Aftonbladet uppmärksammar surrogat-debatten

29 juli 2009, av Pelle Billing

För ett par dagar uppmärksammade jag en video från TV4 om surrogatmödraskap, och idag uppmärksammas diskussionen på Aftonbladet Debatt. Det är Daniel Szpiegler – som syntes i videon – som skriver ett debattinlägg.

 

7 kommentarer på “Aftonbladet uppmärksammar surrogat-debatten”

 1. yvonne skriver:

  det är bevisat att både adopterade och provrörsbarn löper större risk för deprissioner och självmordstankar,har en väninna som är adopterad
  som säger att hon alltid har känt att något saknas.min dotters väninna är dotter till ett lesbiskt par.hon mår ofta dåligt hon experimenterar också när det gäller det sexuella.hon säger ofta att hon är osäker på sin sexuella läggning.

 2. Pelle Billing skriver:

  Hej Yvonne,

  Har du några länkar till den forskningen?

 3. Access skriver:

  Intressant, Yvonne!
  Själv är jag son till ett heterosexuellt par i traditionell kärnfamilj. Jag har alltid känt att nåt saknas, hela min barndom kände jag mig som en särling (=följde inte strömmen). Stundtals har jag också experimenterat sexuellt (=utforskat min sexualitet). Ibland har jag trott att jag var bisexuell. Även jag har haft depressioner och funderat på självmord (men fick höra att sånt hör ungdomen till).

  Beror allt detta på mina heterosexuella föräldrar?

 4. Access skriver:

  Lästips:
  Kurt Ernulf och Sune Innala på Göteborgs Universitets psykologiska institution gjorde för några år sen en undersökning om hur barn till homosexuella föräldrar mår.
  Det visade sig att de mådde varken bättre eller sämre än barn till heterosexuella. Inte heller var de mer mobbade. Skillnaden de kunde se var att barn till homosexuella mer sällan mobbade andra barn, jämfört med barn till heterosexuella.

  Googla!

 5. Pelle Billing skriver:

  Hittar en del information på Google men inte själva forskningsrapporterna. Här finns viss info.

 6. wiseguy skriver:

  Idag kan lesbiska kvinnor inseminera sig själva.. Medan homosexuella män inte kan göra något alls, eller män överhuvud taget. Det är helt fel. Jag inte homosexuell själv, men funderar på att skaffa mig barn ensam via surrogat i Indien. Inte hittat en bra och stabil tjej. Men det skulle bli mer problematiskt att ta hem barnet och kännas mindre säkert än om det skulle finnas här i Sverige.

 7. Urban skriver:

  Wiseguy: Resonerar precis som du; kan tänka mig att skaffa barn som ensamstående bög. Dessutom verkar ju rättsäkerheten för män, vid en ev. tvist, vara lika med noll om man läser alla förtvivlade pappors bloggar och hur de misshandlats i vårdnadstvister.

  Yvonne: Borde, med ditt resonemang, heterosexuella föräldrar få ha vårdnaden om barn som är eller beter sig icke-könsnormativt? Det vimlar ju av historier om oförstående och rent av hatiska föräldrar till personer som kommit ut för sina föräldrar som hbt-personer.

Google