur det saknas konstruktiva budskap om mäns sexualitet.

Ytterligare ett ämne som är intressant är hur radikalfeminismens genomslag de senaste decennierna har påverkat svenska mäns självkänsla och förmåga att att kunna ”ragga” (dvs samtala med en okänd kvinna och i förlängningen skapa en sexuell relation). Vilka budskap har den svenske mannen fått av radikalfeminismens genomslag i media och politik? Här är ett urval:

 • Män utövar ett strukturellt förtryck av kvinnor. Således finns det en kollektiv skuld bland männen.
 • Män borde vara snällare och mjukare, det är förlegat att vara en manlig man.
 • Män slåss, våldtar och startar krig. Således är manlig kraft destruktiv och negativ.

Det skulle gå att lista fler punkter men ni fattar vad jag menar. Särskilt den sista punkten är intressant att titta närmare på, för den skapar stora problem för många, fr a unga, män i dagens Sverige. Om man får lära sig att manlig kraft är något negativt och destruktivt, då försöker man givetvis att undertrycka sin egen kraft med alla medel, och istället framstå som snäll och tillmötesgående så långt det går. Även den första punkten ovan leder till att män tror att de måste vara mer försiktiga, och inte ta för sig för mycket när det gäller karriären eller när det gäller kvinnor.

Slutresultatet av detta blir en man som inte längre står i kontakt med sin sexualitet eller sin egen kraft och styrka. Detta skulle inte behöva vara något problem ifall män och kvinnor var identiska och kvinnor lika gärna kunde sköta hela raggningsprocessen. Men nu visar det sig (via den evolutionära psykologin) att män och kvinnor inte alls är särskilt lika när det kommer till dejting, utan det är ganska olika saker som attraherar respektive kön. Utan att gå in på några detaljer (i detta inlägg) så visar det sig att något som är ytterst attraktivt för kvinnor är en man med god självkänsla, och som vågar söka kontakt och sedan driva ”dejtingprocessen” framåt.

Således så är den man som tappat självförtroendet, kraften och framåtandan en man som har det svårt när det gäller att lyckas med det motsatta könet. Ett exempel på vad detta kan leda till är en utländsk kvinnas erfarenhet av att gå på dejt med en svensk man. Jag håller inte med om allt som står i den artikeln, men den visar mycket tydligt hur pass förvirrad man kan bli som man av att växa upp med feministiska budskap omkring sig.

 

29 kommentarer på “Manlig sexualitet, del 3”

 1. Kristian skriver:

  Yes, i artikeln är slutsatsen att män saknar social kompetens och inte kan föra sig. Det tror jag är helt galet, jag tror att svenska män överlag har utmärkt social kompetens, det låter som ett riktigt stolpskott hon fick tag på. Däremot som du säger så vågar vi inte ta för oss och ta initiativ eftersom vi är så livrädda att kränka och dominera en kvinna. Och förstås allt annat du skriver här.

  När jag ser tillbaka på min uppväxt så upplever jag inte att jag hämmats av feministiska budskap, eller haft några direkta traumatiska upplevelser. Men jag inser vad sexuellt hämmad man varit och är eftersom man aldrig vågat stå för sin sexualitet och manliga kraft och handla utifrån den. Dina inlägg är mycket belysande och välkomna!

 2. Jocke skriver:

  Mycket intressant text Pelle (som vanligt). Jag måste säga att jag också har funderat en hel del på detta och att jag dessutom känner igen mig.

  Jag är själv uppväxt och skolad under 70- och 80-talen och då fick vi killar konstant inbakat i oss att vara hänsynsfulla mot tjejerna, hjälpa fram dom och att samtidigt inte vara så ”killiga” själva. I alla fall på min skola.

  Det var till och med så så att de kvinnliga lärarna sa rent ut att vi killar var sämre (omognare, stökigare, inte lika smarta) än tjejerna och jag minns hur både jag och andra killar gick omkring och kände oss allmänt underlägsna.

  Detta formade faktiskt mig under hela min ungdomstid och en bit upp i tjugoårsåldern. Jag trippade på tå runt kvinnor och var livrädd för att verka manschauvinistisk eller sexistisk. Resultatet blev ju såklart att jag aldrig riktigt vågade ta för mig eller för den delen protestera när jag själv blev illa behandlad av kvinnor.

