Video om partnervåld-föresläsning

29 juli 2009, av Pelle Billing

Tidigare i sommar höll jag en utbildning om våld i nära relationer, tillsammans med terapeuten Michael Högberg. Jag föreläste om vad forskningen kan lära oss om partnervåld, dels från ett könsperspektiv och dels för att kartlägga varför våld uppstår. Michael talade sedan om vilka kliniska verktyp man kan använda sig av, för att behandla både män och kvinnor som utövar våld i sitt förhållande.

Vi har nu sammanställt en enkel Youtube-video om föreläsningen. Videon sattes ihop m h a en enkel webb-kamera, så ni får ha överseende med ljud och bild:

Nästa utbildningsdag blir den 24 september i Malmö. Mer info finns här.

 

5 kommentarer på “Video om partnervåld-föresläsning”

  1. Tommy Jonsson skriver:

    Mycket fint gjort Pelle. Jag skall hjälpa till att sprida informationen.

  2. [...] föreläser själv om våld i nära relationer, och NCK står inte för en bild av partnervåld som är förenlig med [...]

  3. [...] slår oftare än pojkar. När jag gör djupdykningar i forskningen kring partnervåld inför mina föreläsningar, så har jag sett att vissa amerikanska forskare tycker sig se en tendens att mäns relationsvåld [...]

  4. [...] Högberg och jag ordnar workshops tillsammans om våld i nära relationer, där jag pratar om jämställdhet och forskning, och där [...]

Google