Fler pojkar än flickor säljer sex

14 september 2009, av Pelle Billing

Aftonbladet skriver idag om en rapport från Ungdomsstyrelsen:

Liksom i en tidigare studie från 2004 visar den nya undersökningen att fler pojkar än flickor har sålt sex.

Rubriken i Aftonbladet är ”Nära två procent unga har sålt sex”. Man kan undra vad rubriken skulle vara om det var fler flickor som sålt sex?

 

2 kommentarer på “Fler pojkar än flickor säljer sex”

 1. Candy skriver:

  Jag är mest glad över rubriken. Om det är så att det är ungefär 50/50 är det ju bra att det kommer fram. Finns så många fördomar om att bara tjejer säljer sex och att killar inte kan göra det för att det inte hör till mäns egenskaper, typ.

  Jag kan dock tänka mig att det varit ALARMERANDE RAPPORT: ALLT FLER TJEJER SÄLJER SEX, om det varit fler tjejer. Personligen tycker jag varken att det ena eller andra är värre. Både män & kvinnor ska få sälja sex om de vill försörja sig på detta sätt. Jag har inget emot frivillig prostitution.

  Och den moderna feminismen handlar också om just det. Att både män & kvinnor ska ha rätt till sina egna kroppar, även om det handlar om att sälja sex. Men media och gammelfeministerna har helt missat det här med feminism. Inte för att jag är feminist, men jag har vänner som är det och de är verkligen inte så som det förväntas att man ska vara som feminist.

 2. idxb skriver:

  Jo fast det är också mestadels män som köper sex av bägge grupperna, enligt de flesta studier.

  Vilket leder till slutsatsen: antingen säljer männen betydligt mindre sex per person, eller så är deras homosexuella kunder verkliga supertorskar, eftersom de totalt sett bara utgör ca 3-5% av befolkningen.

Google