Leijonhufvud emot rättssäkerhet för män

24 augusti 2009, av Pelle Billing

Den radikalfeministiska f d professorn i straffrätt Madeleine Leifonhufvud gör i dagens SvD ytterligare ett mansfientligt uttalande:

Visst, men situationen idag, särskilt efter Högsta domstolens två uppmärksammade friande domar, är mycket bekymmersam och alls inte i takt med tiden.

HDs domar, där två män friades efter att tidigare ha dömts för våldtäkt endast på en kvinnas utsaga, är alltså bekymmersamma? Att samma rättsäkerhet ska gälla för alla individer under alla former av anklagelser är alltså något som är ett problem?

Jag avskyr våldtäkter, och skulle helst av allt se varenda förövare bakom lås och bom i flera år, men det är ingen ursäkt för att ge avkall på rättssäkerheten. Oskyldig till motsatsen bevisats, ska det vara så svårt att ta till sig för en f d professor i straffrätt?

 

1 kommentar » på “Leijonhufvud emot rättssäkerhet för män”

  1. Logitech skriver:

    Pelle skriver: ”Oskyldig till motsatsen bevisats, ska det vara så svårt att ta till sig för en f d professor i straffrätt?”

    Fru Leijonhufvud hafver uppenbarligen sitt eget hufvud fullständigt uppkört i den egna, feministiska mumindalen. Och där lyser sannerligen inte solen.

    Resa tillbaka till primitiv och medeltida straffrätt, och en uppenbart sjuk människosyn, med feminist-tant Leijonhufvud? Det känns *väldigt* lockande, men – nej tack.

Google