  I dag har jag släppt detta sedan länge, men en av motreaktionerna har blivit att jag idag värnar väldigt hårt om min manlighet och rätten att få känna mig manlig. Kanske är det också därför jag blir totalt ursinnig när jag ser hur statsfeminismen försöker trycka ner och omforma män och döda vår inneboende könsidentitet. Jag vägrar gå med på det en gång till.

 3. Mattias skriver:

  Jag är väldigt kluven runt de här tankarna. Ena sidan av mig vill till varje pris att kvinnorna skall få alla möjligheter så att en del fokus flyttas från traditionella manliga spottkoppar. Andra sidan av mig är väldigt upprörd över att vi män inte får samma möjligheter.

  Ett bra exempel på det här i verkligheten är en artikel i dagens Metro där en grupp kvinnor fått 350 000 kr av statens skattepengar för att göra en ”feministisk porrfilm”.

 4. Kristina skriver:

  Intressant som vanligt Pelle!
  Jag vet inte om det är relevant, men jag känner inte igen min egen uppväxt i det som beskrivs, under 80- och 90 tal. Tjejerna fick vara med på killarnas villkor eller inte alls. Dem av oss som var blyga och inte gjorde någon något förnär (och även vissa av de mer frispråkiga), fick mycket glåpord från de ”tuffa killarna”. Manliga lärare i idrott visade tydligt att det inte var lika kul att undervisa tjejer som ju aldrig visade resultat att ”räkna med”.

  @ Mattias
  Håller med dig! Jag tycker att det finns något mycket positivt i att män visar hänsyn. Därmemot skall självklart män ha samma frihet. Men hänsyn och frihet måste väl gå att kombinera hoppas jag (för båda könen).

 5. Josefin Utas skriver:

  Det här är intressanta saker.

  Ett litet fjuttexempel, men ändå något då jag reflekterat över detta: har försökt hitta en bok för män motsvarande den ”bibel” för kvinnlig njutning som finns (”Orgasmera mera” av Ylva Franzén) som är jättebra. Men något sådant existerar inte. Har letat på nätet och diskuterat med andra om det, men jag har inte lyckats hitta mycket.

  På något sätt har det ansetts vara tillräckligt med att ”männen styr” och ”allt är på männens villkor i samhället”. Men även om det nu vore så, så gör ju inte det att jag vet hur jag ska tillfredsställa en man på bästa sätt!

  Den allmänna synen i samhället har liksom klivit in på en arena (den personliga relationen man-kvinna) och påverkat där den inte borde. Inte är det väl dåligt att man i en relation vill att sin partner ska ha det bra? En gissning: det skulle vara mer sannolikt att jag hittade en bok där det handlar om manlig njutning med fokus på man-man-relationen. Det vore naturligtvis inte dåligt med en sådan bok, men det känns ändå som att detta manifiesterar några sorts attityder i samhället som florerar.

 6. idxb skriver:

  Detta skulle inte behöva vara något problem ifall män och kvinnor var identiska och kvinnor lika gärna kunde sköta hela raggningsprocessen.

  Ojdå. Hur får lesbiska kvinnor till det då?

 7. Paddan skriver:

  @Kristian

  Feminismen har kanske ändå hämmat till viss del vill jag påstå.. de tankar som har florerat är ju åtminstone delvis feministiskt inspirerade, och dessa tankar/idéer om hur män ska vara har ju påverkat. Kan nog också öppet erkänna att jag varit betydligt mer sexuellt hämmad tidigare i mina ungdomsår!

  @Kristina

  Det där med idrottslärare som inte uppvisar samma engagemang för tjejerna kan jag också intyga att jag har sett. Sannolikt inte ovanligt, även om jag tror det förändras betydligt. Åtminstone är det min bild från de blivande idrottslärare som jag känner och pratar med.

  @Josefin

  ”På något sätt har det ansetts vara tillräckligt med att ”männen styr” och ”allt är på männens villkor i samhället”. Men även om det nu vore så, så gör ju inte det att jag vet hur jag ska tillfredsställa en man på bästa sätt!”

  Exakt!

 8. Paddan skriver:

  @idxb

  Det finns givetvis kvinnor (hetero, bi, homo) som har mer maskulina egenskaper (då menar jag de som Pelle brukar ta upp som medfödda). Det är inte så att 100% av alla kvinnor är si och 100% av alla män är så. Som de flesta som forskar om könsskillnader brukar säga så överlappar en hel del egenskaper mellan män och kvinnor, men vi kan prata om generella och tydliga skillnader likväl. Bara vi kommer ihåg att det är generaliseringar. Du begår här misstaget och tillskriver Pelle åsikten att han skulle tro att båda könen var helt olika och helt statiska.. vilket i princip ingen tror som skriver här, får jag hoppas.

