CNN hör av sig

24 september 2009, av Pelle Billing

Jag blev precis kontaktad av CNN, med en förfrågan om jag ville bli intervjuad under deras Newsdesk på lördag eftermiddag. De hade läst en av mina artiklar på Men’s News Daily, och ville att jag skulle kommentera den i en dialog med deras nyhetsankare. Tyvärr så föll det hela på att jag bor i Sverige, och de ville ha någon som är baserad i USA.

Jag ser det ändå som väldigt positivt att de tycker mitt arbete håller sådan hög kvalitet att de skulle viljat ha med mig i direktsändning.

 

11 kommentarer på “CNN hör av sig”

 1. Tommy Jonsson skriver:

  Grattis Pelle!
  Du har verkligen gjort dig förtjänt av denna fjäder i hatten.
  Hatten av för dig igen.

 2. Erik skriver:

  Toppen att höra. Nice stuff!

 3. katten skriver:

  Nää, fy attan! Det Pelle Billing skrev i MND var allt annat än nice stuff. En alldeles egen hemkokad beskrivning av historien och samhället. Man kan nog inte ta för givet att CNN var intresserad av den anledning som Pelle tänker sig.

 4. Erik skriver:

  katten:

  Nämen så intressant, hur vore det om du specificerade VAD i Pelles text som du ifrågasätter istället för att komma med mer luddiga påhopp? Det är faktiskt inte du som kommer med vetenskapliga källor och han som sitter och skriver löst tyckande så hoppa ner från dina höga hästar du. Hans artikel var full av källor, du kommer inte med en enda källa. Ur alla vetenskapliga perspektiv är DIN beskrivning av historien och samhället hemkokad.

  Dvs påhitt som saknar belägg.

  Att sedan din hittepåhistoria om samhället är populär (som Eaglys WAW-forskning bekräftar) ändrar inte faktum. Du stödjer inte den synen med belägg. Du har faktiskt inte grundat ett enda av dina påståenden på nån av de ställen jag sett sig skriva nåt i NÅT annat än att det för tillfället är populärt att komma med samma grundlösa lögnhistoria som du kommer med.

 5. katten skriver:

  Erik

  Jag har aldrig utlovat att komma med vetenskapliga belägg. Det har Pelle däremot utlovat. Men jag har sett mycket lite av det. I den artikel av honom i
  MND den 2 september jag hänvisade till finns inte en enda hänvisning till någon källa.

  Och – man är inte vetenskaplig för att man svänger sig med ordet ”vetenskaplig”.
  Vare sig man heter Pelle eller Erik.

 6. Logitech skriver:

  katten skriver: ”Jag har aldrig utlovat att komma med vetenskapliga belägg.”

  Och. Det onda ”Patriarkatet” undrar varför? =)

 7. Erik skriver:

  Katten:

  ”Jag har aldrig utlovat att komma med vetenskapliga belägg.”

  Jag vet inte om du missat både upplysningstraditionen och modernismen eller bara pratar utan att tänka men faktum är att alla moderna sanningsanspråk gällande det onormala (där normal betyder empiri, inte etik) också är implicita löften om vetenskapliga (dvs objektiva) belägg. Eller på enkel svenska, När man anklagar nån måste man ha bevis, det är inte ”optional”

  ”Det har Pelle däremot utlovat. Men jag har sett mycket lite av det. I den artikel av honom i MND den 2 september jag hänvisade till finns inte en enda hänvisning till någon källa.”

  Där har du fel, han anger tydligt Warren Farrell som källa. Men poängen du verkar missat är att man vetenskapligt anger källor när man kommer med onormala påståenden, inte fullkomligt normala påståenden.

  (Om en person påstår en Volvo 740 är en personbil och en annan påstår det är en traktor så ligger inte beviskravet på den som påstår det är en personbil. Detta oavsett om de andra kan dra ihop ett kompisgäng som högljutt skränar att det är förtryck och maktmissbruk att säga emot dem när de minsann BESTÄMT Volvo 740 ÄR en traktor för att de säger så.)

  ”Och – man är inte vetenskaplig för att man svänger sig med ordet “vetenskaplig” Vare sig man heter Pelle eller Erik.”

  Vetenskaplig är man för att man styrker onormala påståenden med empiri. Orsaken man inte måste styrka normala påståenden med empiri är att vetenskap utgår från regeln, inte undantagen. Om jag påstår jag skriver på en dator så måste jag inte ge belägg. Om jag påstår jag skriver detta på en apelsin däremot är jag oavsett om jag lovat det eller inte tvingad att ge belägg för det påståendet,

  Detta oavsett om jag heter Erik eller Katten.

 8. Adam Weisshaupt skriver:

  Tack Erik, så slapp jag:-)
  Finns ett ryskt ord ”maskerovka” som är vårt att kolla upp.
  God Natt alla!

 9. hampus skriver:

  Wow! Hehe, grattis Pelle! Jag tycker du förtjänar det.

  Tack. Igen, eller så.

 10. Mariel skriver:

  Men herregud! Grattis! Hade jag varit du hade jag temporärt flyttat dit lite ;-)

Google