Förslag om ny myndighet mot diskriminering

24 augusti 2009, av Pelle Billing

Yvonne Ruwaida (MP) skriver idag i en debattartikel i Aftonbladet att man bör samla arbetet mot diskriminering i en ny myndighet.

Det är inte utan att jag blir något mörkrädd när jag läser detta, med tanke på vilken påverkan radikalfeminismen och genusvetenskapen redan haft på svensk politik. Dessa åsikters starka inflytande på regeringsdokument och jämställdhetspolitik har som bekant lett till begreppet ”statsfeminism”.

Behöver vi verkligen en åsiktspolis som ser till att dessa tveksamma idéer – som saknar stöd från forskning och fakta – tvångsimplementeras inom utbildningsväsendet och i resten av samhället?

 

5 kommentarer på “Förslag om ny myndighet mot diskriminering”

 1. hampus skriver:

  Även om jag helt förstår PBs mörkerräsla med tanke på vilket parti kvinnan företräder, vore inte ett nytt förslag ett ypperligt tillfälle att tillkännaga oss mäns våra önskemål?

 2. Pelle Billing skriver:

  Visst Hampus, man kan även se det som att en sådan myndighet skulle tvingas ta ett helhetsgrepp på diskriminering och då skulle det bli svårare att inte se männens situation.

 3. hampus skriver:

  :) skall jag det då förstå det som att du hyser föga hopp om att oss mäns önskningar återigen kommer att tillgodoses?

  Där intressant: om ja, varför? (Själv fortfarande helt inne på PB:s pessimism)

 4. Pelle Billing skriver:

  hampus,

  Jag tror inte att en ny myndighets vara eller inte vara är det avgörande. I nuläget handlar det om att få in nya perspektiv i opinionen, så att fler och fler människor kan inse att jämställdhet och statsfeminism inte är samma sak.

  Och jag är optimist! Det händer en massa saker just nu, och det är flera artiklar som kommit in i tidningarna som vågar utmana den rådande synen på vad jämställdhet är, och hur det ser ut med jämställdheten i dagens Sverige.

 5. hampus skriver:

  Vad tror du om detta om nya perspektiv i debatten mot att tidningarna försöker måla upp en bild av att jämställdhetsfrågor är passé?

  Jag anar en ny dipp här…

Google