 9. Robban skriver:

  Klockrent Pelle!

  Det är ett problem att män tappar sina egenskaper att attrahera kvinnor för att de inte får vara naturliga på det viset som miljoner år av evolution har skapat.
  Tycker också att kvinnor minskar sin attraktionskraft då de uppmuntras till att framhäva och prioritera sina manliga egenskaper.

  @idxb

  Attraktion mellan två kvinnor bygger på att den ena kvinnan är mer manlig/kvinnlig än den andra. Det krävs en depolarisering för att attraktion ska uppstå. Således är dem inte heller identiska.

 10. Erik skriver:

  idxb:

  ”Ojdå. Hur får lesbiska kvinnor till det då?”

  Har du läst boken ”Förklädd till man” (Self-made man) så vet du svaret idxb. Nämligen hur stor skillnad det var på hur tjejgängen betedde sig mot henne när hon berättat hon var tjej jämfört med när de trodde hon var kille. Lesbiska kvinnor har lätt att få till det för tjejerna är mycket snällare.

  Det var betydligt svårare för författarinnan (som alltså är flata, har åratals erfarenhet av att ragga tjejer) att scora tjejer utklädd till man. Hon trodde först att det skulle bli lätt för henne att visa killarna hur man raggar tjejer. Hon var ju med hennes egna ord en kvinna i en manskropp. Hon visste hur kvinnor ville ha det. Fast det fick hon äta upp.

  När tjejer trodde hon var kille så var hon riktigt kass på att ragga. Hon skrev hur hon fick förståelse för det våld som vissa killar utsätter kvinnor för. Hon ville själv flera gånger när hon raggade utklädd till kille ge tjejerna en snyting pga hur de betedde sig mot henne. Hon var inte alls van med att bli behandlad så av tjejer hon raggade på.

  Så där har du svaret på frågan. Lesbiska tjejer får till det enbart genom att vara tjejer och sålunda inte tvingas klara av den skit killar ofta förväntas testas genom.

 11. Erik skriver:

  Robban:

  ”Det är ett problem att män tappar sina egenskaper att attrahera kvinnor för att de inte får vara naturliga på det viset som miljoner år av evolution har skapat.”

  Ja den saken är väl uppenbar när de bästa älskarna anses vara män från det land där man är mest utskällda för att ha gamla roller?

  ”Tycker också att kvinnor minskar sin attraktionskraft då de uppmuntras till att framhäva och prioritera sina manliga egenskaper.”

  Nej det stämmer däremot inte. Så länge kvinnor har sitt utseende (som av en händelse överdrivs mer och mer i kläder och sånt idag) så har de attraktionskraften i behåll (värre om de rakar håret och ökar i vikt), problemet kvinnor med ofeminint beteende har är att mannen saknar intresse och sålunda är mer sannolik att inte vilja behålla henne efter sex. Observera att just detta är väldigt viktigt för både män och kvinnor, hur mannen agerar efter att de haft sex.

  Du har rätt att det hos lesbiska kvinnor krävs en kontrast men det är inte den viktigaste kunskapen där. Det viktigaste är att kvinnor inte har garden uppe när de träffar andra kvinnor de inte känner och kvinnor är naturligt mer fysiska med varandra än män är (någonting om att heterosexuella kvinnor är 29 gånger mer sannolika än heterosexuella män att ägna sig åt homosexuella handlingar – särskilt med alkohol inblandad)

 12. Josefin Utas skriver:

  Har ni läst det om att vilken mans-typ kvinnor attraheras av beror på var i menstruationscykeln hon befinner sig? Precis runt ägglossning så är det ”ur-mannen” som gäller. Den mer maskulina mannen eller vad man ska kalla det. . Då spelar det ingen roll om han anses vara otrygg och kanske strax lämnar för att bege sig till nästa ”hona”. Resten av tiden så är det den trygga, mjuka och mer pålitliga mannen som önskas. Som tar hand om henne och barnen och hemmet o.s.v.

 13. Robban skriver:

  Intressant Erik!

