Ökad arbetslöshet… bland männen

23 juli 2009, av Pelle Billing

Idag kan man läsa om den ökade arbetslösheten, som enbart drabbar män. Så här skriver DN idag:

Nedgången i sysselsättningen det senaste året har nästan enbart drabbat männen. Antalet sysselsatta män minskade med 74.000, medan antalet sysselsatta kvinnor inte uppvisade någon statistiskt säkerställd förändring alls, enligt SCB.

Man kan fråga sig hur många feminister som fått utrymme i media för kommentarer, ifall det var kvinnorna som drabbats på motsvarande sätt?

Själv tycker jag att det viktigaste är att konstatera att det är individer och familjer som drabbas av lågkonjunkturen, men så länge det svenska samhället är genomsyrat av feminismen och gärna vinklar alla könsfrågor på ett feministiskt sätt, så är det på sin plats att uppmärksamma att det lika gärna kan vara män som drabbas som kvinnor.

 

2 kommentarer på “Ökad arbetslöshet… bland männen”

 1. Krassman skriver:

  Att kvinnorna kommer att drabbas kan vi vara säkra på. Den varselvågen som sköljt över Sverige har nästan uteslutande drabbat industrin, som är mansdominerad. Nu kommer nästa våg, som sköljer över kommuner och landsting. Den kommer drabba kvinnorna värre än det drabbat männen från den första. Vad som däremot drabbat kvinnorna hårdast är förändringarna i A-kassan och sjukförsäkringen. Lars Ohly och Ulla Andersson hade en mycket bra rapport om detta på DN opinion igår.

 2. Adam Weisshaupt skriver:

  Detta faktum ger faktiskt ett rätt till dr. Warren Farrell då han inser att det ekonomiska systemet är beroende av mannen. Nu är det ju färre byråkrater ( exempelvis socionomer, familjerättssekreterare, kommunala psykologer samt andra inom statlig tjänst) som inte förlorar sina arbeten. Detta ger ju med sig att han har rätt när han säger att kvinnor väljer ”säkra” eller ”trygga” arbeten.

  Männens risktagande inom den privata sektorn medför att de även förlorar jobben där de är mätbara med nyttomaxifieringsmetoden, såvitt jag vet så är feminister tysta om denna tydlighet. Det som drabbar män är ju underordnat deras syn på jämställdhet och jämlikhet.

  För övrigt så anser jag att du tillför detta samhället mycket genom din blogg och dina kloka åsikter, förhoppningsvis så kan vi sluta med detta krigande om könsliga rättigheter och istället ta oss an det viktiga mänskliga perspektivet.
  Tack för din blogg Pelle!

Google