Vårdnadstvister

09 juni 2009, av Pelle Billing

Genusnytt (Pär Ström) har gjort en ny intervju, denna gång med fokus på vårdnadstvister. Pappaombudsman Arne Wirén delar med sig av sina erfarenheter, och advokat Jan Urwitz uttalar sig också. Ifall någon tvivlar på pappors betydelse för sina barn, så läs min (engelska) bloggpost om detta.

 

2 kommentarer på “Vårdnadstvister”

  1. Kristian skriver:

    Det här var lika intressant som skrämmande att höra. Det är knappt man vågar säga att man duschar ihop med lillpojken – självklart övervakat och med våtdräkt på båda. <:-o Magnus Betnér beskrev ju i sin stå-uppshow hur han badade med sin dotter på ett ganska politiskt inkorrekt sätt, men befriande!

    Påminner om pedofildebatten på dagis för ett par år sen när manliga barnskötare inte fick lämnas ensamma med barnen. Konstigt att pappor inte vågar knyta an till sina barn känslomässigt…

    Ja, om pedofilskräck går att exploateras som kommer det att exploateras.

  2. [...] finns tydliga indikationer på att systemet inte fungerar som det ska, vilket jag uppmärksammat tidigare. Pappor ses ofta som presumptiva förövare av socialtjänsten, och att anklaga en pappa för [...]

Google