  Jag byggde mitt påstående på att mina kvinnliga medstudenter på Civilingengörsutbildningen är väldigt rationella osv.
  De är inte alls lika intressanta även om dem är lika snygga som exempelvis sjukgymnast tjejerna som jag upplever betydligt mer feminina (attraktiva).

  Det är alltså inte på grund av deras utseende som sjukgymnasterna är mer attraktiva…

 14. Adam Weisshaupt skriver:

  Jag tittade på ett program om ryska damer påSVT en 5 år sedan,tror att det ursprungligen var ett brittisktTV-team som gjorde dokumentären. Där och då så frågade intervjuaren dessa kvinnor i 30 års-åldern om de var feminister.

  Det roliga med det hela var att samtliga 3 ryska kvinnor spände blicken i intervjuaren ( en kvinna ) som om hon vore tokig, nej minsann nån feminism skulle inte komma till Ryssland och förstöra sa kvinnorna i ton och tittade menande på den brittiska ”intervjuerskan”

  Då jag har haft en del kontakt med ryssar så vågar jag påstå att bilden av dem som suputer är mäkta överdriven då de för det mesta låter kvinnan få leva ut som kvinna. Männen öppnar dörrar,betalar notor och behandlar kvinnan som om vore de Gudinnor.

  Det finns ett ryskt ordspråk som säger: ” Låt mannen vara huvudet i familjen men du som kvinna måste se till att vända det i rätt riktning”
  Låter som om att dessa kvinnor har förstått vilken makt de har och de utnyttjar den också… männen tycks inte ogilla det heller. Ibland är det som att se en vacker tango att sitta på ett ryskt café och se detta skådespel.

  Kvinnans och mannens spel är för vackert för att feminister ska kunna förgöra den, kanske är det avsaknaden av spelet som gör dem till feminister?
  Vem vet:-)

 15. idxb skriver:

  Egentligen brukar jag bojkotta jämställdhetsdiskussioner som handlar om vad heterosexuella människor gör på sina dejter, eftersom det är ett ämne laddat med så många personliga misslyckanden.

  Men bara för att försöka följa logiken: kvinnor har skapat ett mansideal som kvinnor inte blir attraherade av. Om de är så dumma får jag väl hålla med de som tycker de borde stå hemma vid spisen.

  Artikeln om en nordamerikansk kvinnas erfarenhet av att gå på dejt med en svensk man hade för övrigt lika gärna kunnat handla om en engelsk man. Och Storbritannien måste vara västvärldens minst feministiska land, så jag anar en kulturkrock som inte har särskilt mycket att göra med feminism.

  @Robban

  Attraktion mellan två kvinnor bygger på att den ena kvinnan är mer manlig/kvinnlig än den andra.

  Nej, det gör den inte. Men det är väl sådant du måste säga för att legitimera att du vill ha kvar det trygga rollspelet mellan straighta män och kvinnor. Som gudskelov håller på att dö ut.

 16. Gullefjun skriver:

  Denna kommentar har raderats p g a en samling oacceptabla personangrepp. Det är högt i tak här, men hätska personangrepp kommer obönhörligen att raderas.

 17. Paddan skriver:

  @Gullefjun

  Ehhh, du är ett perfekt exempel på hur man får en ensidig debatt. Snacka skit om motståndaren (kalla de för ”kommunistflator”) och vips så har du ett gäng som tycker exakt som du. Moget?… släpp aggressionen och behandla idbx och alla andra med respekt, oavsett hur dumma kommentarer du än tycker att dem skriver.

 18. idxb skriver:

  Skrev just svar till en kommentar som raderats…

 19. Erik skriver:

  idxb:

  ”Egentligen brukar jag bojkotta jämställdhetsdiskussioner som handlar om vad heterosexuella människor gör på sina dejter, eftersom det är ett ämne laddat med så många personliga misslyckanden.”

  Men jösses vilket uselt argument. Med samma logik så kan du inte prata om någonting idxb för det är inget som du var expert på när du föddes så precis allting du är bra på är laddat av mängder av personliga misslyckanden som alltså skall bojkottas med samma argument.

  ”Men bara för att försöka följa logiken: kvinnor har skapat ett mansideal som kvinnor inte blir attraherade av.”

  Nej, det är inte ”kvinnor” som vill ha bort ”könsrollen” för isåfall vore det bara att pippa bort den. Enkel biologisk selektion, de traditionella männen får färre barn och snart finns inga kvar. Det är ju bara det att verklighetens kvinnor generellt kan inte det för de kan inte tända på omanlighet på kommando.

  Därav orsaken en liten grupp självutnämnda experter med marxistisk bakgrund är de som vill ha ett mansideal som kvinnor inte attraheras av. Nån koppling till ”kvinnor” generellt har inte de experterna någonsin haft. Tvärtom kvinnorna var deras första projekt. Men när kvinnorna vägrade ändra sina val av män så gick experterna lös på mansrollen istället och sade åt männen att de MÅSTMÅSTEMÅSTEMÅSTEMÅSTE ändra sig.

  Resultatet? Många fler män blev dumpade och illa behandlade av kvinnor, Sverige behövde för första gången någonsin kriscentra för ensamma män och pga att man saboterade alla andra manliga och kvinnliga faktorer så gick sexualiseringen i samhället upp med uppskattningsvis flera tusen procent.

  ”Om de är så dumma får jag väl hålla med de som tycker de borde stå hemma vid spisen.”

  Experter och politiker är så dumma, kvinnor generellt är det inte. Läs på statistiken som Bo Rothstein presenterade som fickYvonne Hirdman att flyga i luften och anklaga honom för att hata sin mor. Vad var det som var så hemskt som Rothestein gjorde i Stetsvetenskaplig tidskrift? Jo han visade att paren NÄR de blir ihop är ojämställda från början.

  ”Artikeln om en nordamerikansk kvinnas erfarenhet av att gå på dejt med en svensk man hade för övrigt lika gärna kunnat handla om en engelsk man. Och Storbritannien måste vara västvärldens minst feministiska land, så jag anar en kulturkrock som inte har särskilt mycket att göra med feminism.”

  Jag betvivlar att du är utbildad i kulturkrockar eller kulturchockar för då hade du vetat att dylika påståenden skall bevisas, inte tas för givna.

  ”Nej, det gör den inte.”

  Vad vet du om det? Det är kul att du säger emot inte bara Sveriges utan även Europas och också Världens befolkning men det vore roligare om du gav belägg till kontrafaktiska påståenden också istället för tro att världen blir tvärtom ”because you say so”

  ”Men det är väl sådant du måste säga för att legitimera att du vill ha kvar det trygga rollspelet mellan straighta män och kvinnor. Som gudskelov håller på att dö ut.”

  Jaha gör det idxb? Intressant, och det kan du förståss ge belägg för? Jag ser inga som helst tecken på det varjen personligt eller generellt men det skall bli kul att analysera vad än för information du anger som grund för dina påståenden. Förutsatt förståss att du överhuvudtaget grundar dina påståenden på nåt annat än politiska korrekthetens ide att världen skall beskrivas efter ideal, inte empiri.

 20. Erik skriver:

  Robban:

  ”Jag byggde mitt påstående på att mina kvinnliga medstudenter på Civilingengörsutbildningen är väldigt rationella osv. De är inte alls lika intressanta även om dem är lika snygga som exempelvis sjukgymnast tjejerna som jag upplever betydligt mer feminina (attraktiva).”

  Intressant Robban, det jag sade var att ofeminina kvinnor kan vara attraktiva men inte intressanta. Du däremot säger att intressant och attraktiv är samma sak. Frågan är alltså, om klassens snyggaste civilingenjörsbrud klädd i urringat och lite förfriskad säger ”hon vill lapdansa dig” hur reagerar du då?

  ”Det är alltså inte på grund av deras utseende som sjukgymnasterna är mer attraktiva…”

  Min teori att de är mer intressanta men inte mer attraktiva. Min erfarenhet är att de flesta killar inte lärt sig separera de två eftersom de flesta killar inte har den konstanta tillgång till varierande sex som exempelvis kända rika killar har. De brukar dra en stark linje mellan intressanta kvinnor och attraktiva kvinnor. Därav orsaken så många idrottare har sex med strippor medan så få är ihop med en.

 21. Kristina skriver:

  Josefin:
  ”Har ni läst det om att vilken mans-typ kvinnor attraheras av beror på var i menstruationscykeln hon befinner sig? Precis runt ägglossning så är det “ur-mannen” som gäller. Den mer maskulina mannen eller vad man ska kalla det. . Då spelar det ingen roll om han anses vara otrygg och kanske strax lämnar för att bege sig till nästa “hona”. Resten av tiden så är det den trygga, mjuka och mer pålitliga mannen som önskas. Som tar hand om henne och barnen och hemmet o.s.v.”

  Mycket intressant, någon källa till detta? I mina öron låter detta logiskt. Den mer pålitliga mannen är den som är intressant (som kvinnan vill behålla), medan den otrygga är det i det korta perspektivet mest attraktiva. Det skulle förklara en del. Man kan fråga sig om detta skulle diskvalificera vissa män från att vara attraktiva eller från att bilda familj. Möjligen, men å andra sidan aggerar män vad jag kan se i båda riktningarna beroende på vilka känslor de har för kvinnan. Vissa män verkar ha förmågan att aggera som både ur-mannen och den pålitliga killen beroende på omständigheterna.

  Intressant också att läsa att de kvinnor som gör mindre traditionella livsval ses som mindre intressanta som partners av några/vissa män.

  Dock, i det riktigt långa perspektivet är man väl bara intressant som partner om man visar sin personlighet som en unik individ. Om man inte har ett utbyte avstannar antagligen relationen.

 22. idxb skriver:

  @Erik

  Med samma logik så kan du inte prata om någonting idxb för det är inget som du var expert på när du föddes

  De flesta personer upplever det som jobbigare att veta att de blev ratade på en date, än de upplever vetskapen om att de inte föddes som experter på precis allting. Så ja, att diskutera folks dejter blir mer laddat med misslyckanden.

  Därav orsaken en liten grupp självutnämnda experter med marxistisk bakgrund är de som vill ha ett mansideal som kvinnor inte attraheras av.

  För att citera dig själv: ”det vore roligare om du gav belägg till kontrafaktiska påståenden”

  Vad vet du om det?

  Ta en ditt på närmsta datingsite för homosexuella så kommer du se att bland de vanligaste raderna är ”maskulin man söker likasinnad”, etc. Det finns så klart alla sorter, men teorin om att det krävs en depolarisering mellan manligt och kvinnligt håller inte.

  Jag önskar er alla många feminina sjukgymnaster och ryskor. Må civilingejörskorna hålla sig på avstånd.

 23. Adam Weisshaupt skriver:

  idxb;
  Tackar för det, jag önskar dig en feminin man som genomgått genusprojektet sedan förskoleålder:-)

 24. Erik skriver:

  idxb:

  ”De flesta personer upplever det som jobbigare att veta att de blev ratade på en date, än de upplever vetskapen om att de inte föddes som experter på precis allting.”

  Nej det gör de bevisligen inte, det är rent skitsnack! Men det finns säkert många personer som tror det eftersom det är det budskap som förs fram i praktiskt taget alla långfilmer idag. Att bli beskjuten är inga problem, att bli ratad på date är däremot en katastrof. Ungefär så ser den politiskt korrekta nöjesvärlden ut och får man sålunda sin utbildning från den och socialt genom att prata med andra som också fått sin utbildning därifrån blir resultatet lika förutsägbart som felaktigt.

  Men men, du får väl din chans, ok bevisa att människor upplever specifikt att vara dåliga på dejting jobbigare än att vara dåliga på allting inklusive dejting. Ta exempelvis tiden de lägger ner på att bli bättre på dejting jämfört med tiden de lägger ner på att bli bättre på allting inklusive dejting. Vad var störst? x eller xy?

  ”Så ja, att diskutera folks dejter blir mer laddat med misslyckanden.”

  Att diskutera allting som kräver att man är bra på det är laddat med misslyckanden. En professionell fotbollsspelare har uppskattningsvis missat målet 25.000 gånger i sina försök att lära sig skjuta bollen i mål men så nära som möjligt stolpar och ribba. Om vi jämför tiden denna person lagt på att bli bättre på att skjuta bollen i mål jämfört med tiden denna person lagt på att bli bättre på dejting så får vi nog slutsatsen att denne tycker det är jobbigare att missa än att ratas på en date. Om vi säger att vi bara lyssnar på fotbollsspelare som inte missat målet så lär vi inte hitta nån vi kan lyssna på.

  ”För att citera dig själv: “det vore roligare om du gav belägg till kontrafaktiska påståenden”

  Javisst men svenska regeringens arbetsgrupp för mansrollen som Gradin startade och de effekter denna hade på våra sociala relationer är inte ett kontrafaktiskt påstående. Det är tvärtom nåt som du får bekräftat så snart du kollar upp fakta. Det är faktiskt inte så länge sedan som du tror. Om jag däremot sade att Pearl Harbor var en japansk flottbas som flygbombades av USA under andra världskriget då är det ett kontrafaktiskt påstående.

  ”Ta en ditt på närmsta datingsite för homosexuella så kommer du se att bland de vanligaste raderna är “maskulin man söker likasinnad”, etc. Det finns så klart alla sorter, men teorin om att det krävs en depolarisering mellan manligt och kvinnligt håller inte.”

  Det finns tre huvudorsaker människor befinner sig på en dejtingsajt, 1) De vill inte ha en relation, 2) De har dålig koll på vad de föredrar och 3) de har dålig koll på hurdana de själva är. I inget av fallen ger annonser på dejtingsajter reliabel information vad folk skulle VÄLJA.

  För några år sedan så raggade författaren Neil Strauss upp och hade sex med mängder av kvinnor som alla skrev de ville mannen skulle vara lång, mörk, stilig etc.. Trams trams trams! Strauss är ingetdera och profilen de flesta kvinnor svarade på var inte ”jag är lång och mörk” profilen de flesta kvinnor svarade på löd ”jag har inte tid eller ork med trams från tjejer som inte vet vad de vill” Motiveringen de flesta kvinnor gav var ”du kan inte vara sann, jag måste träffa dig, jag tror inte på det men jag måste träffa dig”

  Jag vet inte om homosexuella killar har bättre koll, enligt studier så håller homosexuella killars relationer kortare än heterosexuella pars men sämst av alla är homosexuella kvinnor. En förklaring på detta kan vara att homosexuella kvinnor i undersökning ansåg pengar och status vara det minst viktiga hos partnern medan mer uttömmmande studier visade att pengar och status var en tydlig faktor vid separationer.

 25. Kristian skriver:

  Angående vad kvinnor (och män) tror att de vill och vad de verkligen vill ha, ett sevärt TED-klipp från Malcolm Gladwell:
  http://www.youtube.com/watch?v=iIiAAhUeR6Y
  Det stödjer definitivt Eriks resonemang ovan.

 26. idxb skriver:

  @Erik

  bevisa att människor upplever specifikt att vara dåliga på dejting jobbigare än att vara dåliga på allting inklusive dejting. Ta exempelvis tiden de lägger ner på att bli bättre på dejting jämfört med tiden de lägger ner på att bli bättre på allting inklusive dejting.

  Det ursprungliga kriteriet för att känna sig misslyckad var enligt dig att inte vara expert på någonting när man föds, inte att vara uttalat dålig på någonting. Men jag vidhåller att de flesta människor tycker det är jobbigare att bli ratad på en date, än att t.ex. vara dåliga på att laga mat.

  Hur mycket tid man lägger på någonting är fullkomligt irrelevant. Jag kanske lägger fem timmar om dagen på att spela fiol och tjugo minuter på att ha sex. Det betyder inte att jag tycker fiolspelandet är viktigare än sexet.

  Om jag däremot sade att Pearl Harbor var en japansk flottbas som flygbombades av USA under andra världskriget då är det ett kontrafaktiskt påstående.

  Jo, för exakt vilka effekter en av svenska regeringens arbetsgrupper har haft på våra könsroller är ju lika självklart och okontroversiellt som att Pearl Harbour var en amerikansk flottbas som bombades av japanerna.

  I inget av fallen ger annonser på dejtingsajter reliabel information vad folk skulle VÄLJA.

  Jaja men gå in på närmsta gayklubb och kolla på lite riktiga människor då. Hur många av de butchigare bögarna ser du tillsammans med feminina killar?

  enligt studier så håller homosexuella killars relationer kortare än heterosexuella pars men sämst av alla är homosexuella kvinnor.

  Få se, en av de här grupperna har fått sin tvåsamhet uppmuntrad och subventionerad i flera hundra år. Men deras förhållanden håller nog längst för att de lärt sig det där med feminin/maskulin depolarisering. Det låter rimligt.

  @Adam

  Män som lärt sig dekonstruera könsrollerna och fått utforska alla sidor av sin personlighet (genusprojektet) behöver inte nödvändigtvis vara feminina. Det är ditt antagande.

 27. Erik skriver:

  idxb:

  ”Det ursprungliga kriteriet för att känna sig misslyckad var enligt dig att inte vara expert på någonting när man föds, inte att vara uttalat dålig på någonting.”

  Nej, det ursprungliga argumentet från DIG var att vi skulle inte diskutera heterosexuell dating för att det ingick personliga misslyckanden där. Mitt argument var att personliga misslyckanden finns i alla ämnen.

  ”Men jag vidhåller att de flesta människor tycker det är jobbigare att bli ratad på en date, än att t.ex. vara dåliga på att laga mat.”

  Jaha? Det måste vara därför de flesta jag känner vet hur man lagar mat medan de flesta av dem är nötter på dejting? För att det är dejting de tycker är viktigt. De visar hur viktigt de tycker dejting är genom att göra ingenting?

  ”Hur mycket tid man lägger på någonting är fullkomligt irrelevant. Jag kanske lägger fem timmar om dagen på att spela fiol och tjugo minuter på att ha sex. Det betyder inte att jag tycker fiolspelandet är viktigare än sexet.”

  Uppenbarligen är inte hur mycket tid MÄN lägger på sina barn säkert irrelevant. Det tjatas konstant om hur man vill de tar ut mer barnledighet.

  ”Jo, för exakt vilka effekter en av svenska regeringens arbetsgrupper har haft på våra könsroller är ju lika självklart och okontroversiellt som att Pearl Harbour var en amerikansk flottbas som bombades av japanerna.”

  Ja faktiskt, det är välkänt vilka som kritiserar könsrollerna (sociologiska akademiker och politiker) och det har det varit länge. Att tro det är kvinnor som gör det är att totalt ignorera vilka män kvinnor själva väljer.

  ”Jaja men gå in på närmsta gayklubb och kolla på lite riktiga människor då. Hur många av de butchigare bögarna ser du tillsammans med feminina killar?”

  Det jag sade var att ingenjörstjejerna har inga problem att hitta killar som vill ha sex (attraktion) det var intresset som saknades, inte attraktion. På klubbarna liksom på kontaktsajterna hittar du huvudsakligen just tillfälliga sexuella kontakter.

  Det här kan du se på massor av kända tjejer. Inte ens tjejen som väljs till sexigast i USA kan behålla sin pojkväns intresse om hon så får betalt för det. Hon är snygg men hon är inte feminin. Jennifer Anistons kille var otrogen, Halle Berrys kille var otrogen, osv..

  ”Få se, en av de här grupperna har fått sin tvåsamhet uppmuntrad och subventionerad i flera hundra år. Men deras förhållanden håller nog längst för att de lärt sig det där med feminin/maskulin depolarisering. Det låter rimligt.”

  Vilken stolle är det som inbillat dig att äkta kärlek blir starkare av godkännande och subventionering eller behöver endera? Har du nånsin sagt till nån kvinna du känner att killen HON valde inte var bra för henne så vet du att det har rakt motsatt effekt. Vi brukar kalla det ”Romeo & Julia” effekten. Ju fler som lägger sig i och försöker dra isär dem ju mer kär blir hon.

  Om du känner din kärlek behöver statligt godkännande för att överleva så har du just bevisat du har en partner du har mer attraktion än intresse för. Grattis, du bekräftade just vad jag sade. Attraktion, inget intresse. Därför så letar du bekräftelse på kärleken hos ”publiken” när det enda som skall behövas (och det enda SOM behövs i en polariserad relation) är ERT godkännande. Att staten inte gillar det skulle ha rakt motsatt effekt om ni var kära på riktigt.

  Därav orsaken killar i fängelset får mängder med kärleksbrev. Eller tror du kanske att döttrar subventioneras att bli ihop med dömda gangsters också?

 28. Karl skriver:

  Klockrent, jag reagerade själv på det när jag var strax över 20. Min självbild på det planet är fortfarande ett problem, det är mig helt uppenbart idag att det hade varit väldigt positivt att få identifiera mig med en säker och positiv manlighet. Det vore högst intressant att se forskning kring sådant. Det känns rätt uppenbart när man träffar invandrare att dom påfallande ofta har en helt annan psykologisk grundtrygghet än en stor del av dom yngre generationerna svenskar. Jag ser två möjliga orsaker, dels mödrar som antagligen tillfredsställer barnens känslomässiga behov i större utsträckning, och starka könsroller som underlättar identitetsskapandeprocessen och därmed ger personerna en större grundtrygghet.